albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bazıları 4K panel alıyor ve sanıyor ki olay bitmiş artık:kas

Alo "Gamer lar" ; panelin 50 si veya 100 olmasıyla hiç bir alakası yok sorduğunuz şeylerin!

çok kısa cevabı ise şudur;motor acaip hızlı/devirli v.s olursa olay biter:ok

üreticiler sallıyor şöyle ENGINE var,yok Pro.su var yok 5G si var yok nesil5 var v.s v.s
bunları da geçin bir kalem bu gördüğünüz tanımlar sallama marketing terimleri dir!

100Hz sadece bazı durumlar da ufak bir artı sağlar size! onu da çoğunlukla anlamazsınız bile!

Sistemin Android(veya başka destekleyici unsurlar örneğin WebOS/Tizen v.s gibi)
bu mevcut yapısıyla+yazılımlarıyla sizlere ne bir CRT gibi ne de bir TN panel gibi HIZ asla veremezler!

Ancak "Hardcore Gamer" lar için daha başarılı veya performanslı çözümler yine hızlı bir
Monitör alıp bununla Gaming yapmaları daha uygun olur,diğer bahsettiğiniz panel "Televizyon" yaw:hmm
dolayısıyla yapacağı iş de kısıtlı dır +ebatın büyümesiyle(örneğin 55 ve üstü )zaten LAG yükselmesine
sebeb olur!

N Çevrimdışı

nobutada

Yeni Üye
26 May 2020
4
36
bazıları 4K panel alıyor ve sanıyor ki olay bitmiş artık:kas

Alo "Gamer lar" ; panelin 50 si veya 100 olmasıyla hiç bir alakası yok sorduğunuz şeylerin!

çok kısa cevabı ise şudur;motor acaip hızlı/devirli v.s olursa olay biter:ok

üreticiler sallıyor şöyle ENGINE var,yok Pro.su var yok 5G si var yok nesil5 var v.s v.s
bunları da geçin bir kalem bu gördüğünüz tanımlar sallama marketing terimleri dir!

100Hz sadece bazı durumlar da ufak bir artı sağlar size! onu da çoğunlukla anlamazsınız bile!

Sistemin Android(veya başka destekleyici unsurlar örneğin WebOS/Tizen v.s gibi)
bu mevcut yapısıyla+yazılımlarıyla sizlere ne bir CRT gibi ne de bir TN panel gibi HIZ asla veremezler!

Ancak "Hardcore Gamer" lar için daha başarılı veya performanslı çözümler yine hızlı bir
Monitör alıp bununla Gaming yapmaları daha uygun olur,diğer bahsettiğiniz panel "Televizyon" yaw:hmm
dolayısıyla yapacağı iş de kısıtlı dır +ebatın büyümesiyle(örneğin 55 ve üstü )zaten LAG yükselmesine
sebeb olur!

PS4 üzerinden gidince sadece oyun odaklı düşünüyorum gibi anlaşılmış olabilir. Normal kullanım dışında oyun oynarken de tatmin edecek seviyede olması benim için yeterlidir. Yoksa iyi bir monitör kadar randıman alamayacağımı biliyorum. Sayenizde 100Hz ' in zorunlu olmadığını ve ekran boyutunun sınırını öğrenmiş oldum. Cevabınız için teşekkür ederim.?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
o zaman "GAME Mode olarak,örneğin Samsung lar oldukça iyidir!
ancak şunu yapamazsın;örneğin PS4/XBox v.s bağlarsan panele,sistem
seni direk "Game Mode" atar ve başka bir Mode ile kullanmak istersen bunu yapmıyor!
yani kafana göre bir başka mod ile kafana göre ayarlar yapmana izin vermez!
PS4 ü Gaming için algılayıp ona göre atıyor oraya seni

49QLED 6 serisine bak

O Çevrimdışı

oneblood

Yeni Üye
20 Ara 2018
7
39
Selam arkadaşlar şu an Hepsiburada Regal 55R7540UA modelini 2999 dan satıyor.
İlk 4K telefunken televizyonum Va panel ve acı duyarlılığı beni rahatsız ediyor. Bu modelde IPS panel gelme ihtimali nedir acaba? TEKNOwest TEKNOWEST üstadım? Alternatif olarak Toshiba 49V6863 modeli var şu an aynı fiyata.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Akhunturk 

Yeni Üye
20 Ağu 2020
6
Albani hocam,

Kendime ait tvlerim hep plazma oldu. Bu plazma işine bundan seneler evvel dh’de sen bulaştırsın bizi ?. Şimdi plazma yok sen temizleyeceksin mecburen ?
Şaka bir tarafa hocam, Pana vt30 panelim artık emekli oldu. Emeklilik kararını aniden verince acil bir tv ihtiyacı doğdu.
Ben led tv ips/va olaylarından hiç anlamıyorum. Hangisini tercih edersem üzülmem onca yıl plazma alışkanlıklarım dolayı? Onu sormak için seni burada buldum ? Okuyorum okuyorum iki üç modele bakarken kafam karışıyor. Hangisi yandan renkleri bozarmış, hangisi vivid olmayan gerçek renk verirmiş. Hangisi emektar pananın siyahlarını aratmazmış...
Ben şimdi bu pahalılıkta hangi tvlere bakmalıyım.
Orta halli hatta ucuz yoll bir İki tv tavsiyesi ya da şunlara şunlara bak diyeceğin Tv türü söylersen çok mutlu olurum. Yalan haber saçma dizi seyretmek için bir çuval vergili pahalı tv almaya gerek yok zaten bu ülkede. Belki bir müddet sonra yurtdışından filan adam gibi bir pj almak daha mantıklı olacak.

Saygılarımla

Y Çevrimdışı

Yakupcetin 

Aktif Üye
21 Tem 2018
54
41
Albani hocam,

Kendime ait tvlerim hep plazma oldu. Bu plazma işine bundan seneler evvel dh’de sen bulaştırsın bizi ?. Şimdi plazma yok sen temizleyeceksin mecburen ?
Şaka bir tarafa hocam, Pana vt30 panelim artık emekli oldu. Emeklilik kararını aniden verince acil bir tv ihtiyacı doğdu.
Ben led tv ips/va olaylarından hiç anlamıyorum. Hangisini tercih edersem üzülmem onca yıl plazma alışkanlıklarım dolayı? Onu sormak için seni burada buldum ? Okuyorum okuyorum iki üç modele bakarken kafam karışıyor. Hangisi yandan renkleri bozarmış, hangisi vivid olmayan gerçek renk verirmiş. Hangisi emektar pananın siyahlarını aratmazmış...
Ben şimdi bu pahalılıkta hangi tvlere bakmalıyım.
Orta halli hatta ucuz yoll bir İki tv tavsiyesi ya da şunlara şunlara bak diyeceğin Tv türü söylersen çok mutlu olurum. Yalan haber saçma dizi seyretmek için bir çuval vergili pahalı tv almaya gerek yok zaten bu ülkede. Belki bir müddet sonra yurtdışından filan adam gibi bir pj almak daha mantıklı olacak.

Saygılarımla
Merhabalar, al bendende o kadar. Bende aynı sorunuzun cevabını bekliyorum. Yoksa Panasonic gibi bulmak zor

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler yani eski PDP ciler,Pio ve Pany yi unutun gari

yerini tam tutacak bir panel de yok(benim için yoktur,sizleri bilemem)
mecburen gidip LCD alacaksınız,insan gözü bir süre sonra boktan resim bile görse
çok güzel hisseder!

manyak paralara satılan Samsung ve Sony ler var,seç-beğen-ala!
ülen sankim ikinci el araba alıyorsun !

ancak benim bunlara karnım tok,ucuz yollu bir şeylere bakacaksınız artık,sakın MARKA filan
diyerek o malum iki markaya bakmayın! eskiden Pany MARKA idi veya PİO alemin Kralı idi
ama şimdi böyle bir şey zinhar yoktur,haybeye bir çuval para bayılırsınız!

"PJ" kullanan adam varsa zaten neyi alacağını bilir! resim kalitesini de bu adamlar çok iyi bilir!
PJ lerin adam gibi olanları çok pahalıdır ama bunu alan adam da bilinçli olduğu için netyi aldığın da çok iyi bilir

bu adamlar ucuz yollu bir şey alıp oturup takılacaklar bu ekrana artık

Benim öyle spesifik olarak veya illa şunu al diyeceğim hiç bir LCD panel yok şu anda
ilk kriterim ucuz olması yaw:kiskis

Arçelik Grubundan Grundig lerin en üst serisi oldukça iyi! ama bunlar da ya yok ya da kalmadı,bekliyorum bende
teşhirleri bulunabiliyor daha ucuz rakama! diğer yerli markalar hk. net olarak bilgi veremem
başkada bir şey kalmadı zaten

Sony/Samsung tabiki bir tık öne çıkar ama fiyatları ben hiç açmıyor!
ancak bu ikliliden sakın IPS olanları almayın,resmen kazıklanırsınız çünkü!

Satıcıların ne dediklerini sakın dinlemeyin he heee deyin geçin gidin,takılırsanız gelin
buradan sorun,DH ye sakın gitmeyin,orada iki ayaklı çakallar vardır! TF ye de sakın gitmeyin orası da ayrı bir alemdir!

Siz modelleri belirleyin bunları sorun bana

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Merhaba,
Hepsiburada dört dörtlük kampanyada 26 Ağustos 2020 saat 15:00 ile 18:00 saatleri arasında
Samsung 55'' HG55EJ690U tv indirime girecekmiş. Saat 13:21 itibarı ile tv fiyatı 4999 TL. Satıcı: Hepsiburada

Şimdi bu model numaralı Samsung Tv nette yok. Hiçbir bilgi yok.
Bir yanlışlık mı var yoksa başka bir durum mu bilemedim.
Bilgisi olan var ve cevaplarsa sevinirim.

Edit: Şimdi fark ettim. Link açıklamasında OTELLER ile ilgili bilgiler verilmiş.
Galiba otellere yönelik çıkarılan bir model.

Teşekkürler

P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
Merhaba,
Hepsiburada dört dörtlük kampanyada 26 Ağustos 2020 saat 15:00 ile 18:00 saatleri arasında
Samsung 55'' HG55EJ690U tv indirime girecekmiş. Saat 13:21 itibarı ile tv fiyatı 4999 TL. Satıcı: Hepsiburada

Şimdi bu model numaralı Samsung Tv nette yok. Hiçbir bilgi yok.
Bir yanlışlık mı var yoksa başka bir durum mu bilemedim.
Bilgisi olan var ve cevaplarsa sevinirim.

Edit: Şimdi fark ettim. Link açıklamasında OTELLER ile ilgili bilgiler verilmiş.
Galiba otellere yönelik çıkarılan bir model.

Teşekkürler
Hocam ne dersiniz? Panel 100 hz. 4k HDR10+ destekli. Alasım geldi resmen

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Samsung HG55EJ690U 55 bu televizyon nasıl 100 Hz yazıyor. Hepsiburada 3 saatlik indirimde şuan.

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Hocam ne dersiniz? Panel 100 hz. 4k HDR10+ destekli. Alasım geldi resmen
Ben de bilmiyorum inanın. Benim de alasım geldi Ama size lazımsa ve gerçekten 100 hz ise alın. Buradan cevap gelinceye kadar kalmayabilir veya fiyatı artabilir.
olumsuz yorumlar gelirse iade edersiniz açmadan. Karar sizin.

P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
Ben de bilmiyorum inanın. Benim de alasım geldi Ama size lazımsa ve gerçekten 100 hz ise alın. Buradan cevap gelinceye kadar kalmayabilir veya fiyatı artabilir.
olumsuz yorumlar gelirse iade edersiniz açmadan. Karar sizin.
Panelin normal panellere göre ömür bakımından daha uzun ömürlü olduğu yazıyor ama bir inceleme bile yok güvenemiyor insan

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Ultra Clear Panel ve Mega Contrast ise ayrıca 100 hz ise baya iyidir.Ama gerçek 100 hz bu fiyata çok zor.Tasarımı da bence gayet güzel.Televizyonun yazılımı,menüsü ev kullanıcısına sorun çıkartırmı bilmiyorum.Smart,web tarayıcı var gözüküyor ama Netflix,Youtube destekliyormu net değil.Görmek lazım.

Geri
Üst Alt