8505 daha iyi bir işlemci sistemine sahip ve daha başarılı
ancxak tam neyi beğenmedin veya beklintinmi çok yüksek v.s bunlar biraz göreceli şeyler
örneğin ben senin panelini izlesem belki daha farklı durumlarından bahsedebilirdim!
sanırım ilk defa 4K panel alanlar fazla uçuyorlar gibi geliyor bana!
öyle uçacak bir durum yok,ayruıca NetFlix dediğiniz hikaye yaw ve çok
fazla gözlerde büyütülüyor gibi,örneğin heriflerin yayın standartları kalitesi
olması gereken gibi değildir kesinlikle çünkü yayınlar "İnternet" üzerinden iletiliyor
ve de sınırsız değildir(kalite açısında) örneğin UYDU dan verilse süper olur ama o da tüm dünyaya
vermek için farklı bir altyapı gerekliyor vede çok pahalı yaw!
NetFlix/Amazon/Hulu v.s bunlar USA çıkışlı firmalar dır,zaten istedikleri de bütün Amerikalılar
izlesin ama kalite haliyle düşük olacaktır 15Mb-bit/sn ile hangi 4K kalitesi olur yaw???
kaldıki her 4K deidkleri içerikler de bu standardın altında kalıyor! veya Re-mastering
yapıyorlar 1080p lere oldu sana 4K...
YT videoları da kısmen daha iyi ama çok iyi o da değildir!
4K panel aldığınız için size her gelen içerik de 50/80/120Mb-sn zaten olamaz!
Örneğin Bluray(UHD)>>içerikler min.100/120MB dir!(film şayet bu stadarda göre
çekilmiş ise!!) ancak 4K denilip 50/60Mb-bit de vardır ki bu da çok çok iyidir,iyide sen
NetFlix diyorsun 14/"5Mb gibi komik bir değerden hesap da 4K izliyorsun
bana kalırsa çoğu insanlar bu teknik bazı kriterleri bilmedikleri için bu panel beni açmadı diyor!
panelde sorun yok,içerik dandik de onda böyle oluyor!
++
4k TV ler bu arada bu çok yüksek bit-rate değerlerine çıkınca falso veriyor! bunu da bilen pek yok gibi!
Kısaca gözünüz de çok fazla büyütmeyin özellikle net ortamında aldığınız içeriklerin kalitesini!
++
Arka plan bozulması olur/olabilir,işelmci hızı bunlara yetişemiyor!
LAG de yüksek(her ne kadar yok 20ms yok 30ms filan deselerde bunları yemeyin sakın 100/120ms dir
ortalama LAG değerleri,20/30ms ancak CRT de ve de TN paneller de olur yaw
Benim gördüğüm Sony dahil hepsinde 4K yüksek bit-rate ler sıkıntılı dır!
YT de ise ortalama 25/40mb-bit rate ler oluyor ve daha kaliteli bunlar!
DEMO lar ise daha da kaliteli ama adı üstünde DEMO yaw bunlar!
Samsung/LGE nin DEMO larını geçin bir kalem siz normal içeirklere bakacaksınız!
TPV ler genel olarak görüntü işleme de iyidirler 8/9 serileri ise çok daha iyidir
Ancak sıkıntı şudur,işlemciler(daha doğrusu buna total resim işleme katı diyebiliriz)
şahsen ben bunların hiç birisini yeterli bulmuyorum ve hepsi falsolu veriyor resmi çünkü
adam gibi işleyemiyor resimleri!
panel 4K olunca hem HD ler bozuluyor hem de UHD ler de istenen seviyeye çıkamıyor!