S Çevrimdışı

Stargate0404

Aktif Üye
26 Ara 2017
91
Selamun aleyküm Forma yeni üye oldum arkadaşlar. 32" full hd yada hd de olabilir. Smart tv ve uydu alıcılı bir tv almak istiyorum.
Mutfakta kullanılacak üst limit 1500-1600 TL fikir verirseniz sevinirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Hocam acele edin. N11de 1649 trlye 4k TV var. Son 168 ürün. Bu arada ben de Elazığlıyım

M Çevrimdışı

madspike

Yeni Üye
24 Ağu 2020
3
40
LG 65UM7100PLA 6300 e alınır mı ? teknosa da buldum. 65 inç alternatif tavsiyeniz varsa değerlendirebilirim.
bu arada LG 70UM7100PLA 6600 tl (METRO DA)

P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
Merhabalar,

55-58 inch arası televizyonlara makası daralttım ve çok para vermemeye karar verdim. Aşağıdaki televizyonlardan hangisini önerirsiniz acaba?

1. Toshiba 55V6863DAT
2. Vestel 55U9401
3. Regal 55R7550UA
4. Toshiba 58UL3A63DT
5. Grundig 55 GDU 7810B
6. Grundig 58 GCU 8900B

albanez albanez Yardımcı olabilir misin acaba abi? :)

cihadx Çevrimdışı

cihadx

Yeni Üye
21 Ağu 2020
5
36
anlamadım tam sordun?

o zaman 8505 lere de bir bak!
2020 modeller biraz pahalı ama güzel bir TV bunlar
TPV de 8x ler odukça iyidir,9x lar çok daha iyi ama TR ye ithal edilmiyor
bu en üst seriler!

Ben ciddi pahalı buluyorum TPV nin TV lerini!

Ancak ışık sızması+bulutlanma v.s sıkıntılar neyi alsan bu risklere açık dır!
Çok teşekkürler. Pus7304 aslında çok heves ederek aldığım bi tv ama biraz beklediğim gibi çıkmadı. Netflix ve iptv için aldım.
Netflix'te Dolby vision filmlerde flu olan arkaplanı hızlı sahnelerde görüntü bozulması oluyor. Bu acaba filmden mi TV'den mi çözemedim. YouTube'da 4k videolar fazla sorun yok gibi geldi. Nasıl anlayabiliriz sorunu acaba?
8505 daha mı iyidir?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhabalar,

55-58 inch arası televizyonlara makası daralttım ve çok para vermemeye karar verdim. Aşağıdaki televizyonlardan hangisini önerirsiniz acaba?

1. Toshiba 55V6863DAT
2. Vestel 55U9401
3. Regal 55R7550UA
4. Toshiba 58UL3A63DT
5. Grundig 55 GDU 7810B
6. Grundig 58 GCU 8900B

albanez albanez Yardımcı olabilir misin acaba abi? :)

Vestel ve yan markalarını başkası değerlendirsin,be bu listenden sadece
8900 için olur verebilirim daha doğrusu F/P ürünü derim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Çok teşekkürler. Pus7304 aslında çok heves ederek aldığım bi tv ama biraz beklediğim gibi çıkmadı. Netflix ve iptv için aldım.
Netflix'te Dolby vision filmlerde flu olan arkaplanı hızlı sahnelerde görüntü bozulması oluyor. Bu acaba filmden mi TV'den mi çözemedim. YouTube'da 4k videolar fazla sorun yok gibi geldi. Nasıl anlayabiliriz sorunu acaba?
8505 daha mı iyidir?

8505 daha iyi bir işlemci sistemine sahip ve daha başarılı

ancxak tam neyi beğenmedin veya beklintinmi çok yüksek v.s bunlar biraz göreceli şeyler
örneğin ben senin panelini izlesem belki daha farklı durumlarından bahsedebilirdim!

sanırım ilk defa 4K panel alanlar fazla uçuyorlar gibi geliyor bana!
öyle uçacak bir durum yok,ayruıca NetFlix dediğiniz hikaye yaw ve çok
fazla gözlerde büyütülüyor gibi,örneğin heriflerin yayın standartları kalitesi
olması gereken gibi değildir kesinlikle çünkü yayınlar "İnternet" üzerinden iletiliyor
ve de sınırsız değildir(kalite açısında) örneğin UYDU dan verilse süper olur ama o da tüm dünyaya
vermek için farklı bir altyapı gerekliyor vede çok pahalı yaw!

NetFlix/Amazon/Hulu v.s bunlar USA çıkışlı firmalar dır,zaten istedikleri de bütün Amerikalılar
izlesin ama kalite haliyle düşük olacaktır 15Mb-bit/sn ile hangi 4K kalitesi olur yaw???
kaldıki her 4K deidkleri içerikler de bu standardın altında kalıyor! veya Re-mastering
yapıyorlar 1080p lere oldu sana 4K...

YT videoları da kısmen daha iyi ama çok iyi o da değildir!

4K panel aldığınız için size her gelen içerik de 50/80/120Mb-sn zaten olamaz!

Örneğin Bluray(UHD)>>içerikler min.100/120MB dir!(film şayet bu stadarda göre
çekilmiş ise!!) ancak 4K denilip 50/60Mb-bit de vardır ki bu da çok çok iyidir,iyide sen
NetFlix diyorsun 14/"5Mb gibi komik bir değerden hesap da 4K izliyorsun

bana kalırsa çoğu insanlar bu teknik bazı kriterleri bilmedikleri için bu panel beni açmadı diyor!
panelde sorun yok,içerik dandik de onda böyle oluyor!

++
4k TV ler bu arada bu çok yüksek bit-rate değerlerine çıkınca falso veriyor! bunu da bilen pek yok gibi!

Kısaca gözünüz de çok fazla büyütmeyin özellikle net ortamında aldığınız içeriklerin kalitesini!

++

Arka plan bozulması olur/olabilir,işelmci hızı bunlara yetişemiyor!
LAG de yüksek(her ne kadar yok 20ms yok 30ms filan deselerde bunları yemeyin sakın 100/120ms dir
ortalama LAG değerleri,20/30ms ancak CRT de ve de TN paneller de olur yaw:hihi

Benim gördüğüm Sony dahil hepsinde 4K yüksek bit-rate ler sıkıntılı dır!

YT de ise ortalama 25/40mb-bit rate ler oluyor ve daha kaliteli bunlar!
DEMO lar ise daha da kaliteli ama adı üstünde DEMO yaw bunlar!

Samsung/LGE nin DEMO larını geçin bir kalem siz normal içeirklere bakacaksınız!

TPV ler genel olarak görüntü işleme de iyidirler 8/9 serileri ise çok daha iyidir

Ancak sıkıntı şudur,işlemciler(daha doğrusu buna total resim işleme katı diyebiliriz)
şahsen ben bunların hiç birisini yeterli bulmuyorum ve hepsi falsolu veriyor resmi çünkü
adam gibi işleyemiyor resimleri!

panel 4K olunca hem HD ler bozuluyor hem de UHD ler de istenen seviyeye çıkamıyor!

N Çevrimdışı

nobutada

Yeni Üye
26 May 2020
4
36
Herkese merhaba,
PS4 oynamak, film ve maç izlemek için 100Hz VA Panel bir TV arayışım vardı. Piyasadaki modellerin fiyatlarının gereksiz pahalı olmasından dolayı almaktan vazgeçtim.
1. PS4 için 100Hz ve üzeri şart mıdır?
2. Şart değilse 49-50-55 inç VA panel bir TV tavsiye edebilir misiniz ?
3500-4000 arası bir bütçem var.

cihadx Çevrimdışı

cihadx

Yeni Üye
21 Ağu 2020
5
36
8505 daha iyi bir işlemci sistemine sahip ve daha başarılı

ancxak tam neyi beğenmedin veya beklintinmi çok yüksek v.s bunlar biraz göreceli şeyler
örneğin ben senin panelini izlesem belki daha farklı durumlarından bahsedebilirdim!

sanırım ilk defa 4K panel alanlar fazla uçuyorlar gibi geliyor bana!
öyle uçacak bir durum yok,ayruıca NetFlix dediğiniz hikaye yaw ve çok
fazla gözlerde büyütülüyor gibi,örneğin heriflerin yayın standartları kalitesi
olması gereken gibi değildir kesinlikle çünkü yayınlar "İnternet" üzerinden iletiliyor
ve de sınırsız değildir(kalite açısında) örneğin UYDU dan verilse süper olur ama o da tüm dünyaya
vermek için farklı bir altyapı gerekliyor vede çok pahalı yaw!

NetFlix/Amazon/Hulu v.s bunlar USA çıkışlı firmalar dır,zaten istedikleri de bütün Amerikalılar
izlesin ama kalite haliyle düşük olacaktır 15Mb-bit/sn ile hangi 4K kalitesi olur yaw???
kaldıki her 4K deidkleri içerikler de bu standardın altında kalıyor! veya Re-mastering
yapıyorlar 1080p lere oldu sana 4K...

YT videoları da kısmen daha iyi ama çok iyi o da değildir!

4K panel aldığınız için size her gelen içerik de 50/80/120Mb-sn zaten olamaz!

Örneğin Bluray(UHD)>>içerikler min.100/120MB dir!(film şayet bu stadarda göre
çekilmiş ise!!) ancak 4K denilip 50/60Mb-bit de vardır ki bu da çok çok iyidir,iyide sen
NetFlix diyorsun 14/"5Mb gibi komik bir değerden hesap da 4K izliyorsun

bana kalırsa çoğu insanlar bu teknik bazı kriterleri bilmedikleri için bu panel beni açmadı diyor!
panelde sorun yok,içerik dandik de onda böyle oluyor!

++
4k TV ler bu arada bu çok yüksek bit-rate değerlerine çıkınca falso veriyor! bunu da bilen pek yok gibi!

Kısaca gözünüz de çok fazla büyütmeyin özellikle net ortamında aldığınız içeriklerin kalitesini!

++

Arka plan bozulması olur/olabilir,işelmci hızı bunlara yetişemiyor!
LAG de yüksek(her ne kadar yok 20ms yok 30ms filan deselerde bunları yemeyin sakın 100/120ms dir
ortalama LAG değerleri,20/30ms ancak CRT de ve de TN paneller de olur yaw:hihi

Benim gördüğüm Sony dahil hepsinde 4K yüksek bit-rate ler sıkıntılı dır!

YT de ise ortalama 25/40mb-bit rate ler oluyor ve daha kaliteli bunlar!
DEMO lar ise daha da kaliteli ama adı üstünde DEMO yaw bunlar!

Samsung/LGE nin DEMO larını geçin bir kalem siz normal içeirklere bakacaksınız!

TPV ler genel olarak görüntü işleme de iyidirler 8/9 serileri ise çok daha iyidir

Ancak sıkıntı şudur,işlemciler(daha doğrusu buna total resim işleme katı diyebiliriz)
şahsen ben bunların hiç birisini yeterli bulmuyorum ve hepsi falsolu veriyor resmi çünkü
adam gibi işleyemiyor resimleri!

panel 4K olunca hem HD ler bozuluyor hem de UHD ler de istenen seviyeye çıkamıyor!
Detaylı aciklama için teşekkürler. Kafamda ki birçok soruya yanıt vermişsiniz.

Geri
Üst Alt