albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bu Çinli hakkında yorumu olan var mı?

Xiaomi Mi LED TV 4S 43″ Televizyon
Xiaomi Mi TV 4S L43M5-5ASP 43" 4K Ultra HD Uydu Alıcılı-Android Smart LED TV

1598095589759.jpg

bu markalar zaten iç pazarda yıllardır var(Çin den bahsediyorum) Xiaomi TV ci değildir aslında!
fason ürettirirdi bunları ama şimdi bunlar da TV üreticisi oldular ve bayağı iddialı geliyorlar!
HuaWei ile beraber

ancak bu mallar TR ye gelemiyor şimdilik
hatta HiSense bile UK dışında daha Avrupaya çıkamadı,çıksa ilk ben alacağım herifler ciddi rakamlara
çok iyi mallar üretiyor(TV den bahsediyorum,ciddi derken de UCUZ lukdan bahsediyorum)

Ve bu herifler Ana üreticidir Çin de oradan buradan toplamacı değiller!

MicroLED diye bir sistem buldular Xiaomi,sanırım bir kaç seneye bunları göreceğiz dış pazarlarda

Samsung/Sony de bunlar da malları ürettiriyor bu arada:!

Boynuz kulağı geçer misali artık Çin li TV işinde Kore yi solladı!
Yazılımları RUS/Ukrayna devam ediyor!

iyi mallar artık üretebiliyorlar,ama pazara açık değiller ve herifler alışmış gbi sürekli "fasonculuk" yapıyorlar
daha tatlı ve dertsiz para diye onu tercih ediyorlar,yoksa bunlar pazara bir girseler ve rakebet de bir kızışsa
komik rakamlara TV alınır ama bunu da yapmıyorlar veya yaptırmıyorlar

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhabalar foruma yeni katıldım,

Ben de televizyon arayışındayım. 49-50 inchlik bir model bakyıroum. 2500 liradan 6500 liraya kadar modeller var. Ürün arada sırada kanalları izlemek arada sırada da Netflix'ten film izlemek için kullanılacak. Aşağıdaki listeden ne önerirsiniz?

1. LG 49SM8600 PLA -100 hz olması kafamı çeliyor
2. Samsung 50Q60TA
3. Samsung 49Q60R
4. LG 49NANO866NA
5. Philips 50PUS8505
6. Samsung 50TU8500
7. LG 49NANO816NA
8. Regal 50R7565UA
9. Sony KD-49XG7096
10. Toshiba 49V6863DAT
11. Vestel 49UD9390
12. Grundig 50 GCU 8900B
13. LG 49UM7100PLB
14. Regal 50RH0LU

bunları ezberemi sıraladın yokse nedir kriterin??

1. öne çıkar
3.fiyatı tatlıysa alınabilir
9.izle bunu! markasına da para verme sakın
12.az biraz öne çıkar F/P ürünü diyebilirim 3 kağıda sanırım bulursun

100Hz unut bunu! olsa bile pahalıdır bayağı,IPS isteyen adam için 1.şık olur ama fiyatını bilmiyorum,9x serisi kadar olmasa da
tatlı fyatı varsa alınabilir yoksa unut
49 da 100Hz/10-bit panel bildiğim kadarıyla artık üretilmiyor! en son Grundig de vardı,benim geçen sene aldığım VLX9750 Grundig

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
bunları ezberemi sıraladın yokse nedir kriterin??

1. öne çıkar
3.fiyatı tatlıysa alınabilir
9.izle bunu! markasına da para verme sakın
12.az biraz öne çıkar F/P ürünü diyebilirim 3 kağıda sanırım bulursun

100Hz unut bunu! olsa bile pahalıdır bayağı,IPS isteyen adam için 1.şık olur ama fiyatını bilmiyorum,9x serisi kadar olmasa da
tatlı fyatı varsa alınabilir yoksa unut
49 da 100Hz/10-bit panel bildiğim kadarıyla artık üretilmiyor! en son Grundig de vardı,benim geçen sene aldığım VLX9750 Grundig

Abi bu model 100hz olmalı, yazmamışlar ama 867 ile aynı paneldir diye tahmin ediyorum. 867, 40-120hz diye belirtilmiş.

cihadx Çevrimdışı

cihadx

Yeni Üye
21 Ağu 2020
5
36
Merhabalar.
6 Ağustos'ta Teknosa'dan philips 55pus7304 satın aldım. Genel anlamda memnundum fakat, ışık sızması ve neon renkli hızlı görüntülerde piksel patlaması benzeri bozulmalar yüzünden değişim talep edeceğim. Aynı seri ürün ile değişime izin verilmiyor. Sizce ne alabilirim?
TV'yi 4999TL satın almıştım. 6bine kadar çıkabilirim. Belki biraz daha zorlarım.

Netflix-iptv-youtube için kullanıyorum. Uydu performansı benim için önemsiz.
Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
albanez albanez bi tek bana cevap vermemişsiniz ?

S Çevrimdışı

snl99 

Aktif Üye
19 Şub 2020
150
40
43U9402 2400 TL Dustu hepsiburadada sizce alinirmi
Vestelin sitesinde de geçen hafta 2400 dü fiyatı vestel fiyatları bindirip sonra indiriyor . Görsel ile ürün farklı bilginiz olsun bide mb130e anakart varmış ama memc dedikleri şey yok tv de . Bu tvinin konusu var oradan bakın memc konusunu orada da sormuştum cevap yazılmadıydı. Yazılımla açılır mı bilmem. Ben o nedenle almaktan vazgeçtim lg panellisi denk gelir diye almak istemiştim.
Tv de mfc çipi var mı? Sonra 55uhl960 taki şikayetler olurmu diye düşündüm.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Abi bu model 100hz olmalı, yazmamışlar ama 867 ile aynı paneldir diye tahmin ediyorum. 867, 40-120hz diye belirtilmiş.

Nano paneller 55 den başlar ancak çok çok az modeller de 49 da vardır baclit 120Hzdir bunlarda
40-120 olarak sadece Nano larda bahsediliyor! o konuda sıkıntı çıkmaz tüm NANO lar oldukça iyidir
anxcak Contrast düşüktür! FILM için bu paneller yine de fena sayılmasa bile çok uygun değildir!

Sen 100Hz dir diye bir takıntı yaparsan bu seni yanıltabilir! neden 100Hz veya IPS olması neden
v.s?? diye onun için sordum

Bir diğer durum da şudur fazla aydınlık sahneler de bunlar detay verirken yüksek ışık vermesi sebebiyle
dynamic contrast değerini arttırır ve sahnenin beyaz dengesini bozup total detayları işlemede sıkıntı
çıkarır v.s

IPS renk doğruaması işin de VA dan çok daha başarılıdır ama buna karşın hareketli resimler izlenirken
VA gibi daha başarılı olamıyor,Monitör gibi kullanılırsa daha iyidir gibi handikapları veya kimilerine
göre artıları vardır

VA/IPS 100Hz 49luık panel kalmadı sayılır,bende hala arıyorum bir tek adam gibi Sony de buldum 8396
o da zor bulunuyor+ciddi pahalı ben o kadar parayı 100Hz VA olsa bile Sony de olsa yine vermem!
ya ebatı büyüt 55 yap ya da normal bir VA/IPS bak 50Hz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez bi tek bana cevap vermemişsiniz ?

anlamadım tam sordun?

o zaman 8505 lere de bir bak!
2020 modeller biraz pahalı ama güzel bir TV bunlar
TPV de 8x ler odukça iyidir,9x lar çok daha iyi ama TR ye ithal edilmiyor
bu en üst seriler!

Ben ciddi pahalı buluyorum TPV nin TV lerini!

Ancak ışık sızması+bulutlanma v.s sıkıntılar neyi alsan bu risklere açık dır!

S Çevrimdışı

SHADOW

Aktif Üye
8 Eyl 2018
75
selamlar, tv lerden pek anlamayan biri olarak soruyorum, bu hafta a101 e gelen toshiba 58ul3a63dt (3699 TL) ile samsung RU7090 arasında hangisi daha iyi sizin tavsiyeniz nedir? panel olarak hangisi daha iyi oluyor bilgim yok maalesef bu konuda bi tavsiyeniz var mıdır? teşekkürler

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Nano paneller 55 den başlar ancak çok çok az modeller de 49 da vardır baclit 120Hzdir bunlarda
40-120 olarak sadece Nano larda bahsediliyor! o konuda sıkıntı çıkmaz tüm NANO lar oldukça iyidir
anxcak Contrast düşüktür! FILM için bu paneller yine de fena sayılmasa bile çok uygun değildir!

Sen 100Hz dir diye bir takıntı yaparsan bu seni yanıltabilir! neden 100Hz veya IPS olması neden
v.s?? diye onun için sordum

Bir diğer durum da şudur fazla aydınlık sahneler de bunlar detay verirken yüksek ışık vermesi sebebiyle
dynamic contrast değerini arttırır ve sahnenin beyaz dengesini bozup total detayları işlemede sıkıntı
çıkarır v.s

IPS renk doğruaması işin de VA dan çok daha başarılıdır ama buna karşın hareketli resimler izlenirken
VA gibi daha başarılı olamıyor,Monitör gibi kullanılırsa daha iyidir gibi handikapları veya kimilerine
göre artıları vardır

VA/IPS 100Hz 49luık panel kalmadı sayılır,bende hala arıyorum bir tek adam gibi Sony de buldum 8396
o da zor bulunuyor+ciddi pahalı ben o kadar parayı 100Hz VA olsa bile Sony de olsa yine vermem!
ya ebatı büyüt 55 yap ya da normal bir VA/IPS bak 50Hz

Eğer 55lik grundik 9800ü bulamazsam ibreyi nano866ya kaydıracağım hem boyut olarak küçük olması monitör olarak kullanacağım için daha iyi olur tabi güzel bir kampanya denk getirmem lazım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Eğer 55lik grundik 9800ü bulamazsam ibreyi nano866ya kaydıracağım hem boyut olarak küçük olması monitör olarak kullanacağım için daha iyi olur tabi güzel bir kampanya denk getirmem lazım.
olabilir ama öncelikle çıplak gözle bir izlemen gerekiyor:!

LGE de NANO lar hayli şişik fiyatlar da oluyor,hoş 9800 de normal olarak
bana göre aşırı pahalı yaw
LGE lerin kullanım rahatlığı+Smart işi v.s daha iyi bu arada(buna takanlar varsa şayet)

P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
Merhabalar,
Odamda yaptığım ölçümlere göre ideal boyuta 55 inch olarak karar kıldım. Ve yeni evleneceğim için ilk etapta çok para dökmemeye karar verdim. Bu yüzden Vestel-Regal-Toshiba-Grundig dörtlüsünden bir ürün alacağım. Tavsiye ettiğiniz bir model var mıdır acaba? 4K olup, Netflix/Beinconnect’te sorun yaşatmayacak, baş ağrıtmayacak ve VA paneli olacak.

1 Çevrimdışı

1Utk1

Yeni Üye
24 Ağu 2020
2
26
Merhaba, televizyon seçimi konusunda kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum.

Kararsız kaldığım televizyon modelleri; (Vestel 55u9500 - 55u9400 - 55u9401 - 55u9402) 4'ü de fiyat olarak aynı.

Teknik özelliklerini vestel'in kendi sitesinde karşılaştırdım. 55u9500 hariç hepsi 2020 üretimi. Yaptığım karşılaştırmalarda, şu model'de şu özellik büyük fark yaratır diyecek bir özellik, ben göremedim. Bu saydığım modellere hakim veya anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Hangi model'i tercih etmeliyim dezavantajları ve avantajları ne olur diğer modellere göre? Çok minnettar kalırım, mesajlarınızı bekliyorum...

Edit: Televizyonu kendi odam için alıyorum, izleme mesafem 2.75m-3m arası. Kullanım amacım: dizi, film ve anime seyretmek. Kırmızı çizgim tv'nin DTS ses codec'ini desktelemesi. Başta 4k almayacaktım, 1080P filmleri ve dizileri 4k çözünürlükte oynatınca nasıl bir sonuç alırım hiçbir fikrim yok. Ancak sonradan pişman olmamak için 4k almakta karar kıldım. Arada çok uçuk bir fiyat farkı olmayacaksa, farklı önerilere açığım.

Son düzenleme:
G Çevrimdışı

Gakkom23

Yeni Üye
24 Ağu 2020
4
47
Selamun aleyküm Forma yeni üye oldum arkadaşlar. 32" full hd yada hd de olabilir. Smart tv ve uydu alıcılı bir tv almak istiyorum.
Mutfakta kullanılacak üst limit 1500-1600 TL fikir verirseniz sevinirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt