albanez, R serisi T ye göre daha pahalı şu anda üstad. Birde T serisinde yan açının 2,3 derece daha iyi olduğu bilgisi var rtingste. Şu cyrstal ne demekse ru7100 de yok ama tu7000 de var.T serisi çerçevesiz Benim gördüğüm farklar bunlar..T serisinin fiyatları düşme eğiliminde,43tu700 yurt dışında 300 dolar . Birde 43' te en iyi tv hangisidir sizce (fiyatı bir kenara bırakalım )
Bakınız tipik bir Samsung kuralı
2020 den başlayarak geriye doğru giderseniz
en yeninin gidrek düştüğü ve eskiye gittikçe daha iyi olduğunu göreceksiniz!
parametre şöyledir T-R-N-M bunlar artık performansı giderek düşmüş ve bana göre değerlendirmeye almayacağım seriler!
sonra devam ediyorum KS-JS-H 2016/15/14 modeller bu üç yılda ki TV leri her şart da çok daha başarılıdır
ve bana göre en iyi serisi de 2016 model KS lerdir(8/9 lar tabiki tüm serileri yine değildir!)
bunlar böyle silsile şeklinde devam eder,Sony da yaklaşık böyledir ama onların bazı serileri çok ender olarak biraz daha iyidir
Samsung da M-T arası 4 yılda düşüş vardır!
++
Açı meselesi şudur gerçekte;2/3 derece duruma göre önemli değildir,zaten bunu insan gözü pek anlamaz veya
hiç anlamaz dolayısıyla AÇI dan hareketle 2/3 derece den bahsetmek bence boşuna olur,bunu Kartal/Şahin
gibi Kuşlar izlemeyecek insan izleyecektir yaw
Yani bu bir "artı" da değildir!
Not;VA panel+katman sistemi olarak Samsung un elinde Patentli bir ürünü vardır ama bunu uzun yıllardır
pek kullanmıyor! VA nın başarısız açı soruna çare olacak(bence ciddi çare oldu bu sistem)bu sistemi
Samsung sadece HiEnd lerin en tepe modelin de kullanıyor(artık kullanmıyor)ancak VA açı sorununu en
iyi halleden de bana göre Samy dir
Ancak AÇI ya takılarak bir değerlendirme yapmak da bana göre kriter değildir,ya da şöyle sormak gerekiyor
o zaman TV de açılar Hitachi nin eski efsane IPS leri gibi süper ama resim kalitesi yaramaz ise ne olacak!
Açı süper ama genel resim performansı iyi değilse Açıyı al nereye koyacaksın
Bu gibi detayları doğru değerlendirmeler yapmadan ele alırsanız veya kriter gibi kabul ederseniz
ciddi yanılırsınız!
Bir başka çok tipik ve güzel bir örnek daha veryim
Benim 2011 model Tosh panelim IPS dir,ancak inanılmaz kötü bir açı performansı vardır!
halbuki IPS ler en geniş açıyı verirler ama bu panel veremiyor,10derece de bile bozuluyor resim!
tam cepheden izlemek gerekiyor 5 derece bile falso veriyor! o zaman bu nasıl IPS panel(teknik detaylarını geçiyorum
konu karışmasın diye) ama resim kalitesi mükemmel ötesi Baclit sistemi Pro-LED(bu konuda yine en iyisi bu)
HIZ konusn da "TN" ile yarılıyor hatta CRT ile bile! yani şimdi bu panel de AÇI boktan ve bu panel de boktanmı
oluyor şimdi?? 9 senedir kullanıyorum,bozulmasın diye Dua ediyorum yaw
kısaca bu detaylara hiç kafanızı yormayın veya gelin sorun bazı şeylerini
++
RTINGS;takip edin ama çok fazla referance almayın burasını;bu herifler Sony/Samsung ve VA cıdırlar ve tüm değerleri de böyledir!
gerçi artık eskisi kadar Samy gazcısı da değiller,zira çoğu serileri berbat durumunda bunların! Not lara bakarsanız bunu görürsünüz!
Daha da teknik inceleme yaparsam,cümle aralarında ciddi faul yorumları ve yönlendirmeleri vardır,siz genel olarak buraya bakın ama sakın
heriflerin verdikleri NOT lara göre tavir almayın,bunları kerizler yer bilmeyenler yer(teknik olarak) sonra Forumlara gelirler bazıları
(Satıcı tip de olanları) yaw git bak RTINGS de şöyle şöyle yazıyor size GAZ verirler!
++
Bana T ile R yi sorarsanız,ben de size önce "R" derim ama bunu da bilerek veya gönül den filan da kesinlikle söyleyemem!
ama malı buldun da şöyle şöyle filan çok ucuzsa o zaman eyvallah,aksi halde ben uzağım bunlara,sizleri bilemem gari
++
Framelss denilen iş bana göre teknik olarak doğru uygulanmıyor sadece panel yakışıklı oluyor!
İnce kasa da bana uymaz!
Çerçeveli daha doğru bir teknik dir ama burada da montaj sorunları çıkar ki Samsung lar o konuda
ciddi sabıkalıdır!
OLED için Framelss uygun ve de olur ama klasik LCD ler için bana göre falsolu oluyor!
bence bu kritere de takılmayın;Frameless çok yakışıklı oluyor diye de takılmayın ltf!
O zaman Grundig 55/65 GCU9800 lere bakın çok yakışıklı TV bunlar! 2019 model ve sanırım artık bitti!
++
43 dediğiniz en ucuz maliyetli 50Hz/8-bit panel yaw,Markasını yiyeyim Samsung olsa ne yazar??
49 bile artık gözlerden iyice düşmüştür!
UHD panel de 48/49 çok ufakdır ancak benim gibi bazıları için Monitör gibi kullanmak da olduğu için
uygun olabilir ama UHD için 55 den başlayın salt TV izleme olayı için! hele de izleme mesafeniz de uzak ise
49-55 ler bile UHD de gereksiz kalıyor!
FHD paneller artık satılmadığı için mecburen UHD ler alınıyor ama ezbere alınma oluyor biraz mecburen
zira millet gün boyu SD&HD izliyor yaw!
++
"CRYSTAL" bu tanım marketing içindir yaw! malı nasıl gazlayacaklar her sene yeni bazı tanımlar gerekiyor yani Sloganlar
lazım adamlara,takılmayın buna
Sankim herif 43 lük panelini SHARP sanıyor da böyle slogan arıyor
Bunuda geçin bir kalem