albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu artık çok zor!
hele hele uygun fiyat!

adamlar gebermiş bir teknolojiyi yeni diye sunup,bir sürü göz boyama işleriyle
absürt rakamlara mal satıyorlar yaw

OLED bile artık kötünün iyisi
LCD leri geç bir kalem

yakın gelecekte ÇİN li çocuklar sahaya çıkıp bir şeyler yapacaklar!
fena değiller bu konularda herifler,ama daha iyisini becerecek artık bir alt yapıya da sahipler!
iş tamamen bunlara kalırsa zaten fiyatlar geberecektir!

ama bunlar da zamana yenik düşüp bizleri keriz görmeye devam ederlerse,Sony ve Samsung u mumla
arar hale de gelebiliriz:haha

B Çevrimdışı

bonuce123

Yeni Üye
20 Ağu 2020
4
29
SAMSUNG 43TU7000 nasıldır arkadaşlar tavsiye eder misiniz ? Evde ki televizyonum kırıldı almam lazım hemen.

ALwuhusH Çevrimdışı

ALwuhusH

Aktif Üye
12 Ağu 2020
268
albanez albanez 2500 2800 tl civarinda onerebilecegin bir tv varmi youtube netflix icin veya bu fiyatin altinda smartsiz tv'de onerebilirsiniz mi box 4 k ile kullanirim smarti bana kotunun iyisi denilecek bir tv marka modeli yazmaniz yeterli kafam allak bullak oldu bu tv lerde bile boyle seylerin oldugunu ilk defa gordum yok smartmis yok android tv mis vs panel farkiymis

(Telefon uretilirken bile panelleri farkli oluyor neden standart degiller ?) Sadece telefon icin degil teknolojik olan hersey icin sorun oldumu en azindan daha stabil sekilde cozebilirler zamandan kazanirlar )

O Çevrimdışı

Orkan

Yeni Üye
16 Tem 2020
11
46
Bence hiç değmez hele de XF9x için!
2014 model onun üzerinde artık yıllardır kullanılmayan Samsung S_PVA panel vardır:ok
2015 den sonra da adam gibi Samsung TV ler çıkmıyor,Sony de de aynı şey
Gittiği yere kadar kullan sonra para verirsin yeni bir panele,kaldıki o paneli sanırım sen de 7,5
kağıda almıştın,hiç değmez yeniden TV ye para bayılmaya

ama şöyle bir şey olur örneğin;bahsettiğin 65XF9x 5 kağıda bulursan o zaman alabilirsin
yaw herifler hala o panelin 55 ni 7/8 kağıda satıyorlar utanmadan:hayir

Sayın albanez albanez cevabınız için cok teşekkür ederim. Tv arada donuyor veya yeniden başlıyor. Belki çözümü basittir ama yetkili servise hiç güvenmiyorum. Dediginiz gibi gittiği yere kadar kullandıktan sonra OLED'e geçeceğim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sayın albanez albanez cevabınız için cok teşekkür ederim. Tv arada donuyor veya yeniden başlıyor. Belki çözümü basittir ama yetkili servise hiç güvenmiyorum. Dediginiz gibi gittiği yere kadar kullandıktan sonra OLED'e geçeceğim.
o sorun basit,çağır Servisi ve hallderler,ancak gelen adamlar bu eskimiş derlerse salla geç sen onları eskiyen
aslında onların çakallığıdır!
sonrası Allah kerim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez 2500 2800 tl civarinda onerebilecegin bir tv varmi youtube netflix icin veya bu fiyatin altinda smartsiz tv'de onerebilirsiniz mi box 4 k ile kullanirim smarti bana kotunun iyisi denilecek bir tv marka modeli yazmaniz yeterli kafam allak bullak oldu bu tv lerde bile boyle seylerin oldugunu ilk defa gordum yok smartmis yok android tv mis vs panel farkiymis

(Telefon uretilirken bile panelleri farkli oluyor neden standart degiller ?) Sadece telefon icin degil teknolojik olan hersey icin sorun oldumu en azindan daha stabil sekilde cozebilirler zamandan kazanirlar )

ben bu şekilde tavsiye vermiyorum,bahsettiğin rakamlara yerli montaj bir şeyler bakabilirsin
daha spesifik olarak şu markadan şu model v.s diye sorarsan burada bilgili o TV lerin
üyeleri vardır,ben işin daha çok bazı perde arkaları muhabbetlerini yapıyorum yaw:kiskis

örneğin Samsung/Sony iyidir diye fazla fiyat verilmesine tepki gösteriyorum ve dahi bu iki markayı da
özellikle almayın diyorum! ama çok ucuza olursa amenna o zaman OK dir bizim esas derdimiz bu malların
asloında iyi olmalarında değil de o fiyatlarına hiç değmediğidir!

Grundig 50GCU8900 bence buna bir bak,yukarıda bir arkadfaş ta bunu almış anlatmış 3 kağıda
bunu alabilirsin!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
SAMSUNG 43TU7000 nasıldır hocam ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

albanez albanez,
açıkçası ben de sana sormaktayım,Nasıldır diye:kiskis
yeni model ama henüz görmedim,Samsung lar benim ilgi
alanım da değildir bu arada,bence sen izle öncelikle kararını ona göre
verirsin,benim tek tavsiyem "MARKA" dır diye sakın haybeye fazladan
bir şeyler bayılma!

Bu arada 48 ve altı ebatlar artık çok sıradan TV ler oldu(her haliyle)
bu tür ebatlardan HiEnd TV ler de artık kalmadı!
Samsung özeline gelirsem bir tek en son 2016 Model KS8500 lerin 49 ları oldukça iyidir!
bu ebatların altını almak demek haybeye MARKA ya para vermektir!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
şu anda mevcut bir kullandığın TV ne var?? veya FHD bir TV mi var?
UHD ye yeni girişmi yapacaksın?

örneğin T serisi yerine 2019 model R de olabilir!
Samsung da zaten eskiye gittikçe serilerin performansı artıyor,tam tersi olmuyor yani
daha iyisi çıkmıyor artık!

bana göre R>T den diyebilirim:kiskis
ayrıca daha da ucuza bulabilirsin

Ama Satıcılara kalırsan(sorarsan)tam tersini söylerler veya kafanı iyice karıştırırlar
en tipik yalan şudur örneğin>> abi bu en yeni teknoloji veya şunur derler; abi teknooji her sene daha iyi olur
v.s yani yersen

S Çevrimdışı

snl99 

Aktif Üye
19 Şub 2020
150
40
albanez albanez, R serisi T ye göre daha pahalı şu anda üstad. Birde T serisinde yan açının 2,3 derece daha iyi olduğu bilgisi var rtingste. Şu cyrstal ne demekse ru7100 de yok ama tu7000 de var.T serisi çerçevesiz Benim gördüğüm farklar bunlar..T serisinin fiyatları düşme eğiliminde,43tu700 yurt dışında 300 dolar . Birde 43' te en iyi tv hangisidir sizce (fiyatı bir kenara bırakalım )

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez, R serisi T ye göre daha pahalı şu anda üstad. Birde T serisinde yan açının 2,3 derece daha iyi olduğu bilgisi var rtingste. Şu cyrstal ne demekse ru7100 de yok ama tu7000 de var.T serisi çerçevesiz Benim gördüğüm farklar bunlar..T serisinin fiyatları düşme eğiliminde,43tu700 yurt dışında 300 dolar . Birde 43' te en iyi tv hangisidir sizce (fiyatı bir kenara bırakalım )

Bakınız tipik bir Samsung kuralı

2020 den başlayarak geriye doğru giderseniz

en yeninin gidrek düştüğü ve eskiye gittikçe daha iyi olduğunu göreceksiniz!

parametre şöyledir T-R-N-M bunlar artık performansı giderek düşmüş ve bana göre değerlendirmeye almayacağım seriler!
sonra devam ediyorum KS-JS-H 2016/15/14 modeller bu üç yılda ki TV leri her şart da çok daha başarılıdır
ve bana göre en iyi serisi de 2016 model KS lerdir(8/9 lar tabiki tüm serileri yine değildir!)

bunlar böyle silsile şeklinde devam eder,Sony da yaklaşık böyledir ama onların bazı serileri çok ender olarak biraz daha iyidir
Samsung da M-T arası 4 yılda düşüş vardır!

++

Açı meselesi şudur gerçekte;2/3 derece duruma göre önemli değildir,zaten bunu insan gözü pek anlamaz veya
hiç anlamaz dolayısıyla AÇI dan hareketle 2/3 derece den bahsetmek bence boşuna olur,bunu Kartal/Şahin
gibi Kuşlar izlemeyecek insan izleyecektir yaw:kiskis
Yani bu bir "artı" da değildir!

Not;VA panel+katman sistemi olarak Samsung un elinde Patentli bir ürünü vardır ama bunu uzun yıllardır
pek kullanmıyor! VA nın başarısız açı soruna çare olacak(bence ciddi çare oldu bu sistem)bu sistemi
Samsung sadece HiEnd lerin en tepe modelin de kullanıyor(artık kullanmıyor)ancak VA açı sorununu en
iyi halleden de bana göre Samy dir:ok

Ancak AÇI ya takılarak bir değerlendirme yapmak da bana göre kriter değildir,ya da şöyle sormak gerekiyor
o zaman TV de açılar Hitachi nin eski efsane IPS leri gibi süper ama resim kalitesi yaramaz ise ne olacak!
Açı süper ama genel resim performansı iyi değilse Açıyı al nereye koyacaksın:kiskis

Bu gibi detayları doğru değerlendirmeler yapmadan ele alırsanız veya kriter gibi kabul ederseniz
ciddi yanılırsınız!

Bir başka çok tipik ve güzel bir örnek daha veryim
Benim 2011 model Tosh panelim IPS dir,ancak inanılmaz kötü bir açı performansı vardır!
halbuki IPS ler en geniş açıyı verirler ama bu panel veremiyor,10derece de bile bozuluyor resim!
tam cepheden izlemek gerekiyor 5 derece bile falso veriyor! o zaman bu nasıl IPS panel(teknik detaylarını geçiyorum
konu karışmasın diye) ama resim kalitesi mükemmel ötesi Baclit sistemi Pro-LED(bu konuda yine en iyisi bu)
HIZ konusn da "TN" ile yarılıyor hatta CRT ile bile! yani şimdi bu panel de AÇI boktan ve bu panel de boktanmı
oluyor şimdi?? 9 senedir kullanıyorum,bozulmasın diye Dua ediyorum yaw

kısaca bu detaylara hiç kafanızı yormayın veya gelin sorun bazı şeylerini
++

RTINGS;takip edin ama çok fazla referance almayın burasını;bu herifler Sony/Samsung ve VA cıdırlar ve tüm değerleri de böyledir!
gerçi artık eskisi kadar Samy gazcısı da değiller,zira çoğu serileri berbat durumunda bunların! Not lara bakarsanız bunu görürsünüz!

Daha da teknik inceleme yaparsam,cümle aralarında ciddi faul yorumları ve yönlendirmeleri vardır,siz genel olarak buraya bakın ama sakın
heriflerin verdikleri NOT lara göre tavir almayın,bunları kerizler yer bilmeyenler yer(teknik olarak) sonra Forumlara gelirler bazıları
(Satıcı tip de olanları) yaw git bak RTINGS de şöyle şöyle yazıyor size GAZ verirler!

++

Bana T ile R yi sorarsanız,ben de size önce "R" derim ama bunu da bilerek veya gönül den filan da kesinlikle söyleyemem!
ama malı buldun da şöyle şöyle filan çok ucuzsa o zaman eyvallah,aksi halde ben uzağım bunlara,sizleri bilemem gari

++
Framelss denilen iş bana göre teknik olarak doğru uygulanmıyor sadece panel yakışıklı oluyor!

İnce kasa da bana uymaz!

Çerçeveli daha doğru bir teknik dir ama burada da montaj sorunları çıkar ki Samsung lar o konuda
ciddi sabıkalıdır!

OLED için Framelss uygun ve de olur ama klasik LCD ler için bana göre falsolu oluyor!
bence bu kritere de takılmayın;Frameless çok yakışıklı oluyor diye de takılmayın ltf!

O zaman Grundig 55/65 GCU9800 lere bakın çok yakışıklı TV bunlar! 2019 model ve sanırım artık bitti!

++

43 dediğiniz en ucuz maliyetli 50Hz/8-bit panel yaw,Markasını yiyeyim Samsung olsa ne yazar??
49 bile artık gözlerden iyice düşmüştür!

UHD panel de 48/49 çok ufakdır ancak benim gibi bazıları için Monitör gibi kullanmak da olduğu için
uygun olabilir ama UHD için 55 den başlayın salt TV izleme olayı için! hele de izleme mesafeniz de uzak ise
49-55 ler bile UHD de gereksiz kalıyor!
FHD paneller artık satılmadığı için mecburen UHD ler alınıyor ama ezbere alınma oluyor biraz mecburen
zira millet gün boyu SD&HD izliyor yaw!

++

"CRYSTAL" bu tanım marketing içindir yaw! malı nasıl gazlayacaklar her sene yeni bazı tanımlar gerekiyor yani Sloganlar
lazım adamlara,takılmayın buna

Sankim herif 43 lük panelini SHARP sanıyor da böyle slogan arıyor:haha1

Bunuda geçin bir kalem

cihadx Çevrimdışı

cihadx

Yeni Üye
21 Ağu 2020
5
36
Merhabalar.
6 Ağustos'ta Teknosa'dan philips 55pus7304 satın aldım. Genel anlamda memnundum fakat, ışık sızması ve neon renkli hızlı görüntülerde piksel patlaması benzeri bozulmalar yüzünden değişim talep edeceğim. Aynı seri ürün ile değişime izin verilmiyor. Sizce ne alabilirim?
TV'yi 4999TL satın almıştım. 6bine kadar çıkabilirim. Belki biraz daha zorlarım.

Netflix-iptv-youtube için kullanıyorum. Uydu performansı benim için önemsiz.
Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

B Çevrimdışı

bonuce123

Yeni Üye
20 Ağu 2020
4
29
albanez albanez, Hocam televizyonum kırıldı o yüzden alıyorum 2012 model LG led tv vardı. Netflix ve Youtube olsun arayüzünde kasma olmasın yeterli benim için.

Geri
Üst Alt