albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Ben de aynı şekilde idareten monitör ağırlıklı kullanmak istediğim için ips bakıyorum. Film işini pj ile hallediyorum.

ancak IPS de alsan ne adam gibi Monitör oluyor ne de diğer işler için!
ama bana yeter veya kesiyor v.s dersen benim gibi ve de takılmazsa orasına burasına
IPS daha iyi seçenek olur(HiEnd bir IPS TV den bahsediyorum!)

FILM işini de PJ ile hallediyorsan o zaman sorun yok
++

sen asıl DH den sorsana bunları bak nasıl cevaplar alacaksın
örneğin IPS de
sonra Philips de
gibi

ve de kendilerini osuruktan usta denen tipler vardır,asıl onlara sor ki bu tipleri sen de iyi tanırsın
neyse ki buradan ya şutlandılar ya da gelemiyorlar v.s:haha1

I Çevrimdışı

ibrahimanil

Yeni Üye
16 Eyl 2018
16
31
günlük kullanım,netflix,hdmı-usb ıle film oynatma için hangısını önerirsiniz panel olarak hangisi iyidir varsa başka model öneriniz onlara da açığım

1) Vestel 55UD9290 / U9400
2) Phılıps 55PUS 7304 / 7805 5300TL
3) Samsung 55TU7000 5400TL

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
ancak IPS de alsan ne adam gibi Monitör oluyor ne de diğer işler için!
ama bana yeter veya kesiyor v.s dersen benim gibi ve de takılmazsa orasına burasına
IPS daha iyi seçenek olur(HiEnd bir IPS TV den bahsediyorum!)

FILM işini de PJ ile hallediyorsan o zaman sorun yok
++

sen asıl DH den sorsana bunları bak nasıl cevaplar alacaksın
örneğin IPS de
sonra Philips de
gibi

ve de kendilerini osuruktan usta denen tipler vardır,asıl onlara sor ki bu tipleri sen de iyi tanırsın
neyse ki buradan ya şutlandılar ya da gelemiyorlar v.s:haha1

Üstad monitörde aradığım en temel özellik renkleri doğru versin yeter aslında. Amatör olarak fotoğrafla ilgilendiğim için ps ile düzeltirken srgb de renk gamutunu sağlasa yeter, sonuçta baskı almadığım için adobe rgb ye gerek bile yok. Arada sırada da biraz eğlencesine oyun oynarım o kadar. Grundiğin bu 9800 modeli baya cezbediyor ama görmeden almak da içime sinmiyor açıkçası. Spotçuların elinde kalmışmıdır acaba bi doğubank yapsammı diye de kendi kendime düşünüyorum.

dh çoluk çocuk cahil cühela kaynıyor üstadım eski tadı kalmamış. İnsanlar hayatından memnun değil her söylenen cümleyi kendine sataşılmış gibi algılayıp ona göre cephe alıyorlar çok ilginç gerçekten.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
açikçası ben 9800 paneli de öyle aman aman abrtmıyorum doğrusu
ancak iyi bir "TV" ve bunu bir monitör gibi de görmemek gerekiyor
ayrıca ebat büyüdüğü içinde bir başka handikap oluyor!

TV+Monitör olarak düşünürsen;IPS olması+NanoCell olması 100Hz/10-bit
olması diğer paneller den kendisini ciddi öne çıkarıyor,renkleri de oldukça güzel
ve doğru basıyor,bana göre bu yapısıyla Samsung/Sony den daha iyi(renk doğruluğu olarak)

benim bunu takip etmem ise ona "Aşık" olduğum için değil de,şöyle güzel bir indirimli fiyata
bulursam alabileceğim içindir,yoksa gidip bu saat den sonra VA olsun da CR si daha yüksek
olacak diye absürt rakamlar bayılıp da ne Sony alırım ne de Samsung hayat da almam ama Philips lerin
arada çok güzel VA ları çıkıyor(8/9 larda) ayrıca FALD panel de yapabiliyorlar ki bana göre
bu işte en iyisi Philips dir,ama parasına gelirsem yine bana uymuyor yaw

sonuç da piyasaya baktığım zaman 9800 serisi bana en uygun olanı gibi geliyor!

Not;MM den birisiyla tanıştım(Grundig Promotörü idi) bana dediği şu,güyya 9800 lerin
yeni modelleri geliyormuş 2 aya kadar,ancak ben bunu geçen sene de duymuştum!
1 sene geçti daha tık yok!

Grundig çiler bu panele CAM diyorlar,nedne diye sordum abi cam gibi filan dedi
zira yaoısı göründü olarak tıpkı OLED TV ler gibi,çerçevesiz ayrıca! ve bu yapı şimdiler de pek moda yaw
benim için farketmiyor ama montajlıyan kazmalar burada çerçeve olunca filim kopuyor bazen

neyse ben bunlara da taklmıyorum ama 9800 sanırım yeni bir Seri/Model numarasıyla çıkacaktır
ve bu modeller herifler de UHD+ diye geçiyor en üst seri yani ve LGD-IPS/100Hz/10-bit
diğer sorun ise paneli oldukça pahalı ve TV nin de fiyatı aşırı pahalı oluyor Arçelik grubunda!

Smartı beş para etmez!
Bulutlanma/ışık kaçırma v.s sıkıntıları vardır!

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
açikçası ben 9800 paneli de öyle aman aman abrtmıyorum doğrusu
ancak iyi bir "TV" ve bunu bir monitör gibi de görmemek gerekiyor
ayrıca ebat büyüdüğü içinde bir başka handikap oluyor!

TV+Monitör olarak düşünürsen;IPS olması+NanoCell olması 100Hz/10-bit
olması diğer paneller den kendisini ciddi öne çıkarıyor,renkleri de oldukça güzel
ve doğru basıyor,bana göre bu yapısıyla Samsung/Sony den daha iyi(renk doğruluğu olarak)

benim bunu takip etmem ise ona "Aşık" olduğum için değil de,şöyle güzel bir indirimli fiyata
bulursam alabileceğim içindir,yoksa gidip bu saat den sonra VA olsun da CR si daha yüksek
olacak diye absürt rakamlar bayılıp da ne Sony alırım ne de Samsung hayat da almam ama Philips lerin
arada çok güzel VA ları çıkıyor(8/9 larda) ayrıca FALD panel de yapabiliyorlar ki bana göre
bu işte en iyisi Philips dir,ama parasına gelirsem yine bana uymuyor yaw

sonuç da piyasaya baktığım zaman 9800 serisi bana en uygun olanı gibi geliyor!

Not;MM den birisiyla tanıştım(Grundig Promotörü idi) bana dediği şu,güyya 9800 lerin
yeni modelleri geliyormuş 2 aya kadar,ancak ben bunu geçen sene de duymuştum!
1 sene geçti daha tık yok!

Grundig çiler bu panele CAM diyorlar,nedne diye sordum abi cam gibi filan dedi
zira yaoısı göründü olarak tıpkı OLED TV ler gibi,çerçevesiz ayrıca! ve bu yapı şimdiler de pek moda yaw
benim için farketmiyor ama montajlıyan kazmalar burada çerçeve olunca filim kopuyor bazen

neyse ben bunlara da taklmıyorum ama 9800 sanırım yeni bir Seri/Model numarasıyla çıkacaktır
ve bu modeller herifler de UHD+ diye geçiyor en üst seri yani ve LGD-IPS/100Hz/10-bit
diğer sorun ise paneli oldukça pahalı ve TV nin de fiyatı aşırı pahalı oluyor Arçelik grubunda!

Smartı beş para etmez!
Bulutlanma/ışık kaçırma v.s sıkıntıları vardır!
Arçelik 9880 serisi sanırım 9800 modelinin güncel versiyonu..

C Çevrimdışı

_che_

Yeni Üye
19 Ağu 2020
3
32
Merhaba ben 32 inch smart özelliği güçlü bir tv arıyordum.Hiç değilse Netflix youtube gibi programları sorunsuz çalışan birkaç model önerirseniz sevinirim.

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Arçelik OLED'lerde gene kampanya yapmış. Yakında Beko'da da kampanya gelebilir. Albanez üstad ne dersin monitör olarak kullanılabilir mi?

A55 OLED 9900 5B: 6999TL

A65 OLED 9900 5B: 9999TL

Philips 55OLED805/12: 15999TL

albanez albanez,

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Arçelik 9880 serisi sanırım 9800 modelinin güncel versiyonu..

fazla bilgi nedense bu gruptan çıkmıyor,Arçelik varsa-yoksa Beyaz Eşyaya odaklanmış gidiyor

TV olarak Beko/Arçelik/Grundig çıkıyor(+diğer pazar işi markalar v.s)
Seri/Model numaraları değişiyor ama aynı mal!

Grundig için sanırım bir serisi biraz daha ileri de ve pahalı! UHD+ serisi ve ciddi pahalı
"GRUNDIG" markası diye gazlamak istiyor,doğru ama bu markanın ne ismi kaldı ne cismi yaw
yani bu numarayı artık yiyecek keriz bir müşteri varmı bu memleket de

Almanya içinde Grundig diye çıkıyorlar ama Almanlar da artık yemiyor bunu!
orada ancak Grundig F/P olursa müşteri buluyor!

9800 konusuna gelirsem,yine tekar ediyorum,oldukça iyi bir panel bu(IPS faktörüne rağmen)
makul fiyata da olursa tadından yenmez ama pahalı olursa kaçın gidin yanından!

Son olarak oran olarak da gördüğüm kadarıyla özellikle ışık kaçırma ve bulutlanma fazlaca çıkıyor!
SMART takıntısı olanlar zaten kaçsın gitsinler!

2018 model de olduğu gibi 49 luk(VLX9750) hele de NanoCell li ve daha hesaplı bir TV çıkarırlarsa
ben ona ciddi yazılırım

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
fazla bilgi nedense bu gruptan çıkmıyor,Arçelik varsa-yoksa Beyaz Eşyaya odaklanmış gidiyor

TV olarak Beko/Arçelik/Grundig çıkıyor(+diğer pazar işi markalar v.s)
Seri/Model numaraları değişiyor ama aynı mal!

Grundig için sanırım bir serisi biraz daha ileri de ve pahalı! UHD+ serisi ve ciddi pahalı
"GRUNDIG" markası diye gazlamak istiyor,doğru ama bu markanın ne ismi kaldı ne cismi yaw
yani bu numarayı artık yiyecek keriz bir müşteri varmı bu memleket de

Almanya içinde Grundig diye çıkıyorlar ama Almanlar da artık yemiyor bunu!
orada ancak Grundig F/P olursa müşteri buluyor!

9800 konusuna gelirsem,yine tekar ediyorum,oldukça iyi bir panel bu(IPS faktörüne rağmen)
makul fiyata da olursa tadından yenmez ama pahalı olursa kaçın gidin yanından!

Son olarak oran olarak da gördüğüm kadarıyla özellikle ışık kaçırma ve bulutlanma fazlaca çıkıyor!
SMART takıntısı olanlar zaten kaçsın gitsinler!

2018 model de olduğu gibi 49 luk(VLX9750) hele de NanoCell li ve daha hesaplı bir TV çıkarırlarsa
ben ona ciddi yazılırım

Abi yukarıdaki oledler için yorumun nedir? Monitör olarak işe yarar mı?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Arçelik OLED'lerde gene kampanya yapmış. Yakında Beko'da da kampanya gelebilir. Albanez üstad ne dersin monitör olarak kullanılabilir mi?

A55 OLED 9900 5B: 6999TL

A65 OLED 9900 5B: 9999TL

Philips 55OLED805/12: 15999TL

albanez albanez,

yaw kafanmı iyi senin,Monitör olmaz OLED den filan anın da yakarsın paneli?

++

bu rakamlar oldukça güzel sayılır,netice de bu herifler OLED leri satamıyorlar
normal TV leri bile satamıyorlar laf aramızda,zira bu işe adam gibi bakmıyorlar

biraz işe baksalar vede fiyatları da Samsung/Sony ile adam gibi yarışır halde
görseler yani rekabeti kendi lehlerine döndürmek isteseler,mesele yok,ama sen
gidip Sony gibi fiyat çekersen veya Samsung gibi,ülen senin TV ni kim alır yaw??

Smart işini bilmiyorsun,Android de yoksun v.s yani senin rekabetin ciddi kötü
TV işinde!

ha bana sorarsan bunların hiç birisi olmasın,bana daha çok uyar ama millet öyle demiyor
yok Kumandası yakışıklı olsun diyor,Smart süper olsun istiyor,Kasası şöyle böyle olsun diyor v.s v.s

Ben performansına ve de fiyatına bakıyorum sadece,gerisi osuruk benim için yaw

Not;olmadı OLED için uygun satıcıdan/banka dan Kredi bulursam OLED alabilirim
bir ara "Fibabanka" 10ay/sıfır faizli Vatan anlaşmalı satış yapıyordu ve örneğin ben Grundig
TV geçen sene Eylül de böyle almıştım daha yeni borcu bitti:kiskis
Şmdiler de sanırım Yine devam ediyor bu işleri ama "sıfır faiz" artık bitmiş ve 12ay/düşük bir faiz oranlı
devam ediyormuş,işler berbat piyasa da öyle birilerinin salladığı gibi değil işler! dolayısıyla yakında
çok daha tatlı rakamlara kampanyalar ve de banka çok düşük faizli veya faizsiz kampanyalar çıkabilir
acele etmeden beklemek gerekiyor

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
yaw kafanmı iyi senin,Monitör olmaz OLED den filan anın da yakarsın paneli?

Dell'in oled monitörü vardı sanırım aklımda öyle kalmış o nedenle sordum yoksa kafa yapıcı maddeler kullanmam :) Oled'den monitör neden olmuyor peki açıklayabilmen mümkünü abi?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
TPV, OLED işinde bence Panasonic den sonra en başarılı ikinci üretici
bu yeni 805 paneli bir süredir dışarıdan takip ediyorum,ama fiyatları
yüksek!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Dell'in oled monitörü vardı sanırım aklımda öyle kalmış o nedenle sordum yoksa kafa yapıcı maddeler kullanmam :) Oled'den monitör neden olmuyor peki açıklayabilmen mümkünü abi?

Oled "static image" lara hiç gelemiyor en basitinden!

bir ara Sony den çıkmıştı 11" lik Oled ler ama hem çok pahalı hem de oldukça ufak olduğu için
Monitör işinde başarılı olamadı sonra Japan da bazı Araba firmaları(en üst segment de olanlar)
örneğin Mazda ve Toyota bunları Navigation ekranı olarak kullandılar ama yine sıkıntılı çıktı

Ebat büyüdükçe riski de artıyor bu sebebten şimdiler de LGD 48"lik OLED de üretti
tam benlik yani:clap

Pixel-pitch ölçüsü büyüdükçe(TV ebatı büyüğü zaman) burn-in riski çok daha fazla
arıyor ve dikkat ederseniz 65 den büyükleri çıkamıyor,örneğin bunun teknik olarak
75 veya 105 çıkması mümkündür ve de FILM işinde tadından yenmez ama bu risk durumu
çözülemediği için ebat 65 de çakıldı kaldı,örneğin özellikle USA market için
75/85 zaten hala çok ufaktır 90/105 arası uyar oraya ama risk faktörü de ciddi yüksek
olduğu için gelişemiyor ve satış da ciddi geri kalıyor OLED ler!

Panasonic burn-in sorunu en çok aşan ama sıfır sorun da hala değil!
Pio dan transfer ettikleri takım da bunu çözemedi hala ama diğer her safhada herifler
çok çok iyiler:ok

Sharp bu işe bir türlü girmiyor çok enteresan!
NEC de öyle(Pio da şimdi bu grup)
Toshiba Canon ile aslında bu işte ama herifler TV Dükkanlarını kapattılar yaw!

kısaca caponlar Sony dışında OLED de değiller,Sony 2012/14 de bu işe girdi
hatta 56" lık prototip TV yi de üretti,ancak piyasaya çıkamadı!

yaw OLED hem çok çok iyi ama sıkıntılarını çözemiyorlar şak diye!
çözevek oyuncular dan bir numara Sharp dır,iki numara Pio dur
daha da önemlisi ana üretici olarak SED den tecrübesi olan Toshiba dır
ama bunlar sahada yok maalesef!

Çin liye gelirsem,sanırım Changhong ve özellikle SkyWorth OLED ile çok ciddi uğraşıyor
hatta 120Hz lik ilk OLED paneli üretmiş bile:hmm

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Oled "static image" lara hiç gelemiyor en basitinden!

bir ara Sony den çıkmıştı 11" lik Oled ler ama hem çok pahalı hem de oldukça ufak olduğu için
Monitör işinde başarılı olamadı sonra Japan da bazı Araba firmaları(en üst segment de olanlar)
örneğin Mazda ve Toyota bunları Navigation ekranı olarak kullandılar ama yine sıkıntılı çıktı

Ebat büyüdükçe riski de artıyor bu sebebten şimdiler de LGD 48"lik OLED de üretti
tam benlik yani:clap

Pixel-pitch ölçüsü büyüdükçe(TV ebatı büyüğü zaman) burn-in riski çok daha fazla
arıyor ve dikkat ederseniz 65 den büyükleri çıkamıyor,örneğin bunun teknik olarak
75 veya 105 çıkması mümkündür ve de FILM işinde tadından yenmez ama bu risk durumu
çözülemediği için ebat 65 de çakıldı kaldı,örneğin özellikle USA market için
75/85 zaten hala çok ufaktır 90/105 arası uyar oraya ama risk faktörü de ciddi yüksek
olduğu için gelişemiyor ve satış da ciddi geri kalıyor OLED ler!

Panasonic burn-in sorunu en çok aşan ama sıfır sorun da hala değil!
Pio dan transfer ettikleri takım da bunu çözemedi hala ama diğer her safhada herifler
çok çok iyiler:ok

Sharp bu işe bir türlü girmiyor çok enteresan!
NEC de öyle(Pio da şimdi bu grup)
Toshiba Canon ile aslında bu işte ama herifler TV Dükkanlarını kapattılar yaw!

kısaca caponlar Sony dışında OLED de değiller,Sony 2012/14 de bu işe girdi
hatta 56" lık prototip TV yi de üretti,ancak piyasaya çıkamadı!

yaw OLED hem çok çok iyi ama sıkıntılarını çözemiyorlar şak diye!
çözevek oyuncular dan bir numara Sharp dır,iki numara Pio dur
daha da önemlisi ana üretici olarak SED den tecrübesi olan Toshiba dır
ama bunlar sahada yok maalesef!

Çin liye gelirsem,sanırım Changhong ve özellikle SkyWorth OLED ile çok ciddi uğraşıyor
hatta 120Hz lik ilk OLED paneli üretmiş bile:hmm

Biz son kullanıcı olarak ne zaman adam gibi uygun fiyata her işe gelen 4x4 lük pir panel sahibi olacağız acaba?

Geri
Üst Alt