Forumda bilgilerini, deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşan herkese teşekkürler. Yaşlı bir yakınım için uygun fiyatlı ama nispeten iyi bir televizyon ararken bu forumu keşfettim ve çokça da yararlandım. Sonucunda hem performansından hem de çok uygun fiyatından mutlu olduğumuz bir TV aldık. Aldığımız TV Grundig 50 GCU 8900B.
Belki benim gibi arayış içinde olanlara faydası olur diye amatör deneyimlerimi paylaşacağım:
- TV'nin görüntü kalitesi iyi, teşhir ürünlerini incelediğimden nasıl olacağını biliyordum ve yanıltmadı. Grundig 7xxx serisinden daha iyi bir görüntüye sahip. Kullandığım LG'den bir tık aşağıda ama kesinlikle tatmin edici bir görüntüsü var.
- Görüntü ayarları temel ayarlardan oluşuyor, yani beyaz dengesi, Gama, ton ve benzeri birçok detay ayar yok ne yazıkki. Dinamik kontrast ayarı pek düzgün çalışmıyor, tavsiyem kapalı kullanılması. Netflix, youtube gibi uygulamarı kullanırken görüntü (renk, kontrast gibi.) ayarı yapamıyorsunuz, yapmaya çalışırssanız uygulamadan çıkış yapıyor.
- Dinamik, standart, film adındaki görüntü ayarlarını değiştirmeye çalışırsanız otomatik olarak "Kullanıcı Ayarlarına" geçiş yapıyor ve daha önceden yapmış olduğunuz kullanıcı ayarları güme gidiyor. Yani standart, dinamik, film ayarlarını pek kurcalamayın derim.
- Kanal geçişleri bu fiyat seviyesindeki bir ürün için hızlı diyebilirim, yaklaşık 2 saniye tahminimce. Kanal sıralaması ve favori sistemi fena değil, pek zorlanmadım sıralama yaparken. Kanal taraması yaptırmadım, Arçelik servisinin kendi kurduğu liste ile kullandım.
- Teşhir ürününü incelerken mekan gürültüsünden bir şey anlamamıştım ama ses kalitesi beklediğimden iyi çıktı. Sesi aşırı açarsanız bir boğuklaşma oluyor ama makul seviyelerde fena değil, tabiki bas falan beklemeyin.
- Wireless/kablosuz internet bağlantısı sorunsuz şimdilik, kopma veya bağlanmama gibi sorunlar yaşamadım.
- USB'den bağladığımız cihazlardaki mkv uzantılı 1080p filmleri sorunsuz oynattı (4K film denemedim) ama DTS ses desteği yok, yine de DTS sesli filmleri sessiz şekilde oynatıyor.
- Pek çoğunuzun bildiği gibi adında Smart olsa da aslında Smart özellikleri yok, sadece üzerinde gelen birkaç tane uygulamayı kullanabiliyorsunuz, uygulama yükleme yok, web tarayıcısı yok. Youtube sorunsuz çalışıyor, Netflix uygulamasındaki sorunlar yok gibi.
- Netflix deneyimi ne yazıkki kötü, beklediğimizden kötü, oynatmasında ve kullanımında bir sorun yok ama görüntü kalitesi filmden filme göre "fena değil", "kötü" ve "berbat" şeklinde değişiyor. Hiçbir şekilde görüntü ayarı yapamadığınız için düzeltme şansınız yok, Netflix için fabrika renk/görüntü ayarı neyse sadece o. Sanırım bu sözde HDR özelliğini ekleyelim derken fena batırmışlar, bazı filmlerde berbat bir görüntü oluşuyor, patlamış renkler, dengesiz kontrast, cozutmuş keskinlik, vb.
Bu Netflix sorunu bir güncelleme ile rahatlıkla çözülebilir ama artık stok bitirme aşamasında olan bu ürüne bir güncelleme geleceğini hiç sanmıyorum.
- Işık sızması, banding gibi sorunlar çok hafif düzeyde şimdilik umarım ilerde artmaz, çeşitli görüntü testleri yaptım ve sonuçtan memnunum. Ölü veya parlak piksel de şimdilik yok.
- Fiziksel bir kusuru, yamukluk, göçüklük vb. bir sorunu yok ya da benim gözüme çarpmadı, kasası düzgün, hatta alt seviye Grundig'lerden çok daha hoş görünüyor (sehpa üstü kurulum yaptırdık).
- Bilgisayara veya konsola bağlayıp kullanma imkanım olmadığı için oyun konusunda bir yorumda bulunamıyorum.
Ne istediğimizi ve beklediğimizi bilerek aldığımız ve ağırlıklı olarak TV yayınları izleneceği için üründen memnunuz. Garanti konusu zaten malum, 3 senelik Arçelik garantisi satın alma kararımızdaki büyük etkenlerden biri. Beklentileriniz aşağı yukarı benimle aynı ise ve güzel bir indirim denk getirirseniz almanızı tavsiye ederim.