albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
evet doğrudur ama bu Grup o tür çok cazip işlemleri çok ender yapıyor ve ciddi indirimli(Teşhir)satıyorlar
örneğin ben dün MM ye gittim GCU9800 için(var görünüyordu mağazada teşhir olarak)ancak gittim
ve olmadığını gördüm ve İnternet-WEB sitesinden var dediler ki buna da güvenemem açıkçası!

OLED ler zaten ellerinde çok çok az var ve fiyatları da oldukça pahalı(sıfır olarak)

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
evet doğrudur ama bu Grup o tür çok cazip işlemleri çok ender yapıyor ve ciddi indirimli(Teşhir)satıyorlar
örneğin ben dün MM ye gittim GCU9800 için(var görünüyordu mağazada teşhir olarak)ancak gittim
ve olmadığını gördüm ve İnternet-WEB sitesinden var dediler ki buna da güvenemem açıkçası!

OLED ler zaten ellerinde çok çok az var ve fiyatları da oldukça pahalı(sıfır olarak)

mediamarketin sitesinde bende görmüştüm ama hangi mağazada olduğunu bulamamıştım. Yazıyor mu hangi mağaza stoğunda olduğu?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw ne iş çözemedim gitti,hangi mağaza diye sorduğum da bana direk İnternet WEB sitesi dediler ama burası neresidir
bilemiyorum,belki merkezi bir depo gibi bir yerdir,ben zaten görmeden almam! teşhir OK benim için ama malı
çıplak gözle mutlaka görmeliyim neyse acelem yok,günün birin de mutlaka bir yerlerden çıkar bu panel
hatta daha da fiyatı düşebilir:kiskis yada örneğin arka kağaı darbe alıp çatlamıştır filan,fiyat da ciddi
inmişse yine bana uyar,yemişim arka kapağını derim,kim görecek orasını yaw:clap

O Çevrimdışı

Orkan

Yeni Üye
16 Tem 2020
11
46
Tekrardan merhabalar, daha önce de yazmıştım ama cevap alamadim soruma. Baska sekilde sorayım. televizyonum var, yeni evime geçerken 65 inch tv almak istiyorum. Sony 65xf9005 i televizyonumla kıyaslayabilir misiniz? Netflix için kullanacağım, film seyrederken aynı keyfi hisseder miyim?

U Çevrimdışı

ulku0312

Yeni Üye
28 Haz 2020
29
43
Merhaba,
Hepsiburada da Vestel 55U9402 3.299 TL ( )
Ürün incelemesinde mb130e anakart ve samsung va panel olduğu belirtilmiş.( 43u9402 - 55u9402 Teknik Özellikler )
Anakart ve panel olarak Hi-Level 55UHL960 ile aynı. Ondan memenun olmayıp 55UHL950 (IPS) olanın daha iyi görüntüye sahip olduğu yorumları vardı.
Tavsiye edermisiniz,
Saygılarımla.

M Çevrimdışı

Morphoid

Yeni Üye
19 Ağu 2020
6
Forumda bilgilerini, deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşan herkese teşekkürler. Yaşlı bir yakınım için uygun fiyatlı ama nispeten iyi bir televizyon ararken bu forumu keşfettim ve çokça da yararlandım. Sonucunda hem performansından hem de çok uygun fiyatından mutlu olduğumuz bir TV aldık. Aldığımız TV Grundig 50 GCU 8900B.

Belki benim gibi arayış içinde olanlara faydası olur diye amatör deneyimlerimi paylaşacağım:

- TV'nin görüntü kalitesi iyi, teşhir ürünlerini incelediğimden nasıl olacağını biliyordum ve yanıltmadı. Grundig 7xxx serisinden daha iyi bir görüntüye sahip. Kullandığım LG'den bir tık aşağıda ama kesinlikle tatmin edici bir görüntüsü var.

- Görüntü ayarları temel ayarlardan oluşuyor, yani beyaz dengesi, Gama, ton ve benzeri birçok detay ayar yok ne yazıkki. Dinamik kontrast ayarı pek düzgün çalışmıyor, tavsiyem kapalı kullanılması. Netflix, youtube gibi uygulamarı kullanırken görüntü (renk, kontrast gibi.) ayarı yapamıyorsunuz, yapmaya çalışırssanız uygulamadan çıkış yapıyor.

- Dinamik, standart, film adındaki görüntü ayarlarını değiştirmeye çalışırsanız otomatik olarak "Kullanıcı Ayarlarına" geçiş yapıyor ve daha önceden yapmış olduğunuz kullanıcı ayarları güme gidiyor. Yani standart, dinamik, film ayarlarını pek kurcalamayın derim. :)

- Kanal geçişleri bu fiyat seviyesindeki bir ürün için hızlı diyebilirim, yaklaşık 2 saniye tahminimce. Kanal sıralaması ve favori sistemi fena değil, pek zorlanmadım sıralama yaparken. Kanal taraması yaptırmadım, Arçelik servisinin kendi kurduğu liste ile kullandım.

- Teşhir ürününü incelerken mekan gürültüsünden bir şey anlamamıştım ama ses kalitesi beklediğimden iyi çıktı. Sesi aşırı açarsanız bir boğuklaşma oluyor ama makul seviyelerde fena değil, tabiki bas falan beklemeyin.

- Wireless/kablosuz internet bağlantısı sorunsuz şimdilik, kopma veya bağlanmama gibi sorunlar yaşamadım.

- USB'den bağladığımız cihazlardaki mkv uzantılı 1080p filmleri sorunsuz oynattı (4K film denemedim) ama DTS ses desteği yok, yine de DTS sesli filmleri sessiz şekilde oynatıyor.

- Pek çoğunuzun bildiği gibi adında Smart olsa da aslında Smart özellikleri yok, sadece üzerinde gelen birkaç tane uygulamayı kullanabiliyorsunuz, uygulama yükleme yok, web tarayıcısı yok. Youtube sorunsuz çalışıyor, Netflix uygulamasındaki sorunlar yok gibi.

- Netflix deneyimi ne yazıkki kötü, beklediğimizden kötü, oynatmasında ve kullanımında bir sorun yok ama görüntü kalitesi filmden filme göre "fena değil", "kötü" ve "berbat" şeklinde değişiyor. Hiçbir şekilde görüntü ayarı yapamadığınız için düzeltme şansınız yok, Netflix için fabrika renk/görüntü ayarı neyse sadece o. Sanırım bu sözde HDR özelliğini ekleyelim derken fena batırmışlar, bazı filmlerde berbat bir görüntü oluşuyor, patlamış renkler, dengesiz kontrast, cozutmuş keskinlik, vb.

Bu Netflix sorunu bir güncelleme ile rahatlıkla çözülebilir ama artık stok bitirme aşamasında olan bu ürüne bir güncelleme geleceğini hiç sanmıyorum.

- Işık sızması, banding gibi sorunlar çok hafif düzeyde şimdilik umarım ilerde artmaz, çeşitli görüntü testleri yaptım ve sonuçtan memnunum. Ölü veya parlak piksel de şimdilik yok.

- Fiziksel bir kusuru, yamukluk, göçüklük vb. bir sorunu yok ya da benim gözüme çarpmadı, kasası düzgün, hatta alt seviye Grundig'lerden çok daha hoş görünüyor (sehpa üstü kurulum yaptırdık).

- Bilgisayara veya konsola bağlayıp kullanma imkanım olmadığı için oyun konusunda bir yorumda bulunamıyorum.

Ne istediğimizi ve beklediğimizi bilerek aldığımız ve ağırlıklı olarak TV yayınları izleneceği için üründen memnunuz. Garanti konusu zaten malum, 3 senelik Arçelik garantisi satın alma kararımızdaki büyük etkenlerden biri. Beklentileriniz aşağı yukarı benimle aynı ise ve güzel bir indirim denk getirirseniz almanızı tavsiye ederim.

U Çevrimdışı

Uğur Yavuzcan

Yeni Üye
11 Eyl 2019
21
44
Forum sayesinde bugün son kararımı verip Vestel 50"U9400 ya da 50"U9500 modeli sipariş verme aşamasna gelmiş bulunuyorum.
Her iki model de 3hdmi+2 usb girişine sahip.
Aklımdaki tek soru işareti U9500 modelindeki mb230 anakart ve aşağıdaki U9400'te olmayan özellikler.
Fiyatları bire bir aynı ancak.
Her iki tv'yide çıplak gözle inceledim.U9400 görüntüleri ve renkleri nedense U9500'e göre kesinlikle daha iyi.
Son kararınız nasıl olurdu acaba?
Kullanım amacım:çalışma odamla pc monitörü+netflix+film izleme ve bazen xbox konsol amaçlı olacaktır.
herkese çok teşekkür ediyorum.

Pixellence ProVar-
Super ResolutionVar-
Micro DimmingVar-
MEMCVar

deathhand Çevrimdışı

deathhand

Yeni Üye
31 Ara 2019
44
40
yaw kumandasına hasta oldum yok sesli bilmem ne de varmış diye takan insanlara şaşırıyorum:haha
abi siz TV mi alıyorsunuz yoksa nedir almak istediğiniz:hmm

7304 panel fena değil ama parasına dikkat edin! "çok cazip" ise alabilirsiniz,yoksa salla geç
ayrıca 58 yerine 50 tercih edin! 58 de bu 50Hz li paneller biraz yolunu şaşırıyor! ebat "büyütmeyi"
bazıları sanırım ya bilmiyor ya da yalnış biliyor,öyle kafanıza göre illa büyük olsun benim olsun demeyin!

Ben hala sıkı bir 48/49 olsa da alsam diye bakınıyorum yaw:saskin
ama yok,artık bu ebatlarda sıkı filan kalmadı
öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın. aslında çok tv izleyen biri değilim bizim ufaklık tablette youtube videoları izliyor diye kumandadan konuşup istediği video açabilsin diye sesli komutla çalışabilen bir tv almak istedim.hatta vatandaki teşhir philips i almaya gittim va panel ama lg deki Thinq daha iyi çalıştığı için LG bakmaya başladım.Samsung lar Türkçe komut algılamadığı için LG ve Philips arasında seçim yapayım diye düşünürken Vatan 5 adet 65UM6100 modelini 5500tl fiyattan satışa çıkardı.Bende bu modeli bilmediğim için araştırmaya başladım.Ben araştırırken son 4 -3-2 derken inceleme videosu bitmeden sonuncu tv yi almış bulundum. Thinq olayı güzel ancak dğer panel kalitesi parlaklık vs.. iyi değil ama evde çok tv izleyen yok dediğim gibi çocuk tablet yerine tvde takılsın diye aldım.
Ayrıca 42 inç Philips ve 48 inç Hilevel tv var herkes ne izlemek isterse izlesin :)
65 inç tv küçük gelirse de Xgimi H2 yi açıyoruz hiçbirisi çok yüksek kaliteli değil ama idare ediyoruz :)

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
yaw ne iş çözemedim gitti,hangi mağaza diye sorduğum da bana direk İnternet WEB sitesi dediler ama burası neresidir
bilemiyorum,belki merkezi bir depo gibi bir yerdir,ben zaten görmeden almam! teşhir OK benim için ama malı
çıplak gözle mutlaka görmeliyim neyse acelem yok,günün birin de mutlaka bir yerlerden çıkar bu panel
hatta daha da fiyatı düşebilir:kiskis yada örneğin arka kağaı darbe alıp çatlamıştır filan,fiyat da ciddi
inmişse yine bana uyar,yemişim arka kapağını derim,kim görecek orasını yaw:clap

İstanbuldaki hiçbir mağazadadeğilmiş ürün. Ayrıca teşhir de değil satılıp iade edilmiş. Acabaneden iade edildi ölü piksel vs mı vardı? Aslında iki hafta içerisinde iade edilebiliyor amatv yi al taşı kargoya götür vs bir sürü hamallık.

Üstad bu TV'nin LG'de karşılığı olan model hangisi oluyor?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
İstanbuldaki hiçbir mağazadadeğilmiş ürün. Ayrıca teşhir de değil satılıp iade edilmiş. Acabaneden iade edildi ölü piksel vs mı vardı? Aslında iki hafta içerisinde iade edilebiliyor amatv yi al taşı kargoya götür vs bir sürü hamallık.

Üstad bu TV'nin LG'de karşılığı olan model hangisi oluyor?

açıkçası bu şekilde geri dönmüş bir paneli yeniden almak bizim memleket de çok zor bir iş,çünkü gerek üreticiler gerekse de
satıcılar hepsi çakal sürüsü! maksat bir şekilde malı "okutmak" hele de alıcı keriz ise ne ala:hayir

halbuki özellikle USA/Canada için "Re-furbished" ürünleri almak adeta bir trend!
sadece bunları kovalayan tipler var oralarda! zira çok cazip rakamlarla bu ürünler
bulunuyor

bizde ise yapılan şudur "re-furbished" yapmıyorlar(bu çok çok az oluyor) geldiği gibi yeniden gazlamak!
"ahlak sıfır":rant1

Japonya da ise şu yapılıyor...millet teşhirleri kapmak için mağazaları hergün gidip kolluyor(internet den değil dikkatinizi
çekerim,hergün mağazaya gidip kolluyor bunları)
Veya şu yapılıyor..bir teşhir panelin önüne gelip pazarlığa başlanıyor,mağaza çoğunlukla bu pazarlık sonunda malı satıyor zaten!
Kore de aynen böyle ve teşhirler inanılmaz gözde,NEDEN;çünkü çok ciddi ucuz+hala da pazarlık etme şansınız vardır üstelik!

adamın canı sıkılıyor mağazaya giriyor,aslında bir şey almayacak ama,gözüne o an çok tatlı bir mal görünüyor
ve pazarlığını yapıp hop al gitsin oluyor!

bizde adeta TV ler eskinin Tekel fiyatı zihniyeti gibi fix bir fiyat ve zaten bu fiyat kazık,örneğin 2017/18
model TV mi olur yaw bugün! hala kazık fiyat dan satılmak isteniyor özellikle SONY ler!

++
LG de bana göre bunun karşılığı sadece en üst seriler olan 9xx ve onlarda bilidğim kadarıyla TR de yoktur!
Philips de ise sanırım bazı IPS NanoCell 100Hz li modeller,bana göre TPV bir/iki tık öndedir(resim işlemede)

9800 bu anlam da IPS faktörüne göre çok iyi bir TV dir! iyi bir VA dan ise iyi değildir! aradaki farkı
anlamak gerekiyor,örneğin bende Tosh SV olduğu için artık bana iyi bir VA da olsa beni kesmeyecektir
dolayısıyla bir daha Tosh SV nin yerine Samsung/Sony nin Araba parasına satılan FALD dedikleri çakma
baclit sistemli gebermiş teknoloji sunan LCD bir panel kesinlikle almam

IPS paneli daha daho çok Monitör destekli kullandığım ve 48/49 ebatları da
geçmek istemediğim için alıyorum,49 üstü IPS bana yaramaz,sadece bazı 55 IPS ler olabilir

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
açıkçası bu şekilde geri dönmüş bir paneli yeniden almak bizim memleket de çok zor bir iş,çünkü gerek üreticiler gerekse de
satıcılar hepsi çakal sürüsü! maksat bir şekilde malı "okutmak" hele de alıcı keriz ise ne ala:hayir

halbuki özellikle USA/Canada için "Re-furbished" ürünleri almak adeta bir trend!
sadece bunları kovalayan tipler var oralarda! zira çok cazip rakamlarla bu ürünler
bulunuyor

bizde ise yapılan şudur "re-furbished" yapmıyorlar(bu çok çok az oluyor) geldiği gibi yeniden gazlamak!
"ahlak sıfır":rant1

Japonya da ise şu yapılıyor...millet teşhirleri kapmak için mağazaları hergün gidip kolluyor(internet den değil dikkatinizi
çekerim,hergün mağazaya gidip kolluyor bunları)
Veya şu yapılıyor..bir teşhir panelin önüne gelip pazarlığa başlanıyor,mağaza çoğunlukla bu pazarlık sonunda malı satıyor zaten!
Kore de aynen böyle ve teşhirler inanılmaz gözde,NEDEN;çünkü çok ciddi ucuz+hala da pazarlık etme şansınız vardır üstelik!

adamın canı sıkılıyor mağazaya giriyor,aslında bir şey almayacak ama,gözüne o an çok tatlı bir mal görünüyor
ve pazarlığını yapıp hop al gitsin oluyor!

bizde adeta TV ler eskinin Tekel fiyatı zihniyeti gibi fix bir fiyat ve zaten bu fiyat kazık,örneğin 2017/18
model TV mi olur yaw bugün! hala kazık fiyat dan satılmak isteniyor özellikle SONY ler!

++
LG de bana göre bunun karşılığı sadece en üst seriler olan 9xx ve onlarda bilidğim kadarıyla TR de yoktur!
Philips de ise sanırım bazı IPS NanoCell 100Hz li modeller,bana göre TPV bir/iki tık öndedir(resim işlemede)

9800 bu anlam da IPS faktörüne göre çok iyi bir TV dir! iyi bir VA dan ise iyi değildir! aradaki farkı
anlamak gerekiyor,örneğin bende Tosh SV olduğu için artık bana iyi bir VA da olsa beni kesmeyecektir
dolayısıyla bir daha Tosh SV nin yerine Samsung/Sony nin Araba parasına satılan FALD dedikleri çakma
baclit sistemli gebermiş teknoloji sunan LCD bir panel kesinlikle almam

IPS paneli daha daho çok Monitör destekli kullandığım ve 48/49 ebatları da
geçmek istemediğim için alıyorum,49 üstü IPS bana yaramaz,sadece bazı 55 IPS ler olabilir

Ben de aynı şekilde idareten monitör ağırlıklı kullanmak istediğim için ips bakıyorum. Film işini pj ile hallediyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Tekrardan merhabalar, daha önce de yazmıştım ama cevap alamadim soruma. Baska sekilde sorayım. televizyonum var, yeni evime geçerken 65 inch tv almak istiyorum. Sony 65xf9005 i televizyonumla kıyaslayabilir misiniz? Netflix için kullanacağım, film seyrederken aynı keyfi hisseder miyim?

Bence hiç değmez hele de XF9x için!
2014 model onun üzerinde artık yıllardır kullanılmayan Samsung S_PVA panel vardır:ok
2015 den sonra da adam gibi Samsung TV ler çıkmıyor,Sony de de aynı şey
Gittiği yere kadar kullan sonra para verirsin yeni bir panele,kaldıki o paneli sanırım sen de 7,5
kağıda almıştın,hiç değmez yeniden TV ye para bayılmaya

ama şöyle bir şey olur örneğin;bahsettiğin 65XF9x 5 kağıda bulursan o zaman alabilirsin
yaw herifler hala o panelin 55 ni 7/8 kağıda satıyorlar utanmadan:hayir

ardem Çevrimdışı

ardem

Yeni Üye
17 Ağu 2020
2
49
Merhaba Axen AX55UAL402 Ultra HD (4K) TV hakkında bilgisi olan varsa aramızda paylaşırsa çok mutlu eder.

Geri
Üst Alt