>Samsung da QLED (55 ve üstü) paneller 100Hz dir diğerleri 50Hz dir
>TCL ana üretici dir! ancak hedef pazar sadece USA dır!
yıllardır da zaten oradalar F/P panelleri olarak
son yıllar da ciddi atak yaptılar eve özellikle RTINGS gibi ve yandaş bazı sitelerce
hala ikinci sınıftalar!
gayet güzel hatta bana göre HiSense den daha da iyi VA paneller üretiyorlar!
Sony/Samsung dan da iyiler(H/W olarak+S/W olarak!!)
Ancak bu herifler bir tuhaf dır çıktıkları pazara göre ki yakında çıkacaklar ama hangi malları sürecekler
soru budur,yoksa bu herifler istenen her türlü kaliteyi çıkarma becerisine sahipler bir tek SHARP hariç tabiki
bve zaten bunlar da Sharp tekniklerine göre üretim yapıyorlar diğer tüm üreticiler gibi!
Avrupa pazarı değişik dir,daha doğrusu bunlar için tabiri caize "kıl" müşteriler var bizim kıtamız da/TR dahil
2 senedir Samsung SDI fab.QLED lerini üretiyorlar,ancak daha hesaplı olarak bunları da
snaırım AUO dan alıyorlar gibi geliyor bana,ancak bunlar hiç önemli değil
QLED artık ayağa düştü oralar da!
OnePlus da hesap da Samsung QLED taktık demişti o da büyük ihtimalle AUO/Çin
sonuç olarak TCL/SkyWorth/HiSense mutlaka bizim pazara çıkmalıdır!
Ancak biz de bu heriflere birileri rekabet şansı tanımazsa işleri çok zor!
TR rahat/serbest v.s bir pazar değildir çoğu sektörler için
ve deyarın birileri hemen devreye girip "dengeler" diye bir şey uydururlarsa bu adamlar da kaçar bizden!
yoksa Çin li adamın ağzına rekabet anlamında mıçar ama onları serbest bırakırsan bunu yapabilir!
$ 200 kağıtlık malı alıp da $600/1000 kağıtlara satılan bir pazarda Çin linin işi çok zordur!
Adamlar montajı/topamacı filan değildir,oturup kendisi üretiyor her bir şeyini dolayısıyla
maliyetleri çok ciddi ucuzdur+Devlet desteği de vardır,isterlerse silip süpürürler ortalığı yaw!
HiSense
TCL nin HiEnd VA(bazıları FALD dır bunların)Samsung/Sony den çok daha iyidir
HiSense de HiEnd FALD bir çok paneli ciddi iyidir
en önemlisi fiyatları ciddi tatlıdır ama TR de fiyatları ne olur bilemem orasını!
ve sanırım bunlara "dengeler" diyerek birileri meydanı boş bırakmayacaktır
ama keşke öyle olsa ve herifler pazara tam girseler(bence hayal gibi geliyor bana)
Vestel taş koyacak+bu herifler bir sürü mala MARKA çakıp piyasaya çıkıyorlar
Arçelik ha keza öyle bir alay MARKA diye malları var
Sunym mumny yok Atmaca v.s bir alay toplamacı adamlar var piyasalarda
dolayısıyla bunların olduğu yerde Çin liye ucuz mal sattırmazlar gibi geliyor bana neyse ilerleyen günlerde
göreceğiz,ben özellikle HS veya TCL den hemen bir tane FALD panel kaparım tabi fiyatı ÇİN işi olursa yaw