Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Ultra Clear Panel ve Mega Contrast ise ayrıca 100 hz ise baya iyidir.Ama gerçek 100 hz bu fiyata çok zor.Tasarımı da bence gayet güzel.Televizyonun yazılımı,menüsü ev kullanıcısına sorun çıkartırmı bilmiyorum.Smart,web tarayıcı var gözüküyor ama Netflix,Youtube destekliyormu net değil.Görmek lazım.
Kumanda kodu TM1240A ben netflix vs ekstra bir tuş göremedim.

Screenshot_20200826-181824_Opera7435798615a4466a.jpg

P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
TCL Televizyonları için instagramda ne zaman satışa çıkacaklarını sormuştum resmi hesaba, gelen yanıt;

D85F1682-78B8-4652-B23C-A8F84C6C4A74.png

M Çevrimdışı

mcanka

Yeni Üye
14 Ağu 2020
18
36
HG55EJ690U 100 hz diye bir bilgi bulamadım ben. Bence uzak durmakta fayda var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TCL Televizyonları için instagramda ne zaman satışa çıkacaklarını sormuştum resmi hesaba, gelen yanıt;

D85F1682-78B8-4652-B23C-A8F84C6C4A74.png

Benim TV'nin paneli kırıldı, bekliyorum TCL gelsin diye. Umarım Samsungla LG ile kapışacak absürt rakamlarla çıkmazlar.

P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
HG55EJ690U 100 hz diye bir bilgi bulamadım ben. Bence uzak durmakta fayda var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim TV'nin paneli kırıldı, bekliyorum TCL gelsin diye. Umarım Samsungla LG ile kapışacak absürt rakamlarla çıkmazlar.
Hepsiburada’da teknik özellikler kısmında yazıyor. Motion Rate başlığında.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
>Samsung da QLED (55 ve üstü) paneller 100Hz dir diğerleri 50Hz dir

>TCL ana üretici dir! ancak hedef pazar sadece USA dır!
yıllardır da zaten oradalar F/P panelleri olarak

son yıllar da ciddi atak yaptılar eve özellikle RTINGS gibi ve yandaş bazı sitelerce
hala ikinci sınıftalar!

gayet güzel hatta bana göre HiSense den daha da iyi VA paneller üretiyorlar!
Sony/Samsung dan da iyiler(H/W olarak+S/W olarak!!)

Ancak bu herifler bir tuhaf dır çıktıkları pazara göre ki yakında çıkacaklar ama hangi malları sürecekler
soru budur,yoksa bu herifler istenen her türlü kaliteyi çıkarma becerisine sahipler bir tek SHARP hariç tabiki
bve zaten bunlar da Sharp tekniklerine göre üretim yapıyorlar diğer tüm üreticiler gibi!

Avrupa pazarı değişik dir,daha doğrusu bunlar için tabiri caize "kıl" müşteriler var bizim kıtamız da/TR dahil

2 senedir Samsung SDI fab.QLED lerini üretiyorlar,ancak daha hesaplı olarak bunları da
snaırım AUO dan alıyorlar gibi geliyor bana,ancak bunlar hiç önemli değil

QLED artık ayağa düştü oralar da!

OnePlus da hesap da Samsung QLED taktık demişti o da büyük ihtimalle AUO/Çin

sonuç olarak TCL/SkyWorth/HiSense mutlaka bizim pazara çıkmalıdır!
Ancak biz de bu heriflere birileri rekabet şansı tanımazsa işleri çok zor!
TR rahat/serbest v.s bir pazar değildir çoğu sektörler için

ve deyarın birileri hemen devreye girip "dengeler" diye bir şey uydururlarsa bu adamlar da kaçar bizden!
yoksa Çin li adamın ağzına rekabet anlamında mıçar ama onları serbest bırakırsan bunu yapabilir!

$ 200 kağıtlık malı alıp da $600/1000 kağıtlara satılan bir pazarda Çin linin işi çok zordur!
Adamlar montajı/topamacı filan değildir,oturup kendisi üretiyor her bir şeyini dolayısıyla
maliyetleri çok ciddi ucuzdur+Devlet desteği de vardır,isterlerse silip süpürürler ortalığı yaw!

HiSense
TCL nin HiEnd VA(bazıları FALD dır bunların)Samsung/Sony den çok daha iyidir:ok
HiSense de HiEnd FALD bir çok paneli ciddi iyidir
en önemlisi fiyatları ciddi tatlıdır ama TR de fiyatları ne olur bilemem orasını!
ve sanırım bunlara "dengeler" diyerek birileri meydanı boş bırakmayacaktır
ama keşke öyle olsa ve herifler pazara tam girseler(bence hayal gibi geliyor bana)

Vestel taş koyacak+bu herifler bir sürü mala MARKA çakıp piyasaya çıkıyorlar
Arçelik ha keza öyle bir alay MARKA diye malları var

Sunym mumny yok Atmaca v.s bir alay toplamacı adamlar var piyasalarda
dolayısıyla bunların olduğu yerde Çin liye ucuz mal sattırmazlar gibi geliyor bana neyse ilerleyen günlerde
göreceğiz,ben özellikle HS veya TCL den hemen bir tane FALD panel kaparım tabi fiyatı ÇİN işi olursa yaw:haha1

O Çevrimdışı

Orkan

Yeni Üye
16 Tem 2020
11
46
>Samsung da QLED (55 ve üstü) paneller 100Hz dir diğerleri 50Hz dir

>TCL ana üretici dir! ancak hedef pazar sadece USA dır!
yıllardır da zaten oradalar F/P panelleri olarak

son yıllar da ciddi atak yaptılar eve özellikle RTINGS gibi ve yandaş bazı sitelerce
hala ikinci sınıftalar!

gayet güzel hatta bana göre HiSense den daha da iyi VA paneller üretiyorlar!
Sony/Samsung dan da iyiler(H/W olarak+S/W olarak!!)

Ancak bu herifler bir tuhaf dır çıktıkları pazara göre ki yakında çıkacaklar ama hangi malları sürecekler
soru budur,yoksa bu herifler istenen her türlü kaliteyi çıkarma becerisine sahipler bir tek SHARP hariç tabiki
bve zaten bunlar da Sharp tekniklerine göre üretim yapıyorlar diğer tüm üreticiler gibi!

Avrupa pazarı değişik dir,daha doğrusu bunlar için tabiri caize "kıl" müşteriler var bizim kıtamız da/TR dahil

2 senedir Samsung SDI fab.QLED lerini üretiyorlar,ancak daha hesaplı olarak bunları da
snaırım AUO dan alıyorlar gibi geliyor bana,ancak bunlar hiç önemli değil

QLED artık ayağa düştü oralar da!

OnePlus da hesap da Samsung QLED taktık demişti o da büyük ihtimalle AUO/Çin

sonuç olarak TCL/SkyWorth/HiSense mutlaka bizim pazara çıkmalıdır!
Ancak biz de bu heriflere birileri rekabet şansı tanımazsa işleri çok zor!
TR rahat/serbest v.s bir pazar değildir çoğu sektörler için

ve deyarın birileri hemen devreye girip "dengeler" diye bir şey uydururlarsa bu adamlar da kaçar bizden!
yoksa Çin li adamın ağzına rekabet anlamında mıçar ama onları serbest bırakırsan bunu yapabilir!

$ 200 kağıtlık malı alıp da $600/1000 kağıtlara satılan bir pazarda Çin linin işi çok zordur!
Adamlar montajı/topamacı filan değildir,oturup kendisi üretiyor her bir şeyini dolayısıyla
maliyetleri çok ciddi ucuzdur+Devlet desteği de vardır,isterlerse silip süpürürler ortalığı yaw!

HiSense
TCL nin HiEnd VA(bazıları FALD dır bunların)Samsung/Sony den çok daha iyidir:ok
HiSense de HiEnd FALD bir çok paneli ciddi iyidir
en önemlisi fiyatları ciddi tatlıdır ama TR de fiyatları ne olur bilemem orasını!
ve sanırım bunlara "dengeler" diyerek birileri meydanı boş bırakmayacaktır
ama keşke öyle olsa ve herifler pazara tam girseler(bence hayal gibi geliyor bana)

Vestel taş koyacak+bu herifler bir sürü mala MARKA çakıp piyasaya çıkıyorlar
Arçelik ha keza öyle bir alay MARKA diye malları var

Sunym mumny yok Atmaca v.s bir alay toplamacı adamlar var piyasalarda
dolayısıyla bunların olduğu yerde Çin liye ucuz mal sattırmazlar gibi geliyor bana neyse ilerleyen günlerde
göreceğiz,ben özellikle HS veya TCL den hemen bir tane FALD panel kaparım tabi fiyatı ÇİN işi olursa yaw:haha1
Sayin Albanez albanez albanez,
TCLnin mini led olarak adlandırdığı X10 modeli hakkinda bilginiz var mi? YouTube da bir incelemede oldukça hoşuma gitti.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sayin Albanez albanez albanez,
TCLnin mini led olarak adlandırdığı X10 modeli hakkinda bilginiz var mi? YouTube da bir incelemede oldukça hoşuma gitti.

Evet bunu ilk defa TCL üretmiştir,HiEnd modellerin de kullanmaya başlıyor bunları
yazdığım gibi bunlar SkyWorth ve Changhong ile beraber Modül üniteleri de üretiyorlar artık
bu konuda oldukça da iddialı serileri çıkarmaya başlıyorlar yakında,LCD ler için her ne kadar
bunlar artık "eskimiş teknolojiler" olsa da,piyasaya yeni çıktıkları için adamlar her bir şeye
"YENİ" diyorlar ama örneğin SHARP bunları 12 sene evvel hem de daha gelişmişlerini üretimiştir!

örneğin "RGB-LED",bu konuda en ileri buluş budur(Sony X4500 böyle modeldir veya bu işin ilki olan
Sharp XS1 gibi) FALD paneldi bunlar bu arada!

Siz bunlara bence fazla takılmayın,bunlar "marketing" türü işlerdir ve her üretici için böyle slogan
tanımlar adeta şart dır:mutlu

SHARP işte bunları beceriyor ve bütün bu teknikleri(üretimle ilgili) ve en yeni teknolojileri
bu üreticilere Lisanslayarak muazzam paralar kaznaırken,Çin liler de bunları TV olayına dönüştürüp
pazara sunuyorlar ama biz hala adam gibi bunlardan bir türlü sebeblenemedik,hala Sony diyoruz
Samsung diyoruz vede "kesiliyoruz"

IPhone örneğine bakınız! ama Xiaomi/Huawei/OnePlus çok daha iyi hatta geçti bile herkesi!

A Çevrimdışı

Atesh

Yeni Üye
18 Nis 2020
30
41
Merhaba. Değişim için Vestel servisi Vestel 55U9700 modelini önerdi ama TV ile ilgili hiç bir bilgi ve görsele ulaşamadım. Model ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?

M Çevrimdışı

mısfık

Yeni Üye
12 May 2020
3
29
PS4 üzerinden gidince sadece oyun odaklı düşünüyorum gibi anlaşılmış olabilir. Normal kullanım dışında oyun oynarken de tatmin edecek seviyede olması benim için yeterlidir. Yoksa iyi bir monitör kadar randıman alamayacağımı biliyorum. Sayenizde 100Hz ' in zorunlu olmadığını ve ekran boyutunun sınırını öğrenmiş oldum. Cevabınız için teşekkür ederim.?

Hocam merhaba, kafanızda bir model belirlediniz mi?
Ben de sizin gibi uygun fiyatlı bir şey arıyorum ama lag değerlerine dair veri bulunmuyor. 43-49-50-55lik modellere bakıyorum ama karar veremedim.

32" lik monitörler de var ama almışken hem sabit diskten, tv box ile 4K film vs izlerim diye düşündüğümden ve xbox üzerinden rekabetçi oyun oynamayacağımdan dolayı büyük tv almak daha cazip geliyor.

A Çevrimdışı

anilutku 

Yeni Üye
27 Ağu 2020
9
30
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle foruma yeni katılmış bulunmaktayım, memnun oldum şimdiden. Yakın gelecekte evleneceğim ve yavaş yavaş hem piyasa araştırması hemde ürün tavsiyelerini dinlemeye başladım.
Televizyon konusunda çok açılabilecek bir bütçem yok, kısıtlı bütçe ile tüm evi dizeceğiz. Uzun ömürlü, bizi üzmeyecek, panel vb. gibi konularda sorunu olmayan önerileriniz konusunda destek istiyorum...
<Bütçe maksimum 3.000 TL>
102-108 ekran bandında, bilindik markalardan veya diğer markalardan bize +'ları ile söyleme şansınız var mı acaba?
Birde şöyle bir düşüncem var; yaklaşık 4.000 TL altında olan Smart özellikli cihazların hepsi nanay gibi geliyor bana, hız vb. özellikler anlamında aktif olarak Tanix Tx3 mini TV box kullanıyorum ama evlendiğimde eve Xiaomi TV Box alabilirim bunu TV bütçesine katabilirim Smart özelliğinde böyle bir değişim söz konusu olabilir belki. Ne dersiniz?
Teşekkürler.

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
LG 55nano916 modelini takibe aldım güzel bir kampanya yakalarsam alabilirim ama şu an oldukç.a yüksek fiyatı var. Monitör olarak hemen hemen istediğim özelliklerde ve fald panel.

Geri
Üst Alt