albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
Merhabalar
Film izlemeyi seven birisiyim 8000 TL Bütçem var 100hz 65 inç tv tavsiyesi alabilirmiyim
albanez Adem Helvacı
Bir şey daha danışmak istiyorum izlleme mesafesi diye bir şey söz konusumu acaba benım izleme mesafem 3.80 olucakta
İzleme mesafesi için normal olarak ilk kriter panel büyüklüğüdür(ölçüsü ya da siz buna ebat deyin)
İkinci kriter izlediğiniz yayın kalitesi veya HD/SD/UHD gibi
kısaca 3.8m demekle tam bir ölçü bulunamaz ya da yukarıda bahsettiğim yayın kalitesine göre bu mesafe de
artar veya kısalır ama ev ortamın da bu iş pratik de pek mümkün değildir! dolayısıyla ortalama bir mesafe den
izleme yapılacaktır!
örneğin uzaklık 3.8m ise HD de(720/1080)>>55/58" gerekiyor ama bana göre ebat 60/65 de uygundur!
ancak içerik SD olursa 42/43 lere düşer!
Kaliteli(örneğin yüksek bit-rate li bir içerik olursa) 65 çok güzel gittiği gibi 85 e kadar da yolu vardır!
ya da 5/10bit lik içerik 65 de çuvallar ama 50/60 bit-rate olursa örneğin Bluray izlemede durum
çok farkeder
İçerik 4 olursa kısaca 3.8 den ebat 49 veya 55 olmuş farketmeyecektir!
Bir çok farklı ölçüler vardır içeriğin kalitesine göre ama dediğim gibi bunlar evde pratik olarak mümkün olmadığı
gibi bir çok mekan içinde mümkün olamaz
Bir de insan gözünün bu konudaki hassasiyetine de bağlıdır,kimisi için hiç farketmeyebilir ama kimisi bunları arar
veya gözleri rahatsız olur,mesafe uzak olması demek göz yorgunluğu demektir sürekli belli bir odağa bakmak
insan gözü için hiç uygun değildir,bu Kartal/Şahin v.s gibi kuşlara mahsustur
sen panelinin ebatını söyle belki daha spesifik bilgi de verebiliriz ancak burada parametreler ve senin gözlerinin durumu da ciddi
belirleyici faktördür!
++
65"/100Hz/10-bit/VA panel seçeneği azdır günümüz de artık! Sony/Samsung lara bakacakın HiEnd serilerine ama o paraya 65
varmı bilemiyorum??
65"/100Hz/10-bit/IPS seçeneği de az dır! 8 kağıda sanırım LG de yoktur,Philips/Grundig de olabilir
IPS olursa bunun da iyisi LG nin NANO-Cell tip olanlarıdır!