albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez,

montajlarını arçelik yapıyor sanırım,kendi sitelerine koymuşlar 8505 modeli 5,.400.-tl gibi bir rakamda,teknik karşılaştırmasını göz önüne alırsak ne dersin?

bunlar aynı panel model numaraları başka işler içindir! kozmetik den tutunda farklı bir sürü şey içindir
"mal satmanın bir başka numarasıdır" bütün bunlar!
gerçi 8/9 serileri biraz daha iyi olsa da,örneğin tatlı rakam da olursa 8x serisi yinede alınabilir

ben 5,4 gibi bir rakam bu 50Hzlik panele kesinlikle vermem,bu ne yaw herifler soygunamı çıkmışlar:deli1
TPV üst seriler de bana göre çok ciddi pahalı mal satıyor! ancak resim kaliteleri bence Sony/Samsung dan bu seriler de
biraz daha iyidir! Natural renk üretimi oldukça başarılı TPV de

TPV de klasik bir olay son 15 senedir,o da 8x serileri her zaman en başarılı olanlarıdır hatta bazı seneler 8x ler 9x lar dan
daha iyiydi(9705 hariç tabiki!) 5/6/7 tavsiye etmem ama 8 OK dir 9 da öyle ama bunlar çok pahalı yaw ve de bana göre hiç değmez
artık o rakamlar

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

legolas21

Yeni Üye
8 Ağu 2020
2
32
bunlar aynı panel model numaraları başka işler içindir! kozmetik den tutunda farklı bir sürü şey içindir
"mal satmanın bir başka numarasıdır" bütün bunlar!
gerçi 8/9 serileri biraz daha iyi olsa da,örneğin tatlı rakam da olursa 8x serisi yinede alınabilir

ben 5,4 gibi bir rakam bu 50Hzlik panele kesinlikle vermem,bu ne yaw herifler soygunamı çıkmışlar:deli1
TPV üst seriler de bana göre çok ciddi pahalı mal satıyor! ancak resim kaliteleri bence Sony/Samsung dan bu seriler de
biraz daha iyidir! Natural renk üretimi oldukça başarılı TPV de

TPV de klasik bir olay son 15 senedir,o da 8x serileri her zaman en başarılı olanlarıdır hatta bazı seneler 8x ler 9x lar dan
daha iyiydi(9705 hariç tabiki!) 5/6/7 tavsiye etmem ama 8 OK dir 9 da öyle ama bunlar çok pahalı yaw ve de bana göre hiç değmez
artık o rakamlar
hocam size danışabilir miyim? Philips 50PUS6704, Samsung 49RU7300, Toshiba 55V6863DAT, Vestel 58U9400, Vestel 55U9500 şu ürünler hakkında 4bin bütçeye dayanarak hangisini seçerdiniz? (minimum beklenti 126 cm, 4k)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bunlar hk.bilgim yoktur,kısa cevabım ise hangisi "hesaplı" ise onu alın!
ya da Samsung hariç diğerleri için sanırım ilgili başlıkları vardır daha da olmadı birebir
bunları tek tek sorun,benim kriterlerim çok farklıdır sizler den! ben sadece "resim kalitesine"
bakarım gerisine hikaye derim :kiskis

C Çevrimdışı

ceritli

Yeni Üye
10 Haz 2018
77
50
bunlar hk.bilgim yoktur,kısa cevabım ise hangisi "hesaplı" ise onu alın!
ya da Samsung hariç diğerleri için sanırım ilgili başlıkları vardır daha da olmadı birebir
bunları tek tek sorun,benim kriterlerim çok farklıdır sizler den! ben sadece "resim kalitesine"
bakarım gerisine hikaye derim :kiskis
Yav abi 2 aydır tv bakıyorum kafama göre bişey bulamadım ya. Ben de sizinle aynı düşüncedeyim. Resim kalitesi önemli benim için.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
kardeş senin imzan da 3 tane cihaz var ülen bunların hepsi de adeta "referance"!

şimdi gel sana bunlar için alternatif cihaz tavsiyesi ver! yani işimiz çok zor

916 yı sanırım sana anlattım,bahsettiğim sorunlar yoksa aynen yola devam kaldıki paneli UHD bile olsa
4K yayınmı var yaw,millet psikolojik bazı şeylere takılmış gidiyor!

916 yı örneğin bir UHD panele bağlarsın manzara 4K gibi olur merak etme:clap
DUNE ise hala işi götürür,takılma 4K olayına şimdilik

alacağın panele gelirsem,senin gibi adamlara biraz zor mal beğendirilir!
sana ilk tavsiyem sakın ...param var basar alırım... diye Sony/Samsung filan hiç düşünme bile!

ucuz yollu market işi bir şey al,bir kaç sene kullan sonrası Allah kerim dersin

Seni Film ci diye biliyorum değilmi?
o zaman VA lı bir panel alabilirsin,Arçelik grubundan olabilir ama tam model isimlerini bilmiyorum

Diğer yerlicileri de tam bilmiyorum açıkçası,IPS alırsan sıkıntı olabilir sana ama ben de sıkıntı olmuyor
çünkü kafaya takmıyorum! değişim yaptıracaktırm sonra vazgeçtim,alternatif bulamadığım için!

2019 model Grundig(bulabilirsen)GCU9800 55 lik olanı oldukça iyi,5 kağıdın altında ise bu alınır
5,5 da olabilir XF9x alırsan 6/6,5 kağıt bana biraz pahalı geliyor! daha aza bulamazsın bu paneli
ve bence pek değmez NU8000 de bana göre 5 kağıt bile çok ama bunu da o paraya bulamazsın!

10 kağıt dan aşağıya güzel panel yok yada kır dümeni OLED lere Grundig/Arçelik lere

P Çevrimdışı

Pyros

Yeni Üye
4 Ağu 2020
9
44
Herkese selamlar. Bugün Mediamarkta baktık. 65GDU7900B diye bir model gördük. Fiyat da bizim bütçemiz dahilinde. Ne dersiniz Vestel 65U9400 mü yoksa Grundig 65GDU7900B mi daha mantıklı bir seçim olur sizce. Grundig hakkında hiç yorum filan bulamıyorum, biraz kıllandırdı beni.

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Herkese selamlar. Bugün Mediamarkta baktık. 65GDU7900B diye bir model gördük. Fiyat da bizim bütçemiz dahilinde. Ne dersiniz Vestel 65U9400 mü yoksa Grundig 65GDU7900B mi daha mantıklı bir seçim olur sizce. Grundig hakkında hiç yorum filan bulamıyorum, biraz kıllandırdı beni.
65U9400 al geç Grundigin bu modelini tavsiye etmem kullanıp iade eden biri olarak...

C Çevrimdışı

ceritli

Yeni Üye
10 Haz 2018
77
50
kardeş senin imzan da 3 tane cihaz var ülen bunların hepsi de adeta "referance"!

şimdi gel sana bunlar için alternatif cihaz tavsiyesi ver! yani işimiz çok zor

916 yı sanırım sana anlattım,bahsettiğim sorunlar yoksa aynen yola devam kaldıki paneli UHD bile olsa
4K yayınmı var yaw,millet psikolojik bazı şeylere takılmış gidiyor!

916 yı örneğin bir UHD panele bağlarsın manzara 4K gibi olur merak etme:clap
DUNE ise hala işi götürür,takılma 4K olayına şimdilik

alacağın panele gelirsem,senin gibi adamlara biraz zor mal beğendirilir!
sana ilk tavsiyem sakın ...param var basar alırım... diye Sony/Samsung filan hiç düşünme bile!

ucuz yollu market işi bir şey al,bir kaç sene kullan sonrası Allah kerim dersin

Seni Film ci diye biliyorum değilmi?
o zaman VA lı bir panel alabilirsin,Arçelik grubundan olabilir ama tam model isimlerini bilmiyorum

Diğer yerlicileri de tam bilmiyorum açıkçası,IPS alırsan sıkıntı olabilir sana ama ben de sıkıntı olmuyor
çünkü kafaya takmıyorum! değişim yaptıracaktırm sonra vazgeçtim,alternatif bulamadığım için!

2019 model Grundig(bulabilirsen)GCU9800 55 lik olanı oldukça iyi,5 kağıdın altında ise bu alınır
5,5 da olabilir XF9x alırsan 6/6,5 kağıt bana biraz pahalı geliyor! daha aza bulamazsın bu paneli
ve bence pek değmez NU8000 de bana göre 5 kağıt bile çok ama bunu da o paraya bulamazsın!

10 kağıt dan aşağıya güzel panel yok yada kır dümeni OLED lere Grundig/Arçelik lere
Abi suç senin sen bizleri alıştırdın. sen bizleri SV ve Pio ile tanıştırdın. destan yazar gibi SV ve pio ve bir çok model hakkında DH'de yazıların hala duruyor ve okunmaya devam ediyor. sıkıntı zaten SV ve pio gibi panelleri tanımamış olsaydık 2 dakikada panel alırdık. Abi ben büyük ihtimalle oled alırım güzel bi kampanyaya denk getirirsem. bu saatten sonra dediğin gibi alınacak kaliteli 4k LED TV yok malesef. 32 zoneydi,60 zoneydi, yerel karartmayı yaptı yapamadı bunlarla uğraşmamak lazım. benim merak ettiğim oled TVler resim kalitesi olarak bir Pioneer kalitesinde olur mu? benim gönlümde yatan aslan PİO kalitesinde resim üreten OLED alabilmek. FİLM işi benim için en önemli kriter. alıcam TV film işinde on numara olmalı.

R Çevrimdışı

ROBERT MİLLES

Yeni Üye
9 Ağu 2020
4
40
Merhabalar
Film izlemeyi seven birisiyim 8000 TL Bütçem var 100hz 65 inç tv tavsiyesi alabilirmiyim
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı

Bir şey daha danışmak istiyorum izlleme mesafesi diye bir şey söz konusumu acaba benım izleme mesafem 3.80 olucakta

Son düzenleme:
polatz Çevrimdışı

polatz 

Aktif Üye
5 Tem 2020
55
39
VA mı IPS mi, 100 hz mi 50 hz mi derken geçen günkü kampanyalardan gözümü kararttım ve Philips 43PUS7805 modelini aldım. Aslında 49-50 inch bir şey alacaktım ama hakikaten 7 inchlik fark bizim salona çok gelirmiş.

Burada sizlerin izlenimleriniz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda VA panel tercih ettim. Özellikle siyahta detaylar daha belirgin, baba evinde IPS LG var göremediğim detayları VA'da rahatlıkla seçilebiliyor.

Bu model için seyir zevkinde detaycı biri olmadığım için görüntü kalitesine bir not veremeyeceğim. Benim için makul. Oturma düzeni tv karşısında koltuk yok yan açıdan seyir oluyor ama açısal olarak renklerde bir değişim görmedim. Saphi ve İnternet tarayıcı hızlı. Tasarımı sade, gözü yormuyor. Kendi uydu alıcısının kanal geçiş süresi iyi, bense genellikle Tivibu kullanıyorum. TV kumanda tepki süresi güzel ancak tasarım ve tuş kombinasyonu biraz daha iyi olabilirdi. Mesela kaynak seçimi için tek tuş ile yapılabilseydi daha pratik olurdu. Bununla birlikte bir iki olumsuz tarafı da maalesef mevcut. Sesli asistanı henüz aktifleştirmedim ama seçeneklerde Türkçe yoktu. Bluetooth olmaması önemli eksiklik. 2 TB'lık harici disk taktığımda içeriğine erişmek umduğumdan yavaş oldu.

İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum artık tv emekli olana dek (muhtemelen 10 yılı deviririz) salonun başköşesinde Philips var.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Abi suç senin sen bizleri alıştırdın. sen bizleri SV ve Pio ile tanıştırdın. destan yazar gibi SV ve pio ve bir çok model hakkında DH'de yazıların hala duruyor ve okunmaya devam ediyor. sıkıntı zaten SV ve pio gibi panelleri tanımamış olsaydık 2 dakikada panel alırdık. Abi ben büyük ihtimalle oled alırım güzel bi kampanyaya denk getirirsem. bu saatten sonra dediğin gibi alınacak kaliteli 4k LED TV yok malesef. 32 zoneydi,60 zoneydi, yerel karartmayı yaptı yapamadı bunlarla uğraşmamak lazım. benim merak ettiğim oled TVler resim kalitesi olarak bir Pioneer kalitesinde olur mu? benim gönlümde yatan aslan PİO kalitesinde resim üreten OLED alabilmek. FİLM işi benim için en önemli kriter. alıcam TV film işinde on numara olmalı.

Ben veya benim kafa da olanlar,o devirler de hangi mal iyiyse biz de onları tavsiye edip aldırdık!
şimdiki haybeciler gibi yok illa Sony alınmalıdır yok Samsung alınmalıdır diyen satıcı tipli çakallar dan hiç
olmadık!

Ancak onlar geçmişte kaldı kardeşim,unutun onları;çözüm şudur bugün için gidip ucuz yollu bir panel alıp onunla
vakit geçirmektir ya da biraz paraya kıyıp OLED almaktır,LCD ye zinhar bizim gibi adamların para vermesi adeta haramdır!

At dan inip Eşşeğe binsek yine iyi yaw,valla yayan kalırız:haha

Dediğin gibi sen OLED lere takıl bence

OLED ler resim kalitesi olarak aslında Pio ya oldukça yakın sayılırlar,prof.doğru resim olarak onun kadar veremese bile
bence ciddi olarak ona en yakın resmi alırsın+Baclit/Brightness daha iyi olur,kısaca bence bilinçli ve de özellikle
PDP kullanmış adamları ciddi olarak keser Oled paneller,dikkat edersen özellikle "FILM" işinde Oled lerin aldıkları
puanlar çok yüksek dir! diğer puanları da oldukça yüksek ama FILM olayında çok iyiler:ok

Not;ben FILM derken film izlemesini bilen adam dan bahsediyorum! bazıları Dynamic veya aşırı absürt ışıklı
sahne yaparak izliyor,bunlar filimci filan değildir! bunlara ayrıca kesinlikle OLED filan tavsiye etmem,sonra
benim başımı yaktın demesinler bana yaw

C Çevrimdışı

ceritli

Yeni Üye
10 Haz 2018
77
50
Ben veya benim kafa da olanlar,o devirler de hangi mal iyiyse biz de onları tavsiye edip aldırdık!
şimdiki haybeciler gibi yok illa Sony alınmalıdır yok Samsung alınmalıdır diyen satıcı tipli çakallar dan hiç
olmadık!

Ancak onlar geçmişte kaldı kardeşim,unutun onları;çözüm şudur bugün için gidip ucuz yollu bir panel alıp onunla
vakit geçirmektir ya da biraz paraya kıyıp OLED almaktır,LCD ye zinhar bizim gibi adamların para vermesi adeta haramdır!

At dan inip Eşşeğe binsek yine iyi yaw,valla yayan kalırız:haha

Dediğin gibi sen OLED lere takıl bence

OLED ler resim kalitesi olarak aslında Pio ya oldukça yakın sayılırlar,prof.doğru resim olarak onun kadar veremese bile
bence ciddi olarak ona en yakın resmi alırsın+Baclit/Brightness daha iyi olur,kısaca bence bilinçli ve de özellikle
PDP kullanmış adamları ciddi olarak keser Oled paneller,dikkat edersen özellikle "FILM" işinde Oled lerin aldıkları
puanlar çok yüksek dir! diğer puanları da oldukça yüksek ama FILM olayında çok iyiler:ok

Not;ben FILM derken film izlemesini bilen adam dan bahsediyorum! bazıları Dynamic veya aşırı absürt ışıklı
sahne yaparak izliyor,bunlar filimci filan değildir! bunlara ayrıca kesinlikle OLED filan tavsiye etmem,sonra
benim başımı yaktın demesinler bana yaw
Yok abi senin tabirinle ben vividçi falan değilim. SV'de de film modunda senin vermiş olduğun ayarları kullanarak izliyorum. Dynamic veya vividci adam direk gider samsunga yapışır zaten.

Geri
Üst Alt