albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
Üstad inan aylardır minimum 40+ üzeri iyi bir monitör bakıyorum ilk başlarda 5k civarına TV alıp bu işi çözebilir miyim diye düşündüm ama işin içinden çıkamadım bu yüzden gözü karartıp 10k civarına çıkıp TV yada monitör olarak 40-50" civarı 100+hz mümkün olduğu kadar gerçek renkleri veren gecikmesiz mümkünse 10bit olmadı 8bit+frc olarak bana deki olm git şu tv yi yada monitörü al otur kıçının üstüne başka da sesini çıkartma. Bende paşa paşa işi bilen birinin tavsiyesine uyup alayım kurtulayım yoksa şu vakitsizlikte yanlış tercih yapmaktan çekiniyorum. Tabi ederinden fazla da verirsem içime oturur.
işte işin özeti budur ...Tabi ederinden fazla da verirsem içime oturur. ...
evet aynen öyle olacaktır!
onun için kıçımı yırtıp sakın absürt rakamlar vererek panel almayınız diyorum,yaw bu iş bitti artık!
5/10 u filan bırak,zaten bunları bayılsan bile ortada "değecek" mal yoktur!
onun için gidin BIM ya da A101 e filan ucuz yollu bir panel alın geçin izleyin yaw
hoş ucuzu da dandik pahalısı da ondan biraz daha iyi,ama pahalısını alırsan adamı daha da hasta edecektir!
++
Konuya dönecek olursam,"Monitör" dedinmi orada duracaksın çünkü tam dipsiz bir kuyu misali bu iş!
Ben şimdi imzam da gördüğün paneli(IPS li) hesapta Monitör yaptım ama bu monitörlük tabiki işin
osuruğun dan olan bir monitör işidir! yoksa bundan monitör mü olur,adama kıçıyla gülerler yaw
ama ben yaptım oldu dedim,laf aramızda resim kalitesi de ciddi iyi meretin,ama bildiğimiz anlamda ya da
senin anlayacağın dil den anlatırsam bundan bir cacık olmaz monitörlük adına!
>55 bile sana büyük gelecektir! pixel-pitch ölçüsü büyük kalacaktır,ancak mesafe 1/1,5mt olursa ve panel de
UHD olduğu için biraz kurtaracaktır! mesafe de bir kriter tabiki ve dibine grip de çalışma yaparsan o zaman
55 de kurtarmaz 49/48 hatta 43 gerekiyor çünkü bunlar gerçekte TV oldukları için salt bir monitör gibi
resim vermezler!
>Sharp al derim ama TR de yok sanırım Avrupada bazı serileri var £ 3/4bin kağıt bayılırsın+%40 Gümrük
eder 5bin Pound
şu en son Pen-Drive dedikleri aslında süper bir monitör,yaw herifler yapıyor ama fiyatları kafa sıyırtan cinsinden
örneğin>>>
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sen bence HP den başla yerel piyasadan bulacağın monitörleri tara,Samsung da arada güzel monitörler çıkıyor sanırım
PVA cinsin den pahalı ama oldukça iyidir,Samsung TV ile sakın karıştırma bunları,TV leri palavra ama bazı monitörleri
çok ciddi iyidir!
Bazı monitörlerin örneğin giriş portları da(HDMI olarak) Bluray/TVBox/Receiver v.s uyumlu olup,bunu TV ye
çevirebilirsin ama büyük ekran değil tabiki!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Öncelikle merhaba 1 sene sonra düğün yapmayı planlıyorum ince ayrıntılar va panel ips panel gibi şeylerden anlamıyorum kullanım amacım çoğunlukla netflix film ve oyun ilk araştırmaya başladığımda
Hi level 55uhl960a baktım 2900 olan fiyatı 3100 tl civarına çıktı buyüzden kararsiz kaldım
Sonrasinda butceyi biraz daha acmayi düşündüm 65 ekrana kadar ciktim suan teknosada 65grubdiggdu7900b 4300 tl civarına iniyor 4.500 tlye kadar bana bu özellikleri yaşatacak bir televizyon önerisine de açığım
Grundig olarak ben bir tek 65GCU9800 derim(IPS dir) diğerleri aman aman değildir! ancak senin belirttiğin
bütçeyi bu aşıyor!
55 üstü dedinmi TV nin spek.leri bazı değerler de üst düzey olmalıdır! aksi halde 49/50 bilemedin 55 lere bakacaksın