Selamün aleyküm. Yardımınızı rica ediyorum. Yazlık evimiz için tv bakıyorum. İzleme mesafemiz en düşük yaklaşık 1.5 - 2 metre, en fazla 5.5 metre. Yan açımız çok fazla yok.
Geçen ay Toshiba 65 inc tvyi A101'den aldık ama teslim etmediler. Para iadesi aldık. O TV'yi kaçırdığımıza üzüldük. Hayırlısı olsun dedik. Başka bir tv bakıyoruz şimdi. Fakat şimdi 55 inc veya 65 inc arasında kararsız kaldık.
Yukarıda belirttiğim mesafeleri dikkate alarak, hangi büyüklük daha makul olur? Genelde dizi, film vs. izlemek gibi, normal ev kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tv kullanımımız oluyor. 65 inc alırsak yakın mesafede görüntü bozukluğu vb. çok sıkıntı yaşar mıyız? 55 inc alırsak 5 - 5.5 metre mesafede boyut olarak bize yetersiz gelir mi?
Şu an kullanmakta olduğumuz tv Samsung UE40H6270AS. Şimdiye kadar boyut, ses, smart ve görüntü kalitesi açısından şikayet eden olmadı
Vakti zamanında o TV'yi almıştık. Şimdi ise, mekanın genişliğini ve oturma mesafesini de dikkate alarak yeni tv almak istiyoruz. Doğru tercih konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Şu modellerden hangisi/hangileri mantıklı tercih olur sizce:
1) Toshiba 55V5863DAT (3500 ₺)
2) Vestel 55UD9290 (3850₺)
3) Vestel 65U9500 (4700₺)
Bu üç modelden hangisi öncelikli tercih olmalı? Nedenlerini belirtirseniz memnun olurum. Bir de, bu modellerin haricinde tavsiye edebileceğiniz modeller var mı?
Adem Helvacı