albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez hocam bak oled e ucuz bir alternatif bulmuş isvicreli bilim adamları :)

ancak unutulmaması gereken bir şey var,o da her "yeni" çıkan bir ürün çok pahalı oluyor!

örneğin LED sistemin 3-otuz para olmasına karşılık,bundan elde edilen ürünler "YENİ" olunca
fiyatları çok pahalı oluyor+MARKA da olunca fiyatlar katlamalı oluyor

örneğin bugünkü OLED ler hala yeni olması sebebiyle+MARKA ile de birleşince absürt fiyatlara satılıyor
nihai ürün! adamlar bu arada hala markaysa örneğin normal LED TV ler de bana göre çok pahalı satılıyor!

sonuca gelirsem;adamlar bir şeyi "YENİ" diye lanse etmişlerse fiyatı kazık oluyor! kısaca adam bulduğu
bir tekniği/teknolojiyi çok pahalıya satmak istiyor!

ana maliyetinin çok düşük olması sana bana yaramıyor yaw:kiskis

kaldıki böyle bir üreteci nerede??? veya üreticiler diyelim!
adamlar Çin li(TV ana üreticiler) herifler oturuyorlar hesap yapıp nasıl "geçirmece" hale getiririzin
hesabını yapıp malları piyasaya veriyorlar,örneğin normal OLED TV fiyatları kaç yıldır bir türlü düşemiyor
bunu geçtim normal LED TV ler de öyle!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Grundig 49 GDU 7810B : 2535 TL Siparişi verdim

ben her Grundig modelini bilemiyorum,bunların sadece en üst serileri bilip takip ediyorum
ya da en üstün bir altı olanları

örneğin senin TV hangi paneldir VA mı yoksa IPS mi dir? VA olmasını tercih ederim,zira bunların
alt serileri VA olursa onlarda fena sayılmazlar,Smart ları "dandik" dir! ben bir tek YT yi zaten kullanıyorum

S Çevrimdışı

selim_serin

Yeni Üye
29 May 2019
1
53
Samsung UE-55RU7100 ve Vestel 55UD9280 den hangisini tercih ederdiniz? Neden acaba? Görüşleriniz önemli lütfen.

M Çevrimdışı

metalsimya

Yeni Üye
25 Kas 2017
22
Selam Adem hocam,
Bütçem 2000-3000 tl. Bu fiyat aralığında 43 veya 49inç vestelin birkaç ürününü gördüm, yerli üretim ve servis hizmetlerinden dolayı vesteli düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Sizin gibi bir üstadın görüşlerini almak isterim.
-43UD8470
-43U9500
-43UB9100
-43 inç için yukarıda üçlü arasında bir kıyaslama yaptığımız zaman nasıl bir sonuç ortaya çıkar.
-49 inç içinde sizin önerebileceginiz modeller nelerdir?
Değerli yorumlarınızı merakla beklemekteyim.
Saygılar..

D Çevrimdışı

dark000

Yeni Üye
4 May 2020
12
44
Hocam iş değişti o zaman

>"MKV" ile o iş istenen kalite de olmaz! ama hiç yoktan da iyidir(ses&video format -codec sorunu "çıkabilir" yine de,yani TV ye pek
güvenmeyin) o zaman Andriod li BOX alacaksın,hatta elin mahkum illa ki alacaksın

>"PC" den yapılan işlemler;alemin Kralı budur zaten:ok PC ile her sorun ortadan kalkar,şayet panele PC bağalarsan!

>External cihazlar;örneğin en başta Bluray(2K veya 4K),PC,Android TV-Box veya AVR gibi bir Audio&Video cihazı)

>"Harici disk"(USB den)buna da çok fazla güvenmeyin! örneğin genel de 1TB lık diskleri tanır paneller! 2/4 leri
tanımaz veya Diskin içinden tıkır tıkır sesler gelir ve hemen çıkarın bu durumda kesinlikle!
Veya paneller bazen bu Diskleri tanıma da sorun çıkarır,ya hiç göremez ya da görür ama format sorunu çıkarabilir
(örneğin Disk formatı;NTFS/exFAT tanımaz da FAT32 ile çalışır gibi!!)

Buraya kadar yazdıklarım illa böyle olacak şeklinde değildir,ancak "olasılıklar" arasındadır!
Samsung/Sony panel alırsan çok fazla bunlara muhatap kalırsın,ülen bir dünya para bayıldık,en basit bir AVI yi bile
açamıyor olabilirsin!

++
Sen şimdi öncelikle panelini al,işin o kısmı önemli,sonra her ne yapacaksan tek tek bir denersin,nerede sorun çıkıyorsa ona uygun
bir şeyleri sonra düşüneceksin ki burada akla en yatkın çözüm de Android TV Box dır:ok
Her ne kadar Sony ve Philips paneller Android li olsa bile,tam kesin çözüm olamıyorlar! ama bunu deneyeceksin baktın senin işini
görüyor o zaman devam edersin,işini görmüyorsa yeniden çözüm ararsın

++

Not;paneller artık eskisi gibi(örneğin Samsung lar)her bir şeyi açamıyorlar "Lisans" almadıkları için ve illegal destekleri de kestiler!
LGE paneller bu anlamda daha fazla destek verirler ama hiç birisi her şeyin çözümü olamıyorlar!

Box dediğin de alt tarafı 500/1000 kağıt arasında değişen bir +masraf olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence Grundig oluyorsa 2019 model GCU8900 serisi(50/58) tercih etseydin
sanırım 50 lik olanı 2800/3000 bandındadır
Anladım hocam. Araştırdığım kadarıyla format desteği konusunda (özellikle ses) en sorunsuz markalar Philips ve LGE. Ama bu forumda ise bu markalar genelde pek önerilmiyor. Şimdi IPS mi VA panel mi ve hangi marka? gibi soruların cevabını bulmam gerek. Önerilerinize açığım, teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
son fiyatları açıkçası bilmiyorum ayrıca moralim bozulmasın diye takip de etmiyorum
bende yakında yeni bir panel için sahaya çıkacağım ama saçma fiyatlar canımı sıkıyor:hmm

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
son fiyatları açıkçası bilmiyorum ayrıca moralim bozulmasın diye takip de etmiyorum
bende yakında yeni bir panel için sahaya çıkacağım ama saçma fiyatlar canımı sıkıyor:hmm
Can bey şu an sahaya inmek için hiç uygun zaman değil.. çok kazanç hırsı döviz kurları ile birleşince daha canımız sıkılmaya devam edecek gibi.. sonra sahaya indiginizd tercihinizi paylasabilirmisiniz...
-Bir de internette Samsung 55 um 9000 serisi..var üst seviye panel ama 2017 çıkışlı ve outlet olması düşündürüyor outlet hakkında ne düşünüyorsunuz

A Çevrimdışı

akın kadi

Yeni Üye
16 Mar 2020
4
35
Can bey şu an sahaya inmek için hiç uygun zaman değil.. çok kazanç hırsı döviz kurları ile birleşince daha canımız sıkılmaya devam edecek gibi.. sonra sahaya indiginizd tercihinizi paylasabilirmisiniz...
-Bir de internette Samsung 55 um 9000 serisi..var üst seviye panel ama 2017 çıkışlı ve outlet olması düşündürüyor outlet hakkında ne düşünüyorsunuz
kaç lira acaba um9000 gözünüzle gördünüzmü düzgün çalışıyor mu.

M Çevrimdışı

Mehmet D

Yeni Üye
5 May 2020
10
46
Fiyat artışı var her modelde. İndirim öncesi taktik mi ? Kampanya - ucuzluk stratejisi gereği bu tip uygulamalar yapılıyor biliyorum ama bütün markalarda kısmen yaşanması ilginç.

D Çevrimdışı

dodoo

Aktif Üye
17 Haz 2019
52
32
2020 modeller gelince belki bi nebze düşer dedik, aksine yukarı çıktı fiyatlar.

q60 için 5500-5750,
q70 için 7000,
xf9005 için 6500-7000 arası bir skala belirledim, ilk hangisi hedefe girerse onu alacağım :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Anladım hocam. Araştırdığım kadarıyla format desteği konusunda (özellikle ses) en sorunsuz markalar Philips ve LGE. Ama bu forumda ise bu markalar genelde pek önerilmiyor. Şimdi IPS mi VA panel mi ve hangi marka? gibi soruların cevabını bulmam gerek. Önerilerinize açığım, teşekkür ederim.

Philips biraz daha iyidir format konusunda,LGE ondan bit tık daha iyidir! ancak bunlar illegal işleri daha fazla
destekleyip,Lisans filan almıyorlar,TPV(Philips ana üreticisi)zaten Çin li,onun Lisansla filan işi olmaz,diğeride
zaten eskiden beri Lisans almaz v.s

Bu iki marka arasında ben ilk tercih TPV derim,LGE nin iyi serileri çok az ve çok pahalı veya TR ye ithal edilmiyor
Servis v.s konusun da,ben ikisini de zaten hiç beğenmem,bunu sen araştıracaksın ve kararını vereceksin

Bence sen "film" ağırlıklı takılacağın için ilk tercih hatta direk tercih VA olsun!

Not;format v.s için veya yok şunun kumandası yakışıklı imiş veya yok Andoid imiş yok Smart nış v.s bunlar bana göre hikaye işlerdir
benim böyle kriterlerim yoktur ve de olamaz zaten,zira kimileri buna göre karar veriyor! bu işler kullanıcı tercihi
olarak onlara kalıyor artık

Bütçe fazla yoksa o zaman yerli montaj bir şeylere bakacaksın!
Ben F/P olarak örneğin Grundig GCU8900 50/58 önerebilirim(VA panel) ama bu seri de Bluetooth yoktur!
Smartı çok dandik dir,format olarak fena sayılmaz gibi diyebilirim

Geri
Üst Alt