A Çevrimdışı

a_lee

Yeni Üye
2 May 2020
2
47
o panel sanırım IPS bunu bilinçlimi seçtiniz? yoksa ebat büyük olsun diyemi, seçtiniz acaba?
XG9xx OK ama XG7/8 lerin çoğu IPS dir!!

bu arada HX85x de ise çok iyi bir paneldir

"ps" derken sanırım PS4 dediniz?
yada PC mi bağlanıyor?

Gamer iseniz Samsung Qled serileri daha doğru bir seçim olur +VA paneldir!

o kadar parayı IPS e vermeye hiç değmez!

FILM izlerim diyorsunuz zaten dolayısıyla ilk tercih VA olmalıdır!

AVR+Speak. olması ciddi bir artıdır

Not;panellerin yeni modelleri artık Lisansız video/audio codekleri çözemiyor!
Sony de Samsung da bu konuda biraz sıkıntılıdır!!

yeni modelleri beklemekle bu iş pek olamıyor,örneğin sen tam karar verinceye kadar hooop yeni modeller çıkıyor
zaten aldığın bir panel de 6 ayda eski oluyor 1 sene sonra ise tamamen eski oluyor takip etmek biraz zor iş

hx850 yide yıllar önce yine senin tavsiyenle almıştım. hocam, harici media player ve av receiver kullandığım için panelden tek beklentim görüntü ile ilgili. ps ten kastım doğrudur ps4/5 fakat artık eskisi kadar oyun işi olmuyor esas amaç 4k film dizi vs. büyük ekran için samsung da tam olarak hangisini önerirsin. 75xg8 ler IPS olduğunu biliyorum. benim serüven 40x2000 ile başladı daha sonra 55hx850 devam ettim sony ile hiç bir sorun yaşamadım açıkçası 2 tvde halen çalışır vaziyette görüntüleri ilk günki gibi aradan yaklaşık 14 yıl geçmesine rağmen. sony ile bir gönül bağım yok desem yalan olur :) xg9.. lar VA fakat 70" üstü çok büyük rakamlar oralara erişemiyorum 65xg9.. için bütçem yeterli fakat almışken 75 olsun istiyorum. bu bütçede samsungda tam olarak önerin ne olur. teşekkürler...

M Çevrimdışı

mackali6161

Yeni Üye
3 May 2020
1
31
Merhabalar. Bir konuda tavsiyenizi istiyorum.
Evlenecegim için tv almam gerekiyor. 4000-4500 arası minimum 55" bir tv önermenizi istiyorum.
İzleme açısı karşısı falan olur heralde.
Çok okudum ama her yer çorba gibi kafam karıştı.
Tarayıcıdan dizi izlemeyi düşünüyorum usb ye atıp falan izlemem ekstradan netflix kullanırım.
En kötü 58" vestel alıp xiaomi box da alabilirim.
Tavsiyesi olan varsa çok teşekkür ediyorum şimdiden.

E Çevrimdışı

ekoekrem

Yeni Üye
16 Ağu 2019
10
30
Üstadlar abiler hepinize merhaba. 65 inç tv arayışındayım. Lg um7610 ile vestel ud9860 arasındayım şuan sizin bilgilerinizi fikirlerinizi almak istedim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
hx850 yide yıllar önce yine senin tavsiyenle almıştım. hocam, harici media player ve av receiver kullandığım için panelden tek beklentim görüntü ile ilgili. ps ten kastım doğrudur ps4/5 fakat artık eskisi kadar oyun işi olmuyor esas amaç 4k film dizi vs. büyük ekran için samsung da tam olarak hangisini önerirsin. 75xg8 ler IPS olduğunu biliyorum. benim serüven 40x2000 ile başladı daha sonra 55hx850 devam ettim sony ile hiç bir sorun yaşamadım açıkçası 2 tvde halen çalışır vaziyette görüntüleri ilk günki gibi aradan yaklaşık 14 yıl geçmesine rağmen. sony ile bir gönül bağım yok desem yalan olur :) xg9.. lar VA fakat 70" üstü çok büyük rakamlar oralara erişemiyorum 65xg9.. için bütçem yeterli fakat almışken 75 olsun istiyorum. bu bütçede samsungda tam olarak önerin ne olur. teşekkürler...

ok anladım+
o zaman sen yinede Samsung QLED leri düşün 7/8 serileri gibi veya Sony den 65XG
o rakamlara çıkınca IPS olmaz!

Samy den Qled 8xx ler OK dir

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
31
49-50 inç civarı bir tv almak istiyorum. Önemli olan Netflix YouTube rahat şekilde kullanabilmem ve uydu alıcılı olması. 4k olsa da olur olmasada. Samsung 49RU7100 49'' 123 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV almayı düşünüyordum ama fiyatı 3900 civarı. 3000 ni geçmek istemiyorum geriye Vestel kalıyor sanıyorum önerebileceğiniz bir televizyon var mı ?
Aragorn Aragorn Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji
albanez albanez

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
49-50 inç civarı bir tv almak istiyorum. Önemli olan Netflix YouTube rahat şekilde kullanabilmem ve uydu alıcılı olması. 4k olsa da olur olmasada. Samsung 49RU7100 49'' 123 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV almayı düşünüyordum ama fiyatı 3900 civarı. 3000 ni geçmek istemiyorum geriye Vestel kalıyor sanıyorum önerebileceğiniz bir televizyon var mı ?
Aragorn Aragorn Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji
albanez albanez
, 2018 model olmasına rağmen beklentileri karşılayacak bir model bence, ben usta değilim sadece teknolojiye meraklı bir üyeyim siz gene de ustalardan da cevap bekleyin lütfen.

K Çevrimdışı

knngks

Yeni Üye
4 May 2020
5
39
Merhabalar. Vestel 49UD9590 tv ye bakıyorum. Samsung va panel ve anakartın da mb230 olduğunu forumdan öğrendim. Öğrenmek istediğim 55’’ olan modeli ile sadece ekran boyutu farkı mı vardır ? Bir de kablosuz klavye bağlanabilir mi ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
LGE alacağınıza gidip IPS panelli yerli montaj TV alın!
illa LGE olmalıdır derseniz o zaman gidin en üst serisini alında diyemiyorum,çünkü TR ye o seri ithal edilmiyor:kiskis
yok yine illa LGE olursa o zaman 8xx serisi ok dir
5/6/7 v.s bunları almayın değmez,fiyatları da bir dengesiz bunların,servis sıkıntılı....

S Çevrimdışı

serdar33 

Yeni Üye
3 May 2020
7
49
illa LGE olmalıdır derseniz o zaman gidin en üst serisini alında diyemiyorum,çünkü TR ye o seri ithal edilmiyor:kiskis
5/6/7 v.s bunları almayın değmez,fiyatları da bir dengesiz bunların,servis sıkıntılı....
Teşekkür ederim. Karar veremedim bit türlü

M Çevrimdışı

Mehmet D

Yeni Üye
5 May 2020
10
47
Hayırlı ramazanlar, bir çok konuda tavsiyelerine başvurduğum forumda yine yorum ve tavsiyelerinize ACİL ihtiyacım var .
Aşagıdaki tv ler arasından veya 2500 civarı fiyat performans ürün tavsiye rica edeceğim.
Vestel 49UD9160 : 2700 tl (saat 24 .00 a kadar fırsat)

Grundig 49 GDU 7810B :2535 (2 gün fırsat)

E Çevrimdışı

ekoekrem

Yeni Üye
16 Ağu 2019
10
30
Peki hocam 65 inc 50 hz mi 55 inç 100 hzmi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Peki hocam 65 inc 50 hz mi 55 inç 100 hzmi

siz bence önce VA mı yoksa IPS mi kararını verin!

55/100 tercih ederim
65/50 bana göre zayıf kalır

ancak IPS olup da 100Hz de olsa vasat paneller de vardır!

burada LGE den yola çıkarsam sadece en üst seviye TV leri çok iyi diyebilirim ve de değmeyecek kadar da pahalı!
mutlaka bir yerlerden falso çıkıyor,pahalı olması da en iyi demek olamıyor maalesef!
haybeye bir sürü para bayılmış olursunuz sadece

Geri
Üst Alt