o panel sanırım IPS bunu bilinçlimi seçtiniz? yoksa ebat büyük olsun diyemi, seçtiniz acaba?
XG9xx OK ama XG7/8 lerin çoğu IPS dir!!
bu arada HX85x de ise çok iyi bir paneldir
"ps" derken sanırım PS4 dediniz?
yada PC mi bağlanıyor?
Gamer iseniz Samsung Qled serileri daha doğru bir seçim olur +VA paneldir!
o kadar parayı IPS e vermeye hiç değmez!
FILM izlerim diyorsunuz zaten dolayısıyla ilk tercih VA olmalıdır!
AVR+Speak. olması ciddi bir artıdır
Not;panellerin yeni modelleri artık Lisansız video/audio codekleri çözemiyor!
Sony de Samsung da bu konuda biraz sıkıntılıdır!!
yeni modelleri beklemekle bu iş pek olamıyor,örneğin sen tam karar verinceye kadar hooop yeni modeller çıkıyor
zaten aldığın bir panel de 6 ayda eski oluyor 1 sene sonra ise tamamen eski oluyor takip etmek biraz zor iş
hx850 yide yıllar önce yine senin tavsiyenle almıştım. hocam, harici media player ve av receiver kullandığım için panelden tek beklentim görüntü ile ilgili. ps ten kastım doğrudur ps4/5 fakat artık eskisi kadar oyun işi olmuyor esas amaç 4k film dizi vs. büyük ekran için samsung da tam olarak hangisini önerirsin. 75xg8 ler IPS olduğunu biliyorum. benim serüven 40x2000 ile başladı daha sonra 55hx850 devam ettim sony ile hiç bir sorun yaşamadım açıkçası 2 tvde halen çalışır vaziyette görüntüleri ilk günki gibi aradan yaklaşık 14 yıl geçmesine rağmen. sony ile bir gönül bağım yok desem yalan olur xg9.. lar VA fakat 70" üstü çok büyük rakamlar oralara erişemiyorum 65xg9.. için bütçem yeterli fakat almışken 75 olsun istiyorum. bu bütçede samsungda tam olarak önerin ne olur. teşekkürler...