E Çevrimdışı

ekoekrem

Yeni Üye
16 Ağu 2019
10
30
siz bence önce VA mı yoksa IPS mi kararını verin!

55/100 tercih ederim
65/50 bana göre zayıf kalır

ancak IPS olup da 100Hz de olsa vasat paneller de vardır!

burada LGE den yola çıkarsam sadece en üst seviye TV leri çok iyi diyebilirim ve de değmeyecek kadar da pahalı!
mutlaka bir yerlerden falso çıkıyor,pahalı olması da en iyi demek olamıyor maalesef!
haybeye bir sürü para bayılmış olursunuz sadece
Hocam sizi bulmuşken devam edmek istiyorum sorularıma . Ozaman lg 65 um7610 ile vestelin 65ud9860 ikiside aynı fiyat hangisini alıyım

D Çevrimdışı

dark000

Yeni Üye
4 May 2020
12
44
4k HDR 10Bit filmler ve ekseriyetle 1080p filmler izleyebileceğim, DTS, DTS-HD, TrueHD, Atmos vb. ses desteği olan 55" veya 58" TV önerebilir misiniz?
Bütçe:5500-6000 max.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
4k HDR 10Bit filmler ve ekseriyetle 1080p filmler izleyebileceğim, DTS, DTS-HD, TrueHD, Atmos vb. ses desteği olan 55" veya 58" TV önerebilir misiniz?
Bütçe:5500-6000 max.

10-bit filmler hangileri veya kaç tanedir??

bir de bunu nereden izleyeceksin(kaynak cihaz??)

HD ler sorun olmaz ama yüksek kalite filmler için duruma göre ext.cihazlar gereklidir!
ayrıca audio&video format/codec sorunuda vardır paneller de,eskisi gibi ne olsa açılıyor
muhabbetleri de kalmadı son yıllarda! ancak senin elinde ext.cihaz olarak değişik
izletme cihazları varsa sorun olmaz tabiki

kısa cevap olarak neredeyse tüm paneller bunları yapıyor yada bir kısmını yapıyor ya da
yaparken çuvallıyor v.s

bu sordukların paneller için çok spesifik istekler pek olmadı,yada bir diğer ifadeyle,örneğin
Filmcisin,ve paneli contrast değeri kötü ama bir çok desteği de var olsa bile senin belki
işine yaramayacaktır all-in-one diye de bir panel yok! onun için ext.cihazlar bir çok açığı kapatıyor
veya tamamen kapatıyor!

M Çevrimdışı

Mehmet D

Yeni Üye
5 May 2020
10
46
Aşagıdaki tv ler arasından veya 2500 civarı fiyat performans ürün tavsiye rica edeceğim.
Vestel 49UD9160 : 2700 tl (saat 24 .00 a kadar fırsat)
Grundig 49 GDU 7810B :2535 (2 gün fırsat)

D Çevrimdışı

dark000

Yeni Üye
4 May 2020
12
44
10-bit filmler hangileri veya kaç tanedir??

bir de bunu nereden izleyeceksin(kaynak cihaz??)

HD ler sorun olmaz ama yüksek kalite filmler için duruma göre ext.cihazlar gereklidir!
ayrıca audio&video format/codec sorunuda vardır paneller de,eskisi gibi ne olsa açılıyor
muhabbetleri de kalmadı son yıllarda! ancak senin elinde ext.cihaz olarak değişik
izletme cihazları varsa sorun olmaz tabiki

kısa cevap olarak neredeyse tüm paneller bunları yapıyor yada bir kısmını yapıyor ya da
yaparken çuvallıyor v.s

bu sordukların paneller için çok spesifik istekler pek olmadı,yada bir diğer ifadeyle,örneğin
Filmcisin,ve paneli contrast değeri kötü ama bir çok desteği de var olsa bile senin belki
işine yaramayacaktır all-in-one diye de bir panel yok! onun için ext.cihazlar bir çok açığı kapatıyor
veya tamamen kapatıyor!
4k HDR filmler ekseriyetle .mkv formatında aksiyon filmleri. Ext. cihazlardan kastınız nedir, harici hard disk mi? USB üzerinden harici hdd vb üzerinden izlemeyi düşünüyorum. Öneriniz nedir bu durumda?

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30
Aşagıdaki tv ler arasından veya 2500 civarı fiyat performans ürün tavsiye rica edeceğim.
Vestel 49UD9160 : 2700 tl (saat 24 .00 a kadar fırsat)
Grundig 49 GDU 7810B :2535 (2 gün fırsat)
Vestel o fiyata nerede var ki ?
Grundigi ben de bilemiyorum alsam mı almasam mı. Kimsede cevap yazmıyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
4k HDR filmler ekseriyetle .mkv formatında aksiyon filmleri. Ext. cihazlardan kastınız nedir, harici hard disk mi? USB üzerinden harici hdd vb üzerinden izlemeyi düşünüyorum. Öneriniz nedir bu durumda?

Hocam iş değişti o zaman

>"MKV" ile o iş istenen kalite de olmaz! ama hiç yoktan da iyidir(ses&video format -codec sorunu "çıkabilir" yine de,yani TV ye pek
güvenmeyin) o zaman Andriod li BOX alacaksın,hatta elin mahkum illa ki alacaksın

>"PC" den yapılan işlemler;alemin Kralı budur zaten:ok PC ile her sorun ortadan kalkar,şayet panele PC bağalarsan!

>External cihazlar;örneğin en başta Bluray(2K veya 4K),PC,Android TV-Box veya AVR gibi bir Audio&Video cihazı)

>"Harici disk"(USB den)buna da çok fazla güvenmeyin! örneğin genel de 1TB lık diskleri tanır paneller! 2/4 leri
tanımaz veya Diskin içinden tıkır tıkır sesler gelir ve hemen çıkarın bu durumda kesinlikle!
Veya paneller bazen bu Diskleri tanıma da sorun çıkarır,ya hiç göremez ya da görür ama format sorunu çıkarabilir
(örneğin Disk formatı;NTFS/exFAT tanımaz da FAT32 ile çalışır gibi!!)

Buraya kadar yazdıklarım illa böyle olacak şeklinde değildir,ancak "olasılıklar" arasındadır!
Samsung/Sony panel alırsan çok fazla bunlara muhatap kalırsın,ülen bir dünya para bayıldık,en basit bir AVI yi bile
açamıyor olabilirsin!

++
Sen şimdi öncelikle panelini al,işin o kısmı önemli,sonra her ne yapacaksan tek tek bir denersin,nerede sorun çıkıyorsa ona uygun
bir şeyleri sonra düşüneceksin ki burada akla en yatkın çözüm de Android TV Box dır:ok
Her ne kadar Sony ve Philips paneller Android li olsa bile,tam kesin çözüm olamıyorlar! ama bunu deneyeceksin baktın senin işini
görüyor o zaman devam edersin,işini görmüyorsa yeniden çözüm ararsın

++

Not;paneller artık eskisi gibi(örneğin Samsung lar)her bir şeyi açamıyorlar "Lisans" almadıkları için ve illegal destekleri de kestiler!
LGE paneller bu anlamda daha fazla destek verirler ama hiç birisi her şeyin çözümü olamıyorlar!

Box dediğin de alt tarafı 500/1000 kağıt arasında değişen bir +masraf olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben gözü kararttım son bir yorum varmı bakayım dedim. vestel n11 de 24 saatlikti kişiye özel 124 tl indirimli. kacırdık. grundık alıyorum . hayırlısı artık.
bence Grundig oluyorsa 2019 model GCU8900 serisi(50/58) tercih etseydin
sanırım 50 lik olanı 2800/3000 bandındadır

Geri
Üst Alt