T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
mayın.

Son zamanlarda servislerin bu testi yapmaktan kaçındıklarına dair söylemler geliyor kulağıma. Durum bu ise ve ileride tv lerin servis menülerinden bu uygulamayı kaldırmayı dahi düşünürler ise çok pis uğraşırım Vestel efendi ile, buradan açık ve net beyan ediyorum.

Vestel efendi kaldırsa dahi biz tüketiciler olarak kendi programımızı yazar o tv leri yine de test ederiz buradan ilanen duyuralım yetkililere.

Vatandaşa malı satıyorsanız, kontrol etmek de onların en doğal hakkı, üründe sorun var ise, kusur var ise o ilk test esnasında görecek ve almayacaklar, iade edecekler, değişim isteyecekler, bu tüketicilerin en doğal ve YASAL hakkıdır, gizli kapaklı da olsa bunu engellemeye kimsenin hakkı da yok, gücü de yetmez.

M Çevrimdışı

mehmet_te

Yeni Üye
27 Ağu 2018
46
49
Günaydın, İlginizden ötürü teşekkür ederek başlamak isterim.

82 tüplü Vestel dediğinize göre Vestel in bir dönem ürettiği 16:9 formatındaki ZETA televizyonundan bahsediyor olmasılınız, çok çok ciddi anlamda ileri derece güzel görüntüsü vardı o tv lerin, hey gidi. ?

Kullanıcı profilinize göre bakacak olursak zor beğenen bir karakteriniz yok lakin ben yine de seçtiğiniz tv lerin hiçö birisinde sizi yansıtacak özellikler göremedim.

Kaldı ki benim ilk kriterim izleme açınızdır ve o konu hakkında bilgi bulamadım.

Ben aslında LG yi severim ancak teknolojisini severim, Ülkemize dayattıkları satış sonrası hizmet politikalarını ASLA kabul etmiyorum bunu zaten biliyorsunuz.
Keşke LG nin panelleri ile Samsung üretseler de hepimiz rahatlasak aslında :)

Neyse ki LG nin panelleri ile üretim yapan Vestel var da, Bu konudaki açığı, mümkün olan durumlarda oradan kapatıyoruz.

8000 ve 8200 ikisini de çok yakından ve bazı aklıma takılanlarla birlikte inceledim, bir defa ilginç bir şekilde her ikisinin de renk algoritmaları farklı çalışıyor.
Q60 çıktığından beri mesafeliyim ancak Q6 a nazaran yine de önerdiğim kişiler oldu elbette lakin yine de mecbur değilsem 6/60 serisini tercih etmemeye çalışıyorum zira Quantum serisi aslında 7 de başlıyormuş da, durun yahu araya bir de 6 sıkıştıralım ve Quantum diye kaktıralım gitsin mantığında üretilmiş bir tv düşüncesi ile hep mesafe koydum araya.

Çoğu zaman Q60 yerine NU8000 tercih ettiğim dahi bilinir.

Yukarıdaki modelleri görüp de RU7440 kıyaslamak bana göre uygun olmaz zaten.

O yüzden bence baştan başlayalım, siz bana önce izleme açınızı ve bu tv yi kaç kişilik bir ailenin izleyeceğini yazarmısınız rica etsem :)

Sonra belki yine sizin listeye döner oradan seçeriz ancak yine de alternatifleri bir değerlendirsek fena olmaz :)
Adem bey öncelikle mesajıma dönüşünüz için teşekkür ederim.
TV yi 4 kişi izleyeceğiz. Hanım genelde diziler, ben belgesel ve İnternetten film izliyorum. Oğlan a sene sonunda ortalaması 95 üstü olursa play station sözü verdim. Küçük kız da genelde çizgi film izliyor.
İzleyeceğimiz oda dikdörtgen şeklinde en yakı 2m en uzak 4.5 m den izleyeceğiz. Televizyonu dikdörtgen odanın kısa kenarına koyacağız. Karşı kısa kenarında da pencere var.
Film izlemeyi seviyoruz. Bu sebeple de bize bütçemiz ölçüsünde kaliteli görüntü verebilecek bir TV önerebilirseniniz bahtiyar oluruz. ?
Aslında yukarıda belirttiğimiz gibi evdeki vestel tv min görüntüsü güzel. Fakat artık ekmeğini yedi. Uzun süredir arkasında gelen bir cızırtı var. Gün içinde ses şiddeti artıyor. Görüntü de artık kanal isimlerini göremiyoruz. Bazen rengi gidiyor. Bazen de görüntü balık gözüyle bakıyormuş gibi bombeleşiyor. Bana kalsa yerli malı diye yine vestel alacaktım. Özellikle belirttiğiniz ud 9650 serisine de baktım. Fakat hanım istemedi. Sebebi de yine vestel. 2 yıl önce çamaşır makinası ömrünü yiyince vestel in en son çıkan bir çamaşır makinası aldım. Ama hanım hiç memnun değil. Dünyanın parasını verdik lakin güzel yıkamıyor diyor. Bu sebeple de başka markalara yöneldik.
Yeni bir TV ye çıkış yolumuz da böyle.
TV için 4000 TL bütçe ayırdım. Ama 5000 e de çıkabilirim. Sizin panallerin ömrü konusundaki yazılarınız veCan bey in yorumları sebebiyle bütçeyi daha fazla da artırmak istemiyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ne zaman olursa sorun değil, nette aradım ama bulamadım
Hem benim için, Hem de bu konuda sıkıntı yaşayabilecek tüm yeni tv satın alanlar için iyi bir şeye vesile oldunuz.

Uzun zamandır aklımdaydı ancak vakit bulamıyordum, Sizin mesajınız ve okuduğum 1-2 konu sonrası adım attım ve bu gün bir uygulama yazılımı için çok sevdiğim bir kardeşim ile irtibat kurdum.

İlk testlerini az önce yaptım bence gayet iş görür uygulama, yarın burada paylaşıma açarım diye düşünüyorum.

Bu noktadan sonra artık hiç kimse firmaların uygulama eklemesine mecbur kalmadan panel testlerini yapabilecekler :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem bey öncelikle mesajıma dönüşünüz için teşekkür ederim.
TV yi 4 kişi izleyeceğiz. Hanım genelde diziler, ben belgesel ve İnternetten film izliyorum. Oğlan a sene sonunda ortalaması 95 üstü olursa play station sözü verdim. Küçük kız da genelde çizgi film izliyor.
İzleyeceğimiz oda dikdörtgen şeklinde en yakı 2m en uzak 4.5 m den izleyeceğiz. Televizyonu dikdörtgen odanın kısa kenarına koyacağız. Karşı kısa kenarında da pencere var.
Film izlemeyi seviyoruz. Bu sebeple de bize bütçemiz ölçüsünde kaliteli görüntü verebilecek bir TV önerebilirseniniz bahtiyar oluruz. ?
Aslında yukarıda belirttiğimiz gibi evdeki vestel tv min görüntüsü güzel. Fakat artık ekmeğini yedi. Uzun süredir arkasında gelen bir cızırtı var. Gün içinde ses şiddeti artıyor. Görüntü de artık kanal isimlerini göremiyoruz. Bazen rengi gidiyor. Bazen de görüntü balık gözüyle bakıyormuş gibi bombeleşiyor. Bana kalsa yerli malı diye yine vestel alacaktım. Özellikle belirttiğiniz ud 9650 serisine de baktım. Fakat hanım istemedi. Sebebi de yine vestel. 2 yıl önce çamaşır makinası ömrünü yiyince vestel in en son çıkan bir çamaşır makinası aldım. Ama hanım hiç memnun değil. Dünyanın parasını verdik lakin güzel yıkamıyor diyor. Bu sebeple de başka markalara yöneldik.
Yeni bir TV ye çıkış yolumuz da böyle.
TV için 4000 TL bütçe ayırdım. Ama 5000 e de çıkabilirim. Sizin panallerin ömrü konusundaki yazılarınız veCan bey in yorumları sebebiyle bütçeyi daha fazla da artırmak istemiyorum.

Önceden tanışmış olsaydık, Vestel den çamaşır makinesi ASLA aldırmazdım size. Ama TV konusunda hakkını yemek istemem.

Oturma düzeniniz, izleme açınız, izleyici sayısı ve izleyici alışkanlıkları doğrultusunda bakınca ben size yine de önce bir 49UD9290 incelemenizi tavsiye edeyim yine de.

Sonrası ize uygun olarak 50RU7440 ki bu tv yi vestel den daha çok öneririm. Samsung mühendislik kalitesi bir başka benim gözümde. Tamam uzay mekiği yapmıyorlar ben de farkındayım, Eski kaliteleri yok onu da biliyorum, ancak günün koşullarına göre eğer bir NU8000 alamıyorsanız almanız gereken tv RU74490 olur :ok

Kaliteden ödün vermemek adına tv yi 50'' ile sınırlı tuttum, istesek daha orta segmente geçer, Premiumu boşver der ve 55'' LG panelli üretimler de bakarız Vesteld en (O fiyatlara bu ekranları verecek başka marka olmadığı için)

M Çevrimdışı

mehmet_te

Yeni Üye
27 Ağu 2018
46
49
Önceden tanışmış olsaydık, Vestel den çamaşır makinesi ASLA aldırmazdım size. Ama TV konusunda hakkını yemek istemem.

Oturma düzeniniz, izleme açınız, izleyici sayısı ve izleyici alışkanlıkları doğrultusunda bakınca ben size yine de önce bir 49UD9290 incelemenizi tavsiye edeyim yine de.

Sonrası ize uygun olarak 50RU7440 ki bu tv yi vestel den daha çok öneririm. Samsung mühendislik kalitesi bir başka benim gözümde. Tamam uzay mekiği yapmıyorlar ben de farkındayım, Eski kaliteleri yok onu da biliyorum, ancak günün koşullarına göre eğer bir NU8000 alamıyorsanız almanız gereken tv RU74490 olur :ok

Kaliteden ödün vermemek adına tv yi 50'' ile sınırlı tuttum, istesek daha orta segmente geçer, Premiumu boşver der ve 55'' LG panelli üretimler de bakarız Vesteld en (O fiyatlara bu ekranları verecek başka marka olmadığı için)
Sayın hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Ru 7440. 50 herz ve kenar Led. Bu durum play station la oynarken sıkıntı olur mu?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kulllanim standart kanallar film izlemek izleme acim l koltuk var genelde karsidan servisi tabiki olmali gibi
Bir istisna yapıp SM8000 serisi bir LG önerecektim ancak Ülkemizde bu markanın yetkili servisleri ile ilgili REZALET tanımlamasında bulunmamız nedeniyle mesafeli duruyoruz ne yazık ki.

Karşıdan izliyor olmanız nedeniyle tereddüt etmeden RU7440 , Pahalı gelirse RU7100 önereceğim size.

Marka takıntınız yok ise 49UD9290 Vestel de araştırabilirsiniz. (Ekran belirtmemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam :alala )

Geri
Üst Alt