Adem 50 inç LG 50LF650V televizyonumuzun panelini oğlumuz kırınca yaklaşık 2 aydır sizin önerilerinizi takip ederek tv araştırıyorum.
Son olarak Philips 50PUS7304 almaya karar verdim ama şimdi yine so önerilerinizi okuduktan sonra içime kurt düştü
Bu modele yönelme nedenim "The One" olarak piyasaya sürülmesi ve farklı marka modeldeki tvlerde olan birçok özelliğin birleştirilmesi. Ayrıca ambilight özelliği hakkında hiç olumsuz bir yorumm duymadım ve bende kullanmak istedim.
Kullanma ortamımız şöyle;
3 metre karşıdan ve 5 metre çaprazdan izeleyeceğiz. Duvara monte olacak.
Öncelikle boyutunu büyük seçme nedenim bolca film izlemek için.
Oğlum çizgi film izler.
Limit en fazla 4bin tl.
Sizden tekrar bi öneri istiyorum. Vesteli öneriyorsunuz çoğunlukla ama Vestel'e bir türlü ısınamıyorum ve düşünmüyorum.
Teşekkür ederim.
The One duyar duymaz servisi arkadaşımı aradım ve dedim ki ''bu ne?''
o da bana dedi ki ''One''
Yani 1 anlamında değil O ne abi yaaaa anlamındaydı bu soru
Ben aslında sürekli Vestel öneren veya sürekli Samsung öneren veya Hep LG kötüleyen konumunda olmaktan ciddi rahatsızım zira özellikle Vestel ile ilgili çok ağır eleştirilerim de var hak ettikleri noktada. LG nin mühendislik kalitesini her fırsatta vurgularım vs.
Çok sayıda kişiye aynı yazıları yazınca siz de haklısınız bunlar üzerimize yapışıp kalıyor.
Ben fikrinizi değiştirmenizden yana değilim zira ne alırsanız alın bir kısmı eksik kalacak diğerlerine nazaran. Yalnız Phılıps söz konusu olduğunda ilerleyen zamanda yedek parça sorunu yaşayacağınız gerçeğini de görmezden gelmemeniz gerekiyor.
bakın ben tamı tamına 2 aydır bir Phılıps tv nin anakart sorununu nasıl çözebilirim diye uğraşıp durmama rağmen, servis arkadaşım destek olmak istemesine rağmen, MERKEZDEN bu konu bir türlü çözülemediği için daha 3 yaşında bir tv için bir Phılıps kullanıcısı 2 aydır evinde televizyonsuz duruyor.
Sıfır anakart yok, tamir edilsin diye vatandaşın kartını yolluyoruz onu da tamir edemiyorlar, İlla hukuk yollarına gitmek lazım ki o da ülkemizde bir dünya iş ve bir dünya zaman malum.
Bakın daha bu gün saat 16:00 da ziyaretime geldi Phılıps servisi arkadaşlarım ve sohbet esnasında kendilerine de aynı şeyi söyledim. Bu gün yerden yere vurduğumuz Vestel, yetkili servisin saat 16:00 ya kadar sisteme girdiği her yedek parçayı ertesi gün yetkili servisinin eline ulaştırıyor. yeter ki 16:00 ya kadar sisteme giriş yapmış olsun, 16:00 dan sonrakiler bir sonraki partiye transfer ediliyor.
Bu gün gelen arkadaşlarımdan birisi eski vestel servisidir ve hem benim bilgim dahilinde hem de kendisinin de doğrulaması ile şunu yazabilirim, 15 yıllık vestel çalışma hayatımda ben bir kere dahi bana tamirli veya kullanılmış anakart yollandığını görmedim.
Eğer vestel bir anakartı bulamıyor ise, bulamadığı modelin üstü ile ürünü değiştiriyor.
Phılıps de ise
parasını verseniz dahi anakart alamıyorsunuz çünkü sıfır anakart diye bir şey yok.
Servislerden alınan eski kartlar onarılıp tekrar sahaya veriliyor. (İstanbulda tek merkezde yapılıyor tüm bu işlemler)
LG de malzeme bu kadar sıkıntı değil ama onlar da 2-3 katı fiyata satıyorlar o da ayrı sorun.
Samsung bu konuda daha iyi bir sistem oturtmuş durumda ülkemizde, gecikiyor mecikiyor ama şıkır şıkır yedek parçanız elinize ulaşır ve öyle araba parası da ödemezsiniz bir anakart için.
Yani benim kıstaslarım sizlerden farklı olduğu için bakış açılarımız da değişik oluyor.
Bu gün Samsung mühendisliğini Vestel oturtabilsin, (bence az kaldı) inanın bu ülkede bir tane Samsung LG satılmaz artık, aynı kaliteyi 3000e almak varken neden 5000 versin diye insanlar da düşünmeye başlayacaklar zaar.
Bu gün değil, halen değil biliyorum ama inanın bu bir gün olacak. Vestele olan eleştirilerim de düşman olduğumdan değil, bunu halen başaramamış olmalarına kızgınlığımdan kaynaklanıyor.
Phılıps markası görüntü işleme teknolojisinde ciddi söylüyorum LG den sonra en sevdiğim mühendisliğe sahiptir ancak eğer Phılıps satın alıyorsaız, 3 yıl sonra o parayı çöpe attığınızda acımayacak ekonomik özgürlüğe sahip olmalısınız. Şartlarınız bu ise samimiyetle yazıyorum kararınızı değiştirmeyin.
Zaten 5 yıl ömür biçiyorum ben bu meretlere, 3 yılı sorunsuz çalışırsa, 1 veya 2 yıl da piyangodan çalışırsa inanın siz zaten verdiğiniz paranın karşılığını aldınız demektir.
Ancak ''Alayım da şöyle 10 yıl kullanayım'' diyorsanız hiiiiiiç aklınızdan dahi geçirmeyin bunu