mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Atalarımız doğru demiş havanda su dövmek diye bir atasözü bar tam buraya gider?. Dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı... şimdi bu arkadaş diyo ki ne ? Arkadaş senin yol bozuk emme bu ferrariyi alırsan bu ferrari kendi 400 le gitce yolu yapar hemide 400 basar . Vayy iyimiş bizim köyede gönder yol yapan ferrariden ?yok öyle bi dünya bilader olmayan bişeyi tv nasıl yapsın 24 kare çekilen filme bi 24 karede tv mi çekip göstercek . Onu yukarda açıkladım ancak filmin 100 hz olursa o iş olur anlatamıyoz ki? Almayın boşuna 100 hz izleyeceniz 50 hz hatta çamur görüntü
Yeni bir tv almak isteyen detaycı ve araştıran arkadaşların bol reklamlı tv dizileri ve haber programları için tv alacaklarını sanmıyorum,artık ulusal tv kanalları iyice izlenmez hale geldi.Netflix ortaya çıktıktan sonra tv kanalları artık çöpe dönmüş vaziyette,yakında Disney Plus'ta gelir,yani demem o ki artık kriter bunlar.Millet uyandı artık tv kanallarından youtube geçmeye başladılar.Benim evde ulusal kanal izleme oranım iyice düştü varsa yoksa youtube,netflix,kodi üzerinden film veya dizi.E hal böyle olunca ilk önce tv alacaksam paramın satın alabileceği 100 hz televizyona bakarım öncelikle.Artık şu olay bitti ''çanak antenden gelen görüntünün kalitesi düşük o yüzden 100 hz'e gerek yok,yol yok o yüzden Jaguar'a Ferrari'ye para vermeyin''.

Artık yeni bir otoban açıldı,stream yayınlara geçtik o tartışmalar eskide kaldı.

Sağlıcakla kalın.

J Çevrimdışı

jcrew

Yeni Üye
8 Nis 2019
6
47
Herkese selam olsun
Vestel 50pf7070 cihazım 5.yilin ardından LED arızası verdi garanti bittiği için özel servise götürdüm 900 TL istediler ve riskli dediler sonrası için pek garanti konusmadilar yetkili servise götürdüm bu modelin ledleri panel ile birlikte değiştiğinden dolayı 2.000 TL fiyat çıktı kabul etmedim servis dedi ki fabrikaya soralım yeni ürün teklifi olur mu diye dedim ki sorun,dönüş yaptılar 55ud9820 model TV yi 2361 TL ye verebiliriz eski TV bize karşılık bu model nasıldır sizce kabul etmeliyim panel bilgisi nedir birde bu model vestelin sitesinde yok neden acaba.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon model 55ud9280 olacak yanlış yazmisim

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

ckoca48 

Aktif Üye
24 Ara 2017
260
Adem Helvacı Adem Helvacı abim başta olmak üzere bilgisi olan herkesten yorum istiyorum. yakın arkadasım 3 ay once samsung 65q60r model tv aldı ve gayet memnundu fakat bir talihsizlik sonucu paneli kırıldı. biliyorsunuz paneli yaptırmak 0 almak gibi biseye tekabul edıyor. ancak aynı tv nın suanki fiyatı 11 bıın lira civarında gecen gun teknosa da lg 65sm80 modelini gördük begendık. size sormak istediğim:

1. samsung dan sonra lg tatmın eder mı?
2. 6 7 bin liraya samsung panel degısımı mı yoksa yeni bir secenek olarak lg 65sm80 mi alınmalı?

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
Yeni bir tv almak isteyen detaycı ve araştıran arkadaşların bol reklamlı tv dizileri ve haber programları için tv alacaklarını sanmıyorum,artık ulusal tv kanalları iyice izlenmez hale geldi.Netflix ortaya çıktıktan sonra tv kanalları artık çöpe dönmüş vaziyette,yakında Disney Plus'ta gelir,yani demem o ki artık kriter bunlar.Millet uyandı artık tv kanallarından youtube geçmeye başladılar.Benim evde ulusal kanal izleme oranım iyice düştü varsa yoksa youtube,netflix,kodi üzerinden film veya dizi.E hal böyle olunca ilk önce tv alacaksam paramın satın alabileceği 100 hz televizyona bakarım öncelikle.Artık şu olay bitti ''çanak antenden gelen görüntünün kalitesi düşük o yüzden 100 hz'e gerek yok,yol yok o yüzden Jaguar'a Ferrari'ye para vermeyin''.

Artık yeni bir otoban açıldı,stream yayınlara geçtik o tartışmalar eskide kaldı.

Sağlıcakla kalın.

hocam stream işi için iyi bir internet ve altyapı gerekli. Bizim ülkede de bu bazı bölgelerde iyi bazı bölgelerde berbat seviyede.
ülke hız ortalaması hala 10 mb. hızıda bırak altyapının geneli devamlı stream yayınlar için problem..
o yüzden bu büyük çoğunluk için sürekli bu otobanda olmak sağlıklı olmayacaktır.

Ayrıca Çanak antenden gelen görüntü kalitesi öyle düşük falan değil.
Bizim Türk kanallarının içeriklerinden kaynaklı o genelde.

1920*1080 full hd 15bin üstü bitrate ile gelen bir görüntü Cam gibi olucaktır.
ki bazı türkçe yayın yapan belgesel kanallarında ve bazı yabancı spor kanallarında bu değerlerle yayın yapılıyor.
Artı stream tarafında canlı bir yayını 15 bin bitratelerde alabilmek içinde 20 mb. bir internet hızı lazım ki modem, bağlantı, ping, altyapı, sunucular, internete bağlı kişiler gibi konulara daha hiç girmedim.

ben dt IQ plus kutu kullanıyorum uydu yayınını ileri-geri sarıp atlama yapabiliyorsun.
2 kanal birden izleyip.
kayıt yapabiliyorsun vs.
çift taraflı olunca yine reklamları falan atlayabiliyorsun :)

fiber olarak hızlı bir bağlantı varsa sizin yazdıklarınıza ok.. Ancak maalesef Ülkenin büyük bir çoğunluğu fiber bağlantı kullanamıyor.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

furkanonur41

Yeni Üye
23 Ara 2019
6
27
Adem Helvacı Adem Helvacı abim başta olmak üzere bilgisi olan herkesten yorum istiyorum. yakın arkadasım 3 ay once samsung 65q60r model tv aldı ve gayet memnundu fakat bir talihsizlik sonucu paneli kırıldı. biliyorsunuz paneli yaptırmak 0 almak gibi biseye tekabul edıyor. ancak aynı tv nın suanki fiyatı 11 bıın lira civarında gecen gun teknosa da lg 65sm80 modelini gördük begendık. size sormak istediğim:

1. samsung dan sonra lg tatmın eder mı?
2. 6 7 bin liraya samsung panel degısımı mı yoksa yeni bir secenek olarak lg 65sm80 mi alınmalı?
samsungtan memnunsanız neden fazladan 4/5bin TL vereceksiniz ki ? az para değil sonuçta

A Çevrimdışı

azramikail

Yeni Üye
24 Ara 2019
7
53
Arkadaşlar lg 75um7110 modelini öenerirmisiniz. İstanbul bilişimde fiyatı piyasaya göre oldukça uygun. İstanbul bilişimde 6700-6500 Tl civarında. Yorumlarınızı acilen bekliyorum...

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
Üstadlar, bi yorum yapsanız....

bir de ud8200 ile ud9500 arasındaki fark nedir?

Bu farkı, sadace TV yayını, Dsmart ve tivibu HD paketi izleyecek annem babam anlayabilir mi?
şu anda samsung 40c650 kullanıyorlar. Tek tv yetmediği için 2.'yi istiyorlar.

n eolur bi el atın...sevindireyim 2sini de.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

E emrahsnr, Adem Helvacı Adem Helvacı; albanez albanez

kimsenin fikri yok mu?

K Çevrimdışı

Karadayı

Yeni Üye
21 Ara 2019
7
31
Pixel Teknoloji Pixel Teknoloji 'nin bahsettiği bu olsa gerek ancak;

Media Markt veya Teknosa personellerine güvenerek de alışveriş yapılmaz. Media Markt'a gittim, tüm konuşmalar sonucunda kesin Samsung abi, Teknosaya gittiğimde kesin LG abi diyorlar. Öğrendim ki kendi primleri nereden çok geliyorsa ona yönlendirme var. Dolayısı ile kullanıcı tecrübelerine odaklanalım derim. LG49SM8600, 50RU7400 veya 49Q60R kullananalar yorum yapabilir mi? Kullanıcı deneyimi açısından. Adem Helvacı Adem Helvacı
Aynen öyle katılıyorum.Aynı şeyleri yaşamışız.
Şu an bende bu üç televizyon arasındayım.Ama 49Q60R yi eledim.Çünkü Qled sınıfının en alt tabakasında kalan bir televizyon.Biraz araştırdım belki sende deggelmişsindir yorumlara pek tatmin edici bir televizyon değil gibi.
LG49SM8600 şu an favorim.Benim kullanım açımdan çok artısı var.Salonum kare ve koltuk düzeni televizyona göre solda ve karşısında kanepe olucak.Ips ekranının görüş açısı benim için ondan önemli bi faktör.Bir diğer faktör Ip tv.Kullanımı yasal olmayan ıp tv kullanıcam biliyosundur belki.Şu an samsunglarda ve lglerde çalışıyor.Ama bi arkadaşım 65Ru7440 aldı ve ıp tvye samsungun engel koyduğunu söyledi.500 lira daha verip Receiver aldı öyle kullanıyor.Birde kumandası yapay zeka sesli türkçe komut ve tasarımdaki premium his beni biraz lgye itti.Tek olumsuz olan siyahın tam siyah olmaması ve lgnin servisi.Siyah meselesi sadece gece ışıkları söndürüp karanlık sahnesi çok olan flimlerde flan belli oluyomuş.Ama benim için çok sorun teşkil etmeyecek gibi.Lg Türkiye serviside artık şans diyelim.Birde ekranın ışık güneş vs parlama işide var.Lg bunu baya minumuma çekmiş.
Samsung 50Ru7400 ilk baktığım ve neredeyse alıcağım televizyon.Ama sonradan öğrendiğim va panelin çok hassas ve açılı bakışta beyazlaşma yaptığını öğrendim.Tabi birde Ip tv mevzusunuda girince biraz arka plana attım.Siyahları çok güzel.Belki Lgnin 3 4 katı daha iyi.Ama benim kullanımıma pek uymadı işte.
Ben televizyonu 2 ay sonra flan alıcam.Sana tavsiyem kullanıma göre karar ver. Ben televizyonun karşısından izlerim siyahlar benim için çok önemli bana çok misafir gelmez çoluk çocuk ekrana bişey fırlatmaz dersen Samsung al
Ama ben istediğim yerden izlerim siyahda çok sorun değil, gündüz pencereden vuran ışık çok ekranda belli olmasın,kumandayı elime alınca "YouTubedan tavsiye forum kanalını aç" diyip komut verip bişeylere erişmek istiyorum dersen Lg al. 2 modelde güzel kullanımına göre belirleyip ikisinden birini alırsak pişman olmayacağımızı düşünüyorum.Tabi bunlar benim 1 aylık araştırma sonucunda verdiğim kararlar yoksa bu zamana kadar Va panel diye bişey duymadım ben.
Bende önce ikisinden birini alıp kullanmaya başlarsan bana tecrübelerini aktarırsan sevirim.:mutlu
İyi forumlar

N Çevrimdışı

Nükretid

Yeni Üye
4 Ara 2019
5
34
Mrb. Şuan migrosta axen 65leda71_tnr TV 3600 tlye düşmüş. Fiyat acısından alınabilir bir TV mi? Yoksa bu fiyatlara 3000_3500 bandında 55 inç bir TV önerebilir misiniz.?

K Çevrimdışı

Kogan

Aktif Üye
16 Ara 2019
73
33
Öneri konusunda net bir şey söyleyemem ama Axen'in panelleri bence kötü. Babam izlesin diye bir modelini aldık birinci ürün acayip ışık sızdırıyordu, ikincisinde de boylamsal iki çizgi vardı sanki panel eklenerek yapılmış gibi. Sonrasında değiştirmedim, çok farklı bir şey olacağını düşünmediğim için.

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
hocam samsung kırıldı. yanı 6 bin liraya panelimi degiştirmek mantıklı yoksa ustune 1000 lira daha koyup sıfır lg sm80 mi almak mantkllı diye sormak istedim
bence aynı modelden bir tane daha alın.. kırılan tvyi depoya koyuniyice paketleyip ileride belki anakartı olsun ledleri olsun yada işlemcisi lazım olur söker alırsınız içinden paneli kırık tv nin..

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
hocam stream işi için iyi bir internet ve altyapı gerekli. Bizim ülkede de bu bazı bölgelerde iyi bazı bölgelerde berbat seviyede.
ülke hız ortalaması hala 10 mb. hızıda bırak altyapının geneli devamlı stream yayınlar için problem..
o yüzden bu büyük çoğunluk için sürekli bu otobanda olmak sağlıklı olmayacaktır.

Ayrıca Çanak antenden gelen görüntü kalitesi öyle düşük falan değil.
Bizim Türk kanallarının içeriklerinden kaynaklı o genelde.

1920*1080 full hd 15bin üstü bitrate ile gelen bir görüntü Cam gibi olucaktır.
ki bazı türkçe yayın yapan belgesel kanallarında ve bazı yabancı spor kanallarında bu değerlerle yayın yapılıyor.
Artı stream tarafında canlı bir yayını 15 bin bitratelerde alabilmek içinde 20 mb. bir internet hızı lazım ki modem, bağlantı, ping, altyapı, sunucular, internete bağlı kişiler gibi konulara daha hiç girmedim.

ben dt IQ plus kutu kullanıyorum uydu yayınını ileri-geri sarıp atlama yapabiliyorsun.
2 kanal birden izleyip.
kayıt yapabiliyorsun vs.
çift taraflı olunca yine reklamları falan atlayabiliyorsun :)

fiber olarak hızlı bir bağlantı varsa sizin yazdıklarınıza ok.. Ancak maalesef Ülkenin büyük bir çoğunluğu fiber bağlantı kullanamıyor.
Yayınların iyi olmadığı benim iddiam değil zaten.Diğer arkadaş 100 hz. tv'lerin köy yolunda Ferrari kullanmak anlamına geldiğini iddia ediyor.Halbuki yok öyle bir şey.Zaten bu boş bişey olsa yıllardır neden 100 hz.tv üretilsin ve imkanı olan insanlar niçin 100 hz.tv alsın.İsteyen alır istemeyen almaz diyip konuyu kapatalım bence :)

Geri
Üst Alt