Y Çevrimdışı

YILDIRIMKARAMAN

Yeni Üye
19 Ara 2019
14
34
Aynen öyle katılıyorum.Aynı şeyleri yaşamışız.
Şu an bende bu üç televizyon arasındayım.Ama 49Q60R yi eledim.Çünkü Qled sınıfının en alt tabakasında kalan bir televizyon.Biraz araştırdım belki sende deggelmişsindir yorumlara pek tatmin edici bir televizyon değil gibi.
LG49SM8600 şu an favorim.Benim kullanım açımdan çok artısı var.Salonum kare ve koltuk düzeni televizyona göre solda ve karşısında kanepe olucak.Ips ekranının görüş açısı benim için ondan önemli bi faktör.Bir diğer faktör Ip tv.Kullanımı yasal olmayan ıp tv kullanıcam biliyosundur belki.Şu an samsunglarda ve lglerde çalışıyor.Ama bi arkadaşım 65Ru7440 aldı ve ıp tvye samsungun engel koyduğunu söyledi.500 lira daha verip Receiver aldı öyle kullanıyor.Birde kumandası yapay zeka sesli türkçe komut ve tasarımdaki premium his beni biraz lgye itti.Tek olumsuz olan siyahın tam siyah olmaması ve lgnin servisi.Siyah meselesi sadece gece ışıkları söndürüp karanlık sahnesi çok olan flimlerde flan belli oluyomuş.Ama benim için çok sorun teşkil etmeyecek gibi.Lg Türkiye serviside artık şans diyelim.Birde ekranın ışık güneş vs parlama işide var.Lg bunu baya minumuma çekmiş.
Samsung 50Ru7400 ilk baktığım ve neredeyse alıcağım televizyon.Ama sonradan öğrendiğim va panelin çok hassas ve açılı bakışta beyazlaşma yaptığını öğrendim.Tabi birde Ip tv mevzusunuda girince biraz arka plana attım.Siyahları çok güzel.Belki Lgnin 3 4 katı daha iyi.Ama benim kullanımıma pek uymadı işte.
Ben televizyonu 2 ay sonra flan alıcam.Sana tavsiyem kullanıma göre karar ver. Ben televizyonun karşısından izlerim siyahlar benim için çok önemli bana çok misafir gelmez çoluk çocuk ekrana bişey fırlatmaz dersen Samsung al
Ama ben istediğim yerden izlerim siyahda çok sorun değil, gündüz pencereden vuran ışık çok ekranda belli olmasın,kumandayı elime alınca "YouTubedan tavsiye forum kanalını aç" diyip komut verip bişeylere erişmek istiyorum dersen Lg al. 2 modelde güzel kullanımına göre belirleyip ikisinden birini alırsak pişman olmayacağımızı düşünüyorum.Tabi bunlar benim 1 aylık araştırma sonucunda verdiğim kararlar yoksa bu zamana kadar Va panel diye bişey duymadım ben.
Bende önce ikisinden birini alıp kullanmaya başlarsan bana tecrübelerini aktarırsan sevirim.:mutlu
İyi forumlar
Bende yalnızca internet (netflix youtube, film/dizi siteleri vb) ve ps aldığımda oyun için kullanacağım. Mağazalarda siyahın siyah olmaması konusu çok rahatsız etmedi. Bir kez daha bakacağım. 49sm8600 üzerinde duruyorum bende. fiyatları takip ediyorum. İstanbul bilişim'de şu an piyasaya göre uygun ama bana güven vermedi? Bilen var mı o firmayı? Pixel Teknoloji Pixel Teknoloji Adem Helvacı Adem Helvacı

E Çevrimdışı

ergunkara

Yeni Üye
25 Ara 2019
14
46
İyi günler. Forumda yeniyim. Yazilanların çoğunu okudum. 55 inç TV arayisindayım. Netflixden Film dizi izlemek için. Vatan bilgisayarda
55pus7303 42000
55pus 7803 4000
55gdu 7900 4000 TL.
Birde aklımda Vestel 55UD 9280 var.
Hangisini tavsiye edersiniz. Teşekkürler

Pixel Teknoloji Çevrimdışı

Pixel Teknoloji

Aktif Üye
1 Eki 2018
369
Bende yalnızca internet (netflix youtube, film/dizi siteleri vb) ve ps aldığımda oyun için kullanacağım. Mağazalarda siyahın siyah olmaması konusu çok rahatsız etmedi. Bir kez daha bakacağım. 49sm8600 üzerinde duruyorum bende. fiyatları takip ediyorum. İstanbul bilişim'de şu an piyasaya göre uygun ama bana güven vermedi? Bilen var mı o firmayı? Pixel Teknoloji Pixel Teknoloji Adem Helvacı Adem Helvacı
Bildiğim kadarıyla batmışlar yada ona yakın bi durum mevcut. Tedarik ile ilgili olumsuz geri dönüşler görüyoruz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972

Genelde stokta olmayan ürünü satması ile ünlenmiş bir firma gördüğüm kadarıyla.
Bence bulaşmayın.

Y Çevrimdışı

YILDIRIMKARAMAN

Yeni Üye
19 Ara 2019
14
34
Genelde stokta olmayan ürünü satması ile ünlenmiş bir firma gördüğüm kadarıyla.
Bence bulaşmayın.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Bende yorumlardan dolayı negatif bakıyordum zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bildiğim kadarıyla batmışlar yada ona yakın bi durum mevcut. Tedarik ile ilgili olumsuz geri dönüşler görüyoruz.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

E Çevrimdışı

erkanoan

Yeni Üye
12 Şub 2019
3
42
iyi Akşamlar
Işık sızmalarından bulutlanmalardan tozlanmalardan bıktığım bıktığım için Oled tv almak istiyorum..
Fiyat uygun olduğu için 65X9763DAT Toshiba Oled Apple Tv 4K ile kulanılacak smart özellikleri önemli değil.. Değerli fikir ve bilgilerinizi almak isterim olumlu yada olumsuz.

B Çevrimdışı

B E R D U Ş

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Selam arkadaşlar uzun zamandır burayı takip ediyordum , üye olmak bugüne nasipmiş,

sizlerden televizyon tavsiyesi istiyorum .

Bütçe max : 3500

Panel ıps : ( panel va olmasın )

Boyut : 49 - 50 - 55

Haber Dizi gibi günlük yayınlar izlenecek , smart tv ve 4 k özelliği çok önemli değil

sizlerden sağlam bütçe dostu alanı izleyeni üzmeyecek ,
televziyon tavsiyelerinizi yazmanızı rica ediyorum ,
şimdiden cevaplarınız için Teşekkürler.

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
Selam arkadaşlar uzun zamandır burayı takip ediyordum , üye olmak bugüne nasipmiş,

sizlerden televizyon tavsiyesi istiyorum .

Bütçe max : 3500

Panel ıps : ( panel va olmasın )

Boyut : 49 - 50 - 55

Haber Dizi gibi günlük yayınlar izlenecek , smart tv ve 4 k özelliği çok önemli değil

sizlerden sağlam bütçe dostu alanı izleyeni üzmeyecek ,
televziyon tavsiyelerinizi yazmanızı rica ediyorum ,
şimdiden cevaplarınız için Teşekkürler.
Bim den jvc 55 inc olani siparis edin hepsi ips die biliyorum

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler selamlar
yaklaşık 20 gündür yoktum,sağlık sorunum var,hastaneye yattım 3lü By-Pass ameliyatı geçirdim,şimdi çok iyiyim,rabbime sükürler olsun
şu nalet cigara varya,kahrolası cigara,Allahınızı,canınızı ve sevenlerinizi seviyorsanız bırakın!
ben 15 sene evvel bıraktım,hesapta olayı yırtmıştım değilmi?? işte öyle olmuyor,o naletin verdiği zarar/hasar da asla geçmiyor!
ben gün de 10/15KM yol yürüyordum! arabamın yaptığı yıllık KM den daha fazla!
ama cigara varya,onun verdiği hasar illaki bir gün seni buluyor! içmeyin şu mereti Allahınızı seviyorsanız

++

Hastane de her odaya Arçelik 32lik bir panel takmışlar,menüden girdim Modelini de pek anlayamadım,sanırım "Ultralogic FHD" diye
bir şeydi ancak resim kalitesi gerçekten çok çok iyiydi renk/motion v.s inanılmaz güzeldi,hayatımda ilk defa 15 gün TV izledim yaw
normal de hiç izlemem ama yatağa mahkum olunca mecburen izledim,yaw bu heriflerin daha önce de yazmıştım görüntü konusunda
gerçekten iyi iş çıkarıyorlar,benim izlediğim panel IPS idi.Tek sorun en üst serisi olan modelleri absürt pahalı olması!

++
Şimdi eve döndüm,salonda yatıyorum gün boyu,benim 10 yıllık ve haftaya 11 yıla devrolacak olan Tosh SV685(46)izliyorum,normal de
ben bunu senelerdir izlemiyordum! gün boyu hanım izler ben diğer panel den izlerim her ne izliyorsam,eve geldim işte bu be yaw dedim
görüntüyü izlerken,hastanede ki Arçelik bile hikaye dedim bunun yanında!

Millet ne izliyor abi;???? SD&HD hadi buna kısaca "FHD" diyelim,kaç tanesi adam gibi 720p veya 1080i ???
arada aktarma işlemleri/film oynatım sistemleri/video effecting v.s v.s işlerini kaç tane TV Kanalı adam gibi yapıyor??
Uyduya çıkar sonra indir bunu da adam gibi usulüne uygun da yapma(herifin elinde yok ki böyle bir sistem çoğunlukla)

Ve kaç MB bu verdiğin yayın??
1080i vereceksen min.5Mb olmalı daha da iyisi 8/10Mb olmalı iyi de nerdeeee,bir tek "TRT" bazı kendisine ait komple Transpoder
ve full-frequency ile max. değere çıkabiliyor hem SD hem HD hem de 4K da

İyide bütün bunlar olurken senin elinde ki panel ne işleri yapabiliyor,bir bok yapmıyor aslında,zira ne böyle bir H/W ne de S/W var!!
ve anın da çuvallıyor

Yıl 2006/08 paneller o zaman da dandik idi(çoğunlukla) adam gibi color-processing yapamıyorlardı! kısmen PDP ler hariç
Pio ise hepten hariç tabi ki,örneğin "colour-banding" ülen 10 sene geçti abi hiç mi ilerleme olmaz yaw??? neredeyse Araba parası
gibi olan paneller de dahil,hiç mi ilerleme olmaz?
Örneğin benim yeni aldığım panelde de var! sankim Allahın emri gibi,yok böyle bir şey Beyler,arka fonlar rezil derecede,Sony/Samsung
hani bunarın en üst modelleri en BABA yaw,onlar da aynen ülen "Black-crush" ne demek??? kaldımı bunlar artık,evet kaldı maalesef

Abi "Local-Dimmimng" cart-cart dimming yok micro dimming v.s abi siz ne boka yarıyorsunuz yaw??

Şimdi ben,Grundig de bu sorunun(col-banding)kısmen yaşıyorum,peki bunu aşabilmek için ne yapıyorum?
elim de adam gibi efsane Kathrein-916 Receiver var,arada bir takıyorum ülen işte budur diyorum,belli ki yayın da zaten
sorun var(panel bunu algılayıp tabi ki düzeltemiyor!!!) ama Kati-916 şöyle bir tartıyor gelen resmi ve falsoları şak diye
düzeltiyor,üstelik panelin kendi verdiği/sunduğu resim kalitesini de geçip al sana görüntü diyor,bu cihaz 2014 model
salondaki daha eski model Kati-913 ise 2010 model,o da aynı işleri yapıyor,"doğal resim" nedir,adeta ders veriyor

...

milleti yemleyip de yok Sony nin bilmem nesi,yok Samy nin bilmem nesi diye kimse gaz vermesin!
ortada gaz verilecek hiç bir şey yok,paranız cebinizde kalsın,yoksa en azından "psikolojik" olarak çok fena
yerler sizi! ayıbı geçtim günah yaw bu işler!

4k demolar ile milleti yemliyorlar,veriyorlar gazı sonra

2013 den beri ben 4K alacaktım! almadım bekledim 2019 da aldım,iyi de ben bu mereti hesap da elimde 4k bir panel olsun diye
diye aldım,Monitor olarak zaten kullanıyorum,yaw beni kestimi derseniz;kesmedi kardeşim hiç
neyse ki orasına burasına takılmıyorum da işi idare ediyorum

Siz siz olun gaza filan gelmeyin ltf
hele hele absürt rakamları unutun bir kalem
alacaksın orta yollu bir panel 2 sene bilemedin 3 sene deyip devam edeceksin,sonrası Allah kerim

Bir de şu nalet Çin liler ne zaman sahaya çıkacak yaw,bunlar şöyle bir girseler bu olaya
o Sony mony yok Samy v.s hepsinin ağızlarına mıçacaklar!

Kalın sağlıcakla

Geri
Üst Alt