S Çevrimdışı

Strongergo

Yeni Üye
13 Ara 2019
10
38
Kıyaslama yapabilecek var mı acaba? Cevap verirseniz memnun olurum.

Hocam şunları kıyaslaman mümkün mü? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

S sarper28 Şu da var hocam:

S.R.YILDIRIM Çevrimdışı

S.R.YILDIRIM 

Yeni Üye
11 Ara 2019
36
65
Genelde uydu yayınlarında kullanılacak 65" televizyon arıyorum. 58" philips ambilight forumda başlık açmış, yorumlardan sonra vazgeçmiştim. Şimdi aklımdaki VESTEL UD9000 ama TAVSİYELERİNİZ DAHA ÖNEMLİ.

1 - Basit kullanıcı olduğumdan ucuz bir şey yeter düşüncem doğru mudur?
2 - UD9000 ile UD9500 arasındaki fark nedir?
3 - İPS / VA hangi panel tercih edilmelidir?
4 - İlla 100 Hz şart mıdır? Fiyatı otomatik artırıyor, futbol gibi hızlı sahnelerdeki gölgelendirmeden rahatsız olmayacağımı düşünüyorum
?.

NOKTA ATIŞLI ŞUNU AL tavsiyelerinizi bekliyorum. Sonrasında yılbaşı fiyat takibi olacak.

Pixel Teknoloji Çevrimdışı

Pixel Teknoloji

Aktif Üye
1 Eki 2018
369
Genelde uydu yayınlarında kullanılacak 65" televizyon arıyorum. 58" philips ambilight forumda başlık açmış, yorumlardan sonra vazgeçmiştim. Şimdi aklımdaki VESTEL UD9000 ama TAVSİYELERİNİZ DAHA ÖNEMLİ.

1 - Basit kullanıcı olduğumdan ucuz bir şey yeter düşüncem doğru mudur?
2 - UD9000 ile UD9500 arasındaki fark nedir?
3 - İPS / VA hangi panel tercih edilmelidir?
4 - İlla 100 Hz şart mıdır? Fiyatı otomatik artırıyor, futbol gibi hızlı sahnelerdeki gölgelendirmeden rahatsız olmayacağımı düşünüyorum
?.

NOKTA ATIŞLI ŞUNU AL tavsiyelerinizi bekliyorum. Sonrasında yılbaşı fiyat takibi olacak.

1) Kısmen doğrudur, ancak ne istediğinize elbette siz karar vermelisiniz. Elbette kullanmadığınız özelliklere para vermek doğru değil.
2) U9500'ün codec desteği ve 4k60fps video oynatmaktaki başarısı gibi birkaç ek özelliği var. Bunlar dışında pek farkları yok bildiğim kadarıyla. Doğru mudur Adem Helvacı Adem Helvacı abi ? Vestel'in birkaç özelliği çıkarıp birkaç özelliği değiştirerek segment oluşturma stratejisinin ürünleri.
3) İzleme açınıza bağlıdır bu. Karşıdan izleyecekseniz VA daha başarılı sonuç verecektir. Ancak yan açılardan da izliyorsanız açıya duyarlı olup renkleri yan açılarda da başarılı yansıtması sayesinde IPS panel tercih edilmelidir.
4) Gölgelenmeden rahatsız olmayacaksanız elbette 100Hz fiyatı ciddi artırıyor :)

S.R.YILDIRIM Çevrimdışı

S.R.YILDIRIM 

Yeni Üye
11 Ara 2019
36
65
Önemli bir soruyu atlamışım;
Bunların KUMANDAsını illa televizyonun gözüne mi tutacağız, her taraftan kumanda eden değilse zaten baştan eleyeceğim.

S.R.YILDIRIM Çevrimdışı

S.R.YILDIRIM 

Yeni Üye
11 Ara 2019
36
65
65"Vestel UD9500 televizyon kumandasını kullanırken, illa ekrana doğru mu tutacağız, başka tarafa doğru iken kumanda ettiğimizde kanal değişiyor mu, ses artıp - düşürülebiliyor mu? demek istemiştim.

Pixel Teknoloji Çevrimdışı

Pixel Teknoloji

Aktif Üye
1 Eki 2018
369
65"Vestel UD9500 televizyon kumandasını kullanırken, illa ekrana doğru mu tutacağız, başka tarafa doğru iken kumanda ettiğimizde kanal değişiyor mu, ses artıp - düşürülebiliyor mu? demek istemiştim.

Açıkçası bu konuda tam birşey söylemek için yarın denemem lazım. Ancak elbette çok daha tecrübeli hocalarımız var bu konuda net bilgi verebilecek. Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji TEKNOwest TEKNOWEST

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
kafa geliyo gidiyo benim arada..sen bana bakma.halahala mert tktik yapıyom ben adamların azından laf almak için,masustan yazıyom bişeler bakalım atlıcaklarmı diye.. ips panel alıpta eve getirip kullandıgımmı var benim..taktik yapıyom karıştırma sen orasını burasını :)
Buna anadolu da bir şey derler sınu şak diye biten... Senin gibiler mahfediyor forumu zaten.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
tv alıcı gözünün bulunduğu kısma göre kumandayı tutmanızı gerekmektedir. bazıları estetik gereği küçük kimi direk alabiliyor kimi başka yöne bakarken bile alabiliyor, kumandada da bu etken geçerlidir.

R Çevrimdışı

recep1965

Yeni Üye
27 Kas 2019
23
34
gaz vermek gibi olmasın ama bence al geç derim bu dolar artışıyla o fiyatı bir daha görmeyecek gibi 800 dolar yapıyodu o günün kuruyla şu an 800 dolar 4720 yapıyo zaten 200 de bonusu varsa hiç durma :) ve hatta avrupa piyasasıyla kıyaslamıştım bi ara lgsm8200 den bi kaç euro daha fazla fiyatı var. ama burada lg çok mu tutuluyo anlamadım 6999 falan yazıyo zincir marketlerde ilginç.. yani kıyası buna göre yaparsak bu tv 7000 üstü olmalı bi sorun var türkiye pazarında ama çözemedim :)

Aldım ve kurdurdum hocam şuan itibariyle :)

Geri
Üst Alt