M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
Sağ olun, siz de iyi günlerde kullanın. Benim tek yaptığım çıkarım tv'nizi sevip kabullenmeniz gerekiyor, yoksa mutlu olamıyorsunuz hayat boyu :) Daha fazla para daha değişik kusurlar olarak geri dönüyor sadece. Siz hem daha ucuza çıkmışsınız hem de tatminkar olduğunu söylüyorsunuz, olay bitmiştir. Oledler ise yanmasa bile yine mükemmellikten uzaklar. Tamam her şey doygun göze daha hoş geliyor ama yine o para verilmez.

Valla hocam sonuçta araba veya ev almıyoruz..
ben internetten amazon'dan almıştım farkedilir veya rahatsız edici bir fasosu olsaydı servis daha kurulum için geldiğinde evdeyken geri göndertirtim.

sağda solda eş de, dostta gördüğüm led tv'lerde sonra çok çok takılmaya gerek yok ufak tefek şeylere..

birde şunu demeden geçemicem..
albani hoca ile özelden falan görüşmüşlüğüm yoktur. Tanımam etmem
yıllardır forumlardan takip ederim onu.
bu herif tv kurdu, ustası olmuş onun yanında bizim yazdıklarımız sadece deneyim..

kusura bakma hocam herif dedim :)
bu adam tv'den anlıyor artı sadece tv'ler için değil herhangi bir
mal'dan da anlıyor bence..
muhtemelen yaşı da çoğumuzdan büyüktür.

yaş kaç oldu hocam? :)

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20
Sony de sanırım bazı modelleri Türkiye için otomatik güncelleme yapmıyor.
sitesinde model model yazılımlar var oradan indirip
Usb'den güncellemiştim bende. 8.0 şuan.
v6.6545 sürümü yazıyor ama orada android güncelleme yok hocam bulamadım bunu yapınca android yükselecek mi ?

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
v6.6545 sürümü yazıyor ama orada android güncelleme yok hocam bulamadım bunu yapınca android yükselecek mi ?

hocam internette videosu vardı sanırım.
oraya bi bak. sonra senin tv'nin kini indir usb yi tv ye tak oradan güncelleme sayfasından kolayca kuruluyor.
yükseliyor ama biraz uzun sürüyo.
o videoyu bul izle bence önce

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sony ler de bildiğim kadarıyla 7/8 serilerinin çoğu IPS dir,sadece içlerin de bir serisi VA çıkıyor! böyle abuk işleri var bunların

Direct-LED de bir artıdır malum baclit sorunlarının daha az çıkıyor olması sebebiyle!

Bunların hiç birisi üst seviye Modüller değildir bilesiniz,kalkıp da Samsung un ne üst serisi nede QLED i veya Q-Dot filan değildir!
siz bunlara da takılmayın şimdi "resmi" inceleyin yeter,motion da sorun yoksa ki Sony ler bu konuda da iyidir,rakamı da işinize
geliyorsa alın gitsin

Not;dikkat ederseniz sürekli olarak ""takılmayın"" diyorum birileri de diyecek ki yaw kardeşim o zaman nesine takılacağız?
bende takılmayın diyorum anlayın gari

++

Bir de 3Gm RAM nereden çıktı yaw??
Hoş olsa ne yazar ki???

Bak Çin li ne yapıyor DDR3Gb diyor ama içinde 2Gb çıkıveriyor,sanırım mallar beklerken RAMi yiyor:haha

Ben de şimdi 4GB lık yeni bir Box var(Allwinner chip li ve fazla yer bu meretler) ama arada bir bakıyorum
RAM yaklaşık 2,2/2,6 lara çıkmış,ülen yemişim 4Gb RAM diyorum!

Siz bunları 1Gb düşük kabul edeceksiniz! 3 ise 2 diye görün!

Hangi marka ve kalite filan diyede sakın takılmayın haa!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Android li TV leri de bu arada sakın TV Box lar gibi sanmayın!
Andro versiyonu yükseldikçe TV ler de salaklaşma oluyor genel de! çünkü bu işleri yapamıyor TV deki sistemler!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Güncelleme hemen sakın yapmayın!!!
Önce paneli bir süre kullanın iyice tanıyın sonra yorumları bulun okuyun v.s sonra indirirsiniz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sony de(çoğunlukla)bir yazılım bir eskisini aratıyor! veya yeni bir şey geliyor ama bir başka yer bozuluyor!
Samy/Sony de bunlar çok oluyor!

Onun için "tanıyın/kullanın" bir süre diyorum!

Kimileri de her çıkan yazılım daha iyi olur diyor,olmuyor paneller de!

sormak lazım neden hiç Tosh ve Pio yazılım çıkarmıyordu veya belki ömürlerinde bir defa çıkarıyorlardı!
hatta en son çıkan pio lar da hiç yazılım çıkmamıştır!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ben internetten amazon'dan almıştım farkedilir veya rahatsız edici bir fasosu olsaydı servis daha kurulum için geldiğinde evdeyken geri göndertirtim.

sağda solda eş de, dostta gördüğüm led tv'lerde sonra çok çok takılmaya gerek yok ufak tefek şeylere..

bu herif tv kurdu, ustası olmuş onun yanında bizim yazdıklarımız sadece deneyim..

valla eskilerdenim ben ayrıca Anadolu da adam gibi adamlara HERİF denir! ama günümüz de millet şimdi bunu hakaret
veya farklı anlıyor yaw

içiniz de Köylü yokmu yaw,herkes şehirlimi oldu,kadınlar bile kocalarına Herif derler
kısaca Herif iyidir iyi

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20
Daha televizyon kurulmadığı için birşey diyemiyorum hocam.
teşekkürler albanez
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne desem yalan olur, pek zannetmiyorum bende ama sormakta yarar var. Peki Fiyatı rakipsiz mi bu ürünün, görebildiğiniz bir şeyi alsanız.
güncellemeden sonra sıkıntı çıktı mı tv de ? birde nasıl yapıcamı söylersen tşkler

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
valla eskilerdenim ben ayrıca Anadolu da adam gibi adamlara HERİF denir! ama günümüz de millet şimdi bunu hakaret
veya farklı anlıyor yaw

içiniz de Köylü yokmu yaw,herkes şehirlimi oldu,kadınlar bile kocalarına Herif derler
kısaca Herif iyidir iyi
Adam bu işi o kadar iyi biliyor ki, herkesin kullandığı sıradan televizyonlar elindekiler. Hani biz sanıyoruz her şeyinden anlıyor ya en iyi malları kendine seçmiş kullanıyor. Demek öyle bir ürün de yok, olsa da o fiyata değmez. Kimse kasmasın arkadaş salın şu televizyon konusunu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben yabancı sitelerden hiç alışveriş yapmadım, tv gibi şeylerde nasıl oluyor bu iş. Biraz aydınlatır mısın?

G Çevrimdışı

GreenEye

Yeni Üye
1 Eki 2019
3
38
Ado Bey merhabalar yoğun iş temponuz ve forum faaliyetlerinizin arasında belki de benzer sorulara yanıt vermek durumunda kalıyorsunuz. Sizi meşgul etmemek adına forumdan bilgilenip karar vermeye çalıştım fakat sonuçlandıramadım. Elektronik ürünlerde teknolojik gelişmelere göre sık sık değişiklik yapan bir kullanıcı değilim. Ben 15 yıllık Beko 70 ekran tüplü televizyondan geçiş yapacağım. Onun için belki de bu sert geçişte diğer kullanıcıların kolaylıkla fark edebildikleri sorunları hissetmeyeceğiz ama yine de sıkıntı yaşamamak adına her ihtimali göz önünde bulundurarak bütçem dahilinde kaliteli bir seyir elde etmek istiyorum. Almışken de uzun bir süre ihtiyacımı karşılasın diye düşünüyorum.

Pencereye karşı 5x3.4 m ve 5x3.8 m lik odalardan birinde kullanacağımız televizyonda futbol, dizi, wifi/flash/hdd den film izlemek için (ki özellikle futbol ve dizi izleyicisiyiz) kaliteli bir seyir elde edebileceğimiz bir tavsiyeye ihtiyacımız var. Bazen HDMI ile notebook bağlayıp oyun oynayacağım. Max. 3.000 TL bütçe ile 43 inch, Vertical Banding sorunu yaşamayacağım (özelikle futbol izlerken), sağlam bir firma, etkili bir servis ağı, hızlı yedek parça imkanı, sorun yaşadığımızda muhatap, ekonomik ürün, ekonomik olduğu kadar yüksek özellikli ürün, satış sonrası yazılım desteği ve uzun garanti ilkelerinizi sağlayan; internette ve arayüzlerde (smart ve menüde) donma-takılma sıkıntısı yaşatmayacak, SMART, 4K, güçlü wi-fi ve browsera sahip, YouTube, HDR destekli, iyi bir yenileme hızı olan, hoparlör yönü karşıya bakan birkaç ürün tavsiye eder misiniz? Donanımsal 50 hz, 100 hz panelli tv özelliği ile Fake refresh Rate özelliği aynı kavramlar mıdır, kaç olmalıdır? Dolby vision? MB130 anakart mı önerirsiniz?

Odanın kısa kenarında camın karşısında (güneş tam olarak tv koyacağımız yere vurmuyor) konumlandıracağız. Kapıdan dolayı ortalı olmayacağı için yanlardan birinde biraz açılı seyir olacağı için IPS mi VA mi olmalı. Marka takıntım var idi fakat videolarınız ve yorumlarınızdan sonra bir de bütçeden dolayı biraz azaldı. Belki bu özellikler bu fiyata olmaz diyeceksiniz, aslında ilk 2500 bütçe düşünmüştük fakat biraz göz atınca düşük gibi geldi 3000 e çıkmamız mantıklı olur dedik. Yine yetersiz gelirse mecbur kalırsak belki bütçemizi 3500 e zorlayabiliriz ama önceliğimiz 3000 tl olacaktır. Aydınlatıcı bilgilerinizden ve tavsiyelerinizden dolayı şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Geri
Üst Alt