Ben 55xf7596 model sony aldım. 3 haftayı geçti herhalde kullanalı.
özellikle IPS aldım. Android tv, Smartı, interneti, netflix'i, vs. vs. smart özellikleri Çok iyi.
Görüntüsü de çok iyi daha önceki sayfalarda burada sd görüntüsünü paylaşmıştım..
Tv'nin resim için tüm ıvır,zıvır ayarlarını kapattım denedim görüntü gene çok iyiydi.
plazma'lardan beri kolay kolay resim kalitesi beğenmem ama bunun ki iyi diyebilirim artık.
ben daha önce kullandığım bazı aletlerinden dolayı samsung sevmiyorum, lg de çok reklamı olan ama şişirilmiş donut gibi geliyor bana
philips de kullandım en çok kronik sorunlar philips'de.
lg 9serisi IPS'lere de az bakmıştım onlarda da görüntü iyiydi.
sony xf9005 i de mağazalarda incelemiştim mükemmel tv değil ancak diğerlerine göre resim de, smartta falan çok çok daha iyi o konularda..tabii aşırı pahalı hala bu tvler.
sony ve lg'nin oledleri yanık riski kronik sorunları yoksa resim kalitesinde en iyiler.
neyse benim tv ye dönersek Şuana kadar clouding üst köşede çok az var normal,hızlı yayınlarda falan belli olmuyor bi ben fark ediyorum
.
Banding, ölü piksel çıkmadı..Bide sağ altta ışık sızması var hafif o da karanlık haricinde belli olmuyor.. ekrandaki siyahlara vs. görüntüye etkisi yok.
1080i maçlarda tepki süresi iyi, bir takılma vs. yok.
4k maç yayını mükemmel.bir fasosu yok.
filmleri 2 ye ayırıyorum
1.si normal sdr film
Va panel gibi değil. Renkler çok keskin ıps olduğundan, siyah sahneler doğal değil ama sinema pro modunda gene izlenebilir seviyede.
2.si hdr içerikli filmler 2-3 tane netflix de rast gelip izlemiştim bunların normal yayınlardaki film görüntüleri ile, normalde olan kontrastla falan alakası yok. ayrı bir renk hacmi ve içerik gibi
alınan keyif bakımından Ips'de bile çok iyiydi bu hdr filmler.
konsol'da geçen 2 maç fifa oynamıştım direk hdr ye geçiyor orada da sıkıntısı yok.
tv'nin sıkıntısı sinena pro hariç diğer kendi resim modlarında karanlık ortamı ve siyahları sevmiyor
diğer renkler doğallık iyi.
diğer modlarda bazen çok parlama olabiliyor.
bunlarıda tv'yi maçlar ve kalabalık ortam haricindeyken kişisel kendi ayarlarımla kullandığımdan, bazende sinema pro da kullanarak geçiyorum bu ayarlar diğerlerine göre daha iyi.
tv'yi Alın veya almayın diyemem, baya bi araştırıp kıyaslamalar yaptıktan sonra kullanım,vs. vs. bakımından ben özellikle bu tv'yi aldım
şu ana kadar memnunum.. sadece deneyimlerimi paylaştım.
he yan oda'daki eski neo plazma normal sadece tv'yi kullanmak için hala çok daha iyi. çok severek ve beğenerek kullanıyorum onuda.
iyi günler.