albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
valla dostum 1000 lira daha koy şunu al 500 daha koy bunu al diye diye buralara geldik zaten ? haklısın sony varken grundig alınmaz ama arada neredeyse 1000 lira fark var

kardeş 1000 lira farka örneğin "XF9005" ile mukayese edersen ne Grundig alınır nede başka bir TV!! hele hele IPS olursa!
ama fark o da bence;2000/2500 gibi olursa o zaman diğer alternatiflere bakarsın

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir de sanırım söyle bir soru var

5 kağıda teşhir 9800 mi yoksa 7 kağıda XF9005 mi??? fark 2 kağıt XF9005 sıfır KM varmı bilemiyorum ama benim açım dan sorun yoktur

Ben "TV" alacak olsaydım XF9005 zaten adaylarım içindeydi limitim de 5 kağıt dı,buldum ama kaçırmıştım(MediaM den geçtiğimiz Temmuz ayında)

VA da vereceğim max.rakam 5 idi

Ancak ben TV değil de "Monitör" gibi bir kullanım için alacağımdan dolayı hem IPS istedim hem de limitimi 3 kağıda indirmiştim!

Beni bilen bilir,ben "VA" cıyım yaw ama her VA da değil tabiki!
Monitör olunca da IPS çiyim
evde 3 tane panel oldu şimdi herkes birisine yazıldı:kiskis

5/6 kağıt parası olan adam bence bulabilirse XF9005 alsın(teşhir/sıfır KM v.s beni ilgilendirmez bunu siz düşünün gari)
sanırım 5 kağıda imkansız 6 kağıdı bile zorluyor bu meret yaw

Bir de ben "çıtayı ciddi düşürdüm" hem teknik hem de teknolojik olarak sizleri bilemem gari
ortada bu alem de öyle aman aman bir şey yok,dalgaya düşmeyin sakın!

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
Ben 55xf7596 model sony aldım. 3 haftayı geçti herhalde kullanalı.
özellikle IPS aldım. Android tv, Smartı, interneti, netflix'i, vs. vs. smart özellikleri Çok iyi.

Görüntüsü de çok iyi daha önceki sayfalarda burada sd görüntüsünü paylaşmıştım..

Tv'nin resim için tüm ıvır,zıvır ayarlarını kapattım denedim görüntü gene çok iyiydi.
plazma'lardan beri kolay kolay resim kalitesi beğenmem ama bunun ki iyi diyebilirim artık.
ben daha önce kullandığım bazı aletlerinden dolayı samsung sevmiyorum, lg de çok reklamı olan ama şişirilmiş donut gibi geliyor bana :)
philips de kullandım en çok kronik sorunlar philips'de.
lg 9serisi IPS'lere de az bakmıştım onlarda da görüntü iyiydi.
sony xf9005 i de mağazalarda incelemiştim mükemmel tv değil ancak diğerlerine göre resim de, smartta falan çok çok daha iyi o konularda..tabii aşırı pahalı hala bu tvler.
sony ve lg'nin oledleri yanık riski kronik sorunları yoksa resim kalitesinde en iyiler.

neyse benim tv ye dönersek Şuana kadar clouding üst köşede çok az var normal,hızlı yayınlarda falan belli olmuyor bi ben fark ediyorum:) .
Banding, ölü piksel çıkmadı..Bide sağ altta ışık sızması var hafif o da karanlık haricinde belli olmuyor.. ekrandaki siyahlara vs. görüntüye etkisi yok.

1080i maçlarda tepki süresi iyi, bir takılma vs. yok.
4k maç yayını mükemmel.bir fasosu yok.

filmleri 2 ye ayırıyorum
1.si normal sdr film
Va panel gibi değil. Renkler çok keskin ıps olduğundan, siyah sahneler doğal değil ama sinema pro modunda gene izlenebilir seviyede.

2.si hdr içerikli filmler 2-3 tane netflix de rast gelip izlemiştim bunların normal yayınlardaki film görüntüleri ile, normalde olan kontrastla falan alakası yok. ayrı bir renk hacmi ve içerik gibi
alınan keyif bakımından Ips'de bile çok iyiydi bu hdr filmler.

konsol'da geçen 2 maç fifa oynamıştım direk hdr ye geçiyor orada da sıkıntısı yok.

tv'nin sıkıntısı sinena pro hariç diğer kendi resim modlarında karanlık ortamı ve siyahları sevmiyor
diğer renkler doğallık iyi.
diğer modlarda bazen çok parlama olabiliyor.
bunlarıda tv'yi maçlar ve kalabalık ortam haricindeyken kişisel kendi ayarlarımla kullandığımdan, bazende sinema pro da kullanarak geçiyorum bu ayarlar diğerlerine göre daha iyi.

tv'yi Alın veya almayın diyemem, baya bi araştırıp kıyaslamalar yaptıktan sonra kullanım,vs. vs. bakımından ben özellikle bu tv'yi aldım
şu ana kadar memnunum.. sadece deneyimlerimi paylaştım.
he yan oda'daki eski neo plazma normal sadece tv'yi kullanmak için hala çok daha iyi. çok severek ve beğenerek kullanıyorum onuda.
iyi günler.

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
Bir de sanırım söyle bir soru var

5 kağıda teşhir 9800 mi yoksa 7 kağıda XF9005 mi??? fark 2 kağıt XF9005 sıfır KM varmı bilemiyorum ama benim açım dan sorun yoktur

Ben "TV" alacak olsaydım XF9005 zaten adaylarım içindeydi limitim de 5 kağıt dı,buldum ama kaçırmıştım(MediaM den geçtiğimiz Temmuz ayında)

VA da vereceğim max.rakam 5 idi

Ancak ben TV değil de "Monitör" gibi bir kullanım için alacağımdan dolayı hem IPS istedim hem de limitimi 3 kağıda indirmiştim!

Beni bilen bilir,ben "VA" cıyım yaw ama her VA da değil tabiki!
Monitör olunca da IPS çiyim
evde 3 tane panel oldu şimdi herkes birisine yazıldı:kiskis

5/6 kağıt parası olan adam bence bulabilirse XF9005 alsın(teşhir/sıfır KM v.s beni ilgilendirmez bunu siz düşünün gari)
sanırım 5 kağıda imkansız 6 kağıdı bile zorluyor bu meret yaw

Bir de ben "çıtayı ciddi düşürdüm" hem teknik hem de teknolojik olarak sizleri bilemem gari
ortada bu alem de öyle aman aman bir şey yok,dalgaya düşmeyin sakın!
Xf9'u 5800'e aldım, dün bilmem ne cuma indrimleriyle vatan, teknosa ve media bu fiyattan sattı, millet eritti hemen. Benim şu ana kadar gördüğüm en iyi fiyattı bu tv için, zaman geçtikçe stok kalırsa daha da düşebilir fiyatı, veya hala üretiliyor mu eski seriler bilemiyor. Bu taktikle tv markaları iyi satıyorlar Türkiyede, yeni modeller ancak 2-3 sene sonra alınabilir fiyata geliyor.

-----

Doğrusunuz, arkadaş kağıt üzerinde 100hz panel arıyor, onun yerine 50hz model şunu al deyip yönlendirme yapmak için bu işten ciddi anlamak gerekir. Dediklerinizi ev elektroniğinde, cihazına göre dibine kadar yaşıyor insan. Bu yüzden özellikleri aynı gibi olan cihazlarda yine de marka olanını tercih ediyorum, tabi arada ciddi uçurum yoksa.

-----

Zamanınız olursa şunu sorayım, tamamen pc kullanımı için söylüyorum: 100hz paneller 4k 120 kare modunu desteklemiyor, en fazla 60 oluyor, bu başlı başına hayal edilen deneyimi düşürmüyor mu zaten? Tamam panelin sadece kendisinin bile 100hz olması avantaj ama grişte onu tam besleyecek veri yoksa ben tam randıman nasıl alacağım.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
hayırlı olsun. güle güle kullanın
Sağ olun, siz de iyi günlerde kullanın. Benim tek yaptığım çıkarım tv'nizi sevip kabullenmeniz gerekiyor, yoksa mutlu olamıyorsunuz hayat boyu :) Daha fazla para daha değişik kusurlar olarak geri dönüyor sadece. Siz hem daha ucuza çıkmışsınız hem de tatminkar olduğunu söylüyorsunuz, olay bitmiştir. Oledler ise yanmasa bile yine mükemmellikten uzaklar. Tamam her şey doygun göze daha hoş geliyor ama yine o para verilmez.

T Çevrimdışı

tmaccan

Yeni Üye
29 Kas 2019
15
37
albanez albanez hocam vatan bütün teşhirleri satmış?yenileri de tekrar 6500'den açmışlar. Öyle olunca sony 55xg8096'ya karar verdim ben de alıcam birazdan artık 50 herz oluversin biraz kalın olsun yapacak bişey yok?fiyatı grundig'den 300 tl daha ucuz garantiyi uzattırıcam o parayla

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
albanez albanez hocam vatan bütün teşhirleri satmış?yenileri de tekrar 6500'den açmışlar. Öyle olunca sony 55xg8096'ya karar verdim ben de alıcam birazdan artık 50 herz oluversin biraz kalın olsun yapacak bişey yok?fiyatı grundig'den 300 tl daha ucuz garantiyi uzattırıcam o parayla
Şunun fiyatı da iyi, mağazalarda kalmış yaşadığın yere yakın varsa bakabilirsin. Va 10bit panel, yüksek kandela(fiyatına göre) ama günün sonunda nasıl televizyondur bilemiyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Zamanınız olursa şunu sorayım, tamamen pc kullanımı için söylüyorum: 100hz paneller 4k 120 kare modunu desteklemiyor, en fazla 60 oluyor, bu başlı başına hayal edilen deneyimi düşürmüyor mu zaten? Tamam panelin sadece kendisinin bile 100hz olması avantaj ama grişte onu tam besleyecek veri yoksa ben tam randıman nasıl alacağım

Ltf "TV" ile Monitörleri karıştırmayınız :hayir hem de hiç

TV den monitör adına aslında hiç bir cacık da olmaz! hele hele ekran da 42 den büyükse!
herkesin işi ayrı,herkes kendi işini yapsın,daha TV ler kendi işlerine doğru dürüst yapamıyor şimdi bir de
monitörlükmü yapacak yaw:hmm

Gamer lar veya Monitör ile bir şekilde işleri çok sıkı olanlar veya çok iddialılar v.s bunlar bir dünya para verip
Monitörlere bakacaklar dır 120/144Hz destekli v.s

Ha bir de SHARP da var manyak bazı paneller(özel üretim gibi olan) iyi de bunlar $ 30bin/50bin gibidir
60" veya 70" veya 90" gibi ister TV yap(en Kralını yapar) istersen Monitör yap ki en babasını yapar v.s

Biz bir paneli alıyoruz,her bir atraksiyonu süper yapsın istiyoruz yaw:ciks

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
Zamanınız olursa şunu sorayım, tamamen pc kullanımı için söylüyorum: 100hz paneller 4k 120 kare modunu desteklemiyor, en fazla 60 oluyor, bu başlı başına hayal edilen deneyimi düşürmüyor mu zaten? Tamam panelin sadece kendisinin bile 100hz olması avantaj ama grişte onu tam besleyecek veri yoksa ben tam randıman nasıl alacağım

Ltf "TV" ile Monitörleri karıştırmayınız :hayir hem de hiç

TV den monitör adına aslında hiç bir cacık da olmaz! hele hele ekran da 42 den büyükse!
herkesin işi ayrı,herkes kendi işini yapsın,daha TV ler kendi işlerine doğru dürüst yapamıyor şimdi bir de
monitörlükmü yapacak yaw:hmm

Gamer lar veya Monitör ile bir şekilde işleri çok sıkı olanlar veya çok iddialılar v.s bunlar bir dünya para verip
Monitörlere bakacaklar dır 120/144Hz destekli v.s

Ha bir de SHARP da var manyak bazı paneller(özel üretim gibi olan) iyi de bunlar $ 30bin/50bin gibidir
60" veya 70" veya 90" gibi ister TV yap(en Kralını yapar) istersen Monitör yap ki en babasını yapar v.s

Biz bir paneli alıyoruz,her bir atraksiyonu süper yapsın istiyoruz yaw:ciks
Kesinlik bilgisayar için(monitör) 100hz arayan arkadaşlar için yazdım, bu cihazlar 60hz fazlasını desteklemiyor, o halde nedir bu 100hz panel ısrarı.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
eskiden de bu oluyordu,örneğin şuna yazılın diyordum panel anında buhar oluyordu ya da fiyatı ne hikmetse yükseliyordu!

abi Grundig kim yaw,bunu gören bilen yok,bu yazdan itibaren ise bir anda malları bitirdiler!

Arçelik(model no.sunu unuttum) çok sıkı bir paneli vardı ne soıran ne bileni vardı; "alın bunu almayanı döverler dedim"
10 gün sürmedi malların bitmesi:kiskis

Hele LGE nin bir tane serisi vardı tam komedi yaw,yaklaşık 1 yıl kimse suratına bakmadı,üstelik "VA" idi(50/58)
2400 tane panel(Avrupadan bir yerden stok aktarmışlardı)TR ye gelmişti,ben bir yerde gördüm bu paneli
"kapın aynen" dedim,ülen bu paraya bundan iyisi yok demiştim o zaman,bu da 10 günde bitti
ve ne hikmetse bununda fiyatı bir kaç gün sonra artmıştı ama yinede bitti gitti

Halen kullandığım Tosh u ise TNB firması 6 ayda 100 belki 150 tane satabilmişti(çok da pahalı idi)ben de bozuk atmıştım
Korhan beye,yaw kardeşim bu ne fiyat böyle dedim,biraz indirdiler kalan 3/4bin panel de 6 ay sürmedi bitmesi üstelik
hala da bana göre pahalı idi! teşhirleri bile 2011/12 gibi kalmıştı onlarda bitti ve belki de 5bin veya 6bin adet de olabilir

10 kişide sorun çıktı bugüne kadar hatta daha bile az diyebilirim! bu oran bir tek Pioneer ler de vardır! onunla kafa kafaya
gittiler ama Pio şimdiden sonra arayı açacaktır daha 5 sene gider onlar:clap2

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Kesinlik bilgisayar için(monitör) 100hz arayan arkadaşlar için yazdım, bu cihazlar 60hz fazlasını desteklemiyor, o halde nedir bu 100hz panel ısrarı.

yeni nesil Monitörler için 144Hz şart dır! tabi one göre işi olanlar için

TV ler vertical freq.değeri 60Hz den yukarı çıkmaz! çıkarsa da su koyverir!

Monitör için çok yüksek Hz gerekiyor artık ama TV ler böyle değildir!

Gerçi Sharp 240Hz lik Monitör yaptı bile seneler önce! sanırım bunun üretim lisanslarını Çin lilere çok tan verdi!
yakında görebilirsiniz bunları vitrinlerde

12-bit panel de var Sharp da
200/240Hz "TV" için panel de var bunlar da
RGB-LED de var!!!

yaw herifler de yok-yok işte,bu işin asıl mucidi bunlar
şimdi sahaya Çin liler çıkıyor,Sharp da bunlara Lisans kiralayıp köşeyi dönüyor!

sonra bir bakıyorsunuz Samsung şunu buldum diyor veya LGE v.s hikaye tabi bunlar,yersen!
Çin li de hiç bir bok bulamıyor bu alemde,Lisansı alıp üretim yapıp montajlıyor kimilerine "MARKA" diye!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

takılmayın fazla,yeter ki çok bayılmayın bunları alırken!
Sony de bir tık artı vardır;IPS de herifler oldukça iyiler!

Kalınlık önemli değil;bilakis bu kullanılan tekniğe göre kalın olması çok daha iyidir ama millet jilet gibi ince istiyor!
Benim panel 12,5 dir!
Efsane Sony X4500 ise 14,5cm dir ama bunlar alemin Kralı oldular yaw,kalın oldukları için:clap

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
yeni nesil Monitörler için 144Hz şart dır! tabi one göre işi olanlar için

TV ler vertical freq.değeri 60Hz den yukarı çıkmaz! çıkarsa da su koyverir!

Monitör için çok yüksek Hz gerekiyor artık ama TV ler böyle değildir!

Gerçi Sharp 240Hz lik Monitör yaptı bile seneler önce! sanırım bunun üretim lisanslarını Çin lilere çok tan verdi!
yakında görebilirsiniz bunları vitrinlerde

12-bit panel de var Sharp da
200/240Hz "TV" için panel de var bunlar da
RGB-LED de var!!!

yaw herifler de yok-yok işte,bu işin asıl mucidi bunlar
şimdi sahaya Çin liler çıkıyor,Sharp da bunlara Lisans kiralayıp köşeyi dönüyor!

sonra bir bakıyorsunuz Samsung şunu buldum diyor veya LGE v.s hikaye tabi bunlar,yersen!
Çin li de hiç bir bok bulamıyor bu alemde,Lisansı alıp üretim yapıp montajlıyor kimilerine "MARKA" diye!
Boş ver üstat şimdi 8k gelecek her şey çok güzel olacak:tara Benim anlamadığım piyasayı canlandırmak için sadece çözünürlük kozunu oynuyorlar, aynı alana 4 kat kadar led sığdırabiliyorlar, fakat hassasiyet konusunda yıllar geçse de bir şey değişmiyor. Daha da kafaya takmam, aldım koydum oraya tıngırdasın dursun.

Geri
Üst Alt