USB3.0 olmaması artık bu devir de komik yaw
Gerçi günümüz de çoğu panel de durum aynen böyledir,en üst seri panel de bile yok
Grundig de ki durum daha da tuhaf değil adeta tam manyaklık yaw en üst seri de 3.0 yok altında var!
En üst de bilmem ne var bilmem ne yok gibi saçmalıklar var
Komşuma 2019 model Grundig 50"8900 aldık Bluetooth yok! yetmedi IPTV de yok
Benim ki 2018 in en üst serisi Bluetooth var ama NetFlix yok yaw,ülen bu devir de Bluetooth olmayan cihazmı kaldı
hadi bunu geçtim ülen NetFlix neden yoktur
yaw bunların hangisi en üst seri de olmayacak özellikler dir? hatta en alt seri de bile olacak bu özellikleri bile kazmalar
kafalarına göre hesap da "özellik" diye ayırmışlar!
USB3.0 olması da tek başına yetmiyor o portun da mutlaka 1Amper desteklemesi gerekiyor ama kazmalar bunu da 0,5A ile
sınırlıyorlar!
yaw bu özellikler ki bunlar bana göre bunlar artık özellik/destek filan değildir,mutlaka olması gereken temel özellikler dir!
Neyse ki panelin bu özelliklerinin hiç birisini kullanmıyorum veya diğer cihazlar dan elde ediyorum,iyi de her vatandaş böyle
değilki,bütün bunları tek bir elden elde etmek istiyor ve bence de haklı,yaw bunlar ıvır-zıvır işler bunları koymamak bana göre
eşşeklik
Eskilerin(taa Tüplü devrinden kalmadır bu çakallık)SONY numarasıdır bütün bunlar,o zamanlar da böyleydi,şu model de bu var
bu model de bilmem ne var v.s v.s abi aynı TV yi böyle atraksiyonlar yaparak 3e veya 5e bölüp hesap da malı daha kolay satmak!
fiyatlandırmayı da ona göre yaparlardı ve sen dükkana girdinmi sana illaki bir tanesini satarlardı
Bu işlerin "mucidi" Sony idi yani içeri gelen adama bir şekilde TV yi satarlar dı!
Şimdi aynı çakallığı diğer tüm üreticiler yapıyor(Pio hiç yapmadı bu çakallığı! Sharp da öyle sayılırdı)bundan gayrısı salla gitsin
hepsi aynı
++
Tavsiyem;
Eskiden "Media Player" derdik,şimdiler de ismi TV Box lar oldu(Android) bunlar dan alın bir tane onunla yapın her bir numarayı
TPV ve Sony Android kullanıyor ama bence hikaye;en dandik Box bile bunlardan daha iyidir!
Samy Tizen/LGE WebOS da bana göre hikaye
Bir kere bunlar yeterince güçlü stabil ne yazılım ne de donanımları vardır 1Gb ile idare ediyorlar bazıların da sanırım 2Gb var ama yetmiyor!
++
Benim aldığım teşhir sanırım 12/14aylık gibiydi en az 4/5bin KM yapmıştır,bana göre bunlar sorun olmaz,olursa da panel gümler elimde
6 yıllık uzatılmış Garanti vardır,Grundig ya para iadesi ya da bu model ellerinde olmadığı için en üst seri de olduğu için benim panel
9800 ile değiştirir ki açıkçası bende gümlesin diye bekliyorum,sorun olmaz bana,9800 de kalmamışsa 3 kağıdımı geri öderler,kaldıki
10 taksitle almıştım(Fibabanka kredisiyle-sıfır faiz-sıfır masraf)daha 3 taksit ödedim,onu geri verirler kaçarım bende
Ancak Grundig bugün için fiyatları düştük den sonra gideceğim ilk Marka(kötünün iyisi bunlar! )9800 alırım ama bu defa Net den takılırım!
2020 modeller Kasım da gelecek demişlerdi,ama gördüğüm kadarıyla ortada yok,muhatab da bulamadım bir türlü,zira adamların sankim
TV işi üvey evlat! halbuki diğer markaların çoğundan çok daha iyi,alt serileri de öyle,kısaca montajları kötü ama ortaya resim
kalitesi olarak iyi TV çıkarıyorlar VA ve IPS olarak,ben En üst seri de bir kere de VA görmek istiyorum,sanırım bir defa bunu yaptılar 2014 ve 2015 idi
Almanyaya çoğunu sattılar kalan az bir şeyi TR de sattılar,VA idi ve mükemmel bir panel di,kalanların da hepsini ben DH den o zaman
aldırmıştım hiç de sorun çıkmadı henüz!
Diğer yerliciler gibi değil bu herifler ve çok iyi TV çıkarabiliyorlar,şimdi sıra geldi üst seri örneğin git Samsung QLED panel ve tak bunu
QuantumDOT+FALD v.s gibi günümüzün olabilecek en iyisini çıkart,ancak bu heriflerin fiyatları çok uçuk yaw,alay eder gibi,65lik panel yaklaşık bir senedir
9,5 kağıt idi şimdi 6 kağıt gibi,bende bir sene bekleyip öyle alıyorum oluyor,yemişim sıfır paneli bana 2.el sağlam teşhir mal gelsin yeter
55 olanı da 7,5 kağıt dan 5 kağıda düştü ama sanırım malı da bitirdiler,teşhirler kaldı ben alacak olsam direk alırım,yazdığım gibi bunu da 1 yıllık
teşhir almıştım,çözemedim gitti adamları,elli tane seri/model diye TV çıkarıyorlar ki bence gereksiz,sen zaten çok güzel mal yapıyorsun
güzel fiyat ver ve şakır şakır satarsın o zaman!
IPS de neden ısrar ediyorsun zaten az mal yapıyorsun,VA da çıkar ama dandik piyasa işi VA değil,Samsung en üst serideki panelden takacaksın ki
bunu Hintli OpenPlus ve Çin liler yapmaya başladı bile!
yada maliyet kurtarmıyor deyip TV dükkanını kapatın kardeşim,sen kimsin ki Çin li ile TV aleminde kapışacaksın!
Beyaz eşya ile yola devam edin,TV işi artık iyice ayağa düştü yaw,BIM ve A101 den salla gitsin malları oldu artık