bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
Abiler 55" 4k vestel-grundik 3.200 - 3.500 tl bandında bir model tavsiyeniz varmı acaba ?

lg - samy fln da olur

A Çevrimdışı

aysem

Yeni Üye
28 Kas 2019
2
35
samsung QLED serilerindeydi benim gözüm ama ben bu tvlerin bu kadar dandik olduğunu bilmiyordum. Canlı canlı deneyimledim yalandan tvye dokunsan kazara toz alcam desen direkt renkler birbirine giriyor ekranın yarısı gri gibi bir renk oluyor. Hiç ama hiç sağlam bir izlenim sunmadı bana. TV'nin kumandası desen rezalet zaten. LG'nin akıllı kumandasının ve kullanım kolaylığının yanına asla yaklaşamaz. Tek bir siyah kontrastına göre tv mi alınır? Ben samsung S8 kullanıyorum bana bundaki görüntü kalitesini hissettirdi QLED serileri. Siyahlar o kadar sıkıntı çıkarabiliyorki siyahı bol sahnelerde. Sözlüklerde de okudum bu durumu siz o tvlerle bir game of thorones'ın karanlık bölümlerini izleyin hayattan soğursunuz demişler. Herşey siyahlıktan ibaret değil. Ayrıca herşey software yani yazılımda değil. TV'yi 2 saat izledikten sonra gözlerin yaşarıyor, gözlerin kanlanıyorsa o tvden biraz uzak durmak gerekiyor. Dediğim gibi ben gittim LG'nin nanocell 100hz tvlerinide, samsung QLED serilerinide denedim. LG aklımda hiç yoktu ama LG daha ağır basıyor. Ayrıca 49" SM8600 modeli bence gayet başarılı. 55" ile 49" arasında neredeyse 1000tl fark vardı. 6" içinde 1000tl vermeye değeceğini sanmıyorum arada büyük fark yoktu. LG SM8600 modeli 10bit, 100hz, bana hem sağlamlık hem donanım açısından hem fiyat açısından fazlasıyla çekici geldi. Dolby Atmos, Ai, a7 2.nesil işlemci, Türkçe sesli komut, Dolby Vision, Advanced HDR byTechniColor, HDR10 Pro, HLG Pro gibi özelliklerinin olması adeta LG'yi daha çok alınabilir kılıyor. Ayrıca kaliteli görüntü kadar dandik görüntüylede test etmek gerekiyor. Yine LG bu konuda daha başarılı sonuç verdi canlı denemede. Yine herşey bir yana dediğim gibi en iyi gözünüz karar verir buna. Yani bir tvyi izledikten sonra gözünüz sulanıp, acıyıp kanlanıyorsa o tvden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Bu durumuda bana samsung yaşattı. Daha öncede Samsung Curved kullanıyordum aman evlerden gözlerden ırak.

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
"Filimciyim" diyorsan,kalk Sinemaya git:ok
veya PJ sistemine geç,ama PJ sistemi de manyak rakamlar istiyor
Hocam xg9505 nasıl peki yani xf9005 üzerine çok bir şey koyuyor mu? Benim gördüğüm kağıt üzerindeki farklılık xf9005'e local dimming sayısı daha fazla (60 nokta) fakat fiyat farkı 2 bin liraya yakın, değmez herhalde değil mi bu farka.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez hocam yeni panel geliyor :)

hoop dalgaya düşme:kiskis

ne yenisi yaw,bu eskinin yeni versiyonu kardeşim! yemesinler yine insanları
kaldı ki "yeni" de değil

Samsung zaten OLED in ilk günlerin de sadece 1 sene ürettiler,USA pazarına çıktılar ama fiyat ve özellikle
"ekran yanması" sıkıntısı sebebiyle aynen ertesi sene bıraktılar bu işi,yani kaçtılar,zira sürekl olarak
tüketiciler ile bu konuda papaz olununca,aynen kaçtılar işte

LGD ise zaten farklı bir versiyonunu(bugün kullanılan tüm OLED ler) çok daha ucuza imal ediyordu!
Çin liye geçmek üzere bu iş,Koreliler artık dayanamıyor,QLED filan da hikaye,Baclit sistemini iyileştiriyorlar sadece
alın bunun adı QLED deniyor olay budur,"FALD" diyorlar ama geçmişte Sony X4500/Toshiba SV685 seviyesin de değiller
ve onlar dan tosh 2008 de bunu çıkarmıştı,Sony de 2009/10 da çıkardı ve işin mucidi Sharp ise 2007/8 de bunu "icat"
etti ve Araba parasına sattı!

FALD panelleri daha sonra hiç kimse geliştiremedi QLED(8/9 serisi)10 sene önceki seviyede bile değildir!
Sharp bir de "RGB-LED" vardı ki bunu da hiç kimse daha beceremedi,Samsung kim yaw,çakma-alma v.s ile gidiyorlar
insanların da hafızaları ciddi zayıf olunca her bir şeyi bunlar buluyor oluyor ve de YENİ oluyor!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Tekrar merhaba,
Bugün tv alacağım artık
55ud9280 , 9360 , 9500 serisinden hangisini tavsiye edersiniz ?
Va panel istiyorum Adem Helvacı Adem Helvacı

sen bu panelleri çıplak gözle izledinmi peki??
ezbere veya gaza gelerekmi seçtin bunları?

Ben sadece 9500 den>> 49/55 izledim(VA panel bunlar)oldukça beğendim bir de "fiyatına" bakıyorum beğendim dediğim zaman
ve absürt rakam görürsem zaten hiç beğenmedim diyorum:hayir

92x/93x serisini bilmiyorum

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
sen bu panelleri çıplak gözle izledinmi peki??
ezbere veya gaza gelerekmi seçtin bunları?

Ben sadece 9500 den>> 49/55 izledim(VA panel bunlar)oldukça beğendim bir de "fiyatına" bakıyorum beğendim dediğim zaman
ve absürt rakam görürsem zaten hiç beğenmedim diyorum:hayir

92x/93x serisini bilmiyorum
Hocam seni çok yordum ama bugün alıyorum tv'yi dediğim sony tvler hakkında yorum yapabilir misin, fiyat farkına değer mi sence.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam xg9505 nasıl peki yani xf9005 üzerine çok bir şey koyuyor mu? Benim gördüğüm kağıt üzerindeki farklılık xf9005'e local dimming sayısı daha fazla (60 nokta) fakat fiyat farkı 2 bin liraya yakın, değmez herhalde değil mi bu farka.

9505 bilmiyorum görmedim,9305 olmasın bu bahsettiğin panel?

05 olanla,örneğin kasa-stand v.s değişik oluyor alın size yeni mdodel deniyor atlama işin burasını!

"Local-dimming" bu yeni paneller de az biraz cacık! baclit sistemini bu konuda daha ileriye götüremedikleri için
panelin FullLED+LD olması bir yere kadar işi iyi yapıyor ama işin tamamı istenen seviyeye hala gelmedi!

Artısı şudur,Black daha iyi(bu da "kağıt üstünde" oluyor)Contrast da bahsettikleri gibi 5bin yok 7bin filan değildir!
2400 bilemedin 2600/1 dir

Diğer artısı "ekran homojenitesi" daha düzgün+malum sızdırmalar daha az veya hiç yok gibi v.s

Harbi "FALD" şunlar dır

Sharp XS1(RGB-LED)Sharp matrix 2009/10
Toshiba SV685 Samsung S_PVA matrix 2008/09
Sony X4500 (RGB_LED) Samsung S_PVA matrix 2010

gerisini sallayın geçin

FALD mucidi=Sharp
TFT-LCD nin zaten her bir bokunu da Sharp buldu laf aramızda yaw:clap2

T Çevrimdışı

Tolga.

Yeni Üye
28 Kas 2019
47
36
9505 bilmiyorum görmedim,9305 olmasın bu bahsettiğin panel?

05 olanla,örneğin kasa-stand v.s değişik oluyor alın size yeni mdodel deniyor atlama işin burasını!

"Local-dimming" bu yeni paneller de az biraz cacık! baclit sistemini bu konuda daha ileriye götüremedikleri için
panelin FullLED+LD olması bir yere kadar işi iyi yapıyor ama işin tamamı istenen seviyeye hala gelmedi!

Artısı şudur,Black daha iyi(bu da "kağıt üstünde" oluyor)Contrast da bahsettikleri gibi 5bin yok 7bin filan değildir!
2400 bilemedin 2600/1 dir

Diğer artısı "ekran homojenitesi" daha düzgün+malum sızdırmalar daha az veya hiç yok gibi v.s

Harbi "FALD" şunlar dır

Sharp XS1(RGB-LED)Sharp matrix 2009/10
Toshiba SV685 Samsung S_PVA matrix 2008/09
Sony X4500 (RGB_LED) Samsung S_PVA matrix 2010

gerisini sallayın geçin

FALD mucidi=Sharp
TFT-LCD nin zaten her bir bokunu da Sharp buldu laf aramızda yaw:clap2
söylediğim modelleri panel karşılaştırma sitesini ekledim, bir üstte

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir bilgi daha vereyim RTINGS sitesi işi bence iyi yapıyor ama,bu herifler belli ki "filimci"
dolayısıyla IPS leri çok fena çarpıyorlar

Bence herifler "filim" olayını baz alınca ki doğru ve haklılar,IPS lere yaşam hakkı yoktur bunlara göre!

IPS leri de çok kötü dövüyorlar ve genel anlam da ben buna kısmen katılmıyorum,adam IPTV izleyecek
veya paso Smart takılacak ve paso Yerli Dizilere takılacak(bunlar yalnış teknikle çekiliyor ve yapay ışık kullandıkları
için zaten her yer aydınlık ve IPS panel de iş görür)

RTINGS gibi siteleri sakın baz almayın,sadece okuyun veya gülün geçin veya gelin sorun

Herifler hala "filim" de kaldılar yaw

abi filim de kalıyorsan git Pio al demelisin o da kalmadı veya git evine HomeTheater kur,PJ al öyle izle demelisin
iyide insanlar paramı basıyor yaw??

Samsung ve Sony yi gazlamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
pardon xg9505'e değmez değil mi, xf9005 5800 liraya kadar düştü çünkü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aynı şeyi cilala dur yani.

evet değmez,sen illa son model sıfır KM arabamı almak istiyorsun kardeşim

ama elbette G9x serisi de onlar kadar iyi ama farka değermi desern bence hiç değmez,ayrıca bu fark kaça para??

Geri
Üst Alt