H Çevrimdışı

hadeka

Aktif Üye
7 Eki 2019
158
Vestel 2019 model 49UD9500(sanırım 3 kağıdın biraz daha da altına indi şu anda 55lik olanıda sanırım 4 gibi veya biraz altı)

önce bul ve izle bakalım ne diyeceksin,satıcıyı salla gitsin bu arada!
Hocam, bu UD9500 her yerde yok, isterseniz getirtiriz derler, ayrıntılı detay bilgi de yok, siz izlediniz mi? bir de 55 olana VA demiştiniz, 49 olan da VA mıdır?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez hocam Teknosa da 5300 etiket fiyatı pazarlıkla 5bin e bıraktılar ekran hoşuma gitti ben 8900 gibi kalın saniyordum gidip gorunce şaşırdım gerçekten güzel TV yapmışlar ince tabi Q7 gerçekten güzel TV ama okadar para bayılmam TV ye bütçem 4bindi bu 11.11 olayında 5bin gözden çıkarttım 9800 kullanılan LED nedir hocam bilginiz var mı 3+3 garanti nerden yaptırdınız magzadan mi yoksa Arçelik servislerden mi

yaw benim için 5.3/5.0 bile hala biraz yüksek rakam gibi kalıyor!
GCU9800(55/65) kasa yapısı/estetik olarak zaten çok güzel,ben acaip güzel filan demiyorum ama
herifler bu seri de en azından olayı görsellik-estetik v.s olarak iyi yapmışlar özellikle panel yapısını tipik
OLED yapısına benzetmişler ama bunu genel de son bir kaç yıldır bazı üreticiler de zaten HiEnd tip
paneller de yapıyorlar,bu anlam da Grundig ciddi öne çıkıyor!

kullanılan LED derken??

IPS tip(LGD üretimi) 100Hz/10-bit vardır

şayet sorduğun baclit tipi nedir ise?;bottom-led dediğimiz alt dan sıralı yapıda dır(benim VLX9750 de böyle dir)bu tip
baclit sistemleri artık bir çok üretici de vardır

Grundig TV ler normal de nereden alırsan al;kafa dan zaten 3 yıl Garanti ile geliyor,piyasa da klasik 2 yıl veriliyor ama bunlar
3 yıl veriyorlar +3 yılı ise ben VATAN dan aldım ve bu onların anlaştığı şirket aracılığıyla sağlanıyor! kısaca 3+3 oluyor
(yaklaşık +300/350 kağıda)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam, bu UD9500 her yerde yok, isterseniz getirtiriz derler, ayrıntılı detay bilgi de yok, siz izlediniz mi? bir de 55 olana VA demiştiniz, 49 olan da VA mıdır?

Evet 49/55 VA dır(Samsung diyorlar ama önemli değil benim açım dan ve bence işin orasına fazla takılmayın
zira artık VA olarak başka çok süper panel üreten üreticiler de vardır! 9500 de ise öyle süper bir panel filan da yok!

İzledim yanım da götürdüğüm USB flash ile bazı demoları ve de beğendim,hatta AVI gibi bazı videoları Sony/Samy açamazken bu açtı!
Media Player desteğini iyi gördüm,faul bir durum görmedim Stutter test dediğimiz video da ise Sony(XF9005) den bir tık daha iyi buldum!

Ben sadece Vatan da buldum ve izledim,belki de sadece Vatan da bulunuyor olabilir,işin o kısmını bilemiyorum
Hatta bizim buradaki Vatan(LARA şubesine) ben getirtip açtırdım teşhire,ama ben 49 getirip açın dedim onlar ise 55
getirip açtılar,fiyatı güzel sayılır

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez hocam Teknosa da 5300 etiket fiyatı pazarlıkla 5bin e bıraktılar ekran hoşuma gitti ben 8900 gibi kalın saniyordum gidip gorunce şaşırdım gerçekten güzel TV yapmışlar ince tabi Q7 gerçekten güzel TV ama okadar para bayılmam TV ye bütçem 4bindi bu 11.11 olayında 5bin gözden çıkarttım 9800 kullanılan LED nedir hocam bilginiz var mı 3+3 garanti nerden yaptırdınız magzadan mi yoksa Arçelik servislerden mi

bir de acele etme bence bu panel için(Fiyat açısından)!!! 11.11 yemine filan da takılma sakın!
yada gel yine sor buradan herkes de öğrenir bu meretin fiyatı nerelere inmiş filan diye

düne kadar 55lik olanı 7,3/7,5 idi!!
bu panel bence en fazla 5 kağıt kaldırır fazlasını kaldırmaz
ama ben alıcak olursam ben de bu panel 4 kağıt kaldırır 4,5 çok zorlar yaw
hele bir yaz gelsin diyorum ben,hayırlısıyla yine yollara düzülürüm,belki de 3/3,5 kağıda bunu bulabilirim
"Teşhir" diye 1 senelik panele 3 kağıt zaten çok güzel olur,aksi hal de zaten elinde kalacak;ver gitsin kardeşim 2,5 kağıda
veya 3 kağıt olsun,nedir yani

Not;bu panel için illa alınır fian da demiyorum dalgaya düşmeyin ltf,nihai bir inceleme filan da yapmadım!!!
zamanı gelince onu da yapacağım Teknosa da(bu herifler kıl yaw USB filan taktırmıyorlar!!)Vatan da bunları
aşıyorum ama Teknosa da bu iş olamıyor!

Şimi benim yorumum şu dur "GCU9800" için; her zaman ki gibi bu "fiyatı"(çıkış ve uzun zaman devam eden rakam)
piyasa "yemedi" müşterinin zaten çoğusunun daha haberi yok böyle bir model den,Satıcılar da bir şey bilmiyorlar
çünkü zaten Grundig pek satılmıyor v.s sanırım Nisan/Mayıs gibi çıktı bu panel ve aylar geçti daha tık yok!

Yılbaşı geliyor,stokları eritelim v.s derken bir hereketlenme yaşanacak ve ciddi bir düşüş yapacak Grundig(her zamanki gbi!!)
7,5 kağıt lık panel Yılbaşın da 5 kağıt olacak takip eden aylarda da 3,5/4 leri de görecek/görebilir,aksi takdir de
bu modeli zinhar satamazlar! daha millet malı bilmiyor yaw!

Z Çevrimdışı

Ziynetçi

Yeni Üye
27 Eki 2019
5
41
Şu an gitti gidiyor da kazananlar kulübü üyelerine 55ud8200 2.927 tl. 6 taksit peşin fiyatına. Son zamanlardaki en iyi fiyat bu model için. Ben 1 haftadır kullanıyorum. Lg ips panelli modeli. Çok memnunum tvden. Vestele olan önyargımı kaldırdı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Artık yüzsüzlüğü ele alıp aynı mesajı bu konu altına da yazıyorum kusuruma bakmayın. Televizyon tavsiyesi ana konusunun bu olduğunu görünce buraya yazmak daha uygun olur diye düşündüm. Diğer konudan mesajımı silmek istedim ama nasıl yapılacağını bulamadım. Tekrar kusuruma bakmayın. Bu arada tv ye doğru eğilimim artmakta ancak bazı kullanıcıların ses kalitesi düşüklüğü, smart ve kanal geçişlerinin yavaşlığı ile görüntü keskinliğinin zayıf olması gibi şikayetleri olmuş.

Uzman görüşünüze ihtiyacım var. Forumda aynı içerikte sürekli mesaj yazarak kirlilik yapmak istemiyorum ama dediğim gibi yardımlarınıza ihtiyacım var. 1 Haftadır tv bakıyoum ve kafam allak bullak. Bütçe düşük olunca haliyle seçenekler de kısıtlı oluyor. Birde bu vestel tv lerde garanti süresi 3 yıl değil mi? Neden heryerde 2 yıl diyor? + kurulum ücreti?

Bu forumu bulmam benim için çok iyi oldu doğrusu. Benim gibi kafası oldukça karışmış birisi için güzel bir rehber ve ilgili arkadaşlar. Daha ne olsun :) .
Öncelikle kullanıcı profilimi belirteyim. Aslında çok fazla tv izleyen birisi değilim. 2011 yılında aldığım 40 inc lcd vestel tv iyi kötü işimi görürken çocukların hışmına uğrayıp telef oldu.Çok uzun süredir tv yok evde.
Yeni ev alacağımızdan eve uygun birşey olsun düşüncesi ile pc ile idare ettik. Ancak şuan itibari ile tv almak mecburiyet haline geldi. Yeni evin oturma odası yaklaşık 20 m2. 48-50 inç aralığında bir tv düşünüyorum. Ebatlar yeterli olur mu bilmem.
Teknoloji ile aram iyi sayılır. Almak istediğim tv mutlaka smart olmalı. Tv den ziyade youtube, net üzerinden film, dizi izleyen birisiyim. Daha önce tivibu kullandım ve yine almak istiyorum.Telefonumu ekrana yansıtabileceğim dahili wifi olan bir tv düşünüyorum. Alacağım tv için android tv box alarak aynı zamanda android tv özelliğine sahip olmayı planlıyorum. Tabi bu kadar özellik isterken bütçemin de yüksek olması gerekir ama ne yazık ki bütçem düşük. 1700-2000 tl aralığı diyelim. Kafam oldukça karışık carrefour, bim, a101, gg,hb gibi sitelerde bir sürü tv var, kampanyalar var. Sizler ne önerirsiniz acaba? Seçenek sun arasında değerlendirelim diyeceksiniz büyük olasılıkla şimdilik aşağıdaki modelleri gördüm. Bunlar dışında önerilere de açığım. Servis,yazılım, malzeme kalitesi, elektrik tüketimi önemli tabiiki:

FİNLUX 49FU610

Vestel 50FD7300[/url]

Selamunaleykum arkadaşlar bende 55 inç bir tv alma işine girdim futbol film ve belgesel izliyorum sürekli bütçem 3-3.5 arası tavsiye bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim bu arada burda yeniyim şimdiden teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir de şöyle bir durum var;

"SMART" olayı!!

Not;benim zerre kadar işim yok panel Smart imiş yok bilmem ne imiş,ben zaten "Monitör" gibi TV arıyorum veya alıyorum!

Ama millet TV değil de "Smart Media Player" istiyor veya alıyor veya ilk kriteri bu v.s v.s

NetFlix izliyorum ama başka yollarla! panelim de zaten NFlix desteği de yoktur!
IPTV izlerim ama başka kanal dan izlerim! gerçi benim model de SS-IPTV programı var ama olmasa da olurdu
denemek için diğer Server dan olan hesabımı yükledim boktan bir program bu yaw! kullanışlı değil kesinlikle
Bazı Modellerin de NFlix yoktur bazıların da vardır,bazı modeller de Bluetooth bile yokken bazıların da vardır!

Grundig de en üst seridir de;her bir şeyi de vardır olayı da yoktur! alt seride üst seride yoktur gibi acaip bir
durumları vardır.....

böyle acaip ve sankim kafalarına göre bunları belirlemişler gibi özel durumlar söz konusudur,bunu da şunun için yazdım
çoğu insan TV ye değil de onun yardımcı diğer desteklerine v.s takılıp bunları kriter alıyor ve benim için işler o zaman
değişiyior,zira benim bunlarla zerre kadar işim yoktur!

Bana dahili DVB-S bile olmasa ve hiç bir program+destek v.s olmasa da tek bir Monitör gibi panel olsa yeter de artar bile
ama büyük çoğunluk böyle değildir!

Dahilisi(uydu alıcısı)süper diyen de var(her hangi bir Marka Tv için)dandik diyenler de var veya genel de çok iyi
diyenler de var,benim için çoğunlukla vasat veya fena değil diyorum,elimde 2 tane Kathrein Receiver var,dahililerin
alayını çok fena yiyor! enayilik ettim 2 tane 4K Receiver vardı kısa süre kullanıp satmıştım(Humax ve TechiSat)
şimdi tam onların bir yer de tam zamanı ama döviz olayı sapıtınca yeniden alamıyorum!olmadı sahibinden.com da
var bir kaç kişi de pazarlık edip alacağım bir tane 4K Receiver,o zaman panelin ne mal olduğunu net olarak anlayacağım!

Ben de ki PC üst seri+güçlü v.s değil yani 4K olayı yok! hesap da var ama hikaye 4K oluyor! panelin tam verimi ortaya
çıkamıyor,bana şimdi TechiSat lazım ama o da yok yaw

"MediaPlayer" olarak da bu paneller gerçek de çok iyi değiller,hatta bende ki bana göre dandik bile sayılabilir!

M Çevrimdışı

Mustafa4343

Yeni Üye
6 Kas 2019
23
30
3500 Bandında tv almak istiyorum boyut önemli değil maç izleyeceğim ip tv üzerinden birde evleneceğim zaman kullanmak isteyeceğim o tv uzun ömürlü olmasını istiyorum birde kasım son haftası kara cuma muhabbeti beklemek istiyorum ürünlerde indirim oluyorum ama ne alacağımı bilmiyorum şimdiden teşekkürler

T Çevrimdışı

tomurcuk

Yeni Üye
7 Kas 2019
20
29
Amazon da modeli indirime girmiş 2800 tl. 43um7100 ile arasında kaldım ne yapsak neyi alsak bilemedim. 2 haftadır 43inç televizyon bakıyorum kurcaladıkça arap saçına döndü :) varsa 43inç tavsiyelerine açığım

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
Samsung QLED paneller 50/60Hz olanları da vardır ve giriş serisinde bunları kullanıyor! veya 49/55 50/60Hz kullanıp da
75/85 de ise 100/120 olanı takıyor!

Kardeş misini filan boşver gitsin bunların alayı zaten Çin de farklı Markalar ile yıllardır piyasada(Çin den bahsediyorum tabiki)
herif orada $ 150/250 kapıda bunları alıyor zaten,ama sen mağazaya gidip de alırsan $ 400/500 gibi tutturabildiğine kakalarlar!

RAM olayı;o bahsettiğin değerler ya FAKE dir ya da 4 der ama içinde 2Gb çıkar dandik kalite tabi ki!
ROM lar eMMc ler dandik dir!

Oradan gelir ama macera olur,acele etmeyin bu herifler bir şekilde sonun tüm dünyaya öyle bir yayılacaklar ki aklınız şaşar!

Bu arada üretim+montaj olarak en Kral TV yi de çıkaracaklar! Samsung&LGD-LGE zaten bu işi komple Çin e devretmek üzere
Çin li de acele hiç etmiyor;çok daha düşük rakamlara komple KORE yi kapatacak herifler!

++
"HiSense" USA/UK de çok ciddi satıyor(bir alay yalan dolan atraksiyonlara karşın!!) bu kesime göre bu harbi Çin malı TV ler
acaip dandik ama kendilerinin "MARKA" diye kandırıldıkları en başta malum üçlü>>Sony/Samsung/LGE ise tam harbi
capon işi-kore işi "imiş" millet(dünya)hala bu kafa da geziyor yaw kısaca alayı her şeyiyle harbi ÇİN malı dır!

MARKA takıntısı sebebiyle insanlar acaip şey ediliyor!
Albani hocam selam mutlu oldum vallahi buradaymışsın yeni haberim oldu donanımhaber çöplüğünde çakal çukal ergenle yazılıp çizilmiyor:)

Q70r ekran kaplama rezil bilmiyorum baktın mı ? Eğer 2017-18 q7 diyorsan bilmiyorum. Hep bunlat aynı terane diyorsun ya cidden öyle ju7000 tv var şimdiki samsung üst seriler bile o keskinliği vermiyor inan bana q70r da en alt tv antiglare kaplaması var tv de yansımadan bir şey göremiyorsun :) Kaşındık 75xe9005 son kalan kutu aldım kızacan belki 10 binlere aldım ki imkansızdır bu fiyatlara sen kızsanda ama filme doyurdu inan gerçi 25 bin bu panel ki bundan kötü yeni seri sony 9 özellikle motion ve kontrastta...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Filimci selamlar,valla kardeşim para sizin tabi ki basın alın,milletin elini tutamam amann basma diye

Bahsettiğin Jx serisi(2015 model) özellikle 8x ve üstü çok iyiy di ve JS9000 de gerçekten en iyisiydi!
2016 KS den sonra bu işi bitti Samy de yaw,Sony de yaklaşık aynı bok

Antiglare/Mootheye gibi elemanlar zaten bazı paneller de şart!
Açı için yine şart v.s(Q dan bahsediyorum)

Bu paneller gündüz ortamını sevmezler,ışığı filan da hiç sevmezler,buna uygun bazı atraksiyonlar yapıyor ama
o da tutmuyor bana göre;işin ortası şu>>>"ortam aydınlanmasını" o elinde ki panelin sevdiği duruma göre
yapman "şart" dır!!aksi hal de "contrast" tutturman çok zor olur!

Zifiri karanlığı ise LCD ler yine hiç sevmezler,ayar tutturmak çok zor dur! "harbi filimci" adam ise bu ayarı yaklaşık
tutturur ama bir PDP/PJ gibi de asla olamaz!

Üreticilerin veya bazı test siteleri v.s diye sallamacıların verdikleri CR değerleri de hikaye on/off dan max.seviye den
ölçüm alıp değeri budur diyor!

yaw alt tarafı TFt-LCD panel bunlar ama herifler "Plasma" gibi değerleri veriyor örneğin 6500 gibi veya 8bin gibi
veya 5bin gibi... küllüm yalnış bunların!

Samsung/Sony/kısmen bazı VA lı TV ler HiEnd>>>CR değerleri 2400/3600 civarı dır!

Siyahlar süper deniyor,"YALNIŞ"
baclit ayarını kısıp da veya koyu-mavi/lacivert gibi tonlar da kapkara ekran görüyor millet abi süper siyah var diyor
(tipik senaryo gece gökyüzü=siz bakın bakalım gece ışıksız ortam da gökyüzü ne renk acaba!)

"Contrast" dandik(ama bu panelin cr değeri 6500 imiş,ya miktir git kardeşim 6500 olurmu yaw)en fazla 1500/2bin dir!
"Detaylar" olamıyor ekran tamamen kararıyor ve Black süper deniyor olay bu LCD ler de,kimileri bu panelleri
sıkı bir PJ veya PDP gibi anlatıyorlar!

++
Bahsettiğin paneller olarak zaten "en iyisi" diye bunlar var artık,bundan iyisi yokki

"filimci" ise ya da absürt rakamlar basıp "Home Cinema" yapacaksın özel bir mekanı(ev de müsaitse Oda bazın da tabiki)
PJ ve Perdesini takıp adam gibi harbi filim izleyeceksin...

LCD ler ile biz bu olayı daha "genele" yayıp,ne varsa ortaya karışık yapıp izliyoruz!
Evde "Hanım" faktörü ise tamamen olayın rengini değiştirir! onların bir izleme zevkleri ve ortam aydınlanması
gibi durumları vardır!

Ben yıllardır eşimle TV izlemiyorum yaw,o ışıkları yakar ben kapatırım! o Dizi mizi takılır ben zaten Dizi ile hayat da işim
olmadı/olmaz! abi Hanım varsa ona özel bir TV alıp al kullan diyeceksin!

Senin aldığın panel tam olarak Sony 75XE9005 mi dir? 2017 model?? E bence bir tık daha iyi F den 2019 ları ise salla geç yaw
sıfır KM kaldımı yaw 2017 model onu da anlamadım? ama önemli değil bence,nasılsa normal Garantisi var bir şey olursa
ve değişime girerse 2019 model XG9xx verirler!
Takılırsan msg atarsın bana hayırlı olsun++

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
2019 başı tr de tek kalmış modeldi hocam çok araştırdım xf9005 siyahlar ve blooming yanından geçemiyor malesef renkler “washout” tanbir edilir ya öyle... xf le değişim şansım vardı servis değiştirelim dedi stuck pixel sebepli kabul etmedim zaten oda düzeldi. X1 extremede pan ve ver.hor. ani motion çok sıkıntılı hocam oyunlarda daha artefact var çok incelemede var kesin olarak sorun nasıl oluyorsa x1 düz işlemci motionda en iyi olarak geçiyor led de hakikaten daha iyisini görmedim pdp hariç tutarak tabi...

Ah hocam şu maviyi siyah sanma olayı varya vallahi bunu yazacaktım hatta resimler aldım tv den laciyi basıp siyah diye yutturuyorlar... Bak mesela xe9305 de aşırı parlaklıktan bazı renkler bozuluyor detaylar yokolabiliyor ama dediğin gibi herkes bunu yakalayamıyor anlamıyor.... bunları yazıyorum linç yiyorum donanımhaberde nasıl bir saldırı bilemezsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Filimci selamlar,valla kardeşim para sizin tabi ki basın alın,milletin elini tutamam amann basma diye

Bahsettiğin Jx serisi(2015 model) özellikle 8x ve üstü çok iyiy di ve JS9000 de gerçekten en iyisiydi!
2016 KS den sonra bu işi bitti Samy de yaw,Sony de yaklaşık aynı bok

Antiglare/Mootheye gibi elemanlar zaten bazı paneller de şart!
Açı için yine şart v.s(Q dan bahsediyorum)

Bu paneller gündüz ortamını sevmezler,ışığı filan da hiç sevmezler,buna uygun bazı atraksiyonlar yapıyor ama
o da tutmuyor bana göre;işin ortası şu>>>"ortam aydınlanmasını" o elinde ki panelin sevdiği duruma göre
yapman "şart" dır!!aksi hal de "contrast" tutturman çok zor olur!

Zifiri karanlığı ise LCD ler yine hiç sevmezler,ayar tutturmak çok zor dur! "harbi filimci" adam ise bu ayarı yaklaşık
tutturur ama bir PDP/PJ gibi de asla olamaz!

Üreticilerin veya bazı test siteleri v.s diye sallamacıların verdikleri CR değerleri de hikaye on/off dan max.seviye den
ölçüm alıp değeri budur diyor!

yaw alt tarafı TFt-LCD panel bunlar ama herifler "Plasma" gibi değerleri veriyor örneğin 6500 gibi veya 8bin gibi
veya 5bin gibi... küllüm yalnış bunların!

Samsung/Sony/kısmen bazı VA lı TV ler HiEnd>>>CR değerleri 2400/3600 civarı dır!

Siyahlar süper deniyor,"YALNIŞ"
baclit ayarını kısıp da veya koyu-mavi/lacivert gibi tonlar da kapkara ekran görüyor millet abi süper siyah var diyor
(tipik senaryo gece gökyüzü=siz bakın bakalım gece ışıksız ortam da gökyüzü ne renk acaba!)

"Contrast" dandik(ama bu panelin cr değeri 6500 imiş,ya miktir git kardeşim 6500 olurmu yaw)en fazla 1500/2bin dir!
"Detaylar" olamıyor ekran tamamen kararıyor ve Black süper deniyor olay bu LCD ler de,kimileri bu panelleri
sıkı bir PJ veya PDP gibi anlatıyorlar!

++
Bahsettiğin paneller olarak zaten "en iyisi" diye bunlar var artık,bundan iyisi yokki

"filimci" ise ya da absürt rakamlar basıp "Home Cinema" yapacaksın özel bir mekanı(ev de müsaitse Oda bazın da tabiki)
PJ ve Perdesini takıp adam gibi harbi filim izleyeceksin...

LCD ler ile biz bu olayı daha "genele" yayıp,ne varsa ortaya karışık yapıp izliyoruz!
Evde "Hanım" faktörü ise tamamen olayın rengini değiştirir! onların bir izleme zevkleri ve ortam aydınlanması
gibi durumları vardır!

Ben yıllardır eşimle TV izlemiyorum yaw,o ışıkları yakar ben kapatırım! o Dizi mizi takılır ben zaten Dizi ile hayat da işim
olmadı/olmaz! abi Hanım varsa ona özel bir TV alıp al kullan diyeceksin!

Senin aldığın panel tam olarak Sony 75XE9005 mi dir? 2017 model?? E bence bir tık daha iyi F den 2019 ları ise salla geç yaw
sıfır KM kaldımı yaw 2017 model onu da anlamadım? ama önemli değil bence,nasılsa normal Garantisi var bir şey olursa
ve değişime girerse 2019 model XG9xx verirler!
Takılırsan msg atarsın bana hayırlı olsun++
Eksik yazmışım üstad model tam olarak 75xe9005 eskişehir sony bayinde 55-65 vardı bir kaç hafta önce... Işık konusu dediğin gibi kapandı mı ışık hemen ayar değiştiriyorum yoksa keyif kaçıyor başkalaşıyor resim ben kısık sarı ışıkta izliyorum ışığıda bezle perdeleyerek oda :)) Ama xe9005 in siyahı çok hoşuma gidiyor samsung gibi ışık söndürüp black crush hilesi yapmıyor zira panel kaliteli çok belli 75 de aydınlatma sayısı daha fazla zaten xf parlak vs tamam ama inan oledin gölgesinde kalsın diye uğraşmış sanki sony yine de samsunga tercih ederim

Hocam şimdi sony filan aynı bk diyorsun vs ama panel malzeme vs belki aynıdır ama inan resim işleme çok farklı detay, near black, shade of color (resimdeki renk paleti ve detayları, resimde boyut derinlik vb gibi konularda lg ve samsungdan ciddi önce uzun uzadıya gözlemlerim oldu bir çok modelde ki bir çok incelemeci de öyle diyor.

Samsung js modellerinde çok sorun çıktı ışık sızması yanlarda hata bozulma vs açısından bu 7 serisi hata vermedi pek şu curved 75 seride çok dandik çıktı sen daha vakıfsındır belki bilmiyorum ama ju7 deki mavi beyaz renk ile keskinliği başka tv lerde göremedim.

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

Dardanos

Yeni Üye
10 Kas 2019
37
Merhaba 55 ekran TV arayışındayım. 2 TV arasında kaldım gibi. Son günlerde fiyatlar arasındaki fark da kapandı. Canlı izlediğimde ikisini de beğendim aslında.

Sony 55xf9005
Samsung 55Q70R

Sony için kanal geçişleri kötü, ilk açılış ile smart özelliklerini kullanışta ağır yazılımsal problemleri çıkıyor , ışık yansıtma özelliği az ve parlaklığı çok iyi yorumları yapılırken,

Samsung için işletim sistemi kaynaklı olarak, yavaşlık olmadığı, kanal geçişlerinin daha hızlı, smart özelliklerinin daha kullanışlı olduğu fakat ekran parlaklığının az olduğu ve ışık yansıtmasının çok olduğu yorumları yapılıyor.

Genel olarak TV izleme, film izleme amaçlarıyla kullanacağım. Mali olarak da birbirine çok yakın fiyatlar.

Seçim konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
2017 model XE zaten en iyisi!
XF de onu takip eder

ancak teknik anlam da FullArray+LD v.s işlerin de hikaye bu paneller! işin o kısmına hiç girmeyelim

XE kötünün de iyisi değil bana göre,kısaca gayet iyi bir TV LCD olarak,OLED leri şimdi unut sen!

JS9xx hala çok iyi ana sorun; iki yan kenar da baclit sistemi var hemen hepsinde bu sorunlu,kimisi sıfır sorunlu ama
değişim,tamir v.s ile de bunu da aşabiliyorlar dı kısaca JS9xx bana göre heriflerin en iyisi gibi diyelim

Sony de;resim işleme bir tık iyi gibi;eski den biraz daha iyiydi

Sony-Samy ki tek fark çok uzun yıllar dır şu dur
Sony; Warm+Reddish
Samy;Cool(biraz Warm gibi)+Blueish

bu adeta ikisinin ana sistemi gibi oldu!

Bence günlük kullanım da "genel amaçlı";Samy HiEnd serileri bir tık daha iyi
iş "FILM" olayına gelince;Sony iki tık daha iyi!

"Cool" olması burada genel izleme de(sadece FILM hariç)göze daha iyi geliyor ama Sony de pempelik/kırmızıyı
daha fazla basması günlük izlenimler de tam yerine oturmuyor!

"Gece";Sony de FILM iyi derken gündüz ortam aydınlıksa pek fark yok gibi!

"Filimci adam" oturur GECE izler yaw,gündüz mekanı karartır öyle izler;Hanım ne yapıyorsun ülen demiyorsa olay biter gündüz

Ben Samy de gerçek anlam da FILM zevki alamıyorum! Sony daha iyi

Bluray de(1080p olarak) ise Samy yine aman aman değil! uygun settings+ambiant lighting ile Sony daha iyi

yaw bundan sonrası kişilerin artık zevkine kalıyor,fazla da kurcalamamak gerekir!

Son olarak "Motion" da Sony hep iyidir v.s denir değilmi? ama artık öyle değil!

Ben geçenler de XF9005(55lik panel) götürdüğüm USB ile test etmiştim,beni aman aman hiç kesmemişti!
aynı testi yaptığım Vestel UD9500 ile benim yeni aldığım VLX9750 biraz daha başarılı oldular!
Sony de tek artısı renklerin basması v.s biraz daha iyi oldu

Blooming/Col-Contrast failed/washout olayına hiç girmiyorum bile!

Ben de onun için artık bu rakamlar hiç değmez diyorum!

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
albani üstad bu beko tv mi almam daha mantıklı..yoksa üzerine 500 1000 daha çıkabilirim vastel ambilaght birtvmi almalıyım yada lg um7450 yada samsung ru 7400 sen olsan bu tercihler araından hangisini yapardın teşekkür ederim ..ama lütfen bir tanesını seç biliyorum marka vermek istemiyorsun ama bende hiç anlamıyorum … görüntü kalitesi iyi olsun bana yeter teşekkür ederim tekkrardan

Geri
Üst Alt