albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Albanez hocam merhaba, Grundig GCU 9800 modelinden bahsediyorsunuz, bu bekonun kataloğunda sanırım Grundig Londra 55 GCU 9805 olarak geçiyor, özelliklere bakılırsa aynı model, ayrıca, Arçelik markası altında A55L 9880 5S olarak, Beko markası altında ise, B55L 9880 5S olarak geçiyor ve özellikler ile fiyatlandırma birebir aynı gözüküyor, sanırım bu 3 tv de sizin bahsettiğiniz Grundig GCU 9800 modeli ile birebir aynı tv olsa gerek, eğer öyle ise fiyat hangisinin düşerse o alınabilir gibi gözüküyor.

Arçelik/Beko/Grundig/Mideon(bu da heriflerin Almanya pazarı için Markası-ama bu marka bir Alman şirket dir,örneğin Arçelik
grubu bunlara fason mallar üretiyor gibi,Almanya da bunların yine Kod numaraları farklıdır!)

Bence,senin de bahsettiğin gibi aynı mala 50 tane marka-model basıp gazlıyorlar! GCU9800 55/65 en üst serisi dir,MARKA sını geçtim!
dediğin gibi heriflerin bastığı Markaya göre haliyle Kod.numaraları da farklı!

Kısaca bu model bana göre çok iyi,yazdığım gibi fiyatı da o derece berbat! ben takipteyim,aceleme yok,bundan iyi bir panel de artık çıkmaz!
millet hala Sony/Samsung Marka takıntısın da kalmış yaw,elbette biraz fark var öyle abartılacak bir fark filan yok,milleti psikolojik olarak
belirli forumlar dan yemliyorlar,olay budur!

Not;"Yazılımsal sorunlar" bu her marka da bana göre tamamen aynıdır! hepsi bu konuda kötü dür,hatta yerli montajcılar bence bir iki tık
daha da iyiler!
Sorun şudur;sistem üzerin de bir alay atraksiyonlar yapıldığı için,tam stabil bir yazılım zaten olamaz! bir şeyi düzeltirler,başka bir şeyi bozulur
sonra yine yazılım çıkar v.s böyle gider 1 veya belki 2 sene anca gittik den sonra o seriye bir daha yazılım filan çıkmaz!
512Kb/1Gb RAM ler ile işi götürmek istiyorlar ki bu da sorun çıkarıyor!
İnsanlar da ısrarla onu isterim bunuda açsın yok NetFlix olmazsa olmaz olsun yok anasının bilmem nesi v.s derken böyle bir sistem için yazılım çıkarıp da
stabil çalıştırmak da zaten mucize yaw

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhabalar arkadaslar gecen ay Samsung 55q70rat modelini almistim ama memnun kalmayarak iade etmek zorunda kaldim. Q70 in yanlardan izlerken goruntunun kotu oldugunu ve mac izlerken bulaniklasmalar oldugunu farkettim . Salonum birazcik karanlik ve genis bi Alan. Genel olarak mac netflix oyun icin kullaniyorum Tvyi. Simdi Yeniden tv almaya karar verdim lg 55b8 modeli ilgimi cekiyor ayrıca 55q80ratta düşündüğüm modellerden biri 8600 TL civarı ikiside b8 in 2018 model olması kafamı karıştırdı. C9 modelide 10 bin TL. Ayrıca philipsin (8805 - 8303 urünleride nasıldır ? Bu fiyat araligina 55 inc olarak baska tavsiyeleriniz var midair ?Sizlerden tavsiye bekliyorum buyuk bir cikmaza girmis durumdayim

Arkadaş sen bana göre her bir şeyi karıştırmışsın ve işin içine OLED de sokmuşsun!

1-Samy Q7;geneli itibarıyla zaten piyasanın en iyilerinden;ama senin beklentilerin çok yüksekse veya bahsettiğin sorunların;örneğin "açılı izleme"
VA tip paneller de bilmen gerekiyordu! "Sport" da bu panel yine iyi! üstelik bahsettiğin sorun daha çok büyük ekran da olur 65" ve üstü gibi
55 de olmaz,ayrıca Samy ler 2016/17/18 olarak motion da oldukça iyiler,Gaming için yine çok iyi......

Not;ANCAK panel de bir şekilde yazılıma+donanıma bağlı olarak bazı şeyler ters gitmişse ki bu genel de her marka da böyle dir ve o zaman
bahsettiğin sorunlar da sana özel çıkmıştır,o zaman ŞANS deyip geçiyoruz,bu herifler "sıfır hatalı" panel üretemiyorki!

2-Maç veya Gaming ayrı NetFlix(şayet FILM den bahsediyorsun veya Diziler ama FILM daha önemli dir) örneğin sen FİLM cimisin??
Maç olayı yine farklı,nasıl bir Gamer sın bu arada(örneğin PS4 mü kullanıyorsun veya XBox v.s)??

3-Gelelim bahsettiğin LGE nin "OLED" lerine B/C v.s 2018/19 olarak;bu konuda hangi bilgilere sahipsin??
örneğin bu meretlerin en büyük riski olan Burn-in(ekran yanması) "Garantiye girmediğini" de sanırım biliyorsun?

Gamer lara hiç gelmez OLED paneller! TV den bile logo-izi kalma riskleri de kalıyor!
"Logosuz" kaynaklar da sorun yok!

Ancak tepkime ve motion v.s olarak+süper Contrast+Black v.s olarak+açı sorunu olmaması gibi bana göre çok ciddi artıları vardır!

OLED alırken iki değil 5 defa düşünmen gerekiyor!

4-Bahsettiğin 55q80ratta dediğin Samy 2019 model Q80/Q80R denmi bahsediyorsun?
TR ye geldimi 8 serisi bu sene? 6 var 7 var bir de 9 var sanırım bizde

Sen şimdi 7 den memnun kalmamışsan,o zaman git 8 al demek de bana zor geliyor şimdi

Ben 2019 HiEnd Samy lerin NU8000 olanının 65 serisini sürekli alt komşum da izliyorum,o paranın malı değil bir kere!!!
ama kalkıp da Bluray(1080p olarak 4K değil) veya PS4 den Bluray disk izlemek gibi veya Gaming de oldukça iyi iş çıkarıyor
ama TV olarak SD ler de boktan! HD ler de "bit-rate düşükse" bana göre yine boktan,IPTV de güyya 1080p denen kanallar da
bana göre vasat gibi..... parası böyle olunca malın ben de o zaman daha da eleştiriyorum 10 kağıtlık panelmi bu yaw!

daha farklı bilgiler ve tam ne yapmak istediğini spesifik olarak sorarsan daha faydalı bilgiler ve öneriler v.s alabilirsin
kolay gelsin+

M Çevrimdışı

muratyk55 

Yeni Üye
7 Kas 2019
7
34
Merhaba,
Awox SU4100 40" tv ile ilgili çok fazla internette bilgi bulamadım genelde Awox U40000STR modeli var. SU4100 işetim sistemi android olarak gözüküyor fakat diyerinde yok. Acaba hangisi daha iyi üretim yılı hangisinin yeni tercih edilmeli yardıcı olurmusunuz.

İ Çevrimdışı

İbrhm

Yeni Üye
1 Kas 2019
8
40
arkadaş bu panel benimki nin 55" olanı ama fiyat çok yüksek! 2018 model Immensa serisi dir,geçen yıl 6,5 kağıt dı bu!
bu yaz 4,5 lara düştü ben yine almadım! daha da düşsün diye bekledim,sanırım en son Teknosa da 4,4/4,2 kağıt idi ben yine almadım
daha sonra Vatan da 3,6 lere kadar indi,o zaman almaya karar verdim!

Not;daha önce de yazmıştım,bahsettiklerim "Mağaza teşhirleri" dir 10/15ay lık teşhirler dir bu paneller,benim için hiç farketmiyor!
bilakis bn teşhirleri severim yaw,zira absürt fiyat düşüşleri yaşanıyor,o "geçirmece" fiyatlar,daha makul ve alınır rakamlara inince
alabilme imkanları dğmaktadır,"sıfır KM" takıntın varsa,bu yazdıklarımı aynen unut gitsin!

VLX9750(Immensa Serisi) en iyi Grundig panelidir!!!! (bir sorunu yoksa tabi ki=Donanım/Yazılım olarak!)

Bu sene de heriflerin en iyi paneli GCU9800 serisi dir(65/55)
65=10 kağıt
55=7,5 kağıt civarı dır! yani bizim Ali Bey,işin Türkçesiyle; ...almayın kardeşim benim panellerimi... diyor açıkça

ülen zaten almıyoruz ki! adam gibi rakam çekersen alırız,olmadı benim gibiler gider 1 sene sonra %30/40 civarı
fiyatı düşünce alıyoruz!

Not;malum mağaza çalışanların dan bu panellerin rakamlara böyle düşünce çok kişi de almıştır!

Fiyat olarak Grundig de bana göre sorun veya çok ciddi sorun vardır!

Şimdi ben yazı bekliyorum 55GCU9800 panel 7,5 dan 4/5 kağıtlara inerse aynen alacağım,benimkini de satarım artık.

Yazılım sorunu yoktu;ben öyle zırt-pırt yazılım çıkan panelleri hayat da sevmem,Toshiba cı olduğum için zaten hiç bir zaman
yazılım filanla uğraşmadık,herfler adam gibi mal yaptıkları için örneğin Pio lar gibi(sıfır yazılım,yani hiç çıkmadı veya 1 tane çıktı
ne için olduğu bile bilinmedi!)

Tosh derken,bu Vestel de montajlanan dandik paneller den bahsetmiyorum ben! A101 işi BIM işi filan yani

Grundig leri bence takip edin,Promotörlerine basın kalayı;ülen soygunamı çıktınız filan diye!
ama heriflerin Promotörleri de bir alem ilgi sıfır,adam sankim Ferrari filan sattığını sanıyor yaw!

Antalya/MarkAntalya AVM de Teknosa var,mahsus yazdım bunu,Grundig elemanı,sankim Ali Bey gibi geziniyor ortalık da
şunu(55 lik den bahsediyorum;4,6 veya 4,5 gibi rakamı vardı ben düz hesap 4 yapın hemen alayım demiştim,hatta Vatan da
bu panel teşhir 3,6 idi yada buraya inin yine hemen alırım demiştim,o da teşhir idi bu da teşhir idi ama herifler vermediler
gittim İzmir Vatan dan 49 olanını aldım 3 kağıda

VA ları da iyi(2019 modeller) bunlar 50Hz-8-bit paneller(çoğu Samsung)
IPS leri ise 2018/2019 yine oldukça iyi bunlar ise "UHD+" serileri diye geçiyor(en üst serileri) 100Hz LGD-10-bit dir

NetFlix,Smart mmart,Amazon,Prime v.s v.s bana bunları sormayın ltf hiç işim yok böyle işlerle!
IPTV de bazı serilerde var bazılarında yok,benimkin de var ama olmasa da sorun olmayacaktı,alt seride var
üst seride yok gibi de bir saçma durumları vardır!
ext.HDD(veya USB-stick) bağlarsan her bir moku açıyor ama MediaPlayer dandik! sadece UHD içerikleri güzel işliyor
SD&HD ler bana göre moktan!
Gamer lar için hız sorunu görmedim,bu iyi bir şey!
Youtube önemli bana göre;2160 olarak açabiliyor!

yaw ben bu mereti "Monitör" olarak kullandığım için her bir atraksiyonumu da harici cihazlarla yapıyorum ama çoğunlukla
Desktop dan yapıyorum,Ses kalitesi bana göre iyi hatta oldukça iyi ama ben ses ten filan fazla çakmam!
IPS olduğu için özellikle tercih ettim;malum IPS lerin DSE efekti pek yok gibi! homojenite de oldukça iyi,biraz alt köşeden
ışık kaçırma var o da sorun olmadı;kısaca notum bu panel için 6-7/10 dur,Sony den ve Samsung dan da benden en fazla
7/8 not çıkar! "QLED" pazarlamasına da en fazla 8 çıkar 9 çıkmaz benden!

Ama rakamlar çok çok tatlı olursa alayına 10 veririm o zaman!
yaw bu panellerin o rakamların malları filan değil,eskiden olsa ben bunlara en fazla 5/6 bile zor verirdim!
şimdi gel bunları Pio ile mukayese et ona 10 veririm bunlara 5 anca veririm!

Şu şu BIM ve A101 biraz daha da bastırsa millet çok tatlı rakamlara bunları alabilecek!
Veya Çin liler sahaya çıksa(kendileri olarak)bakın görün rakamları o zaman

Dünya uyandı artık! manyak rakamlara mal satılamıyor artık! Çin li fena tokatladı bunları
LGE artık sinek avlıyor,iflasını isterse hiç şaşırmam,sakın manyak rakamlara HiEnd bilmem ne diye
LGE filan almayın!
Sizden televizyon tavsiye alacağım ama mümkünse fiyat performans olarak smart olabilir. 40 ve üzeri olabilir takıntım yok derdim çok sıkıntılı ürünler var teşekkür ederim

A Çevrimdışı

Alperenakgn

Yeni Üye
7 Kas 2019
2
26
karışık yazdıgımı sonradan farkettım yaklasık 1-2 aydır arastırıyorum tvlerı gecen ay en son olarak q70e karar vererek almıstım. Va panellerde açılı izlemede sıkıntı oldugunu bılıyordum ama q70 modelının bu konuda basarılı oldugunu duymustum ve bızzat gıdıp denemıstım ama evde işler öyle olmadı. Ve en sonunda bir şekilde iade etmeyi başardım. Heralde sıkıntılı bir panel denk geldi bana ama bu aşamada q70 modelınden soğudum. Ben haftada en az 3-4 maç izliyorum gaming olarak öyle cok fazla oynadıgım yok 2-3 gunde max 1-2 saat falan ps4 de oyun oynarım. Film ve dizi olarak netflix üzerinden takip ettiğim dizi ve filmler var ayrım olmadan ikisinide izliyorum genelde akşamları ulusal kanalları takip ediyoruz. oled ler konusunda baya bi araştırma yaptım son 1 ay içerisinde burn in tehlikesini biliyorum ama evimde o kadar yogun bir şekilde tv kullanımı olmadıgı için bi sıkıntı olmıycagını düşündüm. LG b8 modeli fiyat olarak cazip geliyor yaklasık olarak samsung q80 fiyatında(8400) . ama işte bir yandanda biraz daha ekleyip c9 veya b9 modelini mi almam daha doğru olur diye düşünmüyo değilim aradaki farka değecek bi miktar mıdır acaba bin beş tl civarı c9 9900 tl civarı b9 ise 9400 tl civarı . Diğer markalardada araştırmalar yapıyorum sony 55xf9005 modelı hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum q70ten memnun kalmayan birisi olarak . Samsungda ise Q80 modeli var suan internet sitelerinde lg b8 ile aynı fiyat skalasında. Philipsin tvlerindede bazı modellerde görüşlerinizi merak ediyorum mesela 8804 modeli 7504 modeli benım butcem yaklasık olarak 9 bin tl civarı max olarak tv izleme şekillerimi ve beklentilerimide belirttim bu doğrultularda önerilerinizi bekliyorum
saygılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş sen bana göre her bir şeyi karıştırmışsın ve işin içine OLED de sokmuşsun!

1-Samy Q7;geneli itibarıyla zaten piyasanın en iyilerinden;ama senin beklentilerin çok yüksekse veya bahsettiğin sorunların;örneğin "açılı izleme"
VA tip paneller de bilmen gerekiyordu! "Sport" da bu panel yine iyi! üstelik bahsettiğin sorun daha çok büyük ekran da olur 65" ve üstü gibi
55 de olmaz,ayrıca Samy ler 2016/17/18 olarak motion da oldukça iyiler,Gaming için yine çok iyi......

Not;ANCAK panel de bir şekilde yazılıma+donanıma bağlı olarak bazı şeyler ters gitmişse ki bu genel de her marka da böyle dir ve o zaman
bahsettiğin sorunlar da sana özel çıkmıştır,o zaman ŞANS deyip geçiyoruz,bu herifler "sıfır hatalı" panel üretemiyorki!

2-Maç veya Gaming ayrı NetFlix(şayet FILM den bahsediyorsun veya Diziler ama FILM daha önemli dir) örneğin sen FİLM cimisin??
Maç olayı yine farklı,nasıl bir Gamer sın bu arada(örneğin PS4 mü kullanıyorsun veya XBox v.s)??

3-Gelelim bahsettiğin LGE nin "OLED" lerine B/C v.s 2018/19 olarak;bu konuda hangi bilgilere sahipsin??
örneğin bu meretlerin en büyük riski olan Burn-in(ekran yanması) "Garantiye girmediğini" de sanırım biliyorsun?

Gamer lara hiç gelmez OLED paneller! TV den bile logo-izi kalma riskleri de kalıyor!
"Logosuz" kaynaklar da sorun yok!

Ancak tepkime ve motion v.s olarak+süper Contrast+Black v.s olarak+açı sorunu olmaması gibi bana göre çok ciddi artıları vardır!

OLED alırken iki değil 5 defa düşünmen gerekiyor!

4-Bahsettiğin 55q80ratta dediğin Samy 2019 model Q80/Q80R denmi bahsediyorsun?
TR ye geldimi 8 serisi bu sene? 6 var 7 var bir de 9 var sanırım bizde

Sen şimdi 7 den memnun kalmamışsan,o zaman git 8 al demek de bana zor geliyor şimdi

Ben 2019 HiEnd Samy lerin NU8000 olanının 65 serisini sürekli alt komşum da izliyorum,o paranın malı değil bir kere!!!
ama kalkıp da Bluray(1080p olarak 4K değil) veya PS4 den Bluray disk izlemek gibi veya Gaming de oldukça iyi iş çıkarıyor
ama TV olarak SD ler de boktan! HD ler de "bit-rate düşükse" bana göre yine boktan,IPTV de güyya 1080p denen kanallar da
bana göre vasat gibi..... parası böyle olunca malın ben de o zaman daha da eleştiriyorum 10 kağıtlık panelmi bu yaw!

daha farklı bilgiler ve tam ne yapmak istediğini spesifik olarak sorarsan daha faydalı bilgiler ve öneriler v.s alabilirsin
kolay gelsin+
karışık yazdıgımı sonradan farkettım yaklasık 1-2 aydır arastırıyorum tvlerı gecen ay en son olarak q70e karar vererek almıstım. Va panellerde açılı izlemede sıkıntı oldugunu bılıyordum ama q70 modelının bu konuda basarılı oldugunu duymustum ve bızzat gıdıp denemıstım ama evde işler öyle olmadı. Ve en sonunda bir şekilde iade etmeyi başardım. Heralde sıkıntılı bir panel denk geldi bana ama bu aşamada q70 modelınden soğudum. Ben haftada en az 3-4 maç izliyorum gaming olarak öyle cok fazla oynadıgım yok 2-3 gunde max 1-2 saat falan ps4 de oyun oynarım. Film ve dizi olarak netflix üzerinden takip ettiğim dizi ve filmler var ayrım olmadan ikisinide izliyorum genelde akşamları ulusal kanalları takip ediyoruz. oled ler konusunda baya bi araştırma yaptım son 1 ay içerisinde burn in tehlikesini biliyorum ama evimde o kadar yogun bir şekilde tv kullanımı olmadıgı için bi sıkıntı olmıycagını düşündüm. LG b8 modeli fiyat olarak cazip geliyor yaklasık olarak samsung q80 fiyatında(8400) . ama işte bir yandanda biraz daha ekleyip c9 veya b9 modelini mi almam daha doğru olur diye düşünmüyo değilim aradaki farka değecek bi miktar mıdır acaba bin beş tl civarı c9 9900 tl civarı b9 ise 9400 tl civarı . Diğer markalardada araştırmalar yapıyorum sony 55xf9005 modelı hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum q70ten memnun kalmayan birisi olarak . Samsungda ise Q80 modeli var suan internet sitelerinde lg b8 ile aynı fiyat skalasında. Philipsin tvlerindede bazı modellerde görüşlerinizi merak ediyorum mesela 8804 modeli 7504 modeli benım butcem yaklasık olarak 9 bin tl civarı max olarak tv izleme şekillerimi ve beklentilerimide belirttim bu doğrultularda önerilerinizi bekliyorum
saygılar

O Çevrimdışı

ortabag708

Yeni Üye
15 Eki 2018
22
59
Arkadaşlar bende Arçelik 49L 8900 modelini aldım memnunum şu anda 2 metreden bakıyorum gayet net gösteriyor kanal geçişleri hızlı açılış ile kapanış da hızlı çalışıyor netflix youtube blu tv gibi var ben yeni yazılımla dsmart go gelmesini bekliyorum Full hd yayını yakından baktığım halde bozulmuyor bu televizyonu incelemesini tavsiye ederim almadan önce Vestel bakıyordum lakin o kadar çok model bu sene çıktı belli değil ve çıkan bu modeller sitesinde hiç biri gözükmüyor

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20
mi tv 5 pro türkiyeye gelir mimimimimi? 55 inç samsung quantum panel herhalde 100 hz dir. 4gb ram 64 gb depolama 537 $ çinde gelirse burada kaç ₺ satılır?

A Çevrimdışı

AdrenalSurge

Yeni Üye
8 Kas 2019
5
32
Değerli arkadaşlar, philips 50 pus7304 modelini önerir misiniz? Pus7303 modelinde olduğu gibi tozlanma problemi var mı? Ayrıca 12/62 seri meselesi ne durumda hangi seriyi almalıyız?

Son olarak bunu alma şunu al diyeniniz varsa tavsiyelerinize açığım.

Biraz fazla soru oldu ama teşekkürler şimdiden.

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
slm albanez albanez hocam. taaa bilmem kaç yıldır sizi forumlarda takip ediyorum..pio lardan beri eşe dosta baya tv aldık sayenizde teşekkürler.

1-2 haftadır bi tanıdığa geniş salona koyulacak bir IPS tv bakıyoruz. ama ben güvenip birşey önermedim. Sizin önerebileceğiniz f/p ürünü veya çok uçuk rakamlara satılmayan bir IPS tv var mı?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Arkadaşlar bende Arçelik 49L 8900 modelini aldım memnunum şu anda 2 metreden bakıyorum gayet net gösteriyor kanal geçişleri hızlı açılış ile kapanış da hızlı çalışıyor netflix youtube blu tv gibi var ben yeni yazılımla dsmart go gelmesini bekliyorum Full hd yayını yakından baktığım halde bozulmuyor bu televizyonu incelemesini tavsiye ederim almadan önce Vestel bakıyordum lakin o kadar çok model bu sene çıktı belli değil ve çıkan bu modeller sitesinde hiç biri gözükmüyor

Not;Vestel de "zincir mağazalar için özel üretim" vardır!
Bunu da ben bu yaz öğrendim,Vestel mağazına gittim,böyle bir model yok deyip savdılar beni,sonra bir diğer bayiye gittim onun da
haberi yoktu! 3.gittiğim mazağa da eleman abi bu sorduğun "UD9500" serisi zincir gruplar için üretilmiştir ve bizde yoktur deyince uyanmıştım!

Malum AVM ler deki mekanlara gidiyorsanız,bence ilk oralar da arayın bunları!

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Rica etsem smart arayüzden bikaç fotoğraf koyarmısınız

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
mi tv 5 pro türkiyeye gelir mimimimimi? 55 inç samsung quantum panel herhalde 100 hz dir. 4gb ram 64 gb depolama 537 $ çinde gelirse burada kaç ₺ satılır?

Samsung QLED paneller 50/60Hz olanları da vardır ve giriş serisinde bunları kullanıyor! veya 49/55 50/60Hz kullanıp da
75/85 de ise 100/120 olanı takıyor!

Kardeş misini filan boşver gitsin bunların alayı zaten Çin de farklı Markalar ile yıllardır piyasada(Çin den bahsediyorum tabiki)
herif orada $ 150/250 kapıda bunları alıyor zaten,ama sen mağazaya gidip de alırsan $ 400/500 gibi tutturabildiğine kakalarlar!

RAM olayı;o bahsettiğin değerler ya FAKE dir ya da 4 der ama içinde 2Gb çıkar dandik kalite tabi ki!
ROM lar eMMc ler dandik dir!

Oradan gelir ama macera olur,acele etmeyin bu herifler bir şekilde sonun tüm dünyaya öyle bir yayılacaklar ki aklınız şaşar!

Bu arada üretim+montaj olarak en Kral TV yi de çıkaracaklar! Samsung&LGD-LGE zaten bu işi komple Çin e devretmek üzere
Çin li de acele hiç etmiyor;çok daha düşük rakamlara komple KORE yi kapatacak herifler!

++
"HiSense" USA/UK de çok ciddi satıyor(bir alay yalan dolan atraksiyonlara karşın!!) bu kesime göre bu harbi Çin malı TV ler
acaip dandik ama kendilerinin "MARKA" diye kandırıldıkları en başta malum üçlü>>Sony/Samsung/LGE ise tam harbi
capon işi-kore işi "imiş" millet(dünya)hala bu kafa da geziyor yaw kısaca alayı her şeyiyle harbi ÇİN malı dır!

MARKA takıntısı sebebiyle insanlar acaip şey ediliyor!

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
B49L 8900 5A bekoda modeli bu var bu tv mi Arçelik goruntusu ıyı olan tv

Geri
Üst Alt