arkadaş bu panel benimki nin 55" olanı ama fiyat çok yüksek! 2018 model Immensa serisi dir,geçen yıl 6,5 kağıt dı bu!
bu yaz 4,5 lara düştü ben yine almadım! daha da düşsün diye bekledim,sanırım en son Teknosa da 4,4/4,2 kağıt idi ben yine almadım
daha sonra Vatan da 3,6 lere kadar indi,o zaman almaya karar verdim!
Not;daha önce de yazmıştım,bahsettiklerim "Mağaza teşhirleri" dir 10/15ay lık teşhirler dir bu paneller,benim için hiç farketmiyor!
bilakis bn teşhirleri severim yaw,zira absürt fiyat düşüşleri yaşanıyor,o "geçirmece" fiyatlar,daha makul ve alınır rakamlara inince
alabilme imkanları dğmaktadır,"sıfır KM" takıntın varsa,bu yazdıklarımı aynen unut gitsin!
VLX9750(Immensa Serisi) en iyi Grundig panelidir!!!! (bir sorunu yoksa tabi ki=Donanım/Yazılım olarak!)
Bu sene de heriflerin en iyi paneli GCU9800 serisi dir(65/55)
65=10 kağıt
55=7,5 kağıt civarı dır! yani bizim Ali Bey,işin Türkçesiyle; ...almayın kardeşim benim panellerimi... diyor açıkça
ülen zaten almıyoruz ki! adam gibi rakam çekersen alırız,olmadı benim gibiler gider 1 sene sonra %30/40 civarı
fiyatı düşünce alıyoruz!
Not;malum mağaza çalışanların dan bu panellerin rakamlara böyle düşünce çok kişi de almıştır!
Fiyat olarak Grundig de bana göre sorun veya çok ciddi sorun vardır!
Şimdi ben yazı bekliyorum 55GCU9800 panel 7,5 dan 4/5 kağıtlara inerse aynen alacağım,benimkini de satarım artık.
Yazılım sorunu yoktu;ben öyle zırt-pırt yazılım çıkan panelleri hayat da sevmem,Toshiba cı olduğum için zaten hiç bir zaman
yazılım filanla uğraşmadık,herfler adam gibi mal yaptıkları için örneğin Pio lar gibi(sıfır yazılım,yani hiç çıkmadı veya 1 tane çıktı
ne için olduğu bile bilinmedi!)
Tosh derken,bu Vestel de montajlanan dandik paneller den bahsetmiyorum ben! A101 işi BIM işi filan yani
Grundig leri bence takip edin,Promotörlerine basın kalayı;ülen soygunamı çıktınız filan diye!
ama heriflerin Promotörleri de bir alem ilgi sıfır,adam sankim Ferrari filan sattığını sanıyor yaw!
Antalya/MarkAntalya AVM de Teknosa var,mahsus yazdım bunu,Grundig elemanı,sankim Ali Bey gibi geziniyor ortalık da
şunu(55 lik den bahsediyorum;4,6 veya 4,5 gibi rakamı vardı ben düz hesap 4 yapın hemen alayım demiştim,hatta Vatan da
bu panel teşhir 3,6 idi yada buraya inin yine hemen alırım demiştim,o da teşhir idi bu da teşhir idi ama herifler vermediler
gittim İzmir Vatan dan 49 olanını aldım 3 kağıda
VA ları da iyi(2019 modeller) bunlar 50Hz-8-bit paneller(çoğu Samsung)
IPS leri ise 2018/2019 yine oldukça iyi bunlar ise "UHD+" serileri diye geçiyor(en üst serileri) 100Hz LGD-10-bit dir
NetFlix,Smart mmart,Amazon,Prime v.s v.s bana bunları sormayın ltf hiç işim yok böyle işlerle!
IPTV de bazı serilerde var bazılarında yok,benimkin de var ama olmasa da sorun olmayacaktı,alt seride var
üst seride yok gibi de bir saçma durumları vardır!
ext.HDD(veya USB-stick) bağlarsan her bir moku açıyor ama MediaPlayer dandik! sadece UHD içerikleri güzel işliyor
SD&HD ler bana göre moktan!
Gamer lar için hız sorunu görmedim,bu iyi bir şey!
Youtube önemli bana göre;2160 olarak açabiliyor!
yaw ben bu mereti "Monitör" olarak kullandığım için her bir atraksiyonumu da harici cihazlarla yapıyorum ama çoğunlukla
Desktop dan yapıyorum,Ses kalitesi bana göre iyi hatta oldukça iyi ama ben ses ten filan fazla çakmam!
IPS olduğu için özellikle tercih ettim;malum IPS lerin DSE efekti pek yok gibi! homojenite de oldukça iyi,biraz alt köşeden
ışık kaçırma var o da sorun olmadı;kısaca notum bu panel için 6-7/10 dur,Sony den ve Samsung dan da benden en fazla
7/8 not çıkar! "QLED" pazarlamasına da en fazla 8 çıkar 9 çıkmaz benden!
Ama rakamlar çok çok tatlı olursa alayına 10 veririm o zaman!
yaw bu panellerin o rakamların malları filan değil,eskiden olsa ben bunlara en fazla 5/6 bile zor verirdim!
şimdi gel bunları Pio ile mukayese et ona 10 veririm bunlara 5 anca veririm!
Şu şu BIM ve A101 biraz daha da bastırsa millet çok tatlı rakamlara bunları alabilecek!
Veya Çin liler sahaya çıksa(kendileri olarak)bakın görün rakamları o zaman
Dünya uyandı artık! manyak rakamlara mal satılamıyor artık! Çin li fena tokatladı bunları
LGE artık sinek avlıyor,iflasını isterse hiç şaşırmam,sakın manyak rakamlara HiEnd bilmem ne diye
LGE filan almayın!