albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
karışık yazdıgımı sonradan farkettım yaklasık 1-2 aydır arastırıyorum tvlerı gecen ay en son olarak q70e karar vererek almıstım. Va panellerde açılı izlemede sıkıntı oldugunu bılıyordum ama q70 modelının bu konuda basarılı oldugunu duymustum ve bızzat gıdıp denemıstım ama evde işler öyle olmadı. Ve en sonunda bir şekilde iade etmeyi başardım. Heralde sıkıntılı bir panel denk geldi bana ama bu aşamada q70 modelınden soğudum. Ben haftada en az 3-4 maç izliyorum gaming olarak öyle cok fazla oynadıgım yok 2-3 gunde max 1-2 saat falan ps4 de oyun oynarım. Film ve dizi olarak netflix üzerinden takip ettiğim dizi ve filmler var ayrım olmadan ikisinide izliyorum genelde akşamları ulusal kanalları takip ediyoruz. oled ler konusunda baya bi araştırma yaptım son 1 ay içerisinde burn in tehlikesini biliyorum ama evimde o kadar yogun bir şekilde tv kullanımı olmadıgı için bi sıkıntı olmıycagını düşündüm. LG b8 modeli fiyat olarak cazip geliyor yaklasık olarak samsung q80 fiyatında(8400) . ama işte bir yandanda biraz daha ekleyip c9 veya b9 modelini mi almam daha doğru olur diye düşünmüyo değilim aradaki farka değecek bi miktar mıdır acaba bin beş tl civarı c9 9900 tl civarı b9 ise 9400 tl civarı . Diğer markalardada araştırmalar yapıyorum sony 55xf9005 modelı hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum q70ten memnun kalmayan birisi olarak . Samsungda ise Q80 modeli var suan internet sitelerinde lg b8 ile aynı fiyat skalasında. Philipsin tvlerindede bazı modellerde görüşlerinizi merak ediyorum mesela 8804 modeli 7504 modeli benım butcem yaklasık olarak 9 bin tl civarı max olarak tv izleme şekillerimi ve beklentilerimide belirttim bu doğrultularda önerilerinizi bekliyorum
saygılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
karışık yazdıgımı sonradan farkettım yaklasık 1-2 aydır arastırıyorum tvlerı gecen ay en son olarak q70e karar vererek almıstım. Va panellerde açılı izlemede sıkıntı oldugunu bılıyordum ama q70 modelının bu konuda basarılı oldugunu duymustum ve bızzat gıdıp denemıstım ama evde işler öyle olmadı. Ve en sonunda bir şekilde iade etmeyi başardım. Heralde sıkıntılı bir panel denk geldi bana ama bu aşamada q70 modelınden soğudum. Ben haftada en az 3-4 maç izliyorum gaming olarak öyle cok fazla oynadıgım yok 2-3 gunde max 1-2 saat falan ps4 de oyun oynarım. Film ve dizi olarak netflix üzerinden takip ettiğim dizi ve filmler var ayrım olmadan ikisinide izliyorum genelde akşamları ulusal kanalları takip ediyoruz. oled ler konusunda baya bi araştırma yaptım son 1 ay içerisinde burn in tehlikesini biliyorum ama evimde o kadar yogun bir şekilde tv kullanımı olmadıgı için bi sıkıntı olmıycagını düşündüm. LG b8 modeli fiyat olarak cazip geliyor yaklasık olarak samsung q80 fiyatında(8400) . ama işte bir yandanda biraz daha ekleyip c9 veya b9 modelini mi almam daha doğru olur diye düşünmüyo değilim aradaki farka değecek bi miktar mıdır acaba bin beş tl civarı c9 9900 tl civarı b9 ise 9400 tl civarı . Diğer markalardada araştırmalar yapıyorum sony 55xf9005 modelı hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum q70ten memnun kalmayan birisi olarak . Samsungda ise Q80 modeli var suan internet sitelerinde lg b8 ile aynı fiyat skalasında. Philipsin tvlerindede bazı modellerde görüşlerinizi merak ediyorum mesela 8804 modeli 7504 modeli benım butcem yaklasık olarak 9 bin tl civarı max olarak tv izleme şekillerimi ve beklentilerimide belirttim bu doğrultularda önerilerinizi bekliyorum
saygılar
Hocam selamler,hayırlı Kandiller olsun cümlenize
yine arka-arkaya döşenmişsin,yaw ayır şunları tek tek,okumak bile zor geldi
1-Samy Q7 yi sen neden beğenmedin pek anlamadım,keşke çıplak gözle sana gelip de izlemiş olsam da nereler de takıldın gelip görebilseydim!
Not;ya da sana bu paneli malum mağazada ki çakal satıcılarmı gazladı veya etkiledi v.s veya içine ettiğim "donanim bilmem" ne Forumuna takıldın da oradanmı seni yemlediler v.s
><Samsung da bir teknik var(Patenti kendilerine ait!)kısaca şudur; VA tip paneller de izleme açısını arttıran!
VA da bu açı bana göre "%5"(sapma olunca) dir;anlamayan veya takılmayan adama ise 10 olur 15 olur hatta 25 de bile anlamayan adam vardır!
VA da bunu genel de ortalama üreticiler 25/35 olarka verirler ki bana göre bu da kısmen doğrudur,ama Kartal/Kedi filan gibi gözü olanlar
veya Işık/Contrast olayını çok iyi bilen Pro.Tasarımcı/Photo v.s ile uğraşan adam 1 derece den bile falsoyu görebilir!
VA lar ne yanal ne de üst/alt dan den açı filan veremezler,yapıları buna göre değildir!
kimisi tepeden izliyor ama bu iş küllüm yalnış
kimileri de yere filan yatıp izliyor bu da küllüm yalnış yaw
yandan kanapeye uzanıp yatıyor,hem açıyı bozuyor hem de üst/alt durumunu bozuyor ki bu da küllüm yalnış!
abi bu meretler TFT-LCD yaw,PDP değilki veya Tüplü filan,çoğu kullanıcı ya bilinçli(mecbur kaldığı için)ya da bilinçsiz
bir şekilde zaten VA ları faul lü izliyor!
ama sorasan VA olup da en geniş açıyı hangi panel veriyor diye?? Samsung VA lar dır ama sadece HiEnd bazı serileri ve her sene de
aynı şekilde değildir! kendilerine ait o tekniği de kafalarına göre sadece bazı seneler bazı panellere uyguluyorlar!
Sonuç;
A)VA da açı-maçı yok kardeşim tam karşı cephe den sıfır derece den izleyeceksin bu mereti,bununla da bitmez
açı sıfır+vertical/horizontal pozisyon da olmayacaksın!! yani sıfır açıdasın ama tepeden de bakamazsın!
B)Boy ölçüne göre artık buna uygun bir yere oturup izlemek gerekiyor,devamın da "göz hizan">>>panelin tam orta çizgi seviyesinin
şöyle parmak hesabıyla 3/5 parmak üzerine geleceksin(bu önemlidir)
veya çok az panel de olan(Sony 2011/12 ler de) 5/6derecelik bir kırılmalı Stand ile konuşlanıyor panel o zaman tam karşı dan yukarıda
bahsettiğim 3/5 parmak olayın da ortadan kalkıyor! bence çok güzel ve doğru bir olay ama çakal üreticiler "maliyet" diye olayı yine
ucuza getiren işlere gidiyorlar!
2-Bir ihtimal,ben sana gelen panelin "yazılım" hatası olabileceğini ki sen gidip de ne Tosh aldın ne de Pio aldın,Samsung demek
bol bol "olasılar" demktir ki bu lafım aslında diğerleri için de aynen geçerli dir!
3-Bu arada bu işe ayırdığın bütçen nedir??>> "10 kağıt" civarı olduğunu kabul ediyorum
beni bilen bilir ben bu mallara şahsen 3 kağıt veririm fazlası beni hasta eder(teknik olarak) hadi sana max.5 diyeyim,ama sen beni
bu konuda kesinlikle hiç referans filan alma,sonra kanıma girdin bilmem ne vrmış da kaçırdım filan dersin!
Açıkçası arkadaş ben bu saat den sona ne kaçan ne uçan hiç bir şey göremiyorum!
Ancak ben dünya kadar insanlarla muhatap oluyorum(Forum dışı v.s olarak)10 kağıda veya 30 kağıda v.s şak diye basıp alan arkadaşlar
da vardır tabi ki,ama bunları hiç bir zaman Forumlara taşımadım(2010 dan sonra)
4-Senin şu yazdıkların dan aslında "tam şuna spesifik" özel bir kullanıcı değilsin,olduğunu da şak diye anladım,sen de diğerleri gibi
bildiğimiz çok genel+büyük bir çoğunluk olan Takımdan sın
Sony 2019 lar bana göre tırt!(XxxxG serisi,8/7 ler hikaye!)
Sony 2019/18 ler daha iyi!
Samsung 2016(KS halen de en iyisi!)2017/18/19,bana göre üçü de kafa kafaya gibi gidiyor! tek istisna Q6 hariç 7/8/9 OK dir
daha ince elersem 2016 dan sonra 18 gelir sonra 17/19 kafaya gelirler!
Şimdi ben Samy alacağım arkadaş dersen zaten elin mahkum Q7/8/9 alırsın ama bütçe 10 kağıt olursa 9 u unut!
sanırım 8(2019 olan) TR ye ithal edilmedi diye biliyorum doğrumu bu acaba??? bence bunu teyit et ltf?
Bak ben dünyanın bu konuda "FULL-LED+Local-Dimming" paneli olarak en iyisini kullanıyorum(2 tane rakibi daha var
ama Local-Dimming de benim ki en iyisidir!)
Şimdi günümüz de Sony/Samsung un 2.el Araba parasına satılan Full-Array+LD dedikleri paneller benimkinin yanı da "osuruk" kalıyorlar!
Samsung QLED lerin de HiEnd 7/8/9 ları FA+LD dir ama bunlar bana göre hikaye olsa da bu paneller hala ciddi fiyatlı dır! işin tekniğini
bilen adam zaten o rakamları verip de bunları almaz,sakın satıcıların/bayileri/marka promotörlerinin laflarına bakma,zaten işin tekniğini
bilmedikleri gibi zaten asli işleri de "satıcılık" dır!!
Sana söylenenler kafana takılırsa gelip buradan sorarsın veya Donanim bilmem sitesine girersin bakarsın! oarada Hoca/Üstat/Usta v.s diye
air alay haybeciler cirit atarlar! ama çok ciddi bilgilidir bu tipler!
Şimdi LCD muhabbetini kesip(aslında bu laflarım herkese hitaben dir!)
OLED defterini açalım++
1-Sen bence bu konuda yeterli hiç bir bilgiye sahip olmamışsın,tekrar yazıyorum malum mağazalara gidip önüne her gelen TV leri satan
adamlara kesinlikle hiç bir şey sorma ltf! kafanı hepten ambele ederler!
2-Yabancı Forumlara takılabilirsin ama LCD/OLED olursa bu iş yine yaş,ülen oradan da bir bok bulamadık diyebilirsin(alt yapın olmadığı için)
TR de ise OLED model filan bilen adam yok yaw,çoğu alanların da büyük yüzdesi bilinçsiz ama para sorunu olmayan veya yeni bir
teknoloji v.s diyerek alan kişiler dir!
OLED TR de hala kendisine bir yer bulmamıştır,çok kişinin de başı yandığı için,Oled işi bitti gibi
yaw koskoca bunun ana üreticisi olan LGD(panelini üreten birim)>>>"zarar ediyoruz" dermi??
TV yi satan LGD,2019 3.çeyrek de $ 327milyon zarar ettik dermi?
Şimdi LGD komple OLED işini alacak enayi bir ÇİN li arıyor ve buldu bile ama Çin li üç-kuruşa kapatacak bu işi,Çin li enayi değilki!
3-Kısaca yeni nesil ......LED(baklit sistemi) Amoled/SMoled/Toled/SED/FED ve daha adını unuttuğum bir sürü bilmem ne LED işi hep
hikaye kaldı ki bunların içinde şimdi iyi okuyun lt;f en dandiği en kolayı ve en ucuzu olan OLED bile barınamadı,şimdi Çin li ye geçecek
daha da boktan olacak ama bugün LGD nin bilmem ne serisi 15/20 kağıt iken yarın Çin linin OLED paneli 5 kağıt olacak millet haydaaa
OLED e geçiyoruz diyecek!
Çin li uyanık,"Burn-in" için bir defalık "benden" diyecek senin panelini beleş değiştirecek ama 2.3.sefer parayla arkadaş diyecek!
ama tüketici açısın dan çok fazla yük taşımayacak örneğin şimdi 5/6 kağıt denen paneli 1 kağıda değiştirecek,zaten maliyeti de 500
kağıt herif yine para kazanacak,sen de kabul edeceksin en azından görüntü çok çok iy yaw diyeceksin,"capon" çok mikti insanları
Koreli çakallar da çok miktiler,Çin li pek öyle değildir! işi biliyor bu herifler seni fazla incitmeyecekler!
Örneğin ChangHong veya SkyWorth denen ana üreticiler bildiğim kadarıyla dahilde zaten OLED leri yıllar dır satıyorlar $ 500/700 civarı gibi!!
bunlar da LGD den alıyor panelini ama Çin liye özel fiyatla gidiyor bunlar veya mahsup yoluyla hiç "canlı" filan vermeden OLED panelleri alıyorlar
yoksa o rakamlara Çin de zaten satamazlar,en fazla LGE şunu yapıyor sana OLED panel başına 15 tane IPS TV üretirim diyor işi bitiyor!
O da bunları "LG" markasıyla satıyor bizlere!
4-Burn-in,genel de iki tür de çıkıyor;ya "static-image"lar uzun süre kalınca önce geçici sonra kalıcı(süresine bağlı dense de kimi örneğin 3 saat
oyun oynar tık demez panel kimisi ise yaw 15dak. oynadım ekran yandı ve kalıcı oldu diyor!) dolayısıyla bu risk var ama kesinlikle hiç bir kimse
şu kadar süre sonra oluyor/oluyor diyemiyor bizatihi üreticisi bile onlara göre ""RİSK vardır fazla/uzun süre"" kalmasın diyor ama açıklaması teknik
olarak yoktur,böyle bir boktan yapısı var ve "HALA" çözilemedi bu konu sadece 2013/14 veya 2015 lere göre 2016 dan itibaren "bir tık" ilerleme
güyya olmuş ama bana göre öyle değildir ve hala aynı risk durumu söz konusudur ki zaten bu işin "batması" da bundan dolayı yoksa panel de
süper görüntü var+hız v.s yine çok iyi Black+Contrast süper! yaw daha ne olsun ki veya resim kalitesi v.s de çok iyi!
Takip edebildiğim kadarıyla bir tek "Panasonic" bu konuda kesinlikle en iyisi dir! ayrıca diğer parametreler de yine en iyisi Pany ler dir
Sony ardın dan geliyor,Philips lerin en üst bir kaç serisi yine çok iyi v.s bana göre en alt da LGE geliyor
Diğer Burn-in konusu genel de atlanıyor ama bu da şudur;ekranın kısmı yanması sebiyle rekn/ton farklılaşması sorunudur;mavi olacak fon
kırmızılı gibi oluyor veya tam tersi v.s zaten bu böyle bir panel de "çöp" dür
Örneğin mağazalar da ki genel de çıkan ekran yanması da işte bunlar oluyor,herifler Oyun ve Staic-image üreten şeyler geçirmiyor
ama günde 5/10 saat açık kalan panel de yukarı da bahsettiğim sorun çıkıyor!
Bir diğer sorun "renk kayması" panel bir şekilde renkleri olması gereken skalaya göre basamıyor!
Bazı paneller de(genel de LGE ler de) Hız sorunu çıkıyor ardından renk kayması yine Gaming ve Sport da bunlar sorun oluyor!
"HDR" gereken çok yüksek NIT değerlerine bunlar çıkamaz!
Biraz NIT değeri de artınca bu sefer SD&HD de panelin olması gereken tadı hepten kaçıyor
Bu meretler "sıfır sorun" iken en iyisi kesinlikle LCD ile filan da mukayese bile edilemez!
Ama işin pratiği&gerçeği ise tam tersi dir!
Örneğin ben OLED panel alsam TV filan izlemem,LOGO yanığı(en basitinden ilk çıkma olasısı işte bu logo lardır)
ama genel de zaten ben TV kanallarını hiç izlemem sadece FILM lere takılırım seneler dir ama OLED lere özel
olarak bunu alırsam sadece FILM izlerim o kadar,çünkü Filmler de çok çok iyi!
Not;ama bir ""karanlık çalışma sahnesinde"" asla iyi bir PJ veya bir Pio gibi de "kesinlikle" değildir! dalgaya düşmeleyim ltf!
Abartmak yok arkadaşlar bizler "satıcı" değiliz yaw
Ben TR de satılan 15bin veya 55bin veya kaç bin taneyse,veya 150 bin olsun v.s neredeyse hemen hepsini bir şekilde
ben aldırdım bu memleket de! tek bir Allahın kulu çıkıp da "küfür" etmedi bana;hep DUA ettikleri gibi büyük çoğunluk da
10/15 senedir bu meretleri kullanıyor özellikle KURO G9 serisi(5090/6090) modeline dikkat çekiyorum>>"2009"!!
sonra dükkan kapandı en son 2009 Pio lar çıktı! adam 10 senedir kullanıyor ve çoğu hala "4K" tantanasına girmedi bile!
ya da gidip ayrıca 1 tane FHD/UHD panel de almış olabiliyorlar tabiki ama oldukça büyük bir kesim hala bunları izliyor
Bana yakın tarihlere kadar hep soruyorlardı hangi UHD panel diye;yaw iteleyin gitsin diyordum her zaman!
abi Pio dan memnunsan salla gitsin ileri bir tarihe 4K işini diyordum ama sonra bu aramalar kesildi çünkü Pio cular
bu işi(resim kalitesi anlamın da en iyi bilenler dir)salladılar çünkü manzarayı çaktılar sonra iyi diye satılan panelin
rakamına baktılar hadi yaw ilete gitsin dediler,bu kadar basit!
Ben onun için 3 kağıt rakamını referans aldım kendime hadi keyfim o gün çok kıyak oldu da belki 4/5 kağıt bayılabilrim
diyebilirim o da 8/10 ve 12 taksit filan olursa,yaw ben bunlara verilen rakamlara(fazla olanlara) "haram" diyorum(kendimce,sizleri
bilemem gari) ne mok olduklarını biliyorum çünkü! Dua edin Çin liler bir an önce sahaya çıksınlar!
En azından HiSense girsin yaw,senelerdir gayet güzel panel yapıyor bu herifler neredeyse yarı fiyatına!(UK için komuşuyorum)
üstelik o ülkeler de bir dolu engeller çıkarıyorlar bunlar için belki herif 1/4 fiyatına panel satabilecek!
Belirli Uzman diye geçinen uyuz tipler/Forumlar v.s Hisenseyi tu-kaka yapıyorlar ama hepsinin ağızlarına mıçmaya
başladı HiSense! elleti gitmiyor NOT vermek için eskiden 6 verirlerdi şimdilerde 7/8 oldu,bana göre 8/9luk paneller
bunlar 10 zaten yok,Pio dan sonra bitti 10 notu yok gari!
HiSense bildiğim kadarıyla Çin de OLED de üretiyor sanırım $ 700/800 gibiydi! aynı paneli TR de örneğin LGD $ 3/4bin kağıda satıyor!
hatta daha da pahalı satıyor Sony de aynı bok!
OLED işi süper ama bence dipsiz kuyu gibi,parası olan ise bassın alsın,tatmin olsun en azından,ayrıca hepsi de birebir böyle değildir!
yıllardır ben Oled alıp da hem de LGD sıfır sorunla kullanan insanlar da tanıyorum!
Parası olan bence yaşasın bu riskli Oled işini,şansı da yaver giderse ne mutlu olan deriz,neticede bugünkü panel tip TV ler içinde en yenisi
ve iyisi de bu meretler yaw
5-Logo sıkıntısı sen de olmazsa bile(TV izlemezsen)sıfır riske de düşmeşsin! zaman bağlı renk sorunları+Brightness sorunu+ekran humojenite
sorunu+örneğin tinge gibi sarımsı/grimsi arka fon çalışması v.s diye başka riskleri de her daim vardır,bunları tek tek saymaya da bence
fazla gerek yoktur,kafana taktıysan ve ben bu mereti illa almalıyım dersen o zaman kap gitsin!
ANCAK;bazı insanlar ben "filimciyim" diyor ve sadece buna takılırım diyor ama ayarlarına veya resimlerine v.s aktardıklarına filan baktığım
zaman o kişinin de filimci olmadığını da şak diye anlıyorumadam o zaman milimciyim oluyor!
Bunu şunun için yazdım;ortam "zifiri karanlık",FILM koydun Bluray ve yeni nesil 4K Bluray aldın v.s Baclit ayarını açtın zirve yaptın
yetmedi dedin,Brightness ayarını da tepe yaptın v.s içine etmiş oluyorsun bu durum da o filmin!
bana şunu yazıyor o zaman; ...yaw abi filim çok karanlık hala.... diyor
ülen iyi de zaten sahne "karanlık" çekim Hollywood işi çekimler tam prof.CAM ler ve sıfır ışıkla(yapay ışık kullanmaz bu herifler)çekiliyor
heliyle senin panel OLED de olsa o sahneyi olması gibi sana vermez! ya gidip en üst seviye(binlerce dolarlık) PJ alacaksın ona göre
Perde alacaksın;ya da o Film Sinemalar da oynuyorsa kalkıp "Sinemaya" gideceksin ama PJ sistemi adam gibi olan bir Sinemaya
gideceksin!
Pio ve Pany PDP ler işte burada devreye süper giriyordu ama hiç bir zaman sıkı bir PJ veya SİNEMA gibi olamaz bu panel tip TV ler!
Dolayısıyla adam geliyor abi hayal kırıklığı diyor veya Tekonasa da demo izledim eve geldim ağladım diyor!
6-Sen niye OLED diye "LGD" de takıldın onu anlamadım? veya Sony/Philips ler de var ama onlar çok pahalımı diyorsun acaba?
Ben LGD den bir şey almam yaw,B/C/E v.s bunları geç,daha çok "modeline" odaklan LGD de!!
çünkü bunlar yavaş yavaş geliştiriyor sistemlerini ve her geçen sene daha iyiye gitme var gibi düşün
Ayrıca bütçe yaparken 10 kağıtlar da gibi gezerken birisi 9400 birisi 9500 filan deme o zaman kafan daha da karışır!
Şimdi Samy Q8xx dersen LGD de yaklaşık şu kadar dersen(yaklaşık rakamlar da olunca)benim net cevabım=Samy Q8xx olur
nedne v.s diye sorma,zaten bir dünya şey yazdım,ama sakın beni de "referans" alma;kafana göre takıl,ama çoğu insan da sana
şuunu söyleyecektir;yaw aynı paraya OLED varken,LCD mi alınır!onun cevabı sende olur;BEN ALMAM,yaw ben zaten hiç birisini
almam,anlattım bunları kaç defa,bu iş çok zaman "beklentiler" meselesi dir,benim böyle takıntılarım olmadığı için böyle beklentiler
içine filan girmem,ben hala çoğu şeyi panele PC den aktarıp izliyorum veya Smart mmart v.s işi için TVBox kullanıyorum
hala Bluray kullanıyorum,TV kanallarını zaten hiç izlemem veya en fazla Futbol izlerim o kadar!
Beklentiler+kriterler v.s bunlara göre siz karar vereceksiniz
7-Sony XF9005/XE9005 veya 9305 2017/2018 modeller;bunlar piyasa daki zaten en iyi SONY paneller dir,sıfır KM kaldımı bilemiyorum?
benim için böyle bir sorun yoktur,1 senelik hatta 2 senelik teşhir veya 2.el de bana güzel uyar! zaten son aldığım Grundig 1 yıllık teşhirdir!
Samy Q7/8 serisi;bana biraz daha iyi geliyor Sony ler den ama Samy NU8xx dersen o zaman kesinlikle XE/XF9xx Sony derim!
XE-F ve 9305 serileri benim 1 yıldan fazla izleme listemdey di(ben parasına bakıyorum,mala değil,malı zaten iyi biliyorum)
ilk adayım da XF9005(veya XE9005) idi 55" olarak ama istediğim rakamlara düşmeyince üstelik hala "teşhir" ve de pahalı gelince
itele gitsin dedim,almadım Samy NU8xx(55lik) başka bir gönülsüz adayım idi zaten ona 4,5 kağıt dan fazla veremezdim hatta
ona bile acırdım yaw sanırım şuanda 5,5/7 arası gibi gidiyor,aman benden uzak olsun gari!
TPV lerin resim kaliteleri iyi ama çok şikayet veriyor bu marka(Philips lerden bahsediyorum)
OLED leri sanırım daha iyi ama bilgim bu markada çok az! kullananı yok gibi!
TPV nin bazı yıllar "VA" olan ama giriş/orta seviye olanları değildir;bahsettiklerim çok sıkı panelleri çıkıyordu ama herifler
son yıllar da tamamen IPS lere döndüler "Nano-LED" 100Hz/10-bit oldukça sıkı serileri de vardır! ancak marka değerini
düşünürek gereksiz bir fiyatlandırma yapıyorlar ve çok kazık ve de kesinlikle değmez! ayrıca aşırı fazla model çıkarıyorlar
tam ambele oluyor insanlar! TV leri kalite bazın da(çoğu böyledir) iyi değiller! yaw bunu ana üretici Çin de TPV üretiyor
bu herifler dünyanın neredeyse bu konuda en büyüğüdür! ama malları böyle! spesifik olarak tavsiye edeceğim bir TPV
panel yok sana
++
Uzun oldu ama "genele" de hitap etmek gerekiyor!