E Çevrimdışı

Exodia

Aktif Üye
24 Eki 2019
79
25
Arkadaşlar sizce şu modellerden hangisini almalıyım. Smart özelliği önemli değil. Va panel, Hdr ve Smr değeri yüksek olması yeterli benim için. Ps4 pro ve aksiyon filmleri önceliğim. Lütfen kullanmış olanlar cevaplasın

Philips 6704
Samsung Ru7400
Vestel UD9360
Toshiba 55V6863

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
can abiye sorum olacak.. abi Vestel 9500 mü almalıyım yoksa bekodan taksit ile tv alma imkanımız var bekodan bir model önerebilirmisin..

C Çevrimdışı

Centigrade

Yeni Üye
22 May 2018
13
42
Merhaba can bey. Zamanında toshiba sv serisini sizin önerinizle biradere almıştık. Hala keyifle kullanıyorlar. Bu grundig gcu serisinin 65 inç olanının paneli de 55 ile aynı teknik özelliklere mi sahip ? Lgd 10bit/100hz yoksa teknik açıdan farklılık var mı?

M Çevrimdışı

mutti

Yeni Üye
4 Kas 2019
8
44
55ud9360 takipdeyim ama İstanbul bilişimde 3020tl

Hocam İstanbul bilişimde Vestel TV alıp, 1 aydır bekleyen insanlar var. O fiyatı görünce geçen hafta bende inceledim, vazgeçtim. Parayı her türlü geri alabiliriz ancak o stresi yaşamak istemiyorum :)

n11 de bir kaç kupon yükledim hesaba, 11.11 bekliyorum ancak geçen hafta fiyat 3400 TL idi, şimdi 3600 TL en uygun fiyat, 200 TL koydular üzerine. Rakamlarım kesinlikle doğru excel hazırladım bu iş için.

Amazon'da ki Telefunken'de hazır indirimdeyken alsam mı karar veremiyorum, onda da Samsung VA panel var, özellikler aynı, Adem Helvacı'nın youtube videosuna baktım, detaylı anlatmış.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
can abiye sorum olacak.. abi Vestel 9500 mü almalıyım yoksa bekodan taksit ile tv alma imkanımız var bekodan bir model önerebilirmisin..

kardeş Vestel 9500 beni kesti sayılır F/P olarak!
Beko dediğin Arçelik grubu,mallar aynı yerden çıkar 3 e ayrılır! bende ki örneğin Grundig,herifler uyanık aynı mala 3 farklı
model numarası basarak gazlıyorlar! ancak en üst seviye panellerini ben beğeniyorum,zaten benimkini de böyle aldım(2018 model)
sen bence önce Grundig lere bak,aman aman olmaz bunlar yaw,Vestel de olabilir sakın fazla para verme bu panellere!
ben Vatan dan 10 taksitle(FİBABANKA) sıfır faizle almıştım,sanırım kampanya hala devam ediyor olabilir,bence sor

Beko dan da olur tabiki,taksit sayısını ve vade farkı koyarlarmı bilemiyorum ama bir sorun,sen 9500 modeli de bence bir incele
49 olanı sanırım 3 veya biraz altına inmiş durumda 55 olanıda 4 ün biraz altı gibi
Arçelik grubunda ses getirecek yeni bir model serisi henüz çıkmadı! 2019 model olanlar da bana göre vasat paneller!
2019 model olarak bir tek "GCU9800" var HiEnd olan ve bu oldukça sıkı bir panel ama fiyatı da o derece "sıkıcı"! fiyatı gören kaçıyor yaw!
çok şık ve kalite bir panel,stand-ses kasa masa filan LGE nin OLED lerine benzetmişler frameless panel filan,hani kimileri yok ayağı şöyle
olsun yok çerçevesiz olsun! yok kozmetik olarak acaip yakışıklı olsun diye bana göre saçma kriterleri var bazı insanların! ben bunlara
bakmam,çerçevesi olsun olmasın,hatta çerçeveli daha da iyidir! ayığını yiyeyim yaw,ülen ayakla ne işimiz olacak bizim?

"Smart" işi sanırım Vestel de çok daha iyi iken,Arçelikler de çok dandik! ben bir tek Youtube açıyorum! herifler tam sopalık yaw
en üst seriye NetFlix var alt seriye yok,alt seride IPTV var üst seride yok! alt seride Bluetooth desteği varken üst seride yok veya tam tersi v.s v.s
Ben sadece "Monitör" için aldım ve ona göre kullanıyorum ama normal ev/salon v.s kullanmın da salt "TV" için kullanacaksanız bence
Vestel ilk sıraya girebilir!

Benim aldığım seri de resim kalitesi süper demiyeyim ama çok çok iyi(SD ler ise dandik bana göre) HD ler yine çok iyi,Receiver kullandığım
için SD&HD yi bununla çok çok iyi yere getirebiliyorum ama TV izlemediğim için bana sorun olmuyor

toparlarsam bence;"all-in-one" diye düşürseniz Vestel daha doğru tercih olacaktır!
Arçelik(+Grundig+Beko dahil) grubu yukarıda örneklediğim ve anlattığım gibi benim gibi daha çok "nokta atışlı" tipler için daha doğru seçim olur!

benim seri LG-IPS 100Hz(üst seri bir panel)+10-bit panel dir! Arçelik "HiEnd" lerin sanırım hepsi 100Hz IPS-10-bit dir!
bu benim gibi tipler için güzel bir ayrıntı dır,şimdi yazı bekliyorum sanırım 7,5 kağıda satılan(55" lik olanı) GCU9800 paneli de
Temmuz/Ağustos gibi ve de 4/5 kağıda düşerse aynen kapacağım,5 beni düşündürür ama 4 kağıda bulursam hiç kaçırmam onuda
Salona çakarım gari

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhaba can bey. Zamanında toshiba sv serisini sizin önerinizle biradere almıştık. Hala keyifle kullanıyorlar. Bu grundig gcu serisinin 65 inç olanının paneli de 55 ile aynı teknik özelliklere mi sahip ? Lgd 10bit/100hz yoksa teknik açıdan farklılık var mı?

Evet aynı dır+

Tosh unutun gari! gittiği yere kadar gider o kadar,ne öyle teknik de nede öyle doğal resim veren panel artık yok!
dolayısıyla sakın onun-bunun gazına gelerek yok QLED yok OLED yok bilmem ne diyerek absürt rakamlara bir şey sakın almayınız!
Yerli Gruplar da F/P olarak bana göre artık çok iyi yere geldiler! panel işi ayağa düştü artık(ana üreticiler bazında)
herifler kaçmak için fırsat kolluyorlar,uyanık olun,haybeye Samsung/Sony diye manyak rakamlara satılan panelleri almayın!

Grundig 2019 model şayet bahsettiğin "GCU9800" serisi ise(diğer 89xx veya 98xx v.s değil benim bahsettiğim panel,ayrıca fiyatını görünce de
anlayacaksınız hangi maldan bahsediyorum!) 65 ve 55 vardır 7.5/9.5 fiyatlı
Güzel bir panel hatta bzim yerliciler değil genel olarak tüm paneller içinde bana göre çok üst seviyede bir panel

Not;lafım VA cılara değildir,dalgaya düşmeyin ltf! Contrast 800/1200 ile bu paneller de FILM milm filan hikaye dir!! hatta ciddi boktan dır!
kimileri "siyahlar" artık çok iyi diyor IPS ler de,evet eskiye göre bu doğru ama nasıl bir siyah;detay yok yaw, ""her her karanlık şarkısı"" söylüyor
panel özellikle koyu/karanlık sahneli FILM ler de,adam karanlığı görüyor "siyahlar" çok iyi diyor,geçin bunları ltf!
Böyle kişiler gidip Pany veya Pio PDP ler den FILM izlesinler de siyah/contrast/karanlık sahne çalışması öğrensinler!

20109 model GCU9800(55 lik olanı) benim izleme alanım da,ama ben teşhir de 1 sene filan kalıp da ciddi fiyatı düşerse o zaman kaparım!
Bakın benim aldığım panel 10 aydır teşhirdeydi,geçen sene 5 kağıt idi(49 olanı) bu sene Ağustos da 3 kağıda düşünce aldım hatta 2 veya 2.5 olabilirdi
ama daha fazla bekleyemedim ve kaptım! model takıntım filan yok,KM ye de fazla takılmam,netice de ARABA almıyorum yaw

H Çevrimdışı

hadeka

Aktif Üye
7 Eki 2019
158
Albanez hocam merhaba, Grundig GCU 9800 modelinden bahsediyorsunuz, bu bekonun kataloğunda sanırım Grundig Londra 55 GCU 9805 olarak geçiyor, özelliklere bakılırsa aynı model, ayrıca, Arçelik markası altında A55L 9880 5S olarak, Beko markası altında ise, B55L 9880 5S olarak geçiyor ve özellikler ile fiyatlandırma birebir aynı gözüküyor, sanırım bu 3 tv de sizin bahsettiğiniz Grundig GCU 9800 modeli ile birebir aynı tv olsa gerek, eğer öyle ise fiyat hangisinin düşerse o alınabilir gibi gözüküyor.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Albanez hocam merhaba, Grundig GCU 9800 modelinden bahsediyorsunuz, bu bekonun kataloğunda sanırım Grundig Londra 55 GCU 9805 olarak geçiyor, özelliklere bakılırsa aynı model, ayrıca, Arçelik markası altında A55L 9880 5S olarak, Beko markası altında ise, B55L 9880 5S olarak geçiyor ve özellikler ile fiyatlandırma birebir aynı gözüküyor, sanırım bu 3 tv de sizin bahsettiğiniz Grundig GCU 9800 modeli ile birebir aynı tv olsa gerek, eğer öyle ise fiyat hangisinin düşerse o alınabilir gibi gözüküyor.

Selâmün aleyküm merhaba , öncelikle hayırlı işler ve çalışmalar .

kimseyi kararından vaz geçirmek istemem .
bütün firmaların sorunları var . ( kimi teknik , kimi servis )
burada mantık size göre nedir ?

bizler daha kullanmadan bozulursa nasıl yaparız ucuza derdindeyiz .
bu örnekten yola çıkarak
en çok kullanılanan test edilmiş , az arıza ( satış ve arıza ortalaması ) veren tv aramalıyız ve almalıyız
servis fiyatları ve parça bulunabilirlik ( piyasada )

herkesin fikri farklıdır .
paran çoksa ve dert yoksa en iyisini alın .

sağlıcakla kalın .

A Çevrimdışı

Alperenakgn

Yeni Üye
7 Kas 2019
2
26
Merhabalar arkadaslar gecen ay Samsung 55q70rat modelini almistim ama memnun kalmayarak iade etmek zorunda kaldim. Q70 in yanlardan izlerken goruntunun kotu oldugunu ve mac izlerken bulaniklasmalar oldugunu farkettim . Salonum birazcik karanlik ve genis bi Alan. Genel olarak mac netflix oyun icin kullaniyorum Tvyi. Simdi Yeniden tv almaya karar verdim lg 55b8 modeli ilgimi cekiyor ayrıca 55q80ratta düşündüğüm modellerden biri 8600 TL civarı ikiside b8 in 2018 model olması kafamı karıştırdı. C9 modelide 10 bin TL. Ayrıca philipsin (8805 - 8303 urünleride nasıldır ? Bu fiyat araligina 55 inc olarak baska tavsiyeleriniz var midair ?Sizlerden tavsiye bekliyorum buyuk bir cikmaza girmis durumdayim

F Çevrimdışı

Floppy

Yeni Üye
30 Eki 2019
28
Merhaba 49N5300 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz,
Bütçe Max 3000 TL / Günlük kullanılacak bir TV. Başka öneriniz varmıdır 49 inç civarı, teşekkürler

Geri
Üst Alt