bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
1-AVI leri çoğu panel açmaz! eskiden den açıyordu ama şimdiler de bu işler de değişmiştir!

Not;
1-Sebeb;işin harbisi şudur>>herifler zaten bir çok "illegal" uygulamalar ve işler" v.s yapıyorlar ve işi daha da ileriye
götürmek istemedikleri için de arada bazı şeyleri kırpıyorlar!

2-Media Player(dahili)bana göre beş para etmez! tavsiyem işin Media player kısmını harici bir tane TVBox al onunla çöz!

Box lar da Codec sorunu yaşamaszın veya belki bir tek VC-1 de yaşayabilirsin!

2-bahsettiğin otomatik on/off bildiğim kadarıyla var,menüler de gez bulacaksın,alt komşumda 65NU8000 var ve menülerinde
var diye biliyorum otomatik kapanma ki her panelde bu vardır zaten!

3-kardeş "pazarlama işlerine" inanma HDR ne yaw! senin elinde hangi kaynak var da HDR mdr filan yapacaksın??
bunu geç şimdilik ve o ayara alırsan ki sanırım grey-out olmalıdır orası!(silik) takılma buna şimdilik,sen bu paneli yenimi aldın?

"SDR" izleyeceksin SD&HD leri!!

Kardeş sağdan soldan çok fena çuvallar bu panel!! VA dır çünkü ve max.20/25derece açı verir!! vertical/horizontal olarak da hiç açı vermez!
tam cepheden gözleriniz paneli orta/çok az orta üstüne gelecek şekilde en doğru açısı da budur!

Eski 82 lik paneli de unut artık! o panel 32 idi bu panel 55 lik dir!
Bu meretlerle(UHD paneller) de SD&HD yayınlar o eski paneller kadar iyi olmaz teknik olarak! hatta bana göre ciddi berbatlar 720 de bile!

Uydu dan 1080i diye verilen kanalların da neredeyse alayı 720 dir hatta 576 dır!

UHD de panel de downscale işlemi de berbat dır! hatta bazıları acaip çuvallıyor! UHD yayın istiyor bu paneller o zaman falso pek vermez
veya izleyen de zaten pek anlamaz!

Not;4/8/10/12K paneller zaten hazır üreticiler de! ama ortada daha düzenli 4K yayın yok ki! çakallar mal satabilmek adına ...K diye habire
panel çıkarıyorlar!

4-Bu yeni paneller stand-by de bir şey tüketmezler! takma kafanı böyle şehir efsanelerine! zaten çalışırken bile ortalama 80/120W yer!
siz yeter ki standy-by yapın yeterli dir ama otomatik Power-Off(süreli olan)onu bulun menüden aktif edin veya süre girin

oo Albani üstadım Saygılar.

İlk panelimi yardımınızla almıştım Panasonic TX-P55VT30E ALLAH razı olsun.

SD - HD yayında onun tadını yakalamak mümkün değil ama Elektrik Sarfiyatı nedeni ile satmıştım 1 yıl önce. Ciddi derecede verdiğiniz ayarlar ile elektrik faturasına 25-35 TL arası fark ettiriyordu . 1 yıldır 82 lcd ile idare ediyorum .

Bende bu foruma ve farklı forumlara baktım. Bu VA Panel - IPS olayına kafam takıldı ama bu 55nu8000 i coğu kişi çok övünce geçenlerde Teşhir den aldım 1 hafta oldu.

1-) * Otomatik Kapanma olayı menüde var olmasına var ama 4 SAAT :( :( Panasonic de 2 saat'di o bile cok geliyordu. Benim derdim

TV 1.5 saat aynı kanalda kalırsa kapansın. Stand By a geçmesin direk kapansın.

servis yazılım menusunu kurcaladım böyle bir ayar göremedim ondan sizlerden yardım istedim. Tamam 4 saat sonunda kapanıyor ama bu süreyi düşürecek bir ayar - yazılım v.s. rica ediyorum varsa böyle bir imkan. ?

2-) bir adet 55" TV de enişteme alacağız 3 kağıt max 3.5 kağıt verebilir oda maximum a 6-9 taksit olursa. Amaç ve kullanım yeri aynı. AVOX'un ucuz fiyatlı

Awox K5500RST 55" tam bütçesine göre ama bi 900-1200 TL daha verip şöyle az daha kaliteli birşey almak istiyor. VESTEL olur Grundig olur hani f/p ürünü herşey olur. yeterki sağdan soldan bakınca kararmalar olmasısın. bu konuda bir yardımınız olur mu=?

0 Çevrimdışı

01halil

Yeni Üye
14 Eki 2019
51
35
Merhaba arkadaşlar aşağı yukarı 1 aydır tv araştırma sürecindeyim; yalnız bırakın karar vermeyi iyice kararsızlık oluştu sonuçta alınan ürün belki 10 yıl kullanılacak dolayısıyla iyi isabetli karar vermek istiyorum öncelikle bu forumla tanıştıktan sonra vestel ürünlere yoğunlaştım eleye eleye 55ud9360 fiyat performansı karşılar diye düşündüm lakin onun da çok inceleme yorum vs yok tabiki hala kafamda ama bazı modeller kafamı kurcalıyor misal samsung 55ru7100 onun fiyatı da 4000 civarı bıraz yüksek son olarak da 55nu7500 curved cazip geldi 4200 tl ye bu tabloya bakarak bir yol yordam istiyorum teşekkürler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sn.bektafig

-otomatik kapanma NU8x de bildiğim kadarıyla ayar süreli değil! direk 4 saat görüyorum;benim eski paneller de süreli bunu
ayarlıyordum,4 saat zaten aşırı uzun,hiç kapanmasın o zaman!

yeni aldığım Grundig de bu süre(sinyal almıyorsa örneğin)5dakika sadece! otomatik ayar bana gerekmiyor,böyle bir ayar
varmı onuda bilmiyorum

-"Stand-by" a geçebilir;bunlar yeni nesil paneller güç tüketimleri hemen hiç yok,takılmayın böyle ayrıntılara
çalışsa bile çok az yakıyorlar!

Not;bu günümüz panelleri bence sürekli "Stand-by" da kalmalıdır!!!
Sistem direk yazılım üzerinden çalıştığı için power-off yapmak bence gereksiz,çünkü arada abuk işler yapıyor!

-Awox u bana bir sürü kişi soruyor ama hiç bilmiyorum bu mereti! ne de gördüm görsem bile bakmadım v.s
böyle dandik panellerin ben FHD sini tercih ederim! BIM den filan git 3-kuruşa al misali olursa alın takın

-Sanırım Vatan da Fibabanka kredisi devam ediyor(ben onunla almıştım Grundig panelimi)10 Taksit ve sıfır faizle

900/1200 kağıt verip de "kaliteli" panel mi var ki alasınız?? ayrıca "kalite" nedir? neyin kalitesi yaw
herifler panelin arka kapağını bile o kadar kalitesiz plastik den yapıyorlar ki aklınız şaşar!
ülen bari ABS maddesiyle üretilen kapak yapın!

"Kalite" filan deyip de Satıcıların filan gazını yemeyin sakın!
Bazı sıfatları veya kelimeleri v.s panel işin de Lugatınız dan çıkarın ltf!
Bunlar eskiden vardı,şimdi yok ve bitti gari

Herifler "MARKA" olduklarını veya sattıklarını sanıyorlar yaw!
yemişim onların markalarını,neyse Çin lileri bekliyorum ben artık,komik rakamlara bu çakallar dan çok daha ucuza mal çıkarıyorlar!
Hintli bile geliyor bu daha da beleş yaw(OpenPLUS) adamlar çok ciddi geliyorlar,ciddi yatırımlar yaptılar,Çin li ile artık kapışır bunlar

O Çevrimdışı

ortabag708

Yeni Üye
15 Eki 2018
22
59
Merhaba arkadaşlar aşağı yukarı 1 aydır tv araştırma sürecindeyim; yalnız bırakın karar vermeyi iyice kararsızlık oluştu sonuçta alınan ürün belki 10 yıl kullanılacak dolayısıyla iyi isabetli karar vermek istiyorum öncelikle bu forumla tanıştıktan sonra vestel ürünlere yoğunlaştım eleye eleye 55ud9360 fiyat performansı karşılar diye düşündüm lakin onun da çok inceleme yorum vs yok tabiki hala kafamda ama bazı modeller kafamı kurcalıyor misal samsung 55ru7100 onun fiyatı da 4000 civarı bıraz yüksek son olarak da 55nu7500 curved cazip geldi 4200 tl ye bu tabloya bakarak bir yol yordam istiyorum teşekkürler.

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
Merhaba arkadaşlar bende tv araştırırken bolca Adem beyin bilgileri ile karşılaştım. Aslında Adem beyin ilk resistor hakkinda hareretli olarak izlediği videoyu izlemiştim.(akım korumalı priz olayını ) Sonra bir yerden tanıdık geliyor diyince o video tekrar karşıma çıkmıştı.

Benim asıl soruma gelecek olursam şu anda buradan öğrendiğim kadarı ile mb82s anakarta sahip bir 43inc seg marka TV kullaniyorum. (hatta bu site sayesinde çekirdek güncelleme de yaptım. Bunun için ayrica teşekkür ederim. ) tv düz basit bir TV ne optik çıkışı var nede hdmı arc olayı. Elimde çok eskiden kalma bir 5.1 DVD okuyuculu ses sistemim var. Eskiden DVD alıp 5.1 keyfi yasayabiliyorduk. Fakat artık bundan vazgeciliyor. Netfilix blutv vb.. tabiykide 5.1 evde dekor olarak duruyor. Daha sonraları bu yıl kendime mi box aldım. Bu android boxta optik çıkış toslink ile var. Hatta netfilix ile artık kullanırım düşüncesi sevindirmisti fakat 5.1 ses çıkışı özelliği bu arkadaşta yokmuş. En fazla 2.1 ses alabiliyorum. En azından buda iyi bir sonuç. Yeni bir TV alırken bu arkadaşı kullanabilmem mümkün olur mu ? Ses sistemi Samsung htf 455
Ekran boyutu 55 inç olarak düşünüyorum. Görüntü kalitesi olarak seg şu anda yetiyor aslında. Awox STR 5600de sanırım hdmı arc yok. Optik çıkış var mı onuda bilmiyorum. Bu TV ile 5.1 ses alabilir miyim. Yoksa Samsung mu bakmaliyim. Yada ses sistemini çalıştırmaya uğraşmayim mi ?

F Çevrimdışı

felekman

Yeni Üye
2 Kas 2018
16
38
arkadaşlar mahallemdeki A101 de bugün Samsung 49NU7300 curved uhd tv fyatını 3499 tl olarak gördüm. Bu tv alınır mı? ben curved tv konusunda çok ön yargılıyım. şu an 42 inç LG kullanıyorum ve televizyonum smart değil. oturma odasında izlediğim tv çok sağlam ancak 4k ve smart bir tv istemekteyim. Bu samsung televizyon konusunda çok tereddütlerim var. curved konusunda bazı arkadaşlarım ağız tadıyla izlenmiyor ilginç görünüyor filan dediler. napsam düşünüyorum. al derseniz yarın gidip almayı düşünüyorum. bütçe kısıtlı ve 49 inç olması beni cezbetti.

skayalar2 Çevrimdışı

skayalar2

Aktif Üye
8 Eyl 2018
92
Adem Helvacı Adem Helvacı
Adem hocam senin tavsiyenle 55inç TV 49inç TV aldık ardından beko kurutma makinesi aldık.
Şimdi Bi yakınım yine TV arayışı içinde
49 veya 50 inç 4k smart WiFi dlna olan VA Samsung panel 2500 2600 gibi kısıtlı bir butçe ile TV arıyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.

bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
Sn.bektafig

900/1200 kağıt verip de "kaliteli" panel mi var ki alasınız?? ayrıca "kalite" nedir? neyin kalitesi yaw
herifler panelin arka kapağını bile o kadar kalitesiz plastik den yapıyorlar ki aklınız şaşar!
ülen bari ABS maddesiyle üretilen kapak yapın!

Can ustam yanlış anlaşıldı sanırım

2.200 TL AWOX 5500 'e vereeceğime 1000-1200 kağıd daha verip toplamda 3.200 -3300 TL ye bir tv alayım diyorum enişteme

vestel 55 ud 9500 için 11.11 i bekliyorum bi umut işte :)

onun haricinde 2.800 - 3.250 civarı arasında günlük ev kullanımı için Marka ayırt etmeksiniz bir tavsiyeniz olurmu. teşhir v.s. farketmez

kıymetli yorumlarınız için çok teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yalnışlık yok hocam,benim açımdan şu kadar daha verip de şunu alayım v.s hiç aklıma gelmiyor
zaten bahsettiğin 1/1,2bin kağıt benim için çok para yaw,değmez bu mallara böyle farklar,onu diyorum
işin Türkçesiyle,ama gider de beğenir ve ben bunu alıyorum derse kimse de karışamaz elbette,kısaca
bence fazla bayılmayın hepsi bu

UD9500 bence iyi sayılır(VA isteyen adam için)ayrıca fiyatı da güzel!
Grundig leri de bir inceleyin derim ben,bu herifler Vestel den bir tık daha iyiler hatta bir kaç tık bazı serilerin de
ama sorun şu ki bu herifler sankim mal satmak istemiyorlar gibi özellikle en üst seri panellerin de!
alt serilerin de durum böyle değil,onların fiyatları nisbeten güzel

Ama ben yok SmartTV,yok Android li olsun,yok NetFlix olmazsa-olmaz olsun veya her bir atraksiyonu da
yapsın v.s diye kriterim yok!! bunlara hiç bakmıyorumveya neyi istiyorsam gidip ilgili aletini alıp getirip
panele takıp kullanıyorum,PC(Dektop)ben de her daim bir şekil de devreye giriyor! Desktop ile her numarayı
çok daha güzel ve stabil yapabiliyorsunuz!
Ben deki panel de SmartTV var ama adama kafayı duvara çarptırır o derece rezil yani! kesinlikle kullanmıyorum
bir tek arada Youtube açatım hepsi o,"SS-IPTV" programı da var ama bana göre bu da çok dandik bir program
ben de hiç stabil çalışmıyor! neyse ki onu da PC den hallediyorum

ülen şu Çin liler ve Hintli ler bir sahaya çıksalar başka bir şey istemiyorum yaw!
umarım yakında bir kaç Distribütör çıkar da bu panelleri alırız!
yerli diyorsun,alayı Çin işi,Sony diyorsun o da harbi Çin işi kısaca alayı Çin işi,tek fark bu herifler "MARKA" satıyorlar!
etmişim Markasına yaw,ucuz olsa gam yemem,2.el araba parasına HiEnd paneller satılıyor yaw!

Xiaomi gidip HiEnd serisi için Samsung dan QLED Modül alıp takmış!
Huawei de sanırım bunu yaptı
OnePlus-Hintli uyanık da bunu yaptı veya yapacak v.s

bizim uyuz yerli montacılar giriş seviye paneller ile uğraşıyor hala,HiEnd işine de giremiyor maliyet sebebiyle
çünkü her şey "ithal" döviz almış başını gitmiş,Çin li 30 senedir parasını dolara eşitlemiş gidiyor! hatta daha iyi yere
geldi son yıllarda,adamla nasıl rekabet edeceğiz,anında yer bitirir bizi! zaten her şeyi kendisi üretiyor ithal girdisi
"sıfır"!

M Çevrimdışı

Mucahitatici

Yeni Üye
3 Kas 2019
1
31
Merhaba arkadaşlar sizenden acil bilgi rica ediyorum çeyiz diziyorum
1-) Samsung q60r mı
2-) sony xf9005 bu iki tv arasında kaldım tabi ki tavsiyeniz varsa lütfen benimle paylaşabilir misiniz

K Çevrimdışı

kasif

Yeni Üye
2 Ağu 2018
5
44
Merhabalar,

Samsung 49ru7100 ile 50ru7400 arasında ekran-görüntü teknolojisi, işlemci türünden ne fark var, yada fark var mıdır?

Bu iki ürünün fiyatları birbirine çok yakın(bazı kampanyalı sitelerde). normalde 49 bile bana büyük geliyor 50inç i düşünmüyorum, ama bir sitede yazılımsal ekran hızının 1400 ile 1900 arasında olduğu yazılmış, ayrıca birinde edge-led var diğerinde yok denilmiş.

Kısaca, 50ru7400 ün daha büyük olması zaten işime gelmiyor ve akıllı kumandası beni pek cezbetmiyor ama ekran, işlemci, anakart, yenileme hızı gibi farkları nelerdir? (3.600 TL verdikten sonra 50-100 TL daha verebilirim.)

M Çevrimdışı

mutti

Yeni Üye
4 Kas 2019
8
44
Değerli arkadaşlar çok hızlı tavsiyeye ihtiyacım var.

3500 TL'yi geçmeden 55 inç 4K TV ihtiyacım var. Turkcell TV+ kullanıcısıyım, ayrıca Next IPTv cihazım da var. Maç ve sinema izleyicisiyim, Netflix üyeliğim de var.

Bu şartlar altında en son aşağıdaki TV'lere kaldım. acilen bana bilgi verir misiniz, sizce hangisini seçmeliyim?

* slim kasa önceliğim, HDR olsun istiyorum, netflix uygulaması mutlaka olmalı.

* Telefunken 55TU8560 (Adem Bey, youtube tanıtım videonuzu izledim) Amazon.com'da şu an 3199 TL, TV'nin çıkış yılı sadece kafamı kurcalıyor,
* Vestel 55UD9360 (HDR var yok belirsiz) 11.11 de N11 de 3300-3400 TL arasına alınacak diye düşünüyorum,
* Vestel 55UD9200 (sanırım Telefunken 55TU8560 ile özellik olarak aynı ama 2019 yılı çıkışlı) 11.11 de N11 de 3300-3400 TL arasına alınacak diye düşünüyorum,

Panel, anakart vs bana çok uzak konular, sizler bunları da değerlendirerek bana tavsiye de bulunabilir misiniz.

Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji

PS: Vestel grubu markalar hakkında olumsuz yorumlara ihtiyacım yok, yan odada 40UD8400 Vestel 4K smart Tv var, yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Smart uygulamasının çok iyi olmadığını biliyorum ama işimi görüyor. Ayrıca burada Samsung'u göklere çıkaran kişilere de şunu söyleyebilirim, umarım Samsung cihazlarınızda sorunlu bir modele denk gelmezsiniz, 7 yıldır Samsung ne telefon, ne TV hiç bir ürününü evime sokmuyorum, sokmayacağım da. Vestel'in müşteri hizmetleri Samsung ile kıyaslanmıyor bile.

Geri
Üst Alt