bektafig
Aktif Üye
- 25 May 2018
- 78
- 35
1-AVI leri çoğu panel açmaz! eskiden den açıyordu ama şimdiler de bu işler de değişmiştir!
Not;
1-Sebeb;işin harbisi şudur>>herifler zaten bir çok "illegal" uygulamalar ve işler" v.s yapıyorlar ve işi daha da ileriye
götürmek istemedikleri için de arada bazı şeyleri kırpıyorlar!
2-Media Player(dahili)bana göre beş para etmez! tavsiyem işin Media player kısmını harici bir tane TVBox al onunla çöz!
Box lar da Codec sorunu yaşamaszın veya belki bir tek VC-1 de yaşayabilirsin!
2-bahsettiğin otomatik on/off bildiğim kadarıyla var,menüler de gez bulacaksın,alt komşumda 65NU8000 var ve menülerinde
var diye biliyorum otomatik kapanma ki her panelde bu vardır zaten!
3-kardeş "pazarlama işlerine" inanma HDR ne yaw! senin elinde hangi kaynak var da HDR mdr filan yapacaksın??
bunu geç şimdilik ve o ayara alırsan ki sanırım grey-out olmalıdır orası!(silik) takılma buna şimdilik,sen bu paneli yenimi aldın?
"SDR" izleyeceksin SD&HD leri!!
Kardeş sağdan soldan çok fena çuvallar bu panel!! VA dır çünkü ve max.20/25derece açı verir!! vertical/horizontal olarak da hiç açı vermez!
tam cepheden gözleriniz paneli orta/çok az orta üstüne gelecek şekilde en doğru açısı da budur!
Eski 82 lik paneli de unut artık! o panel 32 idi bu panel 55 lik dir!
Bu meretlerle(UHD paneller) de SD&HD yayınlar o eski paneller kadar iyi olmaz teknik olarak! hatta bana göre ciddi berbatlar 720 de bile!
Uydu dan 1080i diye verilen kanalların da neredeyse alayı 720 dir hatta 576 dır!
UHD de panel de downscale işlemi de berbat dır! hatta bazıları acaip çuvallıyor! UHD yayın istiyor bu paneller o zaman falso pek vermez
veya izleyen de zaten pek anlamaz!
Not;4/8/10/12K paneller zaten hazır üreticiler de! ama ortada daha düzenli 4K yayın yok ki! çakallar mal satabilmek adına ...K diye habire
panel çıkarıyorlar!
4-Bu yeni paneller stand-by de bir şey tüketmezler! takma kafanı böyle şehir efsanelerine! zaten çalışırken bile ortalama 80/120W yer!
siz yeter ki standy-by yapın yeterli dir ama otomatik Power-Off(süreli olan)onu bulun menüden aktif edin veya süre girin
oo Albani üstadım Saygılar.
İlk panelimi yardımınızla almıştım Panasonic TX-P55VT30E ALLAH razı olsun.
SD - HD yayında onun tadını yakalamak mümkün değil ama Elektrik Sarfiyatı nedeni ile satmıştım 1 yıl önce. Ciddi derecede verdiğiniz ayarlar ile elektrik faturasına 25-35 TL arası fark ettiriyordu . 1 yıldır 82 lcd ile idare ediyorum .
Bende bu foruma ve farklı forumlara baktım. Bu VA Panel - IPS olayına kafam takıldı ama bu 55nu8000 i coğu kişi çok övünce geçenlerde Teşhir den aldım 1 hafta oldu.
1-) * Otomatik Kapanma olayı menüde var olmasına var ama 4 SAAT :( :( Panasonic de 2 saat'di o bile cok geliyordu. Benim derdim
TV 1.5 saat aynı kanalda kalırsa kapansın. Stand By a geçmesin direk kapansın.
servis yazılım menusunu kurcaladım böyle bir ayar göremedim ondan sizlerden yardım istedim. Tamam 4 saat sonunda kapanıyor ama bu süreyi düşürecek bir ayar - yazılım v.s. rica ediyorum varsa böyle bir imkan. ?
2-) bir adet 55" TV de enişteme alacağız 3 kağıt max 3.5 kağıt verebilir oda maximum a 6-9 taksit olursa. Amaç ve kullanım yeri aynı. AVOX'un ucuz fiyatlı
Awox K5500RST 55" tam bütçesine göre ama bi 900-1200 TL daha verip şöyle az daha kaliteli birşey almak istiyor. VESTEL olur Grundig olur hani f/p ürünü herşey olur. yeterki sağdan soldan bakınca kararmalar olmasısın. bu konuda bir yardımınız olur mu=?