Sn. Adem Helvacı,
Can hoca (albani) toshiba 55sv685 önermişti vakti zamanında ve 6 yıl kullandık. Hala da kullanmaya devam ediyoruz.
4k tvye geçmek istiyorum artık. Bu anlamda bu cihazın görüntü kalitesine yakın bir ürün önerebilir misiniz bana?
Ya da şu awox lara bakıyorum 2 bin tl civarında U5600STR var, iş görür mü
Benim önemsediğim husus şu: gerçeğe yakın görüntü versin panel. (Tıpkı sv685 gibi)
Ayrıca bir de şu konu önemli benim için;
(Toshiba 55SV685 model TV'de Akıcılık yok. Yani taramalı/titremeli oluyor sahnelerin çoğu. Gerçek Hertz değerinden veya motion özelliğinin olmamasından kaynaklıdır diye düşünüyorum.)
Bu sorun u5600str'de var mıdır?
ya da panel alırken yüksek hertz'li olmasına mı foxlanalım?
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar zamanında albani üstadın tavsiyesi ile tosh sv panel kullanıyorum artık 4k ya geçiş vakti geldi yeni eve taşınma ile 4 metreden izleyeceğim için en az 70 inç düşünüyorum 70pus7304 ü gözüme kestirdim ancak hiç bi yorum göremedim bu tv ile ilgili ve bu philips in VA olan panellerinden bilgi sahibi olan varsa süper olur albani ustaya ulaşılamıyor herhalde, bizi öksüz bıraktın duyuyorsan evine dön hocam [IMG alt="albanez"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1453.jpg?1524245751[/IMG] albanez [IMG alt="BlackSea"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/598.jpg?1521302888[/IMG] BlackSea [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı
Şimdiden teşekkürler Saygılar
Bu arada 70 ve üzeri 10000-en fazla 11000 bütçeli tavsiyelerinize açığım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Dostum sv den sonra awox falan seni ne kadar tatmin eder bilemedim zira sv Full array Local dimming bi paneldi şu an full array panel bildiğim sonyxf9300 serileri onlarında fiyatları malum daha iyisini seninde bildiğin gibi can usta bilir
Bende bahsettiğin sorun hiç olmadı ama belirtmeliyim ki benim sv 46 idi o da bi etkendir diye düşünüyorumPioner kuro teknolojisi ve toshiba sv685 gibi panellerin yanından geçemez zaten awox da maddi bakımdan ve 4k açısından iç görsün diye düşünmüştüm.
Ayrıca Can hoca ile irtibata geçtim, bu cihazlara yakın sony 55xf9005 öneriyor 7 bin TL ya da vestel 55UD9500 öneriyor 4 bin TL
Bu arada sv685 9/10 senelik ömrünü doldurmak üzere. Bir panel için de gayet iyi bir süre sanki zaten fırın gibi ısınıyor ve müthiş elektrik tüketiyor.
Bir tek memnuniyetsizliğim (ki bana ve birkaç kişiye denk gelmiş) akıcılık sorunu.
(Toshiba 55SV685 model TV'de Akıcılık yok. Yani taramalı/titremeli oluyor sahnelerin çoğu. Gerçek Hertz değerinden veya motion özelliğinin olmamasından kaynaklı olsa gerek. Üstadlar daha iyi bilir.)
55" tv için SEG 55SBU700 modeline göz atınız. mb130s, LG IPS paneldi benim sorgulattığım ürün. Yine seri numarasından almayı düğündüğünüz ürünü sorgulatırsınız.@Adem Helvaci hocam bunu küçük bi eleştiri olarak alin ama bana alınmayın tavsiye forumu diye site açmışsiniz hoş güzel ama tavsiyede bulunmuyosunuz zira doğru düzgün panel olmadığını söylüyor sunuz haklisiniz ama bizde tv alacaz tavsiye bekliyoruz siz işe profesyonel bakiyorsunuz ama şahsen ben ev kullanicisiyim görüntü geç kalmış gölgelenmiş yansimiş gosting vs siz söylemeseniz haberimiz bile olmaz abarti olmadığı sürece herşey kabulümdur yani bana temiz görüntü verecek tercihim ips olan smart 55 inç 4k bi tv lazim maç felan izlemem normal kanallar işte kronik sorunu olmayan samsung tercihim ama pahali geliyor vesteller karma panel
Ben Samsung Q60 ı tercih ederdim,mediamarkt'ta ikisinide gördüm.Ben VA panelli Philips 50 PUS 7304 ü gördüm kontast düşük geldi gözüme.Samsung ise yüksek kontrast oranıyla dikkat çekiyordu.Sana tavsiyem burada ne yazılırsa yazılsın kendi gözlerinle bak iyice kıyasla ona göre karar ver.Kıyaslarken de aydınlık sahne,karanlık sahne ve doğal cilt tonlarına iyice bak.Arkadaşlar Merhaba,
Tam Philips 55PUS7304 (the one) alacakken kafam tamamen karıştı.
LG SM8600PLA nanocell teknolojisi mi?
Yoksa Samsung 55Q60RA QLED TV mi?
Bu yazdığım iki TV'ye göre 7304 ü kıyaslar mısınız?
Teşekkürler.
Nerden soruglatıyoruz acaba. bu sorgulatma dediğimiz anakart ve panel bilgisini mi veriyor hangi site ?55" tv için SEG 55SBU700 modeline göz atınız. mb130s, LG IPS paneldi benim sorgulattığım ürün. Yine seri numarasından almayı düğündüğünüz ürünü sorgulatırsınız.
Metro, Carrefour, Vatan Computer, Kipa-Migros marketlerde bulabilirsiniz. Her birinde farklı fiyatlar.