E Çevrimdışı

emred

Yeni Üye
22 Eki 2019
1
36
Arkadaşlar Merhaba,
Tam Philips 55PUS7304 (the one) alacakken kafam tamamen karıştı.

LG SM8600PLA nanocell teknolojisi mi?

Yoksa Samsung 55Q60RA QLED TV mi?

Bu yazdığım iki TV'ye göre 7304 ü kıyaslar mısınız?

Teşekkürler.

L Çevrimiçi

La1end

Yeni Üye
9 Eki 2019
34
40
Bu gidişle tv alamicaz heralde 55ud8200e bakarken karma panel işi kafami karıştırdı aslinda çok açılı değil oturma düzeni ama deneme yapmadığım va denk gelirse sorun yasarmiyim diye tereedutte kaldim 55ud9360 olsun dedik va ymis ayrica sorunlu diyolar 55ru7100 55ru7105 arasinda ne fark var gönlüm samsungtan yana pahali ama taksit vs samsunga kayacaz heralde

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
Sn. Adem Helvacı,
Can hoca (albani) toshiba 55sv685 önermişti vakti zamanında ve 6 yıl kullandık. Hala da kullanmaya devam ediyoruz.

4k tvye geçmek istiyorum artık. Bu anlamda bu cihazın görüntü kalitesine yakın bir ürün önerebilir misiniz bana?
Ya da şu awox lara bakıyorum 2 bin tl civarında U5600STR var, iş görür mü :)

Benim önemsediğim husus şu: gerçeğe yakın görüntü versin panel. (Tıpkı sv685 gibi)
Ayrıca bir de şu konu önemli benim için;
(Toshiba 55SV685 model TV'de Akıcılık yok. Yani taramalı/titremeli oluyor sahnelerin çoğu. Gerçek Hertz değerinden veya motion özelliğinin olmamasından kaynaklıdır diye düşünüyorum.)

Bu sorun u5600str'de var mıdır?

ya da panel alırken yüksek hertz'li olmasına mı foxlanalım?

Z Çevrimdışı

zgidod

Yeni Üye
23 Eki 2019
4
43
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar zamanında albani üstadın tavsiyesi ile tosh sv panel kullanıyorum artık 4k ya geçiş vakti geldi yeni eve taşınma ile 4 metreden izleyeceğim için en az 70 inç düşünüyorum 70pus7304 ü gözüme kestirdim ancak hiç bi yorum göremedim bu tv ile ilgili ve bu philips in VA olan panellerinden bilgi sahibi olan varsa süper olur albani ustaya ulaşılamıyor herhalde, bizi öksüz bıraktın duyuyorsan evine dön hocam :) albanez [IMG alt="albanez"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1453.jpg?1524245751[/IMG] albanez albanez BlackSea [IMG alt="BlackSea"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/598.jpg?1521302888[/IMG] BlackSea BlackSea Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı
Şimdiden teşekkürler Saygılar

Bu arada 70 ve üzeri 10000-en fazla 11000 bütçeli tavsiyelerinize açığım

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sn. Adem Helvacı,
Can hoca (albani) toshiba 55sv685 önermişti vakti zamanında ve 6 yıl kullandık. Hala da kullanmaya devam ediyoruz.

4k tvye geçmek istiyorum artık. Bu anlamda bu cihazın görüntü kalitesine yakın bir ürün önerebilir misiniz bana?
Ya da şu awox lara bakıyorum 2 bin tl civarında U5600STR var, iş görür mü :)

Benim önemsediğim husus şu: gerçeğe yakın görüntü versin panel. (Tıpkı sv685 gibi)
Ayrıca bir de şu konu önemli benim için;
(Toshiba 55SV685 model TV'de Akıcılık yok. Yani taramalı/titremeli oluyor sahnelerin çoğu. Gerçek Hertz değerinden veya motion özelliğinin olmamasından kaynaklıdır diye düşünüyorum.)

Bu sorun u5600str'de var mıdır?

ya da panel alırken yüksek hertz'li olmasına mı foxlanalım?

Dostum sv den sonra awox falan seni ne kadar tatmin eder bilemedim zira sv Full array Local dimming bi paneldi şu an full array panel bildiğim sony xf9300 serileri onlarında fiyatları malum daha iyisini seninde bildiğin gibi can usta bilir

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar zamanında albani üstadın tavsiyesi ile tosh sv panel kullanıyorum artık 4k ya geçiş vakti geldi yeni eve taşınma ile 4 metreden izleyeceğim için en az 70 inç düşünüyorum 70pus7304 ü gözüme kestirdim ancak hiç bi yorum göremedim bu tv ile ilgili ve bu philips in VA olan panellerinden bilgi sahibi olan varsa süper olur albani ustaya ulaşılamıyor herhalde, bizi öksüz bıraktın duyuyorsan evine dön hocam :) albanez [IMG alt="albanez"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1453.jpg?1524245751[/IMG] albanez albanez BlackSea [IMG alt="BlackSea"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/598.jpg?1521302888[/IMG] BlackSea BlackSea Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı
Şimdiden teşekkürler Saygılar

Bu arada 70 ve üzeri 10000-en fazla 11000 bütçeli tavsiyelerinize açığım

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum sv den sonra awox falan seni ne kadar tatmin eder bilemedim zira sv Full array Local dimming bi paneldi şu an full array panel bildiğim sonyxf9300 serileri onlarında fiyatları malum daha iyisini seninde bildiğin gibi can usta bilir

Pioner kuro teknolojisi ve toshiba sv685 gibi panellerin yanından geçemez zaten awox da:) maddi bakımdan ve 4k açısından iç görsün diye düşünmüştüm.

Ayrıca Can hoca ile irtibata geçtim, bu cihazlara yakın sony 55xf9005 öneriyor 7 bin TL :) ya da vestel 55UD9500 öneriyor 4 bin TL

Bu arada sv685 9/10 senelik ömrünü doldurmak üzere. Bir panel için de gayet iyi bir süre sanki:) zaten fırın gibi ısınıyor ve müthiş elektrik tüketiyor.
Bir tek memnuniyetsizliğim (ki bana ve birkaç kişiye denk gelmiş) akıcılık sorunu.
(Toshiba 55SV685 model TV'de Akıcılık yok. Yani taramalı/titremeli oluyor sahnelerin çoğu. Gerçek Hertz değerinden veya motion özelliğinin olmamasından kaynaklı olsa gerek. Üstadlar daha iyi bilir.)

Z Çevrimdışı

zgidod

Yeni Üye
23 Eki 2019
4
43
Pioner kuro teknolojisi ve toshiba sv685 gibi panellerin yanından geçemez zaten awox da:) maddi bakımdan ve 4k açısından iç görsün diye düşünmüştüm.

Ayrıca Can hoca ile irtibata geçtim, bu cihazlara yakın sony 55xf9005 öneriyor 7 bin TL :) ya da vestel 55UD9500 öneriyor 4 bin TL

Bu arada sv685 9/10 senelik ömrünü doldurmak üzere. Bir panel için de gayet iyi bir süre sanki:) zaten fırın gibi ısınıyor ve müthiş elektrik tüketiyor.
Bir tek memnuniyetsizliğim (ki bana ve birkaç kişiye denk gelmiş) akıcılık sorunu.
(Toshiba 55SV685 model TV'de Akıcılık yok. Yani taramalı/titremeli oluyor sahnelerin çoğu. Gerçek Hertz değerinden veya motion özelliğinin olmamasından kaynaklı olsa gerek. Üstadlar daha iyi bilir.)
Bende bahsettiğin sorun hiç olmadı ama belirtmeliyim ki benim sv 46 idi o da bi etkendir diye düşünüyorum

bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
Merhabalar

Daha once 50VU73T almıştım hiç beğenmedim. Sağ sol açılardan ekran siyahlaşıyor.

Ben 24 m² dikdörtgen şeklinde salon ( Kısa ortaya bir 55" tv almak istiyorum )

Bütceme
Awox K5500RST 55'' 140 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

uyuyor ama bi 800-1000 TL daha verip şöyle eli yüzü düzgün 3000-3100 TL arasına vestel yada siz ne tavsiye edersiniz almak istiyorum.

Teknik Detaylardan hiç anlamıyorum bir sürü şey yazılmış kafamı karıştırmaktan başka anladığım birşey yok

bu 11.11 indirimi de yaklaşıyor. Sıcak fırsatlar bolumunu de takip ediyorum.

Kullanım Amacı : Diktortgen seklinde bilineceği uzere koltuklar yanlarda karsıda 2 li oluyor. klasik ev dizilimine uygun. yan acılardan bakınca ekranda 50vu73t deki gibi siyahlanmalar olmayacak . HDMI dan laptop bağlayınca beinconnect de maç izlerken top kare kare gitmeyecek. birde harici harddisk bağlayınca mp4 - divx - mkv dosyalarını ( ses kodeği desteklemiyor v.s. gibi hata vermeyecek bir TV arıyorum.

Hangi tv modelini almamı tavsiye edebilirsiniz rica etsem .

L Çevrimiçi

La1end

Yeni Üye
9 Eki 2019
34
40
@Adem Helvaci hocam bunu küçük bi eleştiri olarak alin ama bana alınmayın tavsiye forumu diye site açmışsiniz hoş güzel ama tavsiyede bulunmuyosunuz zira doğru düzgün panel olmadığını söylüyor sunuz haklisiniz ama bizde tv alacaz tavsiye bekliyoruz siz işe profesyonel bakiyorsunuz ama şahsen ben ev kullanicisiyim görüntü geç kalmış gölgelenmiş yansimiş gosting vs siz söylemeseniz haberimiz bile olmaz abarti olmadığı sürece herşey kabulümdur yani bana temiz görüntü verecek tercihim ips olan smart 55 inç 4k bi tv lazim maç felan izlemem normal kanallar işte kronik sorunu olmayan samsung tercihim ama pahali geliyor vesteller karma panel

vanosfer Çevrimdışı

vanosfer 

Aktif Üye
17 Ocak 2019
293
@Adem Helvaci hocam bunu küçük bi eleştiri olarak alin ama bana alınmayın tavsiye forumu diye site açmışsiniz hoş güzel ama tavsiyede bulunmuyosunuz zira doğru düzgün panel olmadığını söylüyor sunuz haklisiniz ama bizde tv alacaz tavsiye bekliyoruz siz işe profesyonel bakiyorsunuz ama şahsen ben ev kullanicisiyim görüntü geç kalmış gölgelenmiş yansimiş gosting vs siz söylemeseniz haberimiz bile olmaz abarti olmadığı sürece herşey kabulümdur yani bana temiz görüntü verecek tercihim ips olan smart 55 inç 4k bi tv lazim maç felan izlemem normal kanallar işte kronik sorunu olmayan samsung tercihim ama pahali geliyor vesteller karma panel
55" tv için SEG 55SBU700 modeline göz atınız. mb130s, LG IPS paneldi benim sorgulattığım ürün. Yine seri numarasından almayı düğündüğünüz ürünü sorgulatırsınız.
Metro, Carrefour, Vatan Computer, Kipa-Migros marketlerde bulabilirsiniz. Her birinde farklı fiyatlar.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Arkadaşlar Merhaba,
Tam Philips 55PUS7304 (the one) alacakken kafam tamamen karıştı.

LG SM8600PLA nanocell teknolojisi mi?

Yoksa Samsung 55Q60RA QLED TV mi?

Bu yazdığım iki TV'ye göre 7304 ü kıyaslar mısınız?

Teşekkürler.
Ben Samsung Q60 ı tercih ederdim,mediamarkt'ta ikisinide gördüm.Ben VA panelli Philips 50 PUS 7304 ü gördüm kontast düşük geldi gözüme.Samsung ise yüksek kontrast oranıyla dikkat çekiyordu.Sana tavsiyem burada ne yazılırsa yazılsın kendi gözlerinle bak iyice kıyasla ona göre karar ver.Kıyaslarken de aydınlık sahne,karanlık sahne ve doğal cilt tonlarına iyice bak.

L Çevrimiçi

La1end

Yeni Üye
9 Eki 2019
34
40
vanosfer keskin10 açıkçası yan marka alma taraftarı değilim vestellerde smart sorunu yorumlarda çok gördüm youtube açılmıyor vs gibi söylediğin tvye baktım ayni sorun onda da mevcut görünüyor içim atmadi fiyatta iyi aslinda ama adem hocam marka adina fazla para veriyorsunuz diyor ama ben katılmıyorum buna yan markayla ana marka arasinda söylediği olabilir ama ana markalar arasinda mühendislik farkı vardir kalite illaki farkeder örneğin ledleri kimisi cift tarafli bantla yapıştırıyor kimisi çentikli tasarim yapmış düşmesin diye ona lelderi geçirmiş ben kaliteden yanayım her zaman tabii kalitede ucuza olmuyor fazla para vermekte istemiyorum ama sorun yaşayacağım bir üründe almak istemem

bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
55" tv için SEG 55SBU700 modeline göz atınız. mb130s, LG IPS paneldi benim sorgulattığım ürün. Yine seri numarasından almayı düğündüğünüz ürünü sorgulatırsınız.
Metro, Carrefour, Vatan Computer, Kipa-Migros marketlerde bulabilirsiniz. Her birinde farklı fiyatlar.
Nerden soruglatıyoruz acaba. bu sorgulatma dediğimiz anakart ve panel bilgisini mi veriyor hangi site ?

Daha once 50VU73T almıştım hiç beğenmedim. Sağ sol açılardan ekran siyahlaşıyor.

Ben 24 m² dikdörtgen şeklinde salon ( Kısa ortaya bir 55" tv almak istiyorum )

Bütceme
Awox K5500RST 55'' 140 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

uyuyor ama bi 800-1000 TL daha verip şöyle eli yüzü düzgün 3000-3100 TL arasına vestel yada siz ne tavsiye edersiniz almak istiyorum.

Teknik Detaylardan hiç anlamıyorum bir sürü şey yazılmış kafamı karıştırmaktan başka anladığım birşey yok

bu 11.11 indirimi de yaklaşıyor. Sıcak fırsatlar bolumunu de takip ediyorum.

Kullanım Amacı : Diktortgen seklinde bilineceği uzere koltuklar yanlarda karsıda 2 li oluyor. klasik ev dizilimine uygun. yan acılardan bakınca ekranda 50vu73t deki gibi siyahlanmalar olmayacak . HDMI dan laptop bağlayınca beinconnect de maç izlerken top kare kare gitmeyecek. birde harici harddisk bağlayınca mp4 - divx - mkv dosyalarını ( ses kodeği desteklemiyor v.s. gibi hata vermeyecek bir TV arıyorum.

Hangi tv modelini almamı tavsiye edebilirsiniz rica etsem .

L Çevrimiçi

La1end

Yeni Üye
9 Eki 2019
34
40
Ips vestel vs derken bugün başka şeylere yöneldik mediamarkta önce ips deyince lgye baktık görüntü güzeldi sonra samsunga yöneldik va istemiyorum dedim ama yandan solma felan görmedim ayni görüntüyü veriyor kanal açalım dedim usbden taktilar tmm dedik
+3yil garantiyle 6080 liraya gelmisti kredi vs alamadık ordan vatana gittik ayni tvye baktik 5700 liradan +3yil garanti 6216ya geldi 10 taksit fibabank kredisiyle aldik temennim uzun ömürlü olur işallah verdiğimiz paraya değsin taksit olarak idare eder ama toplamda çok pahali yapcak bişey yok bu arada yanında QLed vardi ben satin alırken eşimin gözü takılmış 1000 lira daha verelim bunu alalim dedi baktim hakkaten pürüz yok çok temiz görüntü vardi ama öyle öyle derken çok aştık bütçeyi yarın geleck işallah

Geri
Üst Alt