albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler selamlar,normal de artık hiç bir yer de yazmıyorum,emekli idim bir daha emekli oldum!
TR de forumların boku çıkmış,hem de seneler öncesin den

1-Bana "4K" deyip duruyorlar;benim böyle "pazarlama işleriyle" hiç bir devir de işim olmadığı için,gülüp geçiyorum
iyi de sen hala 4K almadın mı diyenler oldu/oluyor;aldım beyler,3 kağıt bayıldım Grundig(geçen yılın en üst serisi olan
Immensa serisinin 49" olanını aldım-"Monitör" olarak kullanmak için-1 yıllık teşhir den duran ve 6 aydır takip ettiğim
paneli Ağustos sonunda alıp eve getirdim,geçen sene 5 kağıda satıyorlar dı,ben de çüşş demiştim! 1 sene durdu oldu
3 kağıt ve bende kaptım;öncelikle kriterim görüntü filan değildir kimse dalgaya düşmesin beni görüntü olarak kesen
panel zaten yok,olsa bile bende onu alacak daha doğrusu o rakamlara kıyacak göz yok!

Ancak bu panel rakam 3 kağıt olunca yorum yapmak farz gibi oldu gari!
100Hz 10-bit S-IPS(LGD)üst seviye bir panel,"Monitör" olacağı için özellikle IPS tercih ettim!
3 kağıda bundan iyisini zaten ne buldum ne de gördüm! 5/6/7 gibi rakamlar bile bana çok uzak yaw!
yoksa bayılıp Sony veya SAmy alacaktım,ama onlar da beni hala aman aman kesmediler
Evde iki tane daha Tosh var,bu aldığım panel onların yayında bir garip kaldı yaw!

Not;Tosh SV685 için bahsedilen akıcılık v.s motion sorunu sanırım bu bir kaç arkadaşta çıkan büyük ihtimalle de
donanımsal(Tosh da farklıdır bu yapı)olabilir zira yaklaşık 5000 tane SV satıldı TR de;benim duyduğum ise sadece
3 adet dir!!! dikkatinizi çekerim tamir-servislik v.s olarak 5bin panel den böyle son derece düşük sıkıntılı panel oranı
Pio da bile yoktur!!!

Geçen çatıya usta geldi,çanakları filan ayarlattım,salona indi SV yi gördü abi kaç model dedi önce! 2009 dedim
şaşırdı sonra "plazma değilmi" abu bu dedi;he he plazma dedim!
Receiver ı gördü herif "Kathrein" hayatında duymamış! ülen sen nasıl çanak çömlek ustasısın yaw!
yayındaki çırağa gösterdi;yaw baksana "ne biçim görüntü ver" dedi

kısaca yemişim 4K sını ben sizleri bilemem bana HD yetiyor! 4K olayı Demo dan öteye gidemiyor,4K BD medialar çıktı
ama kaç kişide ne kadar var v.s Grundig de TV filan izlemiyorum;görüntü bana göre yaramaz(aslında süper diyebilirim
kısaca herifler bazı modeller de derslerini çok iyi çalışmışlar dır)Astra+Hotbird+Türksat dan sanırım toplam 24 tane UHD kanal
çıkıyor hepsini indirdim listeye ama çoğu şifreli(herifler demoyu bile şifrelemişler yaw!)başka ne HD ne de SD filan indirdim
bomboş duruyor kanal listesi 24 tane UHD dışında,PC veya TV Box üzerin den arada IPTV izliyorum hepsi bu

2-Vestel den en son çıkan 9500 modelini(VA panel)oldukça beğendim! o paraya ondan iyisi yok gibi,bence Vatana gidip inceleyin
sanırım zincir mağazalara üretilmiş bu model(Vestel bayisi öyle dedi bana,Adem daha doğrusunu bilir)
Samsung VA da olsa artık hikaye oldu,dalgaya düşmeyin lütfen
Bir tek QD-High-End paneli Samy üretiyor diğerlerinin alayı ÇİN malı harbiden! Taiwan bile işi komple Çine devretti!

Çin zaten,Taiwan ve Kore ile caponun ağzına mıçtı bu işler de! kimse yok capon yok kore more filan diye avunmasın ya da böyle
laflara yemlere filan sakın gelmeyin,satıcıları da sallayın gitsin!

NoT;Samy de LGD de artık bu işten sıkıldılar zarar ediyorlar ve kaçacaklar! zaten malı da Çin li üretiyor laf aramızda!
sanırım bugün veya dün açıkladı Samsung/Korea olarak;QD-HighEnd serilerin dışında işi bırakıyorlar dükkanı da Çin liye
devrediyorlar! bir ihtimal OLED işin giriyorlar ama Çin li o işi de kapmış gibi!
LGD ise 3.çeyrek de TV işinden $ 377 milyon kağıt ZARAR açıklamış dır,toplam zarar(TV bölümü) yıllık bazda $ 1 milyarı geçecek!

LGD de şunu düşünüyor(bunların durumları Samy den de vahim dir!) OLED işini komple ihale açıp Çinli ye devretmek veya direk
birisiyle anlaşıp tüm fabrikaları Çin liye kakalamak!sanırım ilk teklif Huawei den geldi bile,herifler para mok gibi yaw,basıl alıyorlar
kaç paraysa!
Düşünün HiSense sadece "isim hakkı" için Toshiba dan ve sadece "TV" üretimi için $ 140 milyon kağıt basıp aldılar!
Vestel ise bir kaç milyona alırız demişlerdi! ülen senin ne işin var böyle rakamlarla kaldıki varmı sende bu para!
Bir diğer konu,Samsung ağladı-sızladı ve Kore devleti tam $ 11 milyar kağıt faizsiz v.s kredi veriyorlar! Devlet başkanı geldi ve açıkladı!

Kısaca KORE işi bitti,kimse kimseyi Kore more filan diye yemesin!
Huawei süper sayılabilecke TV üretti bile komik rakama hem de!
HiSense zaten dev üretici
Xiaomi de sırada fırsat kolluyor

Hintli "OpenPlus" bilmem ne diye birileri var,adamlar yine süper TV üretmişler komik rakamlara(paneli Çin işi tabi ki)
ancak Hintli panel işine giriyor çok yakında!

Oled leri de dahili pazarda Çin liler komik rakamlara alıyorlar! Burn-in olsa ne yazar gidip yenisini alıyor herifler yaw

++

Kısaca sağda-solda dolanıp da forumlar da filan muhabbetlere haybeye girmeyin,gidin kafanıza yatan bir şeyi alın geçin oturun
ama sakın ha 2.el arabası gibi olan TV leri almayın!!
Onları da alanlar var,her devirde vardı,fiyatına bile bakmayanlar da vardır! iyide bu tipler zaten forumlarda filan olmazlar!
iş Çin liye kaldı,pazarı da marketler filan oldu yaw A101,BIM filan gibi tam ayağa düştü TV işi

Hergün sahilde yürürüm,Vatan Lara nın önünden de günde en az iki kere geçerim,sinek avlıyor adamlar aylardır hatta son iki yıldır!
beni iyi tanırlar,yazın muhabbet ediyorduk terleyip soluklanmak için 21/22 civarı kendimi mağazaya atıyordum,o saat de kapının
bile önünden geçen yok yaw! bu herifler şayet "Cep telefonu" da satmasalar dükkanı çoktan kapatmışlardı! MMarkt de aynen böyle
veya Teknosa filan alayı telefon satıyor da ondan içeri de müşteri oluyor!

3-Grundig için iki kelam daha edeyim,herifler sanırım "marka" nın önüne arkasına filan sığınıp fiyatı Ali bey kötü şişiriyor,hem de
çok bilinçli olarak,ama malların da sorun yok gibi veya iyi mal yapıyorlar v.s ama bu rakamlar geçirmece oluyor,ayıp da oluyor!
TV işinde Vestel den çok daha iyiler! VA/IPS olarak iyi gidiyorlar+Servis destek çok iyi gece 1/2 gibi aradım tüm bilgileri aldım!
bir tek IPTV yi kurduramadılar! servis geldi o da beceremedi(zaten boktan bir program yüklemişler-ben iki gün uğraştım sonunda
yükleyip ziledim) kısaca TV leri her seviyede iyi sayılır,en üst serileri ise bayağı iyi! şu anda GCU9800 var 55lik olanı 7,5 kağıt
çüşşş dedim yine! satılıyormu diye sordum elemana yok dedi! o rakama millet Samsung veya Sony alıyorlar dedi! ülen 7,5 kağıt
nereden çıktı şimdi,sanırım ben bunun da 1 yıllık teşhirini nasip olursa önümüzdeki yaz ortasında 4/5 kağıda alabilirim eldekini
de okutursam tabiki,bu yeni panel gerçekten çok iyi(IPS)

Smart işi dandik,bendeki seride NetFlix yoktur(zaten işimde yok bununla!)alt seride NetFlix var,ülen ne iştir diye soramadım bile
abuk subuk işler yapmışlar bu konuda,Android de yok zaten işim de olmaz,TV Box ile her şeyi çok daha stabil yapabiliyorum!
bir alay program v.s yüklemişler hiç bir boka yaramıyor(alayı da paralı zaten!)
USB3.0 var(bu çok güzel zira bir dünya rakama satılan çoğu panel de 3.0 yok 2.0 var!) ama MediaPlayer desteği osuruk,extHDD
bağladım codec v.s olarak hemen hepsini açtı sorunsuz olarak(Samsung/Sony den biraz daha geniş destek veriyor,bu konuda
iyi)ancak "resim kalitesi" Player kaynaklı olarak bana göre kötü! buna bir şey takıp da bir bok izlenmez,ben de Box veya PC den
hallediyorum bunları,Receiver dan izliyorum(codec sorunu biraz var bunda da yoksa Kathrein bunların hepsinin ağızlarına mıçıyor
laf aramız da)

Not;bazı arkadaşlar gerçekten bu TV işini ya hiç bilmiyor ya da acaip abartı içine giriyor adam istiyor ki her bir şeyi yapsın-açsın
codec modec olmasın yok Android olsun yok bilmem nereye girsin v.s v.s v.s
yaw beyler bir şey zaten teknik olarak da mümkün değildir!olsa bile hepsinden ortaya karışık orta halli bir şeyler olur,yaw çakal herif
25bin kağıda panel satıyor USB3.0 yok ülen neden yok,kaldımı 2.0 yaw!

Piyasa da 100Hz/10-bit(gerçek 10bit ama,yandan çakma 10-bit değil ama!)TV kalmadı sayılır sadece malum markaların en üstten
bir veya iki modelin de vardır!

abi 100Hz mi diye sormayın satıcılara veya 10-bit mi diye! zaten o da bilmez ne mal olduğunu!
yazılımla filan işi götürüyorlar,Ruslar ve Taiwan lılar sağolsunlar!

Bu işi bitti beyler,Korelileri takip ederseniz anlarsınız bittiğini,"telefon" ile işi götürüyorlar,ama onuda bitirecek Çin li!
zaten LGD top attı gibi telefon işinde!
Hintli bile Open bilmem ne ile kötü daldı aleme!
Çin li ise rakip olan/olacak her türlü adamı basıp satın alıyor bünyesine!

şimdi uyanık Koreliler de işleri Çin liye çakmak için zemin hazırlıyorlar!

IPhone/Samsung topun ağzında lar,Çin li Xiaomi ile Huawei çok fena geliyorlar! tutana aşk olsun yaw
daha bitmedi TV için TPV/TCL/SkyWorth Hisense v.s v.s herifler acaip geliyorlar!
USA yı bile yıktılar! Trump çok cart-curt etti ama yemedi Çin li IPhone ve Apple v.s bunları silecekler ortalık dan
bunları protesto edin beyler,IPhone çok kötü mikiyor insanları zaten o da harbi Çin malı yaw! Apple duble mikiyor
ama Çin li çok fena bitirecek bu çakalları

Amerikalılar bile Apple/IPhone bırakıyorlar gibi zaten bir tek onlar tutuyor bu malları ama küfürün de bini bir para bu çakallara!
yabancı forumları ve kaynakları izleyin,millet nerde anlarsınız ama bizim millet hala IPhone diyor başka şey demiyor ülen Çin liye
kafamı tutuyoruz biz

iyi günler herkese++
Saygılar

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289
Salonumda 2017 model Sony 55w805C FullHD TV var. Oturma odasına 49-50" TV düşünüyorum. Vestel 49UD8000 düşünüyorum. Bu TV nasıldır? Şuan istanbulbilisim.com da 2300 TL + 250 TL 3 yıl uzatılmış garanti ile almak istiyorum. 3 tul Vestel +3 yılda uzatılmış ile 6 yıl en azından garantisi olacak TV nin. SizCe mantıklı bir seçim mi yapmışım? Klasik TV kullanıcısıyım. En büyük lüksüm Netflix ile dizi/film izlemek. Arada IPTV ilzemek. IPtv uygulaması nasıldır? Teşekkürler

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289
Şimdi İstanbul bilişimde 3 yıl Vestel garantili yazıyor TV, bende extra 3 yıl garanti almak istiyorum. Ama extra garanti açıklamasını okuduğumda 2 yıl bittikten sonra devreye giriyor diyor. Ama Vestel 3 yıl garantili yazıyor.

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
Herkese merhabalar.
Vestel 49FD7400
Toshiba 43L2863
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kusura bakmayın yanlışlıkla gönderdim. :)
Vestel 49FD7400 2,200TL
Toshiba 43L2863 2,100TL
BU İKİ TV ARASINDAN SİZCE HANGİSİNİ ALMAK MANTIKLI ARKADAŞLAR. BAKIYORUM ÖZELLİKLER ARASINDA ÇOK FARK YOK.
AMA VESTEL 49 TOSHİBA 43 İNÇ NEDİR BU İŞİN KERAMETİ? YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
kardesim yok yere o parayi vestel ismine verme 49NX700 AL NEXON 1800 TL 7400 İLE ayni tv 400 liran cebinde kalsin smart netfliks hepsi var

kardesim yok yere o parayi vestel ismine verme 49NX700 AL NEXON 1800 TL 7400 İLE ayni tv 400 liran cebinde kalsin smart netfliks hepsi var
vestel urunu

bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
Merhabalar

55NU8000 hakkında yardım istemiştim ama birde sizler bakabilirseniz belki bilen vardır

1-) Samsung kendi menusunde 2018 ve sonrası cıkan modellerde .avi acmaz şeklinde ibare var 2012 model samsung tv açarken bu tv açmıyor güncel yazılımı yüklü bunun düzeltmenin 1 yolu varmıdır?

2-) Akşamları Annem TV Başında uyur kalır. Otomatik bekleme 2 Otomatik Kapanma 4 Saat olarak ayarlı. Fakat bu süreyi indiremiyormuyuz. 2 saat aynı kanalda kalırsa tv kendi kendine kapansın servis yazılımından v.s. yapabiliyormuyuz bu işlemi

3-) Tv 'yi turksat 4a uydusunda kullanıcam. HDR+ a.malımıyım yoksa standart modda mı kullanmalıyım. Amaç sağdan soldan bakınca goruntu bozulmasın. Çok parlak olmasına da gerek yok. Eski 82 lcd ekran var onunki kadar goruntu verse yeter. Babam altyazıları görmekte zorlandıgı için 55" aldım arada birde film fln izleyecegim.

4-) Servis ekranı menusunden hani bu kumanda dan power düğmesine basıyoruz da tv beklemeye geçiyor ya. Onu direk off yapamıyormuyuz. Yani Tuşlu Priz var evde Ona rağmen yatarken unutuyorlar açık kalıyor baya bir elektrik sarfiyeti doğrurur bu işlem bana.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Can bey iyi akşamlar.tavsiyenize uyarak vestel 55 ud 9500 ü bugün vatan bilgisayardan 3700 tl ye 5 taksit aldım.

hayırlı olsun,bir kaç gün izle sonra ne mal olduğunu hep beraber anlarız,hemen isyana girme sakın!
gözlerin biraz alışsın sonra anlatırsın manzarayı,ben bu paraya bundan iyisini pek görmedim diyebilirim
veya belki Grundig in bir kaç VA panelli bunun gibi veya biraz daha iyi olabilir!
kimse olayı abartmasın ltf,yukarıda yazdım,üreticilerin gayeleri filan çok değişmiştir(TV işinde)

++

Bir de Vatan da başıma gelen gerçek bir olayı anlatayım sizlere;
adamlarla akraba gibi olduğum için! arada muhabbetler ediyorum,bir arkadaş var bu kişi
"TPVision" Promotörü dür=Philips i üreten Çin li ana üretici dir TPV ve dünyanın bir numaralı
ana üreticisi dir;genel de perde arkasında gibidir ama bu işler de herifler bir numara oldular!

neyse bu arkadaş da benim panel den almış(49" olanını)ona mağaza indirimli olarak sanırım 2.6 veya 2.7 gibi
bir rakama vermişler,adam Philipsçi ama gidip Grundig almış! zira Phil alsa o kalitede bir panel için iki mislini
bayılacaktı!,uyanık herif kapmış paneli,ben aylardır Vatan/LARA da bu paneli bekliyordum,ülen bari söylesene
ben de taa gidip İzmir/Mavişehir Vatan dan aldım,işim vardı memleket de o vesile bu paneli de almış oldum
TR de bildiğim kadarıyla bir tek Vatan da kaldı bunlar(şimdi hepsi bitti!)ülen benim almamı mı beklediler ne iş
çözemedim ben aldım 3/4 gün sonra tek bir tanesi bile kalmadı yaw!

NOT;sanırım bir kaç adet de Teknosa da var diye biliyorum ama fiyat daha yüksek dir!
Demoları da dandik,bu demoyla mal satılmaz yaw! gidip LGE ve Samy den Ders alsınlar biraz!
herifler DEMO ile malı kakalıyorlar çoğu insana!
Bakın bu heriflerin panelleri oldukça iyi de üst modellerinin fiyatları da tam absürt! kesinlikle alınmaz zaten herifler
satamayıp ertesi sene yarı yarıya düşürüp satıyorlar ki ben de öyle aldım zaten sanırım 3/4bin KM de yol yapmıştır
benim için sıfır KM olması gerekmiyor,kozmetik sorunu olmasın donanım da sorun olmasın v.s aynen alırım
benim panel de alt dan köşeye doğru çok az da olsa ışık sızması vardır o da fazla önemli olmadığı için sıfır
sorun deyip bastım gidiyorum,seneye de 1 yıllık teşhir olarak olan GCU9800 alacağım,şimdi 7,5 kağıt(55lik)
yazın veya sonbahar da 4/5 kağıda düşer ve tam benlik olur,Smart işi dandik dir! NetFlix bir seride var bir seride yok gibidir
bende ki en üst seri ama yok! bir altında var gibi saçma işler yapmışlar!işim yok NetFlix ile zaten

Grundig leri bulup almak da zahmetli iş,herifler sankim malı yapmışlar ama satılmasın diyemi
uğraşıyorlar diye aklınıza gelebilir! satn 7,5 kağıt hangi salak verir ki!! ancak mal çok iyi(100Hz-10-bit
öyle hileli veya yandan çakma filan değil dir) bu panel IPS dir(LGD)++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhabalar

55NU8000 hakkında yardım istemiştim ama birde sizler bakabilirseniz belki bilen vardır

1-) Samsung kendi menusunde 2018 ve sonrası cıkan modellerde .avi acmaz şeklinde ibare var 2012 model samsung tv açarken bu tv açmıyor güncel yazılımı yüklü bunun düzeltmenin 1 yolu varmıdır?

2-) Akşamları Annem TV Başında uyur kalır. Otomatik bekleme 2 Otomatik Kapanma 4 Saat olarak ayarlı. Fakat bu süreyi indiremiyormuyuz. 2 saat aynı kanalda kalırsa tv kendi kendine kapansın servis yazılımından v.s. yapabiliyormuyuz bu işlemi

3-) Tv 'yi turksat 4a uydusunda kullanıcam. HDR+ a.malımıyım yoksa standart modda mı kullanmalıyım. Amaç sağdan soldan bakınca goruntu bozulmasın. Çok parlak olmasına da gerek yok. Eski 82 lcd ekran var onunki kadar goruntu verse yeter. Babam altyazıları görmekte zorlandıgı için 55" aldım arada birde film fln izleyecegim.

4-) Servis ekranı menusunden hani bu kumanda dan power düğmesine basıyoruz da tv beklemeye geçiyor ya. Onu direk off yapamıyormuyuz. Yani Tuşlu Priz var evde Ona rağmen yatarken unutuyorlar açık kalıyor baya bir elektrik sarfiyeti doğrurur bu işlem bana.

1-AVI leri çoğu panel açmaz! eskiden den açıyordu ama şimdiler de bu işler de değişmiştir!

Not;
1-Sebeb;işin harbisi şudur>>herifler zaten bir çok "illegal" uygulamalar ve işler" v.s yapıyorlar ve işi daha da ileriye
götürmek istemedikleri için de arada bazı şeyleri kırpıyorlar!

2-Media Player(dahili)bana göre beş para etmez! tavsiyem işin Media player kısmını harici bir tane TVBox al onunla çöz!

Box lar da Codec sorunu yaşamaszın veya belki bir tek VC-1 de yaşayabilirsin!

2-bahsettiğin otomatik on/off bildiğim kadarıyla var,menüler de gez bulacaksın,alt komşumda 65NU8000 var ve menülerinde
var diye biliyorum otomatik kapanma ki her panelde bu vardır zaten!

3-kardeş "pazarlama işlerine" inanma HDR ne yaw! senin elinde hangi kaynak var da HDR mdr filan yapacaksın??
bunu geç şimdilik ve o ayara alırsan ki sanırım grey-out olmalıdır orası!(silik) takılma buna şimdilik,sen bu paneli yenimi aldın?

"SDR" izleyeceksin SD&HD leri!!

Kardeş sağdan soldan çok fena çuvallar bu panel!! VA dır çünkü ve max.20/25derece açı verir!! vertical/horizontal olarak da hiç açı vermez!
tam cepheden gözleriniz paneli orta/çok az orta üstüne gelecek şekilde en doğru açısı da budur!

Eski 82 lik paneli de unut artık! o panel 32 idi bu panel 55 lik dir!
Bu meretlerle(UHD paneller) de SD&HD yayınlar o eski paneller kadar iyi olmaz teknik olarak! hatta bana göre ciddi berbatlar 720 de bile!

Uydu dan 1080i diye verilen kanalların da neredeyse alayı 720 dir hatta 576 dır!

UHD de panel de downscale işlemi de berbat dır! hatta bazıları acaip çuvallıyor! UHD yayın istiyor bu paneller o zaman falso pek vermez
veya izleyen de zaten pek anlamaz!

Not;4/8/10/12K paneller zaten hazır üreticiler de! ama ortada daha düzenli 4K yayın yok ki! çakallar mal satabilmek adına ...K diye habire
panel çıkarıyorlar!

4-Bu yeni paneller stand-by de bir şey tüketmezler! takma kafanı böyle şehir efsanelerine! zaten çalışırken bile ortalama 80/120W yer!
siz yeter ki standy-by yapın yeterli dir ama otomatik Power-Off(süreli olan)onu bulun menüden aktif edin veya süre girin

B Çevrimdışı

borabora

Yeni Üye
21 Eki 2019
2
54
Can bey iyi akşamlar.
Grundig 55VLX9750 SP 55"
hb da 5 bin tl grundig tr satıyor bunumu alsaydım yeni gördüm.

1300 tl farka değer mi diye düşünüyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
arkadaş bu panel benimki nin 55" olanı ama fiyat çok yüksek! 2018 model Immensa serisi dir,geçen yıl 6,5 kağıt dı bu!
bu yaz 4,5 lara düştü ben yine almadım! daha da düşsün diye bekledim,sanırım en son Teknosa da 4,4/4,2 kağıt idi ben yine almadım
daha sonra Vatan da 3,6 lere kadar indi,o zaman almaya karar verdim!

Not;daha önce de yazmıştım,bahsettiklerim "Mağaza teşhirleri" dir 10/15ay lık teşhirler dir bu paneller,benim için hiç farketmiyor!
bilakis bn teşhirleri severim yaw,zira absürt fiyat düşüşleri yaşanıyor,o "geçirmece" fiyatlar,daha makul ve alınır rakamlara inince
alabilme imkanları dğmaktadır,"sıfır KM" takıntın varsa,bu yazdıklarımı aynen unut gitsin!

VLX9750(Immensa Serisi) en iyi Grundig panelidir!!!! (bir sorunu yoksa tabi ki=Donanım/Yazılım olarak!)

Bu sene de heriflerin en iyi paneli GCU9800 serisi dir(65/55)
65=10 kağıt
55=7,5 kağıt civarı dır! yani bizim Ali Bey,işin Türkçesiyle; ...almayın kardeşim benim panellerimi... diyor açıkça

ülen zaten almıyoruz ki! adam gibi rakam çekersen alırız,olmadı benim gibiler gider 1 sene sonra %30/40 civarı
fiyatı düşünce alıyoruz!

Not;malum mağaza çalışanların dan bu panellerin rakamlara böyle düşünce çok kişi de almıştır!

Fiyat olarak Grundig de bana göre sorun veya çok ciddi sorun vardır!

Şimdi ben yazı bekliyorum 55GCU9800 panel 7,5 dan 4/5 kağıtlara inerse aynen alacağım,benimkini de satarım artık.

Yazılım sorunu yoktu;ben öyle zırt-pırt yazılım çıkan panelleri hayat da sevmem,Toshiba cı olduğum için zaten hiç bir zaman
yazılım filanla uğraşmadık,herfler adam gibi mal yaptıkları için örneğin Pio lar gibi(sıfır yazılım,yani hiç çıkmadı veya 1 tane çıktı
ne için olduğu bile bilinmedi!)

Tosh derken,bu Vestel de montajlanan dandik paneller den bahsetmiyorum ben! A101 işi BIM işi filan yani

Grundig leri bence takip edin,Promotörlerine basın kalayı;ülen soygunamı çıktınız filan diye!
ama heriflerin Promotörleri de bir alem ilgi sıfır,adam sankim Ferrari filan sattığını sanıyor yaw!

Antalya/MarkAntalya AVM de Teknosa var,mahsus yazdım bunu,Grundig elemanı,sankim Ali Bey gibi geziniyor ortalık da
şunu(55 lik den bahsediyorum;4,6 veya 4,5 gibi rakamı vardı ben düz hesap 4 yapın hemen alayım demiştim,hatta Vatan da
bu panel teşhir 3,6 idi yada buraya inin yine hemen alırım demiştim,o da teşhir idi bu da teşhir idi ama herifler vermediler
gittim İzmir Vatan dan 49 olanını aldım 3 kağıda

VA ları da iyi(2019 modeller) bunlar 50Hz-8-bit paneller(çoğu Samsung)
IPS leri ise 2018/2019 yine oldukça iyi bunlar ise "UHD+" serileri diye geçiyor(en üst serileri) 100Hz LGD-10-bit dir

NetFlix,Smart mmart,Amazon,Prime v.s v.s bana bunları sormayın ltf hiç işim yok böyle işlerle!
IPTV de bazı serilerde var bazılarında yok,benimkin de var ama olmasa da sorun olmayacaktı,alt seride var
üst seride yok gibi de bir saçma durumları vardır!
ext.HDD(veya USB-stick) bağlarsan her bir moku açıyor ama MediaPlayer dandik! sadece UHD içerikleri güzel işliyor
SD&HD ler bana göre moktan!
Gamer lar için hız sorunu görmedim,bu iyi bir şey!
Youtube önemli bana göre;2160 olarak açabiliyor!

yaw ben bu mereti "Monitör" olarak kullandığım için her bir atraksiyonumu da harici cihazlarla yapıyorum ama çoğunlukla
Desktop dan yapıyorum,Ses kalitesi bana göre iyi hatta oldukça iyi ama ben ses ten filan fazla çakmam!
IPS olduğu için özellikle tercih ettim;malum IPS lerin DSE efekti pek yok gibi! homojenite de oldukça iyi,biraz alt köşeden
ışık kaçırma var o da sorun olmadı;kısaca notum bu panel için 6-7/10 dur,Sony den ve Samsung dan da benden en fazla
7/8 not çıkar! "QLED" pazarlamasına da en fazla 8 çıkar 9 çıkmaz benden!

Ama rakamlar çok çok tatlı olursa alayına 10 veririm o zaman!
yaw bu panellerin o rakamların malları filan değil,eskiden olsa ben bunlara en fazla 5/6 bile zor verirdim!
şimdi gel bunları Pio ile mukayese et ona 10 veririm bunlara 5 anca veririm!

Şu şu BIM ve A101 biraz daha da bastırsa millet çok tatlı rakamlara bunları alabilecek!
Veya Çin liler sahaya çıksa(kendileri olarak)bakın görün rakamları o zaman

Dünya uyandı artık! manyak rakamlara mal satılamıyor artık! Çin li fena tokatladı bunları
LGE artık sinek avlıyor,iflasını isterse hiç şaşırmam,sakın manyak rakamlara HiEnd bilmem ne diye
LGE filan almayın!

Geri
Üst Alt