TPV de özellikle bu iş adeta "bilmece" dir EdgeLED denir DL çıkar veya seriye komple ELED derler karışık çıkar
v.s ancak size şunu yazayım,örneğin bir seri de 5/6/7 adet ebat varsa bunların karışık çıkma ihtimali çok yüksektir!
Veya 43/49 DL olur da 55 EL olur 65 yine DL olur gibi
TPV de olduğu gibi diğer üreticilerde de aynen durum böyledir!
Siz bunlara takılmayın şimdilik,seri TR ye gelirse o zaman anlarız!
Bir başka garip durum ise şudur;bir serinin bazen tamamı bazen de bazı ebatları TR ye eksik gelir!
Sony/Samsung/TPV de böyledir yıllardır özellikle Samsung da!
Hiç kimse bilmez nededir diye! o yok sana şunu verelim abi olayı çok oluyor biz de!
ülen tüm seriyi komple getirsene ve serileri de komple getirsene!
Şimdi 7803 çok geçte gelebilir!! örneğin TPV komple serilerini ikiye böler önce bazı serileri gelir sonra diğerleri gelir
ayrıca 2.partiye kalan serileri de bir sonraki yıl serisi gibi de lanse eder!
Biz deki 5507 2011 modeldir ama "2012" diye satıldı,hani ben "yemedim" ama yedik oldu
zira panel çok sıkıy dı! üzerinde Samsung PSA ve yüksek Spec.li bir panel vardır ve tabiki 100Hz di!
bu serinin 40 olanı ise SHARP idi yaw(normal Sharp paneldi ama çok iyiydi) 40 olanın ilk partisi
Sharp ikinci partisi ise ondan daha da iyi olan Samsung PSA idi,ben bu panelin ilk partisi çıkınca "kapın" demiştim
ülen sonra bir baktım ikinci parti Samsung diye çıkınca onu bırakın bunu kapın demiştim
Millet de şaşırmıştı neyi kapacağını,işin tuhafı o yıl Philips bu seriden çok fazla stok yapmıştı! hiç te
satılmayınca 1 sene kadar da elde kalmıştı,sonra ben bir el attım,bütün 5507 stokları bir kaç ayda bitmişti
Ama önce "kendime" aldım en az 3 ay denedim! iyice emin olunca kapın demiştim,DH de bir alay haybeci satıcı ve fake elemanlar
v.s gibi bir bok bilmeden daha paneli görmeden veya alıp kullanmadan ahkam kesenler ise sadece onu al bunu alma deyip
milleti şişiriyorlardı yaw
Herif mağazaya gitmişte incelemiş ve geçer not vermiş! ülen sen kimsin ki! al paneli öyle ahkam kes!
Bakın size bir anım 5507 ile ilgili;ben "kapın" dediğim de(40/46 için yazıyorum 55 leri vasat gibiydi ve zaten çok çok az gelmişti)
bildiğiniz malum mağazalar bile şaşırmıştı,yaw ne oldu da 5507 1 senedir bekliyordu da şimdi satılmaya başlandı diye
Satıcılara sorduğum zaman(bunu çok yaptım ben çaktırmadan!!) valla bi zde anlamadım ama gelen 5507 soruyor abi diyorlardı
Fiyatı da tam inişe geçtiği anda bir anda yükselmeye başlamıştı!! bizim satıcılar nasılsa çok uyanıktır! fırsat deyip
hem fiyatı indirmedikleri gibi bir de yükselttiler!
Ee tabi benim gibi veya benzer herifleri de forumlar dan şutlarlar yaw
5507 40/46 sı süper paneller 100Hz 3D mükemmele yakın resim kalitesi ama bir o kadar da boktan Android v.s işleri vardı!!
Kumandası adamı Kanser eder! çeşitli özellikleri insanı çıldırtır v.s ama resim kalitesi şimdi anasının nikahına satılan Samsung
Sony den çok daha iyiydi! şimdikiler anime izletir gibi yaw!
Bizim 5507 kızımda hala duruyor çouck da paso 3D ye takılıyor bir de şimdi o artısı var çünkü 3D artık yoktur!
Olmaması da çok iyi ama bu eski paneller iyiyse 3D side çok iyi,benim 42lik Tosh da 3D dir artık zevk için takılıyorum 3Dsine
ve "sıfır falso" vardır bu panelin 3D sin de acaip hızlı