Abi o demoyu eskiden f/p olarak tavsiye ettiğin Vestel Ca 9555 di sanırım Curved tv onda denemiştim sonuç ortalama üstündeydi. Dediğin fine art modeli hiç bulamadım ve test etme şansım olmadı. Bulursam kaparım ama imkansıza yakın sanırım o paneli bulmak.
Görüntüyü bir ara buraya yüklerim abi . Senin dediklerine aynen katılırım çünkü bu görüntüyü kusursuz oynatan bir televizyon görmedim ben.Görüntüyü sen normal mod da deneyin diyorsun ama abi , normal mod , dinamic mod yada diğer modlar da felan denediğimde ,sony 9305 ,9005 ,LG oled b7 vs... hepsi çok fena çuvallıyor
.Bu Samsung MU serileri , Lg led serilerinden zaten hiç bahsetmiyorum tek kelimeyle rezalet.
Oyun modu dışında paneller kan ağlıyor bu görüntüyle
Bu görüntüyü en düzgün oynatan oyun modunda full hd LG oled oldu .Görüntünün çözünürlüğü full hd olduğu için mi bilmiyorum ama illaki bir etkendir diye düşünüyorum.
Birde oyun modunda ben motion ayarları kapalı olur diye biliyorum , o yüzden oyun modun da deniyorum abi , sırf panele iş düşsün diye. Yoksa yanlış mı biliyorum ? Bilgilendirip aydınlatırsan sevinirim Can abi.
albanez
+++
...Birde oyun modunda ben motion ayarları kapalı olur diye biliyorum , o yüzden oyun modun da deniyorum abi , sırf panele iş düşsün diye. Yoksa yanlış mı biliyorum ? Bilgilendirip aydınlatırsan sevinirim Can abi...
Game Mode;da sistemi rahatlatmak adına tüm aktif çalışan bir kısım özellikler v.s OFF durumuna getirilir ki panel hızlansın diye
ya da bir diğer anlatımla;input-LAG düşsün de falso çıkarmasın diye,zatne bu Game mode alınca gördüğünüz gibi bir çok özellikle
pasife düşer(ayar yapamazsınız)
Sonuç da;panel normal lag olarak Standard/Normal de örneğin 110ms ise Game ile bu değer 50/60ms lere düşer
Not;panel tek başına bu sizin kullandığınız paneller de pek iş yapamaz,daha doğrusu bunu bir tek Sharp paneller yapabilir!
sizin panel de ilk görev "sistem çalışmasında" dır!! yani iş motora bakıyor!
IPS ler de pixel yapısı gereği LAG biraz daha düşüktür(işin prensibi ve teorisi budur)ama Motor hikaye olursa(örneğin LGE ler de)
lag düşük de olsa panel falso çıkarır ama Sony de IPS çıkarmaz gibi!!
Tosh da ise panel Ferrari gibi gider gibi
örnekleri vardır!
VA lar da ise Lag IPS lere göre biraz daha yüksektir ama iş yine Motora kalıyor,Tosh en hızlısıdır! panelin Tosh da IPS/VA
olması hiç önem arzetmez heriflerin motorları acaip yaw
Japonya da eskiden(2000-2010 arası gibi) Oyun salonların da ya Sharp ya da Tosh panel olurdu!!
32"-40" arasında bu paneller manyak hızlıydı!
Japon evinde ise hemen herkes Sharp kullanırdı,Sony ikinci(ucuz diye!!) Tosh üçüncü idi(pahalıydı veya en pahalısı
Tosh idi ama herif Gamer ise paraya kıyıyorsa Tosh alır kıymazsa Sharp alırdı)
Bir de o yıllar da caponlar LCD panellere "SHARP" derlerdi
adam panel veya TV demez Sharp derdi yaw!
bugün kala kala kimlere kaldı bu iş!!