Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Kampanya bitti, taa bayrama kadar bekleyeceğim şimdi, alamadık yine, olsun, sabırlıyımdır
Sana TV aldırmıycam, Sana TV aldırmıycam
Kampanya bitti, taa bayrama kadar bekleyeceğim şimdi, alamadık yine, olsun, sabırlıyımdır
43UD9300 LG IPS MB120 V10110811
49UD9300 SAMSUNG VA MB130 V10111109
55UD9300 SAMSUNG VA MB130 V10116457
49UD9400 SAMSUNG VA MB120 V10110671
55UD9400 SAMSUNG VA MB130 V10116518
65UD9400 AUO VA MB120 V10111717
Abi her zaman yazdığım gibi bazı modeller çoklu üretime sahip oluyor. Yani UD9400 ü geçen sene ürettiler ve MB120 ile üretildi, Bu sene yine üretiyorlar ama MB130 ile ürettiler, Hatta yeni nesilleri de MB130E ile şu an üretime girdilerini yaptılar dahi. O nedenle Kodları yanlarına yazdım. Ancak panel bilgileri aynı bilgin olsun. (Onlar da değişken olabiliyor ancak bu modellerde değişken yok) (şimdilik)
OK anladım,yarın vaktim olursa bazılarını sanırım incelerim,yemişim MB sini ben,manzarayı şöyle çıplak gözle izlemem gerekiyor hocam
umarım mağazada Vestelin de adamı olur da ona göre soru sorarım ve daha rahat anlaşırız diye umuyorum
tahminim 49 ları 50Hz olduğu,55 de 50Hz olabilir hatta 65 de !!! mühim olan "maliyet" şimdi 50 takarlar çok daha ucuza gelir!
yaw ne gerek var 9300/9400 diye ayırıp,yap tek bir seri örneğin 9350 olsun her bir moku da koy yazılımın içine!
albanez Can abi hazır gitmişken ud9650 varsa onuda incelersen seviniriz abi.
Birde sana sormak istediğim ve görüşünü merak ettiğim bir soru var.
Sen DH'dayken bir görüntü indirmiştim sen ve Sony ile ilgilenen bir arkadaş eklemiştiniz görüntüyü , şu yüzüklerin efendisi demosunun olduğu , belki hatırlarsın .Bu görüntüyle USB üzerinden Samsung 55 MU 9000 ile VESTEL 55 UD9650 yi denedim , ikiside oyun modunda .Ne kadar geçerlidir bilmiyorum ama MU 100 hz diye geçiyor , 9650 ise 50 hz , 9650 çok daha iyi motion performansı sundu. Mu 9000 tir tir titrerken ,9650 çok daha az titreşimle akıcı şekilde oynattı.Bu konuda senin deneme şansın olur mu ?
yaw ben o demoyu HDD den yalnışlıkla silmiştim,nereden buluruım diye düşünürken şimdi sen yazınca cuk oturdu valla
bana yeniden onu upload edermisin ltf?? veya ortak bir yere yükle millet indirsin,o test çok pratik ama çok güzel sonuç veriyor!
bu arada o testler de benim panel sıfır sorundur bilesin istediğin modla izle banamısın demez!
zaten başka hiç bir panel de yağ gibi aktığını pek görmedim tek tük eski bazı paneller de akıyor yağ gibi
yine de tam benim paneller gibi akıtanı hiç görmedim desem kesinlikle abartmam
ANCAK onu "Game Mode" da deemeyin bu yanıltır sizi!
Standard/Normal modla deneyeceksiniz!
Movie de olabilir ama Game mode olmaz!
sen onu bul ve yükle bir yere dostum,burada bulunsun
50/100Hz olayını dün epeyi anlatmıştım,takılmayın buna fazla diye! zaten senin çıplak gözle gördüğün gibi 50/100 olayında
durum farklı çıkıyor!
+++++
9650 hiç görmedim ama eski 2013/14 veya 2015 de ben yine F/P olarak 9600/9650 diye bir model vardı,DH de sanırım başlığı da vardı!
Curved idi ve bu paneli Vestel Avrupaya da ihraç ediyordu! VA panel ama 1.sınıf bir TV de değildi! ben o zaman sadece F/P olarak
bahsetmiştim epeyi de alanlar olmuştu bunu
bu bahsettiğiniz de sanırm onun devamı olmalı????
Tam o günler de Arçeklik den(Beko üretimi) FineArts-9595 diye 55/65 bir panel de çıkmıştı ve Vestel 9600/9650 yi çok fena tokatlıyordu yaw
ama bir daha devam edilmedi buna! nedense????
yaw ben o demoyu HDD den yalnışlıkla silmiştim,nereden buluruım diye düşünürken şimdi sen yazınca cuk oturdu valla
bana yeniden onu upload edermisin ltf?? veya ortak bir yere yükle millet indirsin,o test çok pratik ama çok güzel sonuç veriyor!
bu arada o testler de benim panel sıfır sorundur bilesin istediğin modla izle banamısın demez!
zaten başka hiç bir panel de yağ gibi aktığını pek görmedim tek tük eski bazı paneller de akıyor yağ gibi
50/100Hz olayını dün epeyi anlatmıştım,takılmayın buna fazla diye! zaten senin çıplak gözle gördüğün gibi 50/100 olayında
durum farklı çıkıyor!
+++++
9650 hiç görmedim ama eski 2013/14 veya 2015 de ben yine F/P olarak 9600/9650 diye bir model vardı,DH de sanırım başlığı da vardı!
Curved idi ve bu paneli Vestel Avrupaya da ihraç ediyordu! VA panel ama 1.sınıf bir TV de değildi! ben o zaman sadece F/P olarak
Tam o günler de Arçeklik den(Beko üretimi) FineArts-9595 diye 55/65 bir panel de çıkmıştı ve Vestel 9600/9650 yi çok fena tokatlıyordu yaw
durum farklı çıkıyor!
+++++
kafamızda az cok soruların cevabı ortaya cıkabilir sayenizde tv almaktan vaz gececem zaten gidip tupluyu komurlukten cıkartacamFottili yüklesin o demoyu takar izlersiniz!
ancak yine uyarıyorum,sonra maraza çıkarmayın sakın
Panelim kötü veya çuvalladı yada beş para etmez v.s diye moralinizi bozmayın sakın,o demo çok farklı bir şeydir!
referans olarak illa alınacak bir değer de ifade etmez!!
mümkünse önce PC den deneyin TN panelli olsun monitör!!
VA veya IPS olursa falso çok boktan olabilir veyya tam tersi oldukça iyi de olabilir,bu durum panelin
tepkimesiyle de ilgilidir ve bazı IPS monitörler gerçekten çok iyidir! VA lar ise tam tersi kötüdür gibi düşünün
TN panel en sıkıntısız olandır