52ZF355 Çevrimdışı

52ZF355

Yeni Üye
17 Nis 2018
22
Aynı olay sv 685 alımında başıma geldi kapanmadan önce İzmir /Karşıyaka Carrefour da teşhirde 2 tane SV 685 vardı,
Garipler boynu bükük durdular çalıştılar aylarca orada. Ne zaman gitsem orada duruyorlar,
Bir gün tam önünde durdum dedim usturuplu bir fiyata verin bana bunu,yoksa alan olmayacak bunu.
etrafında da janjanlı metal çerçeve samsunglar, philips, lg ler var. tabii kimse bakmıyor buna.
reyon şefi gitti içeriye konuştu geldi 10 dakika sonra ve şu kadara veririz. yaklaşık % 25 gibi inmişti fiyat.
Demişlerdir adamlar içlerinden, kerizin biri geldi, kaçırmayıp, kaktıralım buna.
Tamam dedim indirin, dedi kutusu yok kayıp , ulen farketmez elimle taşırım ben bunu, sarın verin , kumandayı ve taşıma ayağını da mutlaka bulun .
Neyse ayağı buldular, toz içindeydi, Patpat ambalaja sardık orada yükledim getirdim koydum kuzuyu eve .
Hanım dedi allah cezanı versin ala ala bunu mu aldın a herif,Evde var zaten bari gösterişli bir şey alsaydın bu ne kara bela gibi :sopa
O gün bugün tek tık dememiştir genel kullanımdadır evde. Traktör gibidir ağır iş makinası bir nevi .:ok

N Çevrimdışı

nomercy

Yeni Üye
18 Nis 2018
15
44
Arkadaşlar merhaba,
Ben de buraya dh den gelenlerdenim :)

TV vs işinden hiç anlamam. Bir TV alayım dedim belki de yalan yanlış bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Arkadaş bu bilinçli olmaya çalışıp TV almak ne zormuş ya. Yok paneldi, yok dimmingdi, yok hzdi, FALDdı, Edge,... sonu yok. Birinin iyi dediğine diğeri bk atıyor vs. Boşuna dememişler, cehalet mutluluktur diye. Yoksa, git gözünün kestirdiğini al. DH desen zaten tezgahı kurmuşlar, adam belki doğru söylüyor ama inanamıyorsun ki ülke geneli gibi. Telefon veya bilgisayar almak ne kadar kolay oysa ki. Bak tipine, işlemcisine falan al git.

Neyse sonuç olarak, tüm okuyup araştırmalarım neticesinde birbirinden alakasız olabilecek 3 model arasında kaldım. Modellere geçmeden önce durumumu da anlatayım.

1. Normal oturup TV yayını izleme alışkanlığımız yok. Haftada bir dizi, nadiren haber, ses olsun diye açıldığında da trt belgesel. Zaten ne digiturk ne başka bir şey var, sadece babamın verdiği eski dandik uydu alıcısı. Ondan önce antenle falan izliyorduk zaten, yokluğunu aramıyorduk..

2. TV %70 usb'den film izlemek için kullanılacak (gece ve gündüz). Şu an böyle diyorum ama belki smart tv olunca tarayıcıdan da izlenir belki. Ya da telefon veya pc bağlanabilir kablosuz.
Filmler blueray vs değil, 720 veya 1080p ripli torrentten indirilme dosyalar.
Dolayısıyla usbden kolayca film izleyebilmek önemli.

3. Eski bir ses sistemi var. İşimizi görüyor.

4. İzleme mesafesi 3,5-4 m sanırım.

Seçenekler

1. 55mu9000, fiyat 4950 civarı
Artısı, 100hz, HDR?
Eksisi fiyat

2. 55ud9650, fiyat 3500 civarı
3. 49ud9650 fiyat 2850 civarı
Artısı p/f oranı, 3 yıl garanti
Eksisi 50hz, HDR yok

Sadece panel olarak değil, menüsü vs ile toplam kullanım avantajları ile tavisye bulunabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar merhaba,
Ben de buraya dh den gelenlerdenim :)

TV vs işinden hiç anlamam. Bir TV alayım dedim belki de yalan yanlış bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Arkadaş bu bilinçli olmaya çalışıp TV almak ne zormuş ya. Yok paneldi, yok dimmingdi, yok hzdi, FALDdı, Edge,... sonu yok. Birinin iyi dediğine diğeri bk atıyor vs. Boşuna dememişler, cehalet mutluluktur diye. Yoksa, git gözünün kestirdiğini al. DH desen zaten tezgahı kurmuşlar, adam belki doğru söylüyor ama inanamıyorsun ki ülke geneli gibi. Telefon veya bilgisayar almak ne kadar kolay oysa ki. Bak tipine, işlemcisine falan al git.

Neyse sonuç olarak, tüm okuyup araştırmalarım neticesinde birbirinden alakasız olabilecek 3 model arasında kaldım. Modellere geçmeden önce durumumu da anlatayım.

1. Normal oturup TV yayını izleme alışkanlığımız yok. Haftada bir dizi, nadiren haber, ses olsun diye açıldığında da trt belgesel. Zaten ne digiturk ne başka bir şey var, sadece babamın verdiği eski dandik uydu alıcısı. Ondan önce antenle falan izliyorduk zaten, yokluğunu aramıyorduk..

2. TV %70 usb'den film izlemek için kullanılacak (gece ve gündüz). Şu an böyle diyorum ama belki smart tv olunca tarayıcıdan da izlenir belki. Ya da telefon veya pc bağlanabilir kablosuz.
Filmler blueray vs değil, 720 veya 1080p ripli torrentten indirilme dosyalar.
Dolayısıyla usbden kolayca film izleyebilmek önemli.

3. Eski bir ses sistemi var. İşimizi görüyor.

4. İzleme mesafesi 3,5-4 m sanırım.

Seçenekler

1. 55mu9000, fiyat 4950 civarı
Artısı, 100hz, HDR?
Eksisi fiyat

2. 55ud9650, fiyat 3500 civarı
3. 49ud9650 fiyat 2850 civarı
Artısı p/f oranı, 3 yıl garanti
Eksisi 50hz, HDR yok

Sadece panel olarak değil, menüsü vs ile toplam kullanım avantajları ile tavisye bulunabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,

Hoşgeldin Değerli Kardeşim :ok

DH ye hiç bakma sen, Üst yönetim bölümlere hakim yönetici atamıyor zira işlerine gelmiyor, normal yöneticiler Kima ve TV bölümlerinden bıkmış kimse ilgilenmiyor, tezgahtarlar işlerinin tıkırına bakıyor ve kimden ne kadar yüksek komisyon alıyor ise üyeleri oraya yönlendiriyor, üst yönetim ''yeterki birileri yazsın kim ne yazarsa yazsın yalan yanlış hiç önemli değil'' diyor ve alacakları reklam gelirlerine odaklanıyor, işte bu ortamda da olan, masum vatandaşa oluyor.

İşten anladığı ve lafını esirgemediği için forumdan atılan albanez albanez Can abi, İşten anladığım ve yönetici iken üst yönetime bu tavırlarının yanlış olduğunu sürekli söyleyip onların tezgahına ayak uydurmadığım için yetkileri alınan ve şu an foruma girişime izin verilmeyen ben, Oradaki tezgahtarların oyununu bozmaya çalıştığı için kötü adam ilan edilen @Let's _be_ honest , LİMAN LİMAN , daha nice dili yanan bir çok arkadaşımız vs hep burada buluştuk işte.

Bizde pazarlama yok, bizde çıkar ilişkisi yok, herks saygı çerçevesinde istediği marka hakkında istediği yorumu yapabilir yeter ki yalan yanlış marka karalamaları olmasın, yeter ki gizli pazarlama taktikleri ile marka seviciliği yapılmasın :ok

Bu anlamda ''aramıza hoşgeldiniz'' diyorum size :ok

Sizin izleyici profilinize göre MU9000 bence fazla yüksek bir bütçe, Can abimiz de fikrini beyan edecektir mutlaka.

Bizler konulara farklı açılardan bakarız, Ben genelde kurumsal yaklaşımlar, garanti süresi, bütçe, anakart, uygulamalar ve panel olarak bakarım. Can abimiz yayın teknolojileri ve DERİN panel bilgisi ile bakar, diğer arkadaşlarımız da kendi kişisel tecrübeleri ile yaklaşır konuya.

Size düşen ise bu bilgileri harmanlayıp, size göre doğru olan ürüne karar vermek olacaktır.

İLK ve en öncelikli tavsiyem, bir ürün almadan evvel lütfen en başta canlı canlı tv yi izleyiniz, inceleyiniz.

Bu anlamda burada yazdığınız modelleri de mutlaka incelemenizi rica ederim. Canlı canlı görerek ürün alınız.

MU9000 aşırı yüksek bütçe olur bu kullanım tarzı için. (Şahsi fikrimdir)
49UD9650 yi pas geçtim ekran boyutu nedeniyle
55UD9650 için ise aşağıya verdiğim linki gözden geçirmenizi tavsiye edrim.

https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-55ud9650-piramitin-tepesi-4k-tv.918/page-4#post-25094

F Çevrimdışı

fottili 

Aktif Üye
27 Şub 2018
76
Arkadaşlar daha önce bahsettiğim motion videosu için link veriyorum .Can Abi'nin de bahsettiği gibi ben daha bu videoyu kusursuz oynatan bir televizyon görmedim.
Şu an piyasada bulunan neredeyse tüm panellerde denedim . %90 oyun modun da deneme yaptım ve en iyi sonucu LG full hd oled verdi. Diğer modlar da yaptığım denemelerde tel tel döküldü güzelim televizyonlar.:kas O yüzden kendi televizyonunuz da denemeden önce düşünün derim.:kiskis

albanez albanez

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

nomercy

Yeni Üye
18 Nis 2018
15
44
Hoşgeldin Değerli Kardeşim :ok

DH ye hiç bakma sen, Üst yönetim bölümlere hakim yönetici atamıyor zira işlerine gelmiyor, normal yöneticiler Kima ve TV bölümlerinden bıkmış kimse ilgilenmiyor, tezgahtarlar işlerinin tıkırına bakıyor ve kimden ne kadar yüksek komisyon alıyor ise üyeleri oraya yönlendiriyor, üst yönetim ''yeterki birileri yazsın kim ne yazarsa yazsın yalan yanlış hiç önemli değil'' diyor ve alacakları reklam gelirlerine odaklanıyor, işte bu ortamda da olan, masum vatandaşa oluyor.

İşten anladığı ve lafını esirgemediği için forumdan atılan albanez albanez Can abi, İşten anladığım ve yönetici iken üst yönetime bu tavırlarının yanlış olduğunu sürekli söyleyip onların tezgahına ayak uydurmadığım için yetkileri alınan ve şu an foruma girişime izin verilmeyen ben, Oradaki tezgahtarların oyununu bozmaya çalıştığı için kötü adam ilan edilen @Let's _be_ honest , LİMAN LİMAN , daha nice dili yanan bir çok arkadaşımız vs hep burada buluştuk işte.

Bizde pazarlama yok, bizde çıkar ilişkisi yok, herks saygı çerçevesinde istediği marka hakkında istediği yorumu yapabilir yeter ki yalan yanlış marka karalamaları olmasın, yeter ki gizli pazarlama taktikleri ile marka seviciliği yapılmasın :ok

Bu anlamda ''aramıza hoşgeldiniz'' diyorum size :ok

Sizin izleyici profilinize göre MU9000 bence fazla yüksek bir bütçe, Can abimiz de fikrini beyan edecektir mutlaka.

Bizler konulara farklı açılardan bakarız, Ben genelde kurumsal yaklaşımlar, garanti süresi, bütçe, anakart, uygulamalar ve panel olarak bakarım. Can abimiz yayın teknolojileri ve DERİN panel bilgisi ile bakar, diğer arkadaşlarımız da kendi kişisel tecrübeleri ile yaklaşır konuya.

Size düşen ise bu bilgileri harmanlayıp, size göre doğru olan ürüne karar vermek olacaktır.

İLK ve en öncelikli tavsiyem, bir ürün almadan evvel lütfen en başta canlı canlı tv yi izleyiniz, inceleyiniz.

Bu anlamda burada yazdığınız modelleri de mutlaka incelemenizi rica ederim. Canlı canlı görerek ürün alınız.

MU9000 aşırı yüksek bütçe olur bu kullanım tarzı için. (Şahsi fikrimdir)
49UD9650 yi pas geçtim ekran boyutu nedeniyle
55UD9650 için ise aşağıya verdiğim linki gözden geçirmenizi tavsiye edrim.

https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-55ud9650-piramitin-tepesi-4k-tv.918/page-4#post-25094

Hoşbulduk hocam.
Üye olmadan buradaki mesajları okudum ve farkı hissettim zaten.
Vestel konunuzu da okumuştum. Ama işte 50hz olması ve HDR olmaması kafamı karıştırdı. Bir de dediğiniz kodlu ürün henüz bulunmuyor sanırım. 100hz ve hdr olsaydı belki de hiç düşünülmesine gerek yoktu. albanez albanez hocamın da değerli görüşlerini beklerim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Ado Hocam ben bu çok basit testi yıllar önce bir yerler den bulup upload etmiştim yeniden,çeşitli Server lara ve geçen zaman
içinde ben diyeyim 10bin sen de 30bin kişi dowload etmiş yaw unuttum sayısını sonra silmiştim yalnışlıkla ve kendi HDD den
basit ama oldukça güzel bir fikir veriyor,panellerin nasıl çuvalladığını insanlar görebiliyor+

Şimdi hem Monitör den açtım hem de buna bağlı 42lik Tosh TV den sıfır falso yağ gibi akıyor yaw:hoba1

N Çevrimdışı

nomercy

Yeni Üye
18 Nis 2018
15
44
Oooo burada da sopayla karşılandık.
En baştan belirttim zaten tam anlamıyorum diye. Nedir ne değildir açıklarsanız öğrenmiş oluruz.
50hz durumuna ne dersiniz mesela?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Biz de adettir ilk defa gelen adama sopa atarız:mutlu

ilk tavsiyem şudur,çıplak gözle belirlediğiniz panelleri bir izleyin,onun-bunun dediklerine takılmayın,kaldı ki bunu diyenler
kim bir de buna bakmak lazım;örneğin DH sorarsın bir sürü fake hemen damlar konuya,onu alma bunu al diye!

50/60Hz durumu;üreticiler artık çoğunlukla dğeil eskiden olduğu gibi 37 veya 42 de 50Hz kullanmayı 65/75 de bile
50Hz takıyorlar!! ama panel IPS ise 49 ve üstünde 100Hz olabiliyor gerçi 50liklerin de artık çoğu IPS ise 50Hz dir ama
50 ve üstü 100Hz dir;ancak panelin illa 50Hz olması veya illa 100H zolması bazı veya çoğu şeyi de kurtaramıyor!

Bu arada ana üreticiler(panel ve sistem) çeşitli "çakma" yazılım metodlarıyla 10-bit paneli 8-bit yapıp(üretip) 8+2
olarak çıkartıp(maliyeti de çok düşürüyorlar)veya direk 8-bit takıyorlar hiç uğraşmayıp,paso yazılımlarla oynayıp
bu arada Natural resmi de bozarak farklı paneller çıkartıyorlar!

Örneğin 2008/2009 da bazı üreticiler tabi ki bugünkü paneller den çok çok daha sıkı panelleri nasıl üretiyorlardı
diye insanın sorası geliyor! hani "teknoloji çok ilerlemişti" ülen nerede bu ilerlemiş teknolijik paneller gören varsa
haber etsin????? nerde abi böyle bir panel??

Takılmayın üretici sloganı laflara,bütün bunları bilmeyen ama forumları mesken tutmuş çakallar da mal satmanın
derdindeler!! uzak durun bunlar da yada verin odunu bu adilere,mileti kandırıp mal satan çakallara,adam ne görmüş
ne de biliyor içini açmamış ülen bu nasıl bir şeydir diye sistemi bilmez v.s v.s v.s uzmanım diye forumlardan ahkam
kesiyor bu çakallar;garibim insanlar da bunları bir güzel "yiyor bilgi" diye!!

Gidin kendiniz çıplak gözle izleyin sonra gerekiyorsa soru sorun,fiyatına da bakın tabiki,panel çok iyi olur ama fiyatı berbat
olur ne olacak o zaman!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
abi bir daha HDR/WCG diyen adamı döveceğim yaw:sopa1

Tamam abi hödödö wödödö deriz artık ne yapalım :kiskis

N nomercy kardeşim VESTEL de yeni nesil olup da 100hz panel olanı yok açık ve net.

Ola ki bir gün karar değiştirir de yeniden (Önceden vardı çünkü) 100hz panel ile üretim yaparlarsa mutlaka ilk sizlerin haberi olur.

Bana kalsa artık donanımsal anlamda 100hz bile yeterli değil günümüz görüntü teknolojilerinde lakin tabi ki aradaki farkı yok saymak mümkün değil.

MB130E anakartlı için haklısınız lakin yeni üretilen ürünün peşine düşeceğim önümüzdeki hafta.

Benim yoğun zamanlarım geliyor o nedenle muhteelen bir kaç haftaya kadar forumdaki online sürem dahi bundan etkilenecektir, o süreden evvel şu 9650 konusunu mutlaka netliğe kavuşturmak istiyorum :ok

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
245
54
Arkadaşlar daha önce bahsettiğim motion videosu için link veriyorum .Can Abi'nin de bahsettiği gibi ben daha bu videoyu kusursuz oynatan bir televizyon görmedim.
Şu an piyasada bulunan neredeyse tüm panellerde denedim . %90 oyun modun da deneme yaptım ve en iyi sonucu LG full hd oled verdi. Diğer modlar da yaptığım denemelerde tel tel döküldü güzelim televizyonlar.:kas O yüzden kendi televizyonunuz da denemeden önce düşünün derim.:kiskis

albanez albanez
Denedim, TV bana fırça attı. :)

Geri
Üst Alt