Selamlar,
Öncelikle ''Hoş geldiniz'' diyor ve sonrasında sevgili üstadımız Albani Can abimize de buradan bir selam ediyorum. Yine bir şey yapıp küstürdüm galiba kendisini zira uğramıyor uzun zamandır ama kalplerimiz bir her zaman
Gönül isterdi ki TV dünyasında her şey Albani zamanında olduğu gibi kalsaydı ve artık bu derece çetrefilli olmasaydı. Kalite olgusu yerlerde sürünmeseydi. Tamam tüplü tv ler gibi 15-20 sene çalışmasaydı ama 2 senede de bozulmasaydı keşke vs vs.
Şartlar bizlere neyi dayatıyor ise ona adapte olmaya ancak yine de akıl ve mantığı bir kenara bırakmamaya çalışıyoruz.
Yüksek oranda her zaman itiraz ettiğim MARKA DEĞERİ konusu burada yine devreye giriyor lakin bir çok açıklamamda olduğu gibi tüm söylemlerim Kişiye, Duruma ve şartlara göre değişkendir zira talepler ve koşullar her zaman değişkendir.
Eknomomik anlamda uygun olunması ve bu örnekte olduğu gibi bir kampanya rüzgarı yakalanması durumunda, ödenecek olan para ile o bahsettiğimiz ana markaya alternatif olabileceğini düşündüğümüz marka arasındaki makas da kapanıyor ise elbette burada devreye mantık girecek ve paramızı bizim için uygun özelliklere sahip olan Marka ve Modele yatıracağız.
Teknik olarak bakarsak konuya, Her edge panelli tv ye olduğu gibi bu tv ye de bakış açım elbette temkinli olacaktır.
Sizler tüketici gözü ile ne kadar şık, ne kadar yüksek özellikli, ne kadar albenisi yüksek, ne kadar ekonomik ve bilinen markalara yönelme eğiliminde olsanız da, ben konuya 3 sene sonra o tv nin artık led chiplerinin ısı negatif etkisine maruz kalmaya başlayacağı, lümen değerini kaybedeceği, 2-3 yıl sonra gündeme yeni girecek teknolojiler karşısında yazılımsal buglar ile karşılaşacağı, Arıza durumunda yetkili servisin evinize gelirken kendi aralarında ''Aaaabi SONY müşterisi yahu bunda para olmayacak da kimde olacak'' Yaklaşım açısı sergileyebileceği tüm olasılıkları değerlendirerek konuya yaklaşıyorum.
Bu bilgiler ışığında sizin modele özgü yaklaşımım şu olur.
Gelecekten haber vermek bizlerin haddi olmasa da, her edge panelde olduğu gibi bu tv de yine en önemli konu chiplerin yüksek ısı kaynaklı erken deformasyonu, 2-3 yıl sonra muhtemelen karşılaşabileceğiniz dikey çizgi sorunu (Markaya özel değil, her markada var bu) olası ışık sızması (SONY kalite ve mühendisliğine güveniyoruz elbette burada) Yine olası bir arıza durumunda yüksek onarım bedeli.
Bunları genelde yazmam lakin, Kaliteli markalara iyi bedeller ödediklerinden hareketle UZUN ÖMÜR beklentisi olan herkese bunları hatırlatmak istiyorum.
Seçtiğiniz tv özellikle donanımsal 100hz yenileme hızına sahip olması nedeniyle SONY markasına yakışır panel ile üretilmiş. Panel destek unsurları bu gün bir Q60 serisinde olduğu kadar yüksek olmasa da, Bende oluşturduğunuz teknolojiye hakim ve bilinçli tüketici izleniminden hareketle size uygun bir model olacağı görüşündeyim zira aslında zaten gördüğüm kadarıyla modele hakim olacak kadar ince de olsa detaylara sahipsiniz.
Umarım bu modelin ilk kullanıcı yorum konu başlığını sizden okuyabiliriz