Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam sorum arada gözden kaçtı gitti ? cevaplarsanız memnun olurum Adem Helvacı Ado
Şuraya hemen yazayım, ki sizinle ilgilenmediğimi düşünmeyin lütfen.

Mesajınız gözümden kaçmış, tekrarı olmaması adına şimdi size yazıyorum ama cevap yazmayacağım, Yemek molası vereceğimi haber vermek için yazdım ki işleriniz var ise beni beklemeyin boşuna, üzülürüm. Muhtemelen 1 saate kadar size de cevap yazmış olacağım. Anlayışınız için teşekkür ederim :ok

Yemeğe gidemedim işim çıktı, size cevap yazıp da gideyim en iyisi :)

Bakalım soru neymiş;

Adem Helvacı [IMG alt="Ado"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Ado iyi günler hocam. Sitenizi Google amca sayesinde keşfettim. Bugünlerde odam için tv bakıyorum. Üründe aradığım başlıca özellikler 4k olsun hdr olsun. Ürünü bilgisayara bağlayıp oyun oynayacağım, netflix içeriklerini izleyeceğim ve Digiturk aboneliğimden lig maçlarını seyredeceğim. Tvboxım var fakat netflix 4k desteği yok alacağım üründe en azından netflix 4k desteği olsun diğer smart özellikleri olmasada olur. Şuan almayı düşündüğüm ve ikisi arasında kararsız kaldığım modeller vestel 49ud8200 ile vestel 49ud9200. Bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim yada sizin önerdiğiniz farklı marka model varmı?
Vestel 49ud8200 smr 1000 hz fiyat 2499tl
Vestel 49ud9200 smr 1800 hz fiyat 2899tl
Smr nin görüntüye çok büyük etkisi varmı 400 lira fark vermeye değermi?
Bütçem 3100 TL bu arada. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim ?

Aslında tek etken FRR değeri değil, Panel tipleri de farklı diye Hatırlıyorum.

Yanılmıyorsam 9200 edge panel, 8200 direct led olması lazım.

İleri düzey film izleyicileri ve konsol oyuncuları için edge panel ne derece uygundur o biraz tartışılır.

Ancak FRR değeri 1000hz olunca ve ürün de VESTEL marka olunca sanki ister istemez kritikte kalıyor insan ''Ya yetmezse?'' diye.

Yüksek hızlı sahnelerde kısmen de olsa gecikme etkileri görebilirsiniz diye düşünüyorum :ok

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yhboz

Yeni Üye
12 Haz 2019
2
44
Ado hocam merhaba.Bulunduğum ilçedeki a101 mağazasına Toshiba 49v5863 marka led tv geldi. Acil olarak, ağırlıklı olarak uydu yayınlarını izlemek için tv almam gerekiyor. Bu tv nin panelini merak ettim.Acaba Va panel mi yoksa cmo panel mi?Eğer ıps panelse direkt eleyeceğim.Bu tvyi tavsiye edermisiniz.Şimdiden teşekkürler.

T Çevrimdışı

tinto2772

Yeni Üye
14 Haz 2019
2
50
Selamlar,

Öncelikle ''Hoş geldiniz'' diyor ve sonrasında sevgili üstadımız Albani Can abimize de buradan bir selam ediyorum. Yine bir şey yapıp küstürdüm galiba kendisini zira uğramıyor uzun zamandır ama kalplerimiz bir her zaman :ok

Gönül isterdi ki TV dünyasında her şey Albani zamanında olduğu gibi kalsaydı ve artık bu derece çetrefilli olmasaydı. Kalite olgusu yerlerde sürünmeseydi. Tamam tüplü tv ler gibi 15-20 sene çalışmasaydı ama 2 senede de bozulmasaydı keşke vs vs.

Şartlar bizlere neyi dayatıyor ise ona adapte olmaya ancak yine de akıl ve mantığı bir kenara bırakmamaya çalışıyoruz.

Yüksek oranda her zaman itiraz ettiğim MARKA DEĞERİ konusu burada yine devreye giriyor lakin bir çok açıklamamda olduğu gibi tüm söylemlerim Kişiye, Duruma ve şartlara göre değişkendir zira talepler ve koşullar her zaman değişkendir.

Eknomomik anlamda uygun olunması ve bu örnekte olduğu gibi bir kampanya rüzgarı yakalanması durumunda, ödenecek olan para ile o bahsettiğimiz ana markaya alternatif olabileceğini düşündüğümüz marka arasındaki makas da kapanıyor ise elbette burada devreye mantık girecek ve paramızı bizim için uygun özelliklere sahip olan Marka ve Modele yatıracağız.

Teknik olarak bakarsak konuya, Her edge panelli tv ye olduğu gibi bu tv ye de bakış açım elbette temkinli olacaktır.

Sizler tüketici gözü ile ne kadar şık, ne kadar yüksek özellikli, ne kadar albenisi yüksek, ne kadar ekonomik ve bilinen markalara yönelme eğiliminde olsanız da, ben konuya 3 sene sonra o tv nin artık led chiplerinin ısı negatif etkisine maruz kalmaya başlayacağı, lümen değerini kaybedeceği, 2-3 yıl sonra gündeme yeni girecek teknolojiler karşısında yazılımsal buglar ile karşılaşacağı, Arıza durumunda yetkili servisin evinize gelirken kendi aralarında ''Aaaabi SONY müşterisi yahu bunda para olmayacak da kimde olacak'' Yaklaşım açısı sergileyebileceği tüm olasılıkları değerlendirerek konuya yaklaşıyorum.

Bu bilgiler ışığında sizin modele özgü yaklaşımım şu olur.

Gelecekten haber vermek bizlerin haddi olmasa da, her edge panelde olduğu gibi bu tv de yine en önemli konu chiplerin yüksek ısı kaynaklı erken deformasyonu, 2-3 yıl sonra muhtemelen karşılaşabileceğiniz dikey çizgi sorunu (Markaya özel değil, her markada var bu) olası ışık sızması (SONY kalite ve mühendisliğine güveniyoruz elbette burada) Yine olası bir arıza durumunda yüksek onarım bedeli.

Bunları genelde yazmam lakin, Kaliteli markalara iyi bedeller ödediklerinden hareketle UZUN ÖMÜR beklentisi olan herkese bunları hatırlatmak istiyorum.

Seçtiğiniz tv özellikle donanımsal 100hz yenileme hızına sahip olması nedeniyle SONY markasına yakışır panel ile üretilmiş. Panel destek unsurları bu gün bir Q60 serisinde olduğu kadar yüksek olmasa da, Bende oluşturduğunuz teknolojiye hakim ve bilinçli tüketici izleniminden hareketle size uygun bir model olacağı görüşündeyim zira aslında zaten gördüğüm kadarıyla modele hakim olacak kadar ince de olsa detaylara sahipsiniz.

Umarım bu modelin ilk kullanıcı yorum konu başlığını sizden okuyabiliriz :ok

Adem Bey,

Öncelikle hızlı ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim.

Özellikle son 1-2 yıl içerisinde ülkemizin ekonomik koşullarından ötürü orta kalite ürünlere ülkemiz koşullarında çok yüksek bedeller ödememiz gerekiyor. Günümüz koşullarında benim kalbimden geçen, markadan bağımsız 100Hz Direct Led VA panel kaliteli bir ürün ve kaliteli bir satış sonrası hizmete sahip bir TV alabilmekti. Ancak bunun için ödenecek bedel maalesef yaklaşık 2.000₺ dan başlıyor ve artarak devam ediyor. Bu televizyonu yaşı kemale ermiş annnem ve babam için alıyorum. Kullanım oranı çok yüksek olmayacak. Genelde yan açılardan uzanarak izleyecekler. Düşük kullanım süresi umarım panel ömrünü bir nebze uzatır. Tek endişem ses kalitesi. Yaklaşık 25 metrekarelik bir odaya kurulacağından(izleme mesafesi 4 m.) yüksek ses ihtiyacı olmayacak. Ancak inşallah "distortion" oranı rahatsız etmez. Biraz detay olsa da ses konusundaki görüşlerinizi de okumak isterim.

Benim kendi televizyonum Philips 46PFL9704H proled TV(2009). Fransa montajı. TV' ye birşey olmasın diye hergün dua ediyorum. Zira mevcut kalite ve fiyat fayda düzeyi beni ciddi anlamda karamsarlığa itiyor.

Alacağım TV ile ilgili inceleme sonucunu mütevazi bilgilerime rağmen sizinle paylaşmaktan onur duyarım. Desteğiniz için tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Arkadaşlar merhaba. 55"-65" arası FullHD kaliteli görüntü alabileceğim TV arıyorum. Malum devir 4K devri fakat ben 4K istemiyorum. Çünkü kurmuş olduğum TV sinema sistemi 4K için hazır değil ve TV'den başka masraf etmek istemiyorum. Kullanmış olduğum TV'yi silerken düşürdüğüm için kırıldı ve değiştirmem gerek. Xiaomi'nin FullHD TV'leri hakkında bilginiz var mı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Smart vb özellikler de önemli değil benim için sadece görüntü kalitesi iyi olsun yeterli.

Adem Helvacı Ado Üstadım benim mesaj arada kaynadı sanırım. Varmı benim soruna bir çare :)

E Çevrimdışı

emircan96

Yeni Üye
17 Haz 2019
5
28
Aman abim, ikinci el sıkıntılı bir süreç.

Regal veya Awox türevi markalar olur mu?
Abi benim istediğim özellikleri sana söyledim zaten yukarıda. Marka farketmez gerçekten odama alacağım öğrenci evinde yaşıyorum duvara asıp kullanıcam. Çok büyük beklentilerim yok internette alt markaların teknik servislerinin kötülüğünden vs. bahsetmişsin hep bunların farkındayım.Senden sadece kötünün iyisi olarak ps4ten alacağım performansı bu fiyat aralığında maksimuma çıkaracak bir öneri istiyorum :) Şimdiden teşekkürler abim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Bey,

Öncelikle hızlı ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim.

Özellikle son 1-2 yıl içerisinde ülkemizin ekonomik koşullarından ötürü orta kalite ürünlere ülkemiz koşullarında çok yüksek bedeller ödememiz gerekiyor. Günümüz koşullarında benim kalbimden geçen, markadan bağımsız 100Hz Direct Led VA panel kaliteli bir ürün ve kaliteli bir satış sonrası hizmete sahip bir TV alabilmekti. Ancak bunun için ödenecek bedel maalesef yaklaşık 2.000₺ dan başlıyor ve artarak devam ediyor. Bu televizyonu yaşı kemale ermiş annnem ve babam için alıyorum. Kullanım oranı çok yüksek olmayacak. Genelde yan açılardan uzanarak izleyecekler. Düşük kullanım süresi umarım panel ömrünü bir nebze uzatır. Tek endişem ses kalitesi. Yaklaşık 25 metrekarelik bir odaya kurulacağından(izleme mesafesi 4 m.) yüksek ses ihtiyacı olmayacak. Ancak inşallah "distortion" oranı rahatsız etmez. Biraz detay olsa da ses konusundaki görüşlerinizi de okumak isterim.

Benim kendi televizyonum Philips 46PFL9704H proled TV(2009). Fransa montajı. TV' ye birşey olmasın diye hergün dua ediyorum. Zira mevcut kalite ve fiyat fayda düzeyi beni ciddi anlamda karamsarlığa itiyor.

Alacağım TV ile ilgili inceleme sonucunu mütevazi bilgilerime rağmen sizinle paylaşmaktan onur duyarım. Desteğiniz için tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
SONY nin eski tv leri geldi aklıma siz ses konusuna değindiğinizde.

Eskiden SONY marka tv leri söktüğümüzde, en alt yani tabanda 1, sağ duvarda 1 ve sol duvarda 1 olmak üzere 3, Her tv de olduğu gibi CRT GUNS bölümünde 1 adet kart olurdu.

Bu kartlardan soldaki dikey olanı ses kartıydı, o dönem üretilen neredeyse tüm tv lerin anakartının tamamı, SONY tv nin ses kartı kadardı :)

Sizin vesileniz ile eskiyi yad etmiş olayım ve SONY markasının özellikle ses konusunda sizi üzmeyeceğine olan inancımı belirteyim. Her ne kadar Ahşap kasalı derin kabinli CRT tv ler kadar ses veremeseler de, LCD sınıfında daralan alanın negatif etkisi olsa da, yine de hacim doldurma anlamında yetersiz kalmayacağını düşünüyorum.

Güzel sohbet için teşşekkür ederim.

Görüşmek üzere :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi benim istediğim özellikleri sana söyledim zaten yukarıda. Marka farketmez gerçekten odama alacağım öğrenci evinde yaşıyorum duvara asıp kullanıcam. Çok büyük beklentilerim yok internette alt markaların teknik servislerinin kötülüğünden vs. bahsetmişsin hep bunların farkındayım.Senden sadece kötünün iyisi olarak ps4ten alacağım performansı bu fiyat aralığında maksimuma çıkaracak bir öneri istiyorum :) Şimdiden teşekkürler abim
Sırf o alt markaların da iyi birer hizmet verebileceğini ispat etmek için üşenmedik, ticari bir işletme kurduk bir ay önce ve o alt markalardan birisinin servisliğini aldık. Şu an'a kadar arkadaşlarımız girdikleri evden teşekkür almadan dönmediler. Önemli olan, insanın yaptığı işe ve karşısındaki insana saygısı olsun.

Bir gün belki LG markasına da deriz ki ''Kardeim verin bize yetkiyi, servislik nasıl yapılır size gösterelim'' :ok

Abim en büyük korkum ses kalitesinin yetersiz olması, yoksa AWOX markasında oyun konsolu daha önce test ettik sorun görmedik. Tabi ki eksik kalan, yetersiz kalan noktaları var ancak fiyat bazında sana AWOX 43109ST modelini önerebileceğim. Bu tv de kanal listesinden çok çektik yalan değil lakin sana önerdiğim kullanım koşulları gereği önermekten çekinmedim. 1200tl tv + 400TL android box ile senin tüm sorunlar çözülür diye düşünüyorumö sen ne dersin? - Konsol - Harici HDMI girişi ne takarsan tak VA panel keskinliği ve yüksek panel tepkime hızının iyi sonuçlarını bu fiyata alabileceğin nadir tv lerden birisidir. Smart olmasa da olur dersen tek başına tv daha ekonomik de olur sanki :alala

Yetkili servisi de biziz merak etme, bir sorun yaşarsan ücretsiz kargo ile bana yollarsın hallederiz kesinlikle :ok

Bana kalsa REGAL 40R6020 diyeceğim ancak bütçeyi oldukça aşıyor.

E Çevrimdışı

emircan96

Yeni Üye
17 Haz 2019
5
28
Sırf o alt markaların da iyi birer hizmet verebileceğini ispat etmek için üşenmedik, ticari bir işletme kurduk bir ay önce ve o alt markalardan birisinin servisliğini aldık. Şu an'a kadar arkadaşlarımız girdikleri evden teşekkür almadan dönmediler. Önemli olan, insanın yaptığı işe ve karşısındaki insana saygısı olsun.

Bir gün belki LG markasına da deriz ki ''Kardeim verin bize yetkiyi, servislik nasıl yapılır size gösterelim'' :ok

Abim en büyük korkum ses kalitesinin yetersiz olması, yoksa AWOX markasında oyun konsolu daha önce test ettik sorun görmedik. Tabi ki eksik kalan, yetersiz kalan noktaları var ancak fiyat bazında sana AWOX 43109ST modelini önerebileceğim. Bu tv de kanal listesinden çok çektik yalan değil lakin sana önerdiğim kullanım koşulları gereği önermekten çekinmedim. 1200tl tv + 400TL android box ile senin tüm sorunlar çözülür diye düşünüyorumö sen ne dersin? - Konsol - Harici HDMI girişi ne takarsan tak VA panel keskinliği ve yüksek panel tepkime hızının iyi sonuçlarını bu fiyata alabileceğin nadir tv lerden birisidir. Smart olmasa da olur dersen tek başına tv daha ekonomik de olur sanki :alala

Yetkili servisi de biziz merak etme, bir sorun yaşarsan ücretsiz kargo ile bana yollarsın hallederiz kesinlikle :ok

Bana kalsa REGAL 40R6020 diyeceğim ancak bütçeyi oldukça aşıyor.
Abi ben sadece konsol amacıyla almayı planlıyorum. Ps4 üzerinden netflix youtube vs. giriş yapıcam. Konsol harici iyi sonuç alırsın demen biraz kafamı karıştırdı çünkü tek amacım bu olucak. Belki HDMI ile pc vs. de bağlayabilirim arada ama çoğunluk dediğim gibi. Smart özelliğinin olması gerekmiyor yani anlayacağın ps4 onu karşılıyor. Eğer önerin yine de buysa fikrine sadık kalıcam ama başka önerilerine açığım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi ben sadece konsol amacıyla almayı planlıyorum. Ps4 üzerinden netflix youtube vs. giriş yapıcam. Konsol harici iyi sonuç alırsın demen biraz kafamı karıştırdı çünkü tek amacım bu olucak. Belki HDMI ile pc vs. de bağlayabilirim arada ama çoğunluk dediğim gibi. Smart özelliğinin olması gerekmiyor yani anlayacağın ps4 onu karşılıyor. Eğer önerin yine de buysa fikrine sadık kalıcam ama başka önerilerine açığım.

Konsol harici iyi sonuç alırsın diye nerede yazdığıma baktım göremedim :alala

Abim en büyük korkum ses kalitesinin yetersiz olması, yoksa AWOX markasında oyun konsolu daha önce test ettik sorun görmedik. Tabi ki eksik kalan, yetersiz kalan noktaları var

Demişim ama? Nerede yazmışım yukarıdaki cümleni :alala

E Çevrimdışı

emircan96

Yeni Üye
17 Haz 2019
5
28
Konsol harici iyi sonuç alırsın diye nerede yazdığıma baktım göremedim :alala

Abim en büyük korkum ses kalitesinin yetersiz olması, yoksa AWOX markasında oyun konsolu daha önce test ettik sorun görmedik. Tabi ki eksik kalan, yetersiz kalan noktaları var

Demişim ama? Nerede yazmışım yukarıdaki cümleni:alala
- Konsol - Harici HDMI girişi ne takarsan tak VA panel keskinliği ve yüksek panel tepkime hızının iyi sonuçlarını bu fiyata alabileceğin nadir tv lerden birisidir.

Pardon abim hızlı okuyunca konsol harici, hdmi'a ne takarsan tak tarzında okuduğum için biraz yanlış anlamışım.Bir sorum daha olacaktı. Ben tv'yi duvara monte etmek istiyorum. Duvarım yamuk olduğu için sabit değil de hareketli olanlardan almak istiyorum böylece dışarı çıkarıp açısını değiştirip oturduğum yerden düz izleyebileceğim. Teknik servis bunun için bir ücret alıyor mu? Kendi aparatımı kendim mi sipariş etmeliyim?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
- Konsol - Harici HDMI girişi ne takarsan tak VA panel keskinliği ve yüksek panel tepkime hızının iyi sonuçlarını bu fiyata alabileceğin nadir tv lerden birisidir.

Pardon abim hızlı okuyunca konsol harici, hdmi'a ne takarsan tak tarzında okuduğum için biraz yanlış anlamışım.Bir sorum daha olacaktı. Ben tv'yi duvara monte etmek istiyorum. Duvarım yamuk olduğu için sabit değil de hareketli olanlardan almak istiyorum böylece dışarı çıkarıp açısını değiştirip oturduğum yerden düz izleyebileceğim. Teknik servis bunun için bir ücret alıyor mu? Kendi aparatımı kendim mi sipariş etmeliyim?

Abim ürün içinden düz duvar aparatı çıkar.

Sen eğer tv için arkadaşlar montaja gelmedem evvel mafsallı aparatı satın alırsan geldiklerinde elbette duvar montajı yaparlar :ok

E Çevrimdışı

Emre0989

Yeni Üye
14 Haz 2019
5
35
Şuraya hemen yazayım, ki sizinle ilgilenmediğimi düşünmeyin lütfen.

Mesajınız gözümden kaçmış, tekrarı olmaması adına şimdi size yazıyorum ama cevap yazmayacağım, Yemek molası vereceğimi haber vermek için yazdım ki işleriniz var ise beni beklemeyin boşuna, üzülürüm. Muhtemelen 1 saate kadar size de cevap yazmış olacağım. Anlayışınız için teşekkür ederim :ok

Yemeğe gidemedim işim çıktı, size cevap yazıp da gideyim en iyisi :)

Bakalım soru neymiş;

Adem Helvacı [IMG alt="Ado"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Ado iyi günler hocam. Sitenizi Google amca sayesinde keşfettim. Bugünlerde odam için tv bakıyorum. Üründe aradığım başlıca özellikler 4k olsun hdr olsun. Ürünü bilgisayara bağlayıp oyun oynayacağım, netflix içeriklerini izleyeceğim ve Digiturk aboneliğimden lig maçlarını seyredeceğim. Tvboxım var fakat netflix 4k desteği yok alacağım üründe en azından netflix 4k desteği olsun diğer smart özellikleri olmasada olur. Şuan almayı düşündüğüm ve ikisi arasında kararsız kaldığım modeller vestel 49ud8200 ile vestel 49ud9200. Bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim yada sizin önerdiğiniz farklı marka model varmı?
Vestel 49ud8200 smr 1000 hz fiyat 2499tl
Vestel 49ud9200 smr 1800 hz fiyat 2899tl
Smr nin görüntüye çok büyük etkisi varmı 400 lira fark vermeye değermi?
Bütçem 3100 TL bu arada. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim ?

Aslında tek etken FRR değeri değil, Panel tipleri de farklı diye Hatırlıyorum.

Yanılmıyorsam 9200 edge panel, 8200 direct led olması lazım.

İleri düzey film izleyicileri ve konsol oyuncuları için edge panel ne derece uygundur o biraz tartışılır.

Ancak FRR değeri 1000hz olunca ve ürün de VESTEL marka olunca sanki ister istemez kritikte kalıyor insan ''Ya yetmezse?'' diye.

Yüksek hızlı sahnelerde kısmen de olsa gecikme etkileri görebilirsiniz diye düşünüyorum :ok
Cevabınız için teşekkürler hocam. Peki bu fiyat aralığında marka farketmeksizin sizin önerdiğiniz bi model varmı? Ekran 49 inç 55 inç arası olabilir

B Çevrimdışı

bahri77

Yeni Üye
15 Haz 2019
18
43
MErhaba ,
BEnde benzer şekilde bir ürün almak istiyorum. Zaten halen kullandığım eski tv için Mi Box almıştım.
siz bir kara verebildiniz mi?
Adem Helvacı [IMG alt="Ado"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Ado Hocam nedir cevabınız?
Ayrıca bugün bir teknoloji mağazasında çalışan bir arkadaş çok pro kullanıcı değilseniz nasılsa hepsi 3-5 seneye bozuluyor bütçenize gözünüze hangisi güzelse onu alın gibi bir öneri yaptı. :)
Ben internetten veya USB den film, İP tv den maç ve netfilx izleyeceğim. Ulusal kanal bile izlemiyorum.

saygılarımla
Mesajınız Birleştirildi: Cumartesi saat 00:39'de
Ayrıca hocam oda çok büyük olmadığından ve yakından izleyeceğimden 49-50 inch boyutunda düşünüyorum.
Bütçe ise 49NU8000 de alabilirim , ama fazla mı gelir? 49NU7100 veya vestel de benim ihtiyaçlarımı karşılamaz mı?
Bir kaç sene içinde salan için mim 60 inch başka bir TV bakmayı düşünüyorum zaten.

saygılarımla

Geri
Üst Alt