Ayırdığım bütçeye ikisi de uyuyor abi. Aralarında afaki farklar yoksa elbetteki ucuz olanını tercih ederim. Son kararı senin tavsiyenle verip önümüzdeki birkaç gün içinde siparişi verecem.
Abim her zaman belirttiğim üzere, SONY markası da elbette ki SAMSUNG maerkasının yaptığı gibi belli oranda bir
MARKA FARKI DEĞERİ bindiriyor fiyatlara.
Bu gün Ülkemiz markaları olan ARÇELİK ve VESTEL dahi bu politikayı uygulamaktan çekinmiyorlar.
Yahu aynı motor, aynı kazan, aynı tambur, aynı kart ama önünde vestel yazıyorsa 2000, Regal yazıyorsa 1800, SEG yazıyorsa 1600tl gibi fiyat oyunları ile ürün satıyor bu adamlar.
Makinelerdeki tek fark program sayısı, yazılım, kozmetik kasanın şıklığı vs.
TV dünyasından örnek verirsek eğer, VESTEL X123 model tv nin satış fiyatı 2000tl, Aynı malı REGAL adı altında Y123 model ile 1800TL ye satıyor, Bakıyorsun panel aynı, anakart aynı, servis aynı, ne farklı peki?
Yazılımsal oynamalar ile birisinin FRR değerini 1800hz, diğerinin 1600hz yapıyor o kadar.
Veya diyelim ki aynı anakart ama, birisine 2 tane ram takarken diğerine tek ram takıyor, bir süre sonra (2-3 yıl) artık ürün belli başlı güncel uygulamaları desteklemiyor vs
Kalite anlamında bir şey değişmiyor. Değişen tek şey özellikler ve uygulamalar.
Gelelim SONY SAMSUNG farkına.
SONY ye sormak lazım ''Kardeş, Paneli kimden aldın?'' diye.
Olaya bu göz ile bakarsak SONY nin VESTEL den ne farkı var? VESTEL de paneli dışarıdan alıp montaj yapıp satıyor SONY de.
Elbette ki SONY ile VESTEL i eş tutmuyorum bu ahmaklık olur lakin uygulanan politika aynı.
Sırf önünde SONY yazıyor diye o tv ye o parayı vermek garip geliyor bana. Mühendisliklerine saygım sonsuz, ama marka değeri için fark alşdıklarını da kimse inkar edemez.
Bu nedenle en azından daha makul ölçülerde ve bazı teknik özelliklerinin de daha üstün olması nedeniyle elbette Q60
Haaa, az önce bir SONY önerdim mi? Tabi ki önerdim.
Her zaman belirtiyorum, Verdiğim tavsiyeler kişiye, duruma, koşullara göre her zaman değişkendir