Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam 3000-4000 arasına ne önerirsiniz 5000-6500 arasına ne önerirsiniz ? sizin önerileriniz bizim için değerli teşekkür ederim.

55XG8096 Üst segment
5UD9650 Orta Segment
Olmak üzere iki model belirteyim.

Her ikisi de zaten havada karada sizin taleplerinizi karşılayacak özellikleri kapsıyor lakin SONY markasında tüm bu fiyat ve profesyonelliğe rağmen panelin halen 50hz olmasını ciddi eleştiririm, Tamam mühendisliklerine lafım yok lakin bu modelde bile 50hz panel var ise ben ister istemez ''El insaf'' derim yani.

VESTEL i bile 50hz konusunda eleştiriyorken SONY markasına bu yakışmıyor artık :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam 49" fiyatı internette yok 55" fiyatı var o da benim normalde ayırdığım bütçenin 2 katı 6.000 TL :) Böbreği bırakıp gideceğim şimdi foruma. Ben bütçeyi zorlayayım 4.000 tl'ye çıkarayım dedim sen vurun daha ölmedi diyorsun :) Yok hocam o kadar bütçe ayıramam maalesef. Philips 7303 hiç mi önermiyorsun yav ? Ve ya marka ayırt etmeden şöyle LG veya Philips görüntü kalitesinde (nişanlının begeni kıstasları) öneriniz ne olur ?

Aman bütçeyi biraz zorlayalım mı deyip öldürmeyin hocam :)

O zaman şaka yapmıyorum gerçekten son olarak 49PUS7503 de anlaşalım.

Vallahi daha aşağısı olmaz, Maliyet kurtarmıyor :kiskis

Yalnız eğer ses konusu sizin için çok önemli değil ise, subwoofer beklentiniz yok ise, Dimming performansına çok takılı kalmayacaksanız ve eğer edge panele karşı antipatiniz var ise tamam kabul 7303 kabulümdür :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vallahi hocam görünen koy klavuz istemiyor yani. Ama bana garip gelen regal marka televizyonların görüntüleri gayet hoşuma gitti. Vuran ışıktan mı yoksa gerçekten mi güzeller anlayamadım.
Önde yazana takılı kalmayın, oraya isteseler OSMAN yazarlar, çok ciddiyim.

Hatta size örneğini de vereyim.

Muğla da Fethiye bölgesinde Orka Grup vardır inşaat şirketidir ve çok ciddi sayıda ürün satın alırlar zira yap işlet devret tarzı villa , site vs yaparlar.

Bu adamlar bir dönem parasını verdiler ve VESTEL fabrikasında 3.000 adet olmak üzere önünde ORKA marka yazan tv ürettirdiler. Tabi ki GTB den tüm yasal işlemleri yapıldı ve marka tescil hakları alındı vs vs

Diyeceğim o ki önünde ne yazdığı önemli değil, orada ORKA yazıyordu ama içinde VESTEL vardı sonuçta.

Dilerseniz bu derece büyük ve gereksiz bütçeler ayıracağınıza, Daha ekonomik ve albenisi yükseki işinizi görecek ve garanti süresi daha uzun ürünler de araştırabiliriz :ok

kazim450 Çevrimdışı

kazim450

Yeni Üye
12 May 2019
23
34
Adem Helvacı Ado Adem abi 65xf9005 mi 65Q60R mi. Ağırlıklı olarak ps4 pro ve netflixten 4k dizi film ve belgesel izlenilecek. Önceki sayfalarda sormuştum ama gözden kaçabiliyor.

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
25
32
O zaman şaka yapmıyorum gerçekten son olarak 49PUS7503 de anlaşalım.

Vallahi daha aşağısı olmaz, Maliyet kurtarmıyor :kiskis

Yalnız eğer ses konusu sizin için çok önemli değil ise, subwoofer beklentiniz yok ise, Dimming performansına çok takılı kalmayacaksanız ve eğer edge panele karşı antipatiniz var ise tamam kabul 7303 kabulümdür :ok
Dediklerinizin bir çoğunu google'a yazıp ne oldugunu ogrenmem ve sonra da izlemem dinlemem lazım hocam :) 7303 ile 7503'ün bana gözüken tek farkı aradaki 400 TL :)

Bu arada yukarıda bir arkadaşa 55UD9650 önermişsiniz, bu da benim bütçeme uygun ama dediğim gibi görüntü kalitesi nedir ne değildir bilemiyorum hiç vestel tv önüne geçip bakmadım model anlamında.

kazim450 Çevrimdışı

kazim450

Yeni Üye
12 May 2019
23
34
Hele ki fiyat kıstası da işin içine girince ben bu kıyaslamada İSTİSNASIZ 65Q60 diyorum :ok
Ayırdığım bütçeye ikisi de uyuyor abi. Aralarında afaki farklar yoksa elbetteki ucuz olanını tercih ederim. Son kararı senin tavsiyenle verip önümüzdeki birkaç gün içinde siparişi verecem.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Dediklerinizin bir çoğunu google'a yazıp ne oldugunu ogrenmem ve sonra da izlemem dinlemem lazım hocam :) 7303 ile 7503'ün bana gözüken tek farkı aradaki 400 TL :)

Bu arada yukarıda bir arkadaşa 55UD9650 önermişsiniz, bu da benim bütçeme uygun ama dediğim gibi görüntü kalitesi nedir ne değildir bilemiyorum hiç vestel tv önüne geçip bakmadım model anlamında.
Aaaaaaaa

9650 dedin damarıma bastın şimdi

evet 9650 ama hangi 9650?

V10121647 idi sanırım kodu

Bu üretim olmak kaydı ile;

SAMSUNG VA panel
2200hz FRR değeri
HDR
WCG
HB
DV
Pixellence

panel destek unsurları ile VESTEL yelpazesinde neredeyse pek bulunmayan özelliklerde televizyondur.

Tek eksi yanı Donanımsal 100hz paneli olmamasıdır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ayırdığım bütçeye ikisi de uyuyor abi. Aralarında afaki farklar yoksa elbetteki ucuz olanını tercih ederim. Son kararı senin tavsiyenle verip önümüzdeki birkaç gün içinde siparişi verecem.
Abim her zaman belirttiğim üzere, SONY markası da elbette ki SAMSUNG maerkasının yaptığı gibi belli oranda bir MARKA FARKI DEĞERİ bindiriyor fiyatlara.

Bu gün Ülkemiz markaları olan ARÇELİK ve VESTEL dahi bu politikayı uygulamaktan çekinmiyorlar.

Yahu aynı motor, aynı kazan, aynı tambur, aynı kart ama önünde vestel yazıyorsa 2000, Regal yazıyorsa 1800, SEG yazıyorsa 1600tl gibi fiyat oyunları ile ürün satıyor bu adamlar.

Makinelerdeki tek fark program sayısı, yazılım, kozmetik kasanın şıklığı vs.

TV dünyasından örnek verirsek eğer, VESTEL X123 model tv nin satış fiyatı 2000tl, Aynı malı REGAL adı altında Y123 model ile 1800TL ye satıyor, Bakıyorsun panel aynı, anakart aynı, servis aynı, ne farklı peki?

Yazılımsal oynamalar ile birisinin FRR değerini 1800hz, diğerinin 1600hz yapıyor o kadar.

Veya diyelim ki aynı anakart ama, birisine 2 tane ram takarken diğerine tek ram takıyor, bir süre sonra (2-3 yıl) artık ürün belli başlı güncel uygulamaları desteklemiyor vs

Kalite anlamında bir şey değişmiyor. Değişen tek şey özellikler ve uygulamalar.

Gelelim SONY SAMSUNG farkına.

SONY ye sormak lazım ''Kardeş, Paneli kimden aldın?'' diye.

Olaya bu göz ile bakarsak SONY nin VESTEL den ne farkı var? VESTEL de paneli dışarıdan alıp montaj yapıp satıyor SONY de.

Elbette ki SONY ile VESTEL i eş tutmuyorum bu ahmaklık olur lakin uygulanan politika aynı.

Sırf önünde SONY yazıyor diye o tv ye o parayı vermek garip geliyor bana. Mühendisliklerine saygım sonsuz, ama marka değeri için fark alşdıklarını da kimse inkar edemez.

Bu nedenle en azından daha makul ölçülerde ve bazı teknik özelliklerinin de daha üstün olması nedeniyle elbette Q60 :ok

Haaa, az önce bir SONY önerdim mi? Tabi ki önerdim.

Her zaman belirtiyorum, Verdiğim tavsiyeler kişiye, duruma, koşullara göre her zaman değişkendir :ok

E Çevrimdışı

emircan96

Yeni Üye
17 Haz 2019
5
28
Merhabalar hocam
Youtubeda bir videonuzdan buldum sizi.Yakın zamanda ps4 almayı düşünüyorum bu yüzden Full HD Tv'lere göz atıyordum.40'' boyutunda full HD, tepki süresi 5ms den düşük ve Hertz değeri oyun oynamaya uygun bir cihaz arıyorum.Öğrenci olacağım için alt marka bir televizyon almak zorundayım. Bütçem max 1400TL bu fiyatlarda önerebileceğiniz bir model veya marka var mıdır? Biliyorum 2 yıl vs. garantileri var ancak cihazdan çok bir beklentim yok. Önerilerinizi bekliyorum :bye

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar hocam
Youtubeda bir videonuzdan buldum sizi.Yakın zamanda ps4 almayı düşünüyorum bu yüzden Full HD Tv'lere göz atıyordum.40'' boyutunda full HD, tepki süresi 5ms den düşük ve Hertz değeri oyun oynamaya uygun bir cihaz arıyorum.Öğrenci olacağım için alt marka bir televizyon almak zorundayım. Bütçem max 1400TL bu fiyatlarda önerebileceğiniz bir model veya marka var mıdır? Biliyorum 2 yıl vs. garantileri var ancak cihazdan çok bir beklentim yok. Önerilerinizi bekliyorum :bye
Hmmm beklentimize paralel bütçe biraz düşük ama? :alala

Bu fiyata tv önermek sorun değil, PS4 Performansı bekleyecek ürün önermek sorun :kiskis

E Çevrimdışı

emircan96

Yeni Üye
17 Haz 2019
5
28
Ben tabii ki çok daha iyilerini isterim ancak çok zorlamayacak şekilde önerilerinize de açığım. Sahibinden üzerinden 2.el vs. alım yapabilirim bu durumda.

D Çevrimdışı

dodoo

Aktif Üye
17 Haz 2019
52
32
Merhabalar, foruma yeni kayıt oldum, umarım ilk mesajım tavsiye istemek üzerine olduğu için taşlanmam :)

Şakayı bir yana bırakıp soruma değineyim,

49/55" bir tv arayışındayım,

3000 civarında maksimum 4000 e kadar bütçem var ,

Evdekiler genel olarak kablo tv yayınlarını seyredecek, ben ise netflix ve xbox için kullanacağım,

Bu bütçedeki tavsiye edilen lg-samsung-philips modellerinin hepsine baktım incelemelerin hepsini okudum aklım iyice çorba oldu,

Buradaki vestel tavsiyeleri üzerine benim asıl sizlere danışmak istediğim konu tavsiyelerin dışında, Vestel'in kendi sitesinde göremediğim, Vatan'da yeni ürün olarak gözüken xxUD9500 modeli oldu.

Bu cihaz hakkında hiç bir bilgi bulamadım maalesef.

Aklıma yatan modeller;

49nu7500
Pus7303 / 7503
Lg6470

Ve buradaki tavsiyelerden gördüğüm vestel 6950 ile yeni diye anladığım ud9500

Biraz uzun oldu ama anca anlatabildim sanırım derdimi :)

Geri
Üst Alt