E Çevrimdışı

efsanefrk

Yeni Üye
10 May 2019
12
35
Herkese merhabalar.Aranızda yeniyim evimizin salonuna yeni bir tv alma ihtiyacı var, ihtiyacın sebebi ise salonumuzun büyük olması ve buna karşılık eski tüplü tvmizin yeterli gelmemesi.En yakın izleme mesafesi 3 metre ve bu bile yeterli kaliteyi sağlayamıyor bize.Bu konu başlığının yılbaşından bu yana yazılanların büyük bir kısmını okumaya çalıştım dolayısıyla kafam biraz karıştı. Daha önce aklımda sadece samsung sony lg gibi bilinen markalar vardı ama burda okudugum kadarıyla bircok marka zaten bu markaların panellerini kullanıyor ve 3 aşağı 5 yukarı aynı sayılabilecek düzeyde. Şimdi benim sizde yardım istediğim konu şu hangi tvyi almalıyım bana 1-2 alternatif sunacak şekilde bir tv önerisinde bulunabilir misiniz? Tv için beklentilerim şunlar:

-İzleme mesafesi en az 3 en uzak ise 5 metredir.Bunun için sanırım 55 inç tv yeterli diye düşünüyorum.
-Genelde normal tv kanalları, film ve mümkün olursa ıp tv üzerinden maç yayınları izlenecek. (Ip tv özelliğine sahip tv var mıdır bilmiyorum bu ıp tv konusunda da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.)
-Tvye bazen kişisel bilgisayarımla veya telefonumla bağlanabilirim.
-Biz elektronik eşyalar konusunda uzun süreli bir kullanıcı tipiyiz o sebeple alımşken bir kere alalım sorun çıkartmayacak sağlam ve uzun vadeli bir şey olsun istiyoruz.
Gördüğüm kadarıyla @Ado bey forumun en yetkili ve deneyimli kişisi.Öncelikle kendisi ve diğer deneyimli konuya hakim arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Var mıdır önerisi olan?

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
25
32
Beklediğinizi biliyor ve özür diliyorum, Uzun zamandır beklettiğim AWOX kullanıcılarının sorunlarına dair yaptığım çalışmaların derleme kesme biçme yayınlama sürecinin sonuna gelmek üzereyim. Bir yemek molası sonrası söz yine buradayım :ok
Hocam bugün Bayrampaşa'ya gittik Awox TV'ye bakmaya ama görüntü kalitesi gerçekten hiç tatmin edici değildi. Sunny'den bile kötü bir görüntüsü vardı. Satıcı aldatmacısı mıdır diye düşünüp bütün ayarlar fabrika ayarlarında mı ? Aynı mı diye sordum evet dedi. Biraz bakındık nişanlımla ve gerçekten hiç tatmin edici değil, beğenmediğimiz Sunny'den bile kötü gösteriyor tarzında yorumlar aldım nişanlımdan. Galiba biz 50PUS7303/62 alacağız gibi görünüyor ama yukarıda bahsettiğim modeller (LG ve Samsung) hakkında da bilgi verirseniz veya o kalitede görüntü verebilecek 49-50 ekran televizyon önerebilirseniz süper olur. Bütçeyi biraz yükselttim zorlarsam 4.000 TL'ye kadar çıkabilirim şu anda.

fatihtk Çevrimdışı

fatihtk

Yeni Üye
11 Haz 2019
30
35
Bugu
Hocam bugün Bayrampaşa'ya gittik Awox TV'ye bakmaya ama görüntü kalitesi gerçekten hiç tatmin edici değildi. Sunny'den bile kötü bir görüntüsü vardı. Satıcı aldatmacısı mıdır diye düşünüp bütün ayarlar fabrika ayarlarında mı ? Aynı mı diye sordum evet dedi. Biraz bakındık nişanlımla ve gerçekten hiç tatmin edici değil, beğenmediğimiz Sunny'den bile kötü gösteriyor tarzında yorumlar aldım nişanlımdan. Galiba biz 50PUS7303/62 alacağız gibi görünüyor ama yukarıda bahsettiğim modeller (LG ve Samsung) hakkında da bilgi verirseniz veya o kalitede görüntü verebilecek 49-50 ekran televizyon önerebilirseniz süper olur. Bütçeyi biraz yükselttim zorlarsam 4.000 TL'ye kadar çıkabilirim şu anda.
Bugün vatan bilgisayar da üç gün için geçerli indirim vardı bende 50PUS7303 modelini aldım geldiğinde tecrübelerimi paylaşırım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar; Her zaman olduğu gibi en önemli söylemim, Görselin kesinlikle kişiye özel durum olduğudur.
Mesleki pozisyonum gereği bu güne kadar abartısız on binlerce tv izledim, inceledim, söktüm, taktım, yaptım, kırdım, parçaladım vs

Dolayısı ile benim tv ye bakış açım başkadır, sizin başkadır doğal olarak, O nedenle tüm tavsiye konusunda yüzlerce kere yazmışımdır aslında, Mümkünse son kararı kesinlikle başkalarına bırakmayın.

İnternet ortamında fikri alın, ama sakın karar almayın. Buradan fikir alın, gidin düşünün ve sakin kafa ile kendi kararınızı kendiniz alın lütfen :ok

Bu doğrultuda mutlaka ki doğrudur, görüntü sizin kriterlerinize uymamıştır, o nedenle yerinizde tv incelemeniz en önemli konudur. :ok

LG markası defalarca yazdığım üzere benim öneri yelpazemde bulunmuyor, Lakin LG panelli bir VESTEL araştırabilirim dilerseniz :)

SAMSUNG markası ise son günlerde tartıştığımız SUNNY fabrikalarında (Fabrika demek ne derece doğrudur tartışılır) üretilmesi nedeniyle bakış açımızı daralttı maalesef.

SONY XF serisinden baksak bütçeyi biraz zorlasak peki?

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
25
32
Selamlar; Her zaman olduğu gibi en önemli söylemim, Görselin kesinlikle kişiye özel durum olduğudur.
Mesleki pozisyonum gereği bu güne kadar abartısız on binlerce tv izledim, inceledim, söktüm, taktım, yaptım, kırdım, parçaladım vs

Dolayısı ile benim tv ye bakış açım başkadır, sizin başkadır doğal olarak, O nedenle tüm tavsiye konusunda yüzlerce kere yazmışımdır aslında, Mümkünse son kararı kesinlikle başkalarına bırakmayın.

İnternet ortamında fikri alın, ama sakın karar almayın. Buradan fikir alın, gidin düşünün ve sakin kafa ile kendi kararınızı kendiniz alın lütfen :ok

Bu doğrultuda mutlaka ki doğrudur, görüntü sizin kriterlerinize uymamıştır, o nedenle yerinizde tv incelemeniz en önemli konudur. :ok

LG markası defalarca yazdığım üzere benim öneri yelpazemde bulunmuyor, Lakin LG panelli bir VESTEL araştırabilirim dilerseniz :)

SAMSUNG markası ise son günlerde tartıştığımız SUNNY fabrikalarında (Fabrika demek ne derece doğrudur tartışılır) üretilmesi nedeniyle bakış açımızı daralttı maalesef.

SONY XF serisinden baksak bütçeyi biraz zorlasak peki?
Hocam bu konularda nişanlının hangi tv ekranı daha hoşuna giderse ona bakıyoruz ama tabi ki özelliklerini de söylüyorum ki biraz seçimlerini daraltsın. Dediğim gibi en çok philips 50pus7303 sevdi ben de özelliklerine baktım gayet güzeldi. Sony televizyonların fiyatları çok pahalıydı ama dediğiniz seriye bakabiliriz çünkü nerede sony görsek "keşke paramız olsa" diyorduk. Eğer çok çok zorlamayacaksak bakabiliriz hocam. Model numarası verirseniz inceleyip size dönerim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam bu konularda nişanlının hangi tv ekranı daha hoşuna giderse ona bakıyoruz ama tabi ki özelliklerini de söylüyorum ki biraz seçimlerini daraltsın. Dediğim gibi en çok philips 50pus7303 sevdi ben de özelliklerine baktım gayet güzeldi. Sony televizyonların fiyatları çok pahalıydı ama dediğiniz seriye bakabiliriz çünkü nerede sony görsek "keşke paramız olsa" diyorduk. Eğer çok çok zorlamayacaksak bakabiliriz hocam. Model numarası verirseniz inceleyip size dönerim.
49XF8505 desem? En azından 100hz donanımsal paneli var tv nin

Çok mu pahalı olur? :alala

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
25
32
49XF8505 desem? En azından 100hz donanımsal paneli var tv nin

Çok mu pahalı olur? :alala
Hocam 49" fiyatı internette yok 55" fiyatı var o da benim normalde ayırdığım bütçenin 2 katı 6.000 TL :) Böbreği bırakıp gideceğim şimdi foruma. Ben bütçeyi zorlayayım 4.000 tl'ye çıkarayım dedim sen vurun daha ölmedi diyorsun :) Yok hocam o kadar bütçe ayıramam maalesef. Philips 7303 hiç mi önermiyorsun yav ? Ve ya marka ayırt etmeden şöyle LG veya Philips görüntü kalitesinde (nişanlının begeni kıstasları) öneriniz ne olur ?

Aman bütçeyi biraz zorlayalım mı deyip öldürmeyin hocam :)

Geri
Üst Alt