Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar, foruma yeni kayıt oldum, umarım ilk mesajım tavsiye istemek üzerine olduğu için taşlanmam :)

Şakayı bir yana bırakıp soruma değineyim,

49/55" bir tv arayışındayım,

3000 civarında maksimum 4000 e kadar bütçem var ,

Evdekiler genel olarak kablo tv yayınlarını seyredecek, ben ise netflix ve xbox için kullanacağım,

Bu bütçedeki tavsiye edilen lg-samsung-philips modellerinin hepsine baktım incelemelerin hepsini okudum aklım iyice çorba oldu,

Buradaki vestel tavsiyeleri üzerine benim asıl sizlere danışmak istediğim konu tavsiyelerin dışında, Vestel'in kendi sitesinde göremediğim, Vatan'da yeni ürün olarak gözüken xxUD9500 modeli oldu.

Bu cihaz hakkında hiç bir bilgi bulamadım maalesef.

Aklıma yatan modeller;

49nu7500
Pus7303 / 7503
Lg6470

Ve buradaki tavsiyelerden gördüğüm vestel 6950 ile yeni diye anladığım ud9500

Biraz uzun oldu ama anca anlatabildim sanırım derdimi :)
9500 de yine tercih 49 mu yoksa 55 mi?

Ona göre hepsini genel değerlendireyim :ok

D Çevrimdışı

dodoo

Aktif Üye
17 Haz 2019
52
32
9500 de yine tercih 49 mu yoksa 55 mi?

Ona göre hepsini genel değerlendireyim :ok

Abi selamlar, 9500 de iki ebat arasında 800tl ye yakın bir fark mevcut, sadece ebattan ötürü olduğunu düşündüğüm bu farkı vermeye değeceğini sanmıyorum.

Yani teknik farkları yoksa, 49 da işimi görür benim. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi selamlar, 9500 de iki ebat arasında 800tl ye yakın bir fark mevcut, sadece ebattan ötürü olduğunu düşündüğüm bu farkı vermeye değeceğini sanmıyorum.

Yani teknik farkları yoksa, 49 da işimi görür benim. :)
Konuya sadece teknik kısımdan bakarsak bu kıyaslamada 7503 en baskın karakter olur.
Teknik ile birlikte en önemli kritar olan fiyat kıstası ile bakarsak kesinlikle NU7500 tercih nedeni olur.

VESTEL için de yazabilecek bir şeyler arasam da, o parayı veriyorsam neden NU7500 almayayım ki demekten kendimi alamıyorum açıkçası.

Yani SAMSUNG un teknolojisini (Panel) kullanan VESTEL e 3500 ödeyeceğime, Kendi teknolojisini kullanan SAMSUNG a 3500 ödemek benim gözümde daha makul bu listede :ok

Yani bana göre kafanızdan da listenizden de VESTEL i silmeniz doğru olur bu fiyat politikaları ile :ok

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
25
32
Aaaaaaaa

9650 dedin damarıma bastın şimdi

evet 9650 ama hangi 9650?

V10121647 idi sanırım kodu

Bu üretim olmak kaydı ile;

SAMSUNG VA panel
2200hz FRR değeri
HDR
WCG
HB
DV
Pixellence

panel destek unsurları ile VESTEL yelpazesinde neredeyse pek bulunmayan özelliklerde televizyondur.

Tek eksi yanı Donanımsal 100hz paneli olmamasıdır.
Hocam baya bilgilisiniz :) Peki Aynı fiyatlarda olan ve sizin önerdiğiniz skalada bulunan modellerden;

Vestel 55UD9650 -4.000 TL
Philips 50PUS7303 -3.600 TL
Philips 49PUS7503 -4.000 TL

hangisini önerirsiniz ? Benim için hepsinde aradığım özellikler var. Uzun süre idare eder, kullanıcı gözüyle bakarsam philipste ambilight var vestel de büyük ekran.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam baya bilgilisiniz :) Peki Aynı fiyatlarda olan ve sizin önerdiğiniz skalada bulunan modellerden;

hangisini önerirsiniz ? Benim için hepsinde aradığım özellikler var. Uzun süre idare eder, kullanıcı gözüyle bakarsam philipste ambilight var vestel de büyük ekran.
Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği Samsung 49NU7500'de beğendiğim tv'lerden. o da 3.600 TL yine.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Vallahi yalan değil şimdi ben de senin gibi ikileme kalıyoum zira PHILIPS markasında ben gerçekten ambi desteğini çok seviyorum zira hayat tarzımda da renklere ayrı bir tutkum vardır, evimdeki bazı odaları renkli led barlar ile döşediğim, ruh halime göre kumandadan kırmızı mavi pembe mor beyaz yeşil bir çok renge çevirdiğim olmuştur.

LG ve PHILIPS markalarında benim en çok takıldığım husus ise bir türlü BİZDEN marka olmayı becerememiş olmalarıdır. Yani bu gün cesaret edip hiç kimseye LG tv öneremiyorsam bunun en büyük sorumlusu LG TÜRKİYE nin satış sonrası hizmet politikalarıdır. Yetkili servislerinin acımasızlığı ve yüksek fiyat politikalarıdır.

PHILIPS de aslında bu konuda LG den çok uzak kalmıyor. Görece bir nebze daha iyiler sadece ancak yine her iki markanın da bana göre en büyük sorunlarının başında menüsel fonksiyonlar geliyor. Ben kısa bir süre (Daha fazla dayanamadım çünkü) PHILIPS PUS6262 kullanmış birisi olarak o tv nin menüsünü dizayn eden mühendisle cidden kahretmişimdir. Neyse ki senin modeller android de oradan kurtarıyorsun biraz.

Gelelim android kısmına. Söz konusu PHILIPS ise eğer kendi menüsündense Android yavaşlığını tercih ederim. Ancak Türk insanına oldukça hitap eden ve bana göre oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan VESTEL de burada devreye giriyor şimdi yalan değil.

VESTEL de nelerle karılaşabileceğinizi az çok kestirebiliyoruz. Ancak biliyoruz ki en ufak bir sorun yaşasanız VMH sizin yanınızda, bunun örneğini forumda binlerce kere yaşadık ve gördük. Tabii ki beğenmediğimiz bir çok karara da imza atmıştır VESTEL efendi ama yine de karşımızda bir muhatap bulabiliyor olmanın verdiği mutluluk ayrı bir bakış açısı benim için.

LG servisinin bir tane anakart için 1300TL fiyat vermesini takiben aradığımız müşteri hizmetlerinin kalkıp da ''servislerin iç politikalarına karışamayız'' demesindense, VMH nin çözümsüzlüğünü tercih ederim ben.

Şimdi toparlayacak olursak eğer,

Seçeneklerimiz iki tane.

birisinin en önemli artısı ambi
diğerinin en önemli artısı büyük ekran

Birisinde yüksek seviye kalite mühendislik ancak düşük satış sonrası hizmet anlayışı + küçük ekran.
Diğerinde orta seviye kalite ve mühendislik ancak yüksek satış sonrası hizmet anlayışı + büyük ekran.

ben size ''Şunu alın'' demem zira ben satıcı değilim, neyi alacağınız da beni ilgilendirmiyor, Sizin yerinize kendi bakış açımla değerlendirme yaptım yüksek sesli olarak. Karar sizin artık :ok

P Çevrimdışı

pd.ufuk

Yeni Üye
10 Haz 2019
27
36
Adem Helvacı Ado hocam bir 4k tvnin ortalama ömrü ne kadardır Va yada İps panel fark etmez? Yani arızası yüzünden laış fiyatının yarısına takabül ücret ödemektense yenisini alırım düşüncesi oluşturacak bir tv arızası ortalama ne kadar sürede oluşur sizce ?

M Çevrimdışı

mieszkan

Yeni Üye
11 Haz 2019
25
32
O zaman şaka yapmıyorum gerçekten son olarak 49PUS7503 de anlaşalım.

Vallahi daha aşağısı olmaz, Maliyet kurtarmıyor :kiskis

Yalnız eğer ses konusu sizin için çok önemli değil ise, subwoofer beklentiniz yok ise, Dimming performansına çok takılı kalmayacaksanız ve eğer edge panele karşı antipatiniz var ise tamam kabul 7303 kabulümdür :ok
Hocam dediklerinize baktım, ses olayı bizim için o kadar önemli değil çünkü büyük bir salonda oturmayacağız. Brisinde 2x10 diğerinde 2x22.5 watt ses değeri var. 7303 D-LED 7503 E-LED açıkcası d-led benim gözüme daha hoş gözüküyor. Hem hoşuma giden hem de iki kat sese ihtiyacım olmadıgı için bir de 400 tl daha ucuz tabi, 7303 tercih edilebilir benim için bu kıyaslamada.

E Çevrimdışı

Emre0989

Yeni Üye
14 Haz 2019
5
35
Adem Helvacı Ado iyi günler hocam. Sitenizi Google amca sayesinde keşfettim. Bugünlerde odam için tv bakıyorum. Üründe aradığım başlıca özellikler 4k olsun hdr olsun. Ürünü bilgisayara bağlayıp oyun oynayacağım, netflix içeriklerini izleyeceğim ve Digiturk aboneliğimden lig maçlarını seyredeceğim. Tvboxım var fakat netflix 4k desteği yok alacağım üründe en azından netflix 4k desteği olsun diğer smart özellikleri olmasada olur. Şuan almayı düşündüğüm ve ikisi arasında kararsız kaldığım modeller vestel 49ud8200 ile vestel 49ud9200. Bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim yada sizin önerdiğiniz farklı marka model varmı?
Vestel 49ud8200 smr 1000 hz fiyat 2499tl
Vestel 49ud9200 smr 1800 hz fiyat 2899tl
Smr nin görüntüye çok büyük etkisi varmı 400 lira fark vermeye değermi?
Bütçem 3100 TL bu arada. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim ?
Hocam sorum arada gözden kaçtı gitti ? cevaplarsanız memnun olurum Adem Helvacı Ado

E Çevrimdışı

efsanefrk

Yeni Üye
10 May 2019
12
35
55XG8096 Üst segment
5UD9650 Orta Segment
Olmak üzere iki model belirteyim.

Her ikisi de zaten havada karada sizin taleplerinizi karşılayacak özellikleri kapsıyor lakin SONY markasında tüm bu fiyat ve profesyonelliğe rağmen panelin halen 50hz olmasını ciddi eleştiririm, Tamam mühendisliklerine lafım yok lakin bu modelde bile 50hz panel var ise ben ister istemez ''El insaf'' derim yani.

VESTEL i bile 50hz konusunda eleştiriyorken SONY markasına bu yakışmıyor artık :ok
Teşekkürler Adem Helvacı Ado hocam. Ancak gerçek yenileme hızı 100 hz olan bir tv almak daha mantıklı degil mi ileriye yönelik de düşünecek olursak. Malum teknoloji hızlı ilerliyor ve belki ilerleyen zamanlarda Playstation ya da xbox alıp oyun oynama ihtiyacı falan da olursa diye.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam bir 4k tvnin ortalama ömrü ne kadardır Va yada İps panel fark etmez? Yani arızası yüzünden laış fiyatının yarısına takabül ücret ödemektense yenisini alırım düşüncesi oluşturacak bir tv arızası ortalama ne kadar sürede oluşur sizce ?

Bazen tepki çekse de ben, hele ki yeni üretim lcd led teknolojisine ortalama 4-5 yıl ömür biçiyorum. Hücresi bozulmasa da led chipleri mutlaka eski üretimlere nazaran erken bozuluyor.
Panel arızalarında ve kırılmalarında ise karşılaştığımız fiyat skalası çok değişkendir o nedenle burada katma değerine bakıyorum ben.
Öncelikle evet ben de kabul ediyorum ki panel işçiliği yüksek risktir ve yüksek bedel talep edilir haklı olarak, ancak bunu makul ölçülere çekebilecek olanaklar devreye sokulursa duruma göre elbette panel değiştirmenin makul olacağı durumlar da oldukça çok çıkıyor karşımıza.

Bu gün ikinci el piyasası 500TL etmeyecek olan 42' BEKO marka plazma tv nin panel destek kartı arızasını 1000TL ye yaptırmayı kabul eden müşterim var ise, bil ki bu orijinal Japon PANASONİC panelin hatırına kabul edilen bir bedeldir. (İstisna bir örnektir elbette)

Bunu şöyle değerlendirin lütfen,

Günümüz klima üreticileri kompresörlere 10 yıl garanti veriyor. Nede?

Düşündünüz mü hiç, Kompresör gibi geçmiş yıllarda çok bozulan ve yüksek değişim maliyetleri olan bir elemana 10 yıl garanti vermeyi acaba sizi veya beni çok düşündükleri için mi 10 yıl garanti altına alıyorlar.

Madem çok düşünüyorlar da neden sadece kompresörü 10 yıl garanti altına alıyorlar. Madem en pahalısı kompresör, geriye de bi rşey kalmadı zaten, Eee tamamını yap 10 yıl garantili?

Yapmazlar..

Ben nedenini yazayım size.

İnverter klimalarda kompresör arıza olasılığı 1/5000 dolaylarındadır. Eskiden bu oran 2/100 civarıydı.

2011 den beri İnvetrer sistemlerin içerisindeyim daha bir tane İnverter kompresör değiştirmişliğim yoktur.

Yok çünkü inverter klimaların kompresörleri kolay kolay arıza yapmazlar.

Yapmazlar çünkü artık arıza yapan ve yüksek maliyetli olan şey kompresör değil IPM kart teknolojisidir.

televizyondan klimaya geçip örnek verme nedenim şu.

Günümüz teknolojisi bir çok televizyon artık paneli kırılınca yaptırmaya değmeyecekkalitededir.

İstisnai bazı durumlar vardır. Ucuz panel bulunur, Ürünün Manevi değeri vardır, Vatandaşın yüksek teknoloji değil de güzel görüntü versin yeter düşüncesi vardır ve fiyat makul olur yaptırır. Veya NU8000 almışsındır, garantisi devam ediyordur, Yenisi 6bin, paneli 3500 dür veya 4000 dir bu yaptırılır ancak genel geçer televizyonlar yüksek oranda yaptırılmaz. Klimadan örneğim ile ilgisi de şu dur. Yahu bu kadar para verdim paneli değiştirdim kartı bozulursa ne olacak? Kardeşim işte klima ile bağlantısı da bu, bu meretlerin kartları bozulmuyor çok fazla. Yaşanan sorunların %40 ı yazılımsal. %20 si kurcalama ile çökertme, %20 si şebeke kaynaklı besleme kartı arızaları kalan %10 u da haydi kendi kendine bozuldu diyelim. Yani klimalardaki IPM kartları gibi tv lerde pahalı olan ve çabuk bozulan kısım paneldir.

TV lerdeli kartların fiyatları tamamen şişirmecedir.

Belki 100 kere yazdığım LG tv anakart 1300TL örneğini sürekli gündemde tutma nedenim de bu, o kartın gerçek fiyatı 574 TL dir.

VESTEL TV ANAKART 150-200-250-300TL modeline göre değişen fiyatlara sahip. Ne kadar korkutabilir ki bizi?

T Çevrimdışı

tinto2772

Yeni Üye
14 Haz 2019
2
50
Adem(Ado) Bey, İyi günler,
Öncelikle detaylı teknik bilgilerle bizleri aydınlattığınız, ticari mesajlarla kirletilmemiş bu foruma destek verdiğiniz ve önemli katkı sağladığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Yıllarca Albani Hocamızı beğeni ve saygıyla takip etmiş, tavsiyelerinden faydalanmış biri olarak, forumdaki mesajlarınızı ilgi ve beğeniyle okudum ve üye olmaya karar verdim Size danışmadan alacağım yeni TV konusunda son kararı vermek istemedim.

Ben Sony KD-55XF8505 tv ile ilgileniyorum. Şu anda kampanya dahilinde 5.900₺' li rakamlara gelmiş durumda. Sizin önerileriniz doğrultusunda önce Samsung 55NU8000' e yönelmiştim ama yine bu forumda bahsettiğiniz Türkiye Sunny montajı olayı ve daha önce Samsung markası ile yaşadığım bir dizi kötü tecrübe beni tedirgin etti. Yaşadığım şehirde(Gaziantep) Samsung ve LG servislerinin aynı firma tarafından yürütülüyor olması ve sizin LG konusundaki endişeleriniz de cabası. İzleme açısının önemli olduğunu, panelin IPS 100Hz panel olduğunu bildiğimi belirtmek isterim. Sony KD-55XF8505 hakkında değerli görüşlerinizi şayet var ise alternatif tv önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Üst limitim 5500₺ fakat Sony marka değeri için 6.000₺' yi zorlayabilirim. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Teşekkürler Adem Helvacı Ado hocam. Ancak gerçek yenileme hızı 100 hz olan bir tv almak daha mantıklı degil mi ileriye yönelik de düşünecek olursak. Malum teknoloji hızlı ilerliyor ve belki ilerleyen zamanlarda Playstation ya da xbox alıp oyun oynama ihtiyacı falan da olursa diye.
Elbette, bunu hr zaman dile getiririm. Alacağınız tv hiç bir şekilde markaya göre karar verilecek bir tv olmamalıdır.

Bu tv tamamen sizin olası kullanım alanınız üzere seçilmelidir.

Hertz olayında elbette 100hz tercihimizdir tartışmasız, yalnız dipnot olarak belirtmek isterim ki yazılımsal yenileme teknolojisi ileri derece gelişmiş olması nedeniyle büyük oranda kapatıyor bu açığı. Yine de 100hz olsun ama 1000hz miş gibi fiyat yansıtmasın istiyoruz üreticiler :kiskis

P Çevrimdışı

pd.ufuk

Yeni Üye
10 Haz 2019
27
36
Bazen tepki çekse de ben, hele ki yeni üretim lcd led teknolojisine ortalama 4-5 yıl ömür biçiyorum. Hücresi bozulmasa da led chipleri mutlaka eski üretimlere nazaran erken bozuluyor.
Panel arızalarında ve kırılmalarında ise karşılaştığımız fiyat skalası çok değişkendir o nedenle burada katma değerine bakıyorum ben.
Öncelikle evet ben de kabul ediyorum ki panel işçiliği yüksek risktir ve yüksek bedel talep edilir haklı olarak, ancak bunu makul ölçülere çekebilecek olanaklar devreye sokulursa duruma göre elbette panel değiştirmenin makul olacağı durumlar da oldukça çok çıkıyor karşımıza.

Bu gün ikinci el piyasası 500TL etmeyecek olan 42' BEKO marka plazma tv nin panel destek kartı arızasını 1000TL ye yaptırmayı kabul eden müşterim var ise, bil ki bu orijinal Japon PANASONİC panelin hatırına kabul edilen bir bedeldir. (İstisna bir örnektir elbette)

Bunu şöyle değerlendirin lütfen,

Günümüz klima üreticileri kompresörlere 10 yıl garanti veriyor. Nede?

Düşündünüz mü hiç, Kompresör gibi geçmiş yıllarda çok bozulan ve yüksek değişim maliyetleri olan bir elemana 10 yıl garanti vermeyi acaba sizi veya beni çok düşündükleri için mi 10 yıl garanti altına alıyorlar.

Madem çok düşünüyorlar da neden sadece kompresörü 10 yıl garanti altına alıyorlar. Madem en pahalısı kompresör, geriye de bi rşey kalmadı zaten, Eee tamamını yap 10 yıl garantili?

Yapmazlar..

Ben nedenini yazayım size.

İnverter klimalarda kompresör arıza olasılığı 1/5000 dolaylarındadır. Eskiden bu oran 2/100 civarıydı.

2011 den beri İnvetrer sistemlerin içerisindeyim daha bir tane İnverter kompresör değiştirmişliğim yoktur.

Yok çünkü inverter klimaların kompresörleri kolay kolay arıza yapmazlar.

Yapmazlar çünkü artık arıza yapan ve yüksek maliyetli olan şey kompresör değil IPM kart teknolojisidir.

televizyondan klimaya geçip örnek verme nedenim şu.

Günümüz teknolojisi bir çok televizyon artık paneli kırılınca yaptırmaya değmeyecekkalitededir.

İstisnai bazı durumlar vardır. Ucuz panel bulunur, Ürünün Manevi değeri vardır, Vatandaşın yüksek teknoloji değil de güzel görüntü versin yeter düşüncesi vardır ve fiyat makul olur yaptırır. Veya NU8000 almışsındır, garantisi devam ediyordur, Yenisi 6bin, paneli 3500 dür veya 4000 dir bu yaptırılır ancak genel geçer televizyonlar yüksek oranda yaptırılmaz. Klimadan örneğim ile ilgisi de şu dur. Yahu bu kadar para verdim paneli değiştirdim kartı bozulursa ne olacak? Kardeşim işte klima ile bağlantısı da bu, bu meretlerin kartları bozulmuyor çok fazla. Yaşanan sorunların %40 ı yazılımsal. %20 si kurcalama ile çökertme, %20 si şebeke kaynaklı besleme kartı arızaları kalan %10 u da haydi kendi kendine bozuldu diyelim. Yani klimalardaki IPM kartları gibi tv lerde pahalı olan ve çabuk bozulan kısım paneldir.

TV lerdeli kartların fiyatları tamamen şişirmecedir.

Belki 100 kere yazdığım LG tv anakart 1300TL örneğini sürekli gündemde tutma nedenim de bu, o kartın gerçek fiyatı 574 TL dir.

VESTEL TV ANAKART 150-200-250-300TL modeline göre değişen fiyatlara sahip. Ne kadar korkutabilir ki bizi?
uzmanlık ve tecrübe bu cevabı gerektirirdi :) zaman ayırıp böyle detaylı bir cevap için ayrıca teşekkürler :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem(Ado) Bey, İyi günler,
Öncelikle detaylı teknik bilgilerle bizleri aydınlattığınız, ticari mesajlarla kirletilmemiş bu foruma destek verdiğiniz ve önemli katkı sağladığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Yıllarca Albani Hocamızı beğeni ve saygıyla takip etmiş, tavsiyelerinden faydalanmış biri olarak, forumdaki mesajlarınızı ilgi ve beğeniyle okudum ve üye olmaya karar verdim Size danışmadan alacağım yeni TV konusunda son kararı vermek istemedim.

Ben Sony KD-55XF8505 tv ile ilgileniyorum. Şu anda kampanya dahilinde 5.900₺' li rakamlara gelmiş durumda. Sizin önerileriniz doğrultusunda önce Samsung 55NU8000' e yönelmiştim ama yine bu forumda bahsettiğiniz Türkiye Sunny montajı olayı ve daha önce Samsung markası ile yaşadığım bir dizi kötü tecrübe beni tedirgin etti. Yaşadığım şehirde(Gaziantep) Samsung ve LG servislerinin aynı firma tarafından yürütülüyor olması ve sizin LG konusundaki endişeleriniz de cabası. İzleme açısının önemli olduğunu, panelin IPS 100Hz panel olduğunu bildiğimi belirtmek isterim. Sony KD-55XF8505 hakkında değerli görüşlerinizi şayet var ise alternatif tv önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Üst limitim 5500₺ fakat Sony marka değeri için 6.000₺' yi zorlayabilirim. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Selamlar,

Öncelikle ''Hoş geldiniz'' diyor ve sonrasında sevgili üstadımız Albani Can abimize de buradan bir selam ediyorum. Yine bir şey yapıp küstürdüm galiba kendisini zira uğramıyor uzun zamandır ama kalplerimiz bir her zaman :ok

Gönül isterdi ki TV dünyasında her şey Albani zamanında olduğu gibi kalsaydı ve artık bu derece çetrefilli olmasaydı. Kalite olgusu yerlerde sürünmeseydi. Tamam tüplü tv ler gibi 15-20 sene çalışmasaydı ama 2 senede de bozulmasaydı keşke vs vs.

Şartlar bizlere neyi dayatıyor ise ona adapte olmaya ancak yine de akıl ve mantığı bir kenara bırakmamaya çalışıyoruz.

Yüksek oranda her zaman itiraz ettiğim MARKA DEĞERİ konusu burada yine devreye giriyor lakin bir çok açıklamamda olduğu gibi tüm söylemlerim Kişiye, Duruma ve şartlara göre değişkendir zira talepler ve koşullar her zaman değişkendir.

Eknomomik anlamda uygun olunması ve bu örnekte olduğu gibi bir kampanya rüzgarı yakalanması durumunda, ödenecek olan para ile o bahsettiğimiz ana markaya alternatif olabileceğini düşündüğümüz marka arasındaki makas da kapanıyor ise elbette burada devreye mantık girecek ve paramızı bizim için uygun özelliklere sahip olan Marka ve Modele yatıracağız.

Teknik olarak bakarsak konuya, Her edge panelli tv ye olduğu gibi bu tv ye de bakış açım elbette temkinli olacaktır.

Sizler tüketici gözü ile ne kadar şık, ne kadar yüksek özellikli, ne kadar albenisi yüksek, ne kadar ekonomik ve bilinen markalara yönelme eğiliminde olsanız da, ben konuya 3 sene sonra o tv nin artık led chiplerinin ısı negatif etkisine maruz kalmaya başlayacağı, lümen değerini kaybedeceği, 2-3 yıl sonra gündeme yeni girecek teknolojiler karşısında yazılımsal buglar ile karşılaşacağı, Arıza durumunda yetkili servisin evinize gelirken kendi aralarında ''Aaaabi SONY müşterisi yahu bunda para olmayacak da kimde olacak'' Yaklaşım açısı sergileyebileceği tüm olasılıkları değerlendirerek konuya yaklaşıyorum.

Bu bilgiler ışığında sizin modele özgü yaklaşımım şu olur.

Gelecekten haber vermek bizlerin haddi olmasa da, her edge panelde olduğu gibi bu tv de yine en önemli konu chiplerin yüksek ısı kaynaklı erken deformasyonu, 2-3 yıl sonra muhtemelen karşılaşabileceğiniz dikey çizgi sorunu (Markaya özel değil, her markada var bu) olası ışık sızması (SONY kalite ve mühendisliğine güveniyoruz elbette burada) Yine olası bir arıza durumunda yüksek onarım bedeli.

Bunları genelde yazmam lakin, Kaliteli markalara iyi bedeller ödediklerinden hareketle UZUN ÖMÜR beklentisi olan herkese bunları hatırlatmak istiyorum.

Seçtiğiniz tv özellikle donanımsal 100hz yenileme hızına sahip olması nedeniyle SONY markasına yakışır panel ile üretilmiş. Panel destek unsurları bu gün bir Q60 serisinde olduğu kadar yüksek olmasa da, Bende oluşturduğunuz teknolojiye hakim ve bilinçli tüketici izleniminden hareketle size uygun bir model olacağı görüşündeyim zira aslında zaten gördüğüm kadarıyla modele hakim olacak kadar ince de olsa detaylara sahipsiniz.

Umarım bu modelin ilk kullanıcı yorum konu başlığını sizden okuyabiliriz :ok

Geri
Üst Alt