Şimdilik SAMSUNG VA panel ve MB130S bilgisi dışında bir gelişme yok ancak takipteyimHocam Lg hakkındaki şikayetlerden sonra tercihlerimden çıkardım kendisini.Samsung yada Vestel tercih edicem artık.Va panel olucaklar.Tek bildiklerim bu Ado Vestel ud9500 hakkında daha fazla bilgi ulaştı mı eline? Merak ettiğim bir model.
Hocam merhaba,
neredeyse bütün yazılarınızı ve videolarınızı inceledim.
uygun bir model arıyorum, netfilx, internetten maç ve youtube o kadar.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.veZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.arasındaki 700 TL fark var. Samsung değer mi? yoksa vestel yeterli mi?
Ekranı küçültüp kaliteyi yükseltelim düşüncesi ile 43NU7100 demeyi düşünüyorum ama o da slim ürün. Neticede slim bir ürün kullanmaya razıysak 9200 her türlü işimizi görür. Mümkünse direct led bir ürün olsa diyorum ama, bakalım kurcalamaya çalışayım biraz ortalığıCevabınız için teşekkürler hocam. Peki bu fiyat aralığında marka farketmeksizin sizin önerdiğiniz bi model varmı? Ekran 49 inç 55 inç arası olabilir
Selamlar;
Şöyle bir bakalım, NU7100 giriş seviyesi ve akıllı kumanda BT ve DTS desteği yok lakin SAMSUNG kalitesinden stabil smart sunumu ve SAMSUNG mühendisliği var. Garanti süresi kısa, Yedek parçaları görece daha pahalı. Panel destek unsurları 8360 a kıyasla daha üstün, Ses gücü daha baskın ancak neredeyse bir adet 32'' tv fiyatı kadar da fark var.
UD8360 da LG üretimi ve IPS teknolojisine sahip panel var. FRR değeri 1000hz ki bu değer SAMSUNG markasında yanlış hatırlamıyorsam 1200hz dolaylarında olmalıydı. SAMSUNG olanda açı duyarlı ancak tepkimesi yüksek VA panel, VESTEL olanda Geniş açılı izleme olanağı sunan ancak siyah başarısı tartışılır, tepkime süresi zayıf bir IPS panel var.
Teknik olarak SAMSUNG baskın gelir
Fiyat performans ürünü olarak VESTEL baskın gelir
Satış sonrası hizmet kalitesinde VESTEL baskın gelir
Ürün mühendisliğinde SAMSUNG baskın gelir
Yazılım güncelleme sıklığında VESTEL baskın gelir
Ses kalitesinde SAMSUNG baskın gelir
Yan açı performansında VESTEL baskın gelir
Yani aklıma gelenleri sıralıyorum, baskın karakterlere odaklanıyorum, sonra da fiyata bakıyorum. 7100 için değmez diyorum o kadar fark ödemeye
Ancak yine de bir açık kapı bırakıyorum zira panelden yüksek performans, yüksek siyah başarısı, üründen yüksek smart stabilitesi beklentiniz var ise VA panel ile üretilmiş SAMSUNG Smart sizin için biçilmiş kaftan olur
Ben kendi profilime uygun alacaksam 8100 derim zira hem bana yeter, hem de DLED ürünHocam peki sana vestel ud8100 mü yoksa ud9200 mü desem ne dersin? Ado
Hocam selamlar ben de aynı modeli almayı düşünüyorum, ambilight özelliğini özellikle merak ediyorum. Yorumlarını ve tecrübelerini ister buradan ister özelden paylaşırsan çok sevinirim.Ado hocam bugun 50pus7303 geldi kurulum yapıldı bi kaç göz gezdirdim tvye tvnin bluetoothu ile android telefonu eşleştiremiyorum acaba nasıl çözerim bu sörunu teşekkürler
tabiki tvde görüntü deneyimi çok iyi bi kaç renk ayarından sonra dahada hoş göze hitap eden renkleri yakalıyorsun,siyah renklerde herhangi bir dağılma yok 4K görüntü tek kelimeyle muhteşem bütün kanallar keşke 4K olabilse diyor insan,akıllı bir kumandayla geliyor diğer tv modellerinin kumandasına göre bayağı iyi ambilight 3 serisi bir ürün ambilight özelliği göze ve ekrana oldukça hitap ediyor tvye derinlik katıyor.özellikle ışıkları renklere karşı ilgin varsa değme keyfine PS3 konsolu cihaza bağladım sanki benim düşüncem oyun için pek ideal görüntü sağlamıyor gibi genel itibariyle kullanışlı görüntü netliği ile tam bir fiyat /performans ürünü ben bluetoothunu android telefonla eşleştiremedim galiba yazılımla düzeltilebilecek bir sorun olduğunu düşünüyorum ilerleyen günlerde dahada tecrübe ettikçe düşüncelerimi paylaşırım...Hocam selamlar ben de aynı modeli almayı düşünüyorum, ambilight özelliğini özellikle merak ediyorum. Yorumlarını ve tecrübelerini ister buradan ister özelden paylaşırsan çok sevinirim.
Konuya sadece teknik kısımdan bakarsak bu kıyaslamada 7503 en baskın karakter olur.
Teknik ile birlikte en önemli kritar olan fiyat kıstası ile bakarsak kesinlikle NU7500 tercih nedeni olur.
VESTEL için de yazabilecek bir şeyler arasam da, o parayı veriyorsam neden NU7500 almayayım ki demekten kendimi alamıyorum açıkçası.
Yani SAMSUNG un teknolojisini (Panel) kullanan VESTEL e 3500 ödeyeceğime, Kendi teknolojisini kullanan SAMSUNG a 3500 ödemek benim gözümde daha makul bu listede
Yani bana göre kafanızdan da listenizden de VESTEL i silmeniz doğru olur bu fiyat politikaları ile