49xg8396 ya değer mi fiyatı 6300 bandında. 49 " almak istiyorum ama bu fiyata değer mi panel kalitesi 55 xf9005 kadar iyi mi? daha iyisi var mı? bütçe önemli değil. teşekkürler.
Panel kaliteleri aynı olmakla birlikte panel destek unsurları kesinlikle oldukça farklıdır.
Klima konusunda nasıl ki ME nin üstünlüğünü tartışmıyorsam, TV konusunda normalde SONY nin elektronikde dünya devi olduğunu tartışmazdım lakin bu normal bir durum değil.
SONY nin tv sektöründeki ağırlığı artık tartışılır, SAMSUNG ve LG bu konuda çok yol kat ettiler. SONY nin her şeyden evvel panel teknolojisi konusunda üretici olmaması dahi sahaya 1-0 geride çıkmasına neden oluyor. El paneli ile tv üretimi piyasasına girmek SONY markasına yakışan bir durum olmamakla birlikte, onun eski karizmasının olmamasına rağmen fiyatlandırmada halen dünya devi pozlarına bürünmesi bende bazı iç tartışmalara yol açıyor.
Şimdi SAMSUNG un Quantumu veya LG nin Nanocell i varken ben neden SONY markasına bu derece gereksiz bütçe ayırayım ki demekten kendimi alamıyorum.
SONY mühendisliğini tartışmaya açmıyorum yanlış anlaşılmasın o konuda saygısızlık edemem markaya lakin, biraz da had bilmek, ona göre fiyat politikası uygulamak lazım.
Şimdi ben 55XF9005 için 7500tl ödemek yerine, Quantum dot 100hz panele sahip 55Q60R modelini 500tl daha ucuza neden almayayım? Ayrıca FRR değeri daha yüksek ve panel destek unsurları daha çok.
Bazen forumda çok fazla SAMSUNG öneriyor gibi algılanabilirim lakin şöyle etrafıma bir bakıyorum, tv üreticilerine bakıyorum her birisinde inanılmaz kusurlar buluyorum ki buna SAMSUNG markası da dahildir.
Ancak kendi kriterlerim doğrultusunda bakıyorum ;
VESTEL gibi okyanusu aşıp derede boğulmuyor
ARÇELİK gibi ''La burada noliy?'' der gibi olayla sanki uzaktan yakından ilgisi yokmuş gibi durmuyor
LG gibi ''TV ler bozulsa da servisler milletin imanını gevretse'' politikası gütmüyor
SONY gibi ''Ben SONY markasıyım aaabi, Beni evine koyacak olan, SONY marka değerinin farkını ödeyecek, nokta'' demiyor.
PHILIPS gibi bir ambilıght dır tutturup gitmiyor. Kendisini geliştiriyor.
Yine de herkesin kullanıcı profiline uygun markayı önermeye çalışıyorum elbette.
Önermediğim markalar bellidir.
TV piyasasında Misafir sanatçı gibi duran ARÇELİK ve Ülkemizdeki Servis politikalarındaki tutumları nedeniyle LG markasını öneri listeme pek almam.
Bunun dışındaki markaları kime uygunsa öneririm, lakin sizin durumda bakıyorum sırf önünde SONY yazıyor diye o parayı ödemeni,ze de içim elvermiyor.
Size önerdiğim modelde de mutlaka kusurlar buluruz o ayrı konu. Benim bakış açınızı değiştirmek isteme amacım başka