F Çevrimdışı

freestanbul

Yeni Üye
4 Haz 2019
30
34
49xg8396 ya değer mi fiyatı 6300 bandında. 49 " almak istiyorum ama bu fiyata değer mi panel kalitesi 55 xf9005 kadar iyi mi? daha iyisi var mı? bütçe önemli değil. teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Smart işini tv box ile çözerim peki Samsung un atmaca elektronik üretimi olmayanları nereden bulacağız internet ortamından zira 4250 TL ye Samsung 55nu7400 almayıp sony tercih ettim sonra pişman olup siparişi iptal ettim tekrar o fiyata düşmesini bekliyorum gece indiriminden yakalarsam affetmiyceğim.
İnternet satışlarının en avantajlı yanı da bu ya zaten. Mesafeli satış sözleşmesi sayesinde dilediğiniz zaman iade edebilirsiniz.
Atmaca üretimi gelirse gerekçesini belirterek iade edersiniz.
Bu tepkiler ve iadeler arttıkça piyasa tepkisi gerekçesi ile geri adım da attırmayı başarabiliriz belki belli mi olur.

Bu mecrada yıllarca ''Önünde SONY yazıyor diye gereksiz yüksek bedel ödemeyin'' diye bas bas bağırdık, Şimdi de Önünde SAMSUNG yazıyor diye Kıytırık bir fabrikanın absürt bir köşesinde, yetkinliği tartışılır kişiler tarafından toplanmış tv ye o parayı vermeyi ben içime sindiremiyorum kimse kusura bakmasın.

Haaa bizi ikna etsinler, Davet etsinler fabrikalarına ve ''Yanılıyorsun Adem kardeşim, al sana bak en ileri teknoloji, profesyonellik ve hassasiyet ile bu işi yapıyoruz'' desinler, ispat etsinler, özür dilemeyen, her mecrada onları savunmayan Adem Helvacı da namert olsun o zaman.

Buradan Atmaca Elektronik yetkililerine açık çağrı, Biz hiç bir zaman mesnetsiz marka karalamadık, karalamayız da, ancak Halkın hakkını da savunmayı misyon edinmişiz, bu bağlamda gerçekten böyle bir teknolojiye sahipler ise davet etsinler gidelim gezelim görelim çekelim ve bu mecrada özrümüzü dileyelim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
49xg8396 ya değer mi fiyatı 6300 bandında. 49 " almak istiyorum ama bu fiyata değer mi panel kalitesi 55 xf9005 kadar iyi mi? daha iyisi var mı? bütçe önemli değil. teşekkürler.
Panel kaliteleri aynı olmakla birlikte panel destek unsurları kesinlikle oldukça farklıdır.
Klima konusunda nasıl ki ME nin üstünlüğünü tartışmıyorsam, TV konusunda normalde SONY nin elektronikde dünya devi olduğunu tartışmazdım lakin bu normal bir durum değil.

SONY nin tv sektöründeki ağırlığı artık tartışılır, SAMSUNG ve LG bu konuda çok yol kat ettiler. SONY nin her şeyden evvel panel teknolojisi konusunda üretici olmaması dahi sahaya 1-0 geride çıkmasına neden oluyor. El paneli ile tv üretimi piyasasına girmek SONY markasına yakışan bir durum olmamakla birlikte, onun eski karizmasının olmamasına rağmen fiyatlandırmada halen dünya devi pozlarına bürünmesi bende bazı iç tartışmalara yol açıyor.

Şimdi SAMSUNG un Quantumu veya LG nin Nanocell i varken ben neden SONY markasına bu derece gereksiz bütçe ayırayım ki demekten kendimi alamıyorum.

SONY mühendisliğini tartışmaya açmıyorum yanlış anlaşılmasın o konuda saygısızlık edemem markaya lakin, biraz da had bilmek, ona göre fiyat politikası uygulamak lazım.

Şimdi ben 55XF9005 için 7500tl ödemek yerine, Quantum dot 100hz panele sahip 55Q60R modelini 500tl daha ucuza neden almayayım? Ayrıca FRR değeri daha yüksek ve panel destek unsurları daha çok.

Bazen forumda çok fazla SAMSUNG öneriyor gibi algılanabilirim lakin şöyle etrafıma bir bakıyorum, tv üreticilerine bakıyorum her birisinde inanılmaz kusurlar buluyorum ki buna SAMSUNG markası da dahildir.

Ancak kendi kriterlerim doğrultusunda bakıyorum ;
VESTEL gibi okyanusu aşıp derede boğulmuyor
ARÇELİK gibi ''La burada noliy?'' der gibi olayla sanki uzaktan yakından ilgisi yokmuş gibi durmuyor
LG gibi ''TV ler bozulsa da servisler milletin imanını gevretse'' politikası gütmüyor
SONY gibi ''Ben SONY markasıyım aaabi, Beni evine koyacak olan, SONY marka değerinin farkını ödeyecek, nokta'' demiyor.
PHILIPS gibi bir ambilıght dır tutturup gitmiyor. Kendisini geliştiriyor.

Yine de herkesin kullanıcı profiline uygun markayı önermeye çalışıyorum elbette.
Önermediğim markalar bellidir.

TV piyasasında Misafir sanatçı gibi duran ARÇELİK ve Ülkemizdeki Servis politikalarındaki tutumları nedeniyle LG markasını öneri listeme pek almam.

Bunun dışındaki markaları kime uygunsa öneririm, lakin sizin durumda bakıyorum sırf önünde SONY yazıyor diye o parayı ödemeni,ze de içim elvermiyor.

Size önerdiğim modelde de mutlaka kusurlar buluruz o ayrı konu. Benim bakış açınızı değiştirmek isteme amacım başka :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
İyi geceler Hayırlı bayramlar 3500 TL bütçemiz var 43 yada 49 inç tv almak istiyoruz internetten çok uğraşmadan film izlemek bizim için yeterli. Hangi tv yi almalıyız

kendimde 49uh850v ve 55pus7303 var lg ile internetten film izlemek çok kolay ama philips ile işkence. Arkadaşıma alacağız tv yi kendisinin elektronik ile arası pek iyi olmadığı için hangi modeli tavsiye edersiniz
Bu durumda ya sizin de kullanımına aşina olduğunuz LG sınıfından (Pek pek tasvip etmesem de) ya da Söz konusu internet ve smart stabilitesi ise SAMSUNG dan ürün bakmak gerekir :)

Marka takıntısı yok ise 49UD9200 e de bir bakmanızı önerebilirim yalnız SAMSUNG paneldir ve açı duyarlıdır bilginiz olsun :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam 49-50 inç boyutlarından maz bütçem 4 bin tl olucak şekilde tv bakıyorum.Daha önce vestel 50ud8100 modelini sormuştum sana.Kullanım amacım uydu yayını,smart tv (youtube öncelikli) biraz da film dizi.Aklımda samsung 50nu7400 ve lg 49uk7550 var.Sen ne tavsiye edersin? Adem Helvacı Ado
Siz kendi modelinizi kendiniz bulmuşsunuz zaten, benim bir şey yazmama gerek kalmamış :kiskis

50nu7400 :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba ben okan forumda yeniyim 2-3bin tl butcem var 4k 49 50 inc tv almak istiyorum cogunlukla uydu kanallarini izliyorum arada bir flashdan film izlerim cok ariza cikartmiycak bir tv almak istiyorum yardimlarinizi bekliyorum regal 50r7520u modeli var aklimda parasi uygun anakart ve panel olarak yardim istiyorum eger sizin tavsiyeniz olursa baska modellerede yonelebilirim iyi gunler
Gözümü karartıyorum ve üstüne bir de kefil olup size LG IPS panel ile üretilmiş olan 4K 140 ekran (55'') Android bir tv olan AWOX U5600STR öneriyorum hem de 2300 - 2400 TL ye
Arıza yaparsa kargoyla ücretsiz yollayın bana, her şeyiyle de bizzat kendim ilgileneceğim.

Haydi bakalım hodri meydan :ok

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
abiler ben artık tv almıyorum. yüksek çözünürlüklü monitör yanında
şöyle bi ürün alıyorum.
ya da monitör yanına pc ve hdmi-vga destekli uydu alıcı kombosu.
onun da yanına iyi bi ses sistemi.
yoksa arkadaşlar sizin çektiğiniz sorunları çekiyorum :)
şöyle diyeyim aynı boyutta tv aynı boyutta monitörden hem çok daha pahalı hem de paneli çok daha yavaş olabiliyor. görüntü kalitesi ise göreceli olarak çok az iyi oluyor. ve üstüne içindeki dahil parçaların çokluğu da yaptığı ısınma yüzünden ya tv yi aşırı hızlı bozduruyor ya da paneli eskitiyor. yani sorun üstüne sorun. tv gibi ekran ile komponent arası büyük bi cam olsa ve parçalar için geniş alan olsa neyse ama abi aynı tv sene de 2 defa ısıdan anakart değiştirince ve bunu ses sistemi bağlayınca çözdüğünüzde dediğmi anlıyorsunuz-yaşanmıştır :) -
not satıcı falan değilişm sadece örnek olsun diye :)

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Bu durumda ya sizin de kullanımına aşina olduğunuz LG sınıfından (Pek pek tasvip etmesem de) ya da Söz konusu internet ve smart stabilitesi ise SAMSUNG dan ürün bakmak gerekir :)

Marka takıntısı yok ise 49UD9200 e de bir bakmanızı önerebilirim yalnız SAMSUNG paneldir ve açı duyarlıdır bilginiz olsun :ok

Cevap için teşekkür ederim. Ben sadece kullanım açısından kendi tv mi örnek olması için söylemiştim.

Dediğiniz model fiyat uygun zaten arkadaşım servis problemi olmayan model istiyor netten film izlemek mümkünse bu tv yi almasını söylerim.

F Çevrimdışı

freestanbul

Yeni Üye
4 Haz 2019
30
34
abi öncelikli zaman ayırıp uzun uzadıya cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İnanın 1 aydır araştırıyorum. tek karar verebildiğim boyut 49" oldu.
İlk başladığımda LG tasarımına bayıldım iyi abi en üst model 49" ne varsa onu alırım dedim biraz araştırdım servis ağı sıkıntısını gördüm. karanlıkta çok film izleyen birisi olarak i p s ekran sıkıntılarını gördüm. sonra ya sony ya samsung dedim bu defa da herkesin deliler gibi xf9005 aşağı xf 9005 yukarı gittiğini gördüm o zaman sony olsun dedim. şimdi de samsung neden olmasın demek üzereyim.

Peki samsung'un 49" olarak önerebileceğiniz bi modeli var mı? bütçe önemli değil kullanım amacım genelde eşimle ışıkları söndürür film izleriz aydınlıkta TV seyrederiz. ben haftada bir maç izlerim filan. oyun derdim değil. Çok teşekkürler peşinen.

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
34
Merhabalar, salondaki 13-14 senelik televizyonu oturma odasına alacağım kısmetse

Oturma odasındaki tüplü tv'yide yedeğe kaldırıcam yani kısacası salona yeni bir tv alacağım

Biraz araştırdım şunu düşünüyorum, daha çok digiturk ve ps4 pro ile çalışacak

Ambilight olayını çok seviyorum açıkçası şunu düşünüyorum, bu 50 hz tv

100 hz kesinlikle gerekli mi, bütçemi zorlamaya gerek var mı ?

Şimdiden teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Cevap için teşekkür ederim. Ben sadece kullanım açısından kendi tv mi örnek olması için söylemiştim.

Dediğiniz model fiyat uygun zaten arkadaşım servis problemi olmayan model istiyor netten film izlemek mümkünse bu tv yi almasını söylerim.

Smart konusunda stabilitesi en yüksek marka SAMSUNG dur, Bunu şu sebeple yazdım, İnternetten film izlemekten kastınız tarayıcıdan girilen adresler ikle film izlemek ise bu konuda VESTEL markasına çok güvenmeyin lütfen. Smart arayüzde desteklediği unsurlarda sorun yaşamazsınız lakin tarayıcıda kendiniz webde gezerek yapacağınız işlerde kefil olunacak bir marka değildir :ok

Bunun dışında geri kalan kısmında güvenerek alabilirsiniz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar, salondaki 13-14 senelik televizyonu oturma odasına alacağım kısmetse

Oturma odasındaki tüplü tv'yide yedeğe kaldırıcam yani kısacası salona yeni bir tv alacağım

Biraz araştırdım şunu düşünüyorum, daha çok digiturk ve ps4 pro ile çalışacak

Ambilight olayını çok seviyorum açıkçası şunu düşünüyorum, bu 50 hz tv

100 hz kesinlikle gerekli mi, bütçemi zorlamaya gerek var mı ?

Şimdiden teşekkürler

PS4 pro sahibi olup da 50hz tv ile kullanan ve memnun olan kişilerin sayısı azımsanmayacak derecede yüksek lakin burada asıl etken sizin algı yüksekliğinizdir. Bize normal gelen size gelmeyebilir o nedenle bu sorunun cevabı sözel olarak alabileceğiniz bir cevap değildir ve olmamalıdır. Mutlaka PS4 performansını gözünüzle gördüğünüz bir ürün tercih etmelisiniz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
abi öncelikli zaman ayırıp uzun uzadıya cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İnanın 1 aydır araştırıyorum. tek karar verebildiğim boyut 49" oldu.
İlk başladığımda LG tasarımına bayıldım iyi abi en üst model 49" ne varsa onu alırım dedim biraz araştırdım servis ağı sıkıntısını gördüm. karanlıkta çok film izleyen birisi olarak i p s ekran sıkıntılarını gördüm. sonra ya sony ya samsung dedim bu defa da herkesin deliler gibi xf9005 aşağı xf 9005 yukarı gittiğini gördüm o zaman sony olsun dedim. şimdi de samsung neden olmasın demek üzereyim.

Peki samsung'un 49" olarak önerebileceğiniz bi modeli var mı? bütçe önemli değil kullanım amacım genelde eşimle ışıkları söndürür film izleriz aydınlıkta TV seyrederiz. ben haftada bir maç izlerim filan. oyun derdim değil. Çok teşekkürler peşinen.
Sürekli iki kişilik bir aile olarak düşünüp biraz bencil bir seçip yaparak kimseye pek önermediğim Curved model NU7300 veya 7500 incelemenizi önerebilirim size.

Ben curved tv leri pek önermedim bu güne kadar zira bizim Türk aile yapımıza uygun değil tasarımı.

Ancak Film meraklısı iki kişilik aileler veya arkadaşlar, Oyun konsolcular ve ileri dizey Futbol meraklıları için ise biçilmiş kaftandır bu teknoloji.

Sizin aile yapınız buna uygun görünüyor ve tv nin modeli de size oldukça uygun zira taleplerinizi karşılayabilecek özelliklerde ürünler.

Ben olsam çok da kasmam 7500 için lakin ekonomik yönden gayet rahatım derseniz panel destek unsuru bir tık daha yüksektir 7500 ün :ok

Geri
Üst Alt