Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sayın Adem Helvacı Ado , vestelin servisi nasıldır. Lg gibi sıkıntılımı? yoksa sıkıntısız iyi bir servismi.
Eski bir vestel servisi olarak ülkemizde satış sonrası hizmetler konusunda Vestelin yaklaşımının çok çok ciddi düzeyde müşteri odaklı olduğunu biliyorum lakin servislerin halen istenen düzeyde olmadığını da biliyorum. Abim halen yetkili servisliğe devam ediyor ancak ben 2015 Ağustosunda istifamı verdim. Dolaylı yollardan da olsa halen kurum ile bağım devam ediyor. Bu anlamda elbette yaşanan aksaklıklar olsa da yine de vestel servisleri iyidir.

LG ile kıyaslamak ise başlı başına bir facia olur zira LG servislerinin bir vestel servisi olabilmesi için bu bakış açıları ile en az bir 10 seneye ihtiyaçları var diyebilirim.

LG öncelikle yurt içi operasyonlara bakış açısını değiştirmelidir. ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı [IMG alt="Ado"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] @Ado Bey sizin fikirlerinizi rica etmiştim.

Adem hocam iyi günler dileklerimle sizden yardım talebime başlamak isterim.

Hocam yakında evleniyorum , malum masraflar yüzünden bütçemi çok yüksek tutamıyorum.

Samsung 49NU7100 .................. 3.400 TL
LG 49UK6470PLC.......................... 3.700 TL
LG 50UK6470 ............................... 3.770 TL
Samsung Nu7500 49" ....................... 3.950 TL
....................... 3.650 TL
.......................... 3.950 TL

Sizin LG servis kalitesinden dolayı fikrinizi biliyorum. Ancak bu LG tv lerde direct led aydınlatmanın olması , hdr desteğinin yanında WCG ile birlikte olması da bu modelleri de listeye almamda etkili oldu. Ayrıca Samsung un Sunny tarafından montaj politikası da açıkçası hevesimi kaçırdı.

Siz üstadımdan ricam , LG tvlerin her ne kadar kağıt üstündeki özellikleri cazip görünse de , günlük hayatta gerçek kullanımda bu özelliklerini SAMSUNG ile kıyaslarsak üstün olup olmadığı ve alınmaya değip değmeyeceği konularında sizin uzman görüşünüzü aldıktan sonra tv satın alma işlemimi yapmaktır.

Kullanım amacım Yüksek çözünürlüklü film arşivimi izlemek , turkcell tv+ ile sinema izlemek , spor müsabakalarını takip etmek , internette gezinmek ve az da olsa ps oyunları oynamak.

Sizden ricam bana en az maliyetle, fiyat performans açısından en çok fayda verecek ürünü seçmemde yardımcı olmanızdır.
Tekrar ilgi ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim üstadım.

Saygılarımla
Selamlar sevgili kardeşim.

Şöyle yapsak olur mu?

Bütçenizi en fazla zorlayabileceğiniz ölçüde listeye bir tane de Sony eklermisiniz lütfen.

Sonra tek tek değerlendirelim ??

K Çevrimdışı

korhanozturk76

Yeni Üye
29 May 2019
4
48

Şöyle yapsak olur mu?

Bütçenizi en fazla zorlayabileceğiniz ölçüde listeye bir tane de Sony eklermisiniz lütfen.

Hocam maksimum bütçemiz Sony KD-49XF7596 modelini 4.000-4.500 bandında almam mümkün. Yalnız bu modelin maç yayınları sırasında ips panelden dolayı görüntü bozulmasıyla karşılaşıldığı ile ilgili birkaç şikayet okudum. Yine de son sözü siz ustadima bırakmak istiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

K korhanozturk76, Adem Helvacı Ado

Şöyle yapsak olur mu?

Sayın Adem Helvacı Ado

Hocam maksimum bütçemiz Sony KD-49XF7596 modelini 4.000-4.500 bandında almam mümkün. Yalnız bu modelin maç yayınları ve hızlı hareketli sahneler sırasında ips panelden dolayı görüntü bozulmasıyla karşılaşıldığı ile ilgili birkaç şikayet okudum. Yine de son sözü siz ustadima bırakmak istiyorum.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam maksimum bütçemiz Sony KD-49XF7596 modelini 4.000-4.500 bandında almam mümkün. Yalnız bu modelin maç yayınları sırasında ips panelden dolayı görüntü bozulmasıyla karşılaşıldığı ile ilgili birkaç şikayet okudum. Yine de son sözü siz ustadima bırakmak istiyorum.

K korhanozturk76, Adem Helvacı Ado

Sayın Adem Helvacı Ado

Hocam maksimum bütçemiz Sony KD-49XF7596 modelini 4.000-4.500 bandında almam mümkün. Yalnız bu modelin maç yayınları ve hızlı hareketli sahneler sırasında ips panelden dolayı görüntü bozulmasıyla karşılaşıldığı ile ilgili birkaç şikayet okudum. Yine de son sözü siz ustadima bırakmak istiyorum.

Selamlar;

Yok, SONY bu koşullarda bize hiç bir şekilde uymaz bu durumda.

NU7100 çok önerdim bu güne kadar lakin sizin için uygun olmayacağını düşündüğüm giriş seviyesi bir modeldir.
NU7500 aslında gayet makul bir tercih ancak oldukça bencil bir seçim olur zira tv sadece size ve en fazla yanınızda bir kişiye daha odaklanır bunu unutmayın lütfen. Curved yapısı özellikle oyun konsolcuları ve futbol meraklıları için büyük avantaj teşkil etse de genel kullanım için dezavantaja sahip bir modeldir. Yoksa specleri oldukça iyi bir tv dir ona itirazım yok.
Ben yine de LG nin hiç bir modeline girmeyeceğim açık ve net
PUS serisi size tam bir futbol keyfi yaşatacak üründür, FRR değeri oldukça dikkat çekici ve en önemlisi ise ambilıght desteği size futbol sahasının o ambiansını oldukça başarılı bir şekilde aktaracaktır.

Bu koşullarda size, NU7400 ve 50PUS serilerini bırakıyorum, seçim kararı sizindir:ok

T Çevrimdışı

Timur Duman

Aktif Üye
26 Mar 2019
73
Ado hocam selamlar,

Bi süredir formunuzu takip ediyorum sayenizde çok faydalı bilgilere sahip oldum bunun için teşekkür ediyorum.

Bi süredir bende televizyon araştırıyorum buradaki diğer arkadaşlar gibi size sormak istediğim,

Panasonıc tx-55fx740e vestel üretimi olduğu söyleniyor doğrumudur, bu model hakkında ne düşünüyorsunuz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ado hocam selamlar,

Bi süredir formunuzu takip ediyorum sayenizde çok faydalı bilgilere sahip oldum bunun için teşekkür ediyorum.

Bi süredir bende televizyon araştırıyorum buradaki diğer arkadaşlar gibi size sormak istediğim,

Panasonıc tx-55fx740e vestel üretimi olduğu söyleniyor doğrumudur, bu model hakkında ne düşünüyorsunuz.

Merhabalar Sevgili Hocam;

Sabırla bizi takip ettiğiniz ve bilinçli tüketici toplumu oluşturma çabalarımıza manevi destek sağladığınız için ben teşekkür ederim öncelikle.

Panasonic için Vestel in üretim yaptığı doğrudur lakin en son makul bir üretim taaa MB100 anakartlı dönemlerde yapılmıştı. Onda da kodlama tekniği CXW404 şeklinde ilerliyordu.

Sizin verdiğiniz sistemadik düzende Vestel de bir Panasonic üretimi ben hatırlamıyorum açıkçası lakin yarın ofise gittiğimde mutlaka sizin için kontrol sağlayarak bilgi paylaşabilirim seve seve. :ok

panasonic için MB130 anakartlı üretim de yapıldı lakin kod uzantısı adım gibi eminim ki bu şekilde değildi :alala

Yarın her şeyi netleştirmiş oluruz :ok

R Çevrimdışı

Ronades

Yeni Üye
31 May 2019
29
30
Hocam merhaba.Vestel 50ud8100 modeliyle ilgileniyorum.Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre ürün va panel ama anakart bilgisi paylaşmadılar.Televizyona 3bin tl’den fazla vermek istemiyorum açıkçası.49-50 inç önerin varsa alabilirim. Adem Helvacı Ado

K Çevrimdışı

korhanozturk76

Yeni Üye
29 May 2019
4
48
Adem Helvacı Ado bey. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli. 1-2 güne tv almam gerektiği için çok yoğun bir arayıştayım. Bu sebeple acele etiğim için , sorularımla başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Tekrar çok teşekkürler hocam. Sizin tavsiye ettiğiniz gibi NU7400 ve 50PUS serilerinden birini alıyorum.

Acaba 400 TL fazla verip almama değer mi ? Bu modelde Parlaklık . Pus 7303 ise 350 . Arada sadece 50 fark var. Bir de 7503 te sound bar var.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam merhaba.Vestel 50ud8100 modeliyle ilgileniyorum.Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre ürün va panel ama anakart bilgisi paylaşmadılar.Televizyona 3bin tl’den fazla vermek istemiyorum açıkçası.49-50 inç önerin varsa alabilirim. Adem Helvacı Ado
D-LED VA panel ve MB130S anakart.
HDR+DV
FRR Değeri 1000hz
Donanımsal yenileme hızı 50hz

Kullanım amacınız nedir?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado bey. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli. 1-2 güne tv almam gerektiği için çok yoğun bir arayıştayım. Bu sebeple acele etiğim için , sorularımla başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Tekrar çok teşekkürler hocam. Sizin tavsiye ettiğiniz gibi NU7400 ve 50PUS serilerinden birini alıyorum.

Acaba 400 TL fazla verip almama değer mi ? Bu modelde Parlaklık . Pus 7303 ise 350 . Arada sadece 50 fark var. Bir de 7503 te sound bar var.

İşte televizyon dünyasında insanların en büyük açmazı ve içinden çıkılamayan konu bu :kiskis

İş buralara gelince ben size ister istemez ''O halde neden 100hz panelli bir tv almayayım?'' diye düşünüyor insan :)

Elbette ki 7503 çok daha makul bir seçim olarak duruyor :ok

Lastcapture Çevrimdışı

Lastcapture

Yeni Üye
7 May 2019
20
40
Sayın Adem Helvacı Ado emekleriniz ve ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.
Acaba donanımsal 100hz ve direct led olan en ucuz tv öneriniz ne olur?
İlginiz için tekrar teşekkteşekkür ederim

E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
184
49
eski-tv.jpg

Tavsiye ediyorum.sayın adminim,bundan önceki 250 sayfalık tavsiyeleri silebilirsiniz.?

T Çevrimdışı

Timur Duman

Aktif Üye
26 Mar 2019
73
Merhabalar Sevgili Hocam;

Sabırla bizi takip ettiğiniz ve bilinçli tüketici toplumu oluşturma çabalarımıza manevi destek sağladığınız için ben teşekkür ederim öncelikle.

Panasonic için Vestel in üretim yaptığı doğrudur lakin en son makul bir üretim taaa MB100 anakartlı dönemlerde yapılmıştı. Onda da kodlama tekniği CXW404 şeklinde ilerliyordu.

Sizin verdiğiniz sistemadik düzende Vestel de bir Panasonic üretimi ben hatırlamıyorum açıkçası lakin yarın ofise gittiğimde mutlaka sizin için kontrol sağlayarak bilgi paylaşabilirim seve seve. :ok

panasonic için MB130 anakartlı üretim de yapıldı lakin kod uzantısı adım gibi eminim ki bu şekilde değildi :alala

Yarın her şeyi netleştirmiş oluruz :ok
Teşekkür ederim

Gözüme kestirdiğim bir modeldi lakin düne kadar 4.900 küsür olan tv bugün 7.000 bandında nasıl oluyor bu iş anlamış değilim

Geri
Üst Alt