Selamlar;
Bahsi geçen sitemlerin (Şikayet diyemiyorum zira anlatılanlar sorun veya arıza değil) hepsinden haberim var.
O nedenle bu forumda markaya göre değil (Çünkü hiç bir markaya hizmet etmiyoruz) Kişiye göre televizyon seçmeye çalışıyoruz.
Bunun sebebi ise kişisel izleme alışkanlıklarının tamamen farklı ve değişken olmasıdır.
Yan açılardan renk sapması yapması, Yüksek tepkime alabilmek adına dikey dizilim protokolü uygulanmaış olan Vertical Alignment yani VA panelin bir yan etkisidir.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için İn Plane Switch yani IPS panel kullanılmış olan tv lerde ise yanlardan baktığınızda renk sapması hissedilmese de (Hiç olmaz demiyorum dikkatinizi çekerim) bu sefer bu dizilim şekli nedeniyle panel tepkime hızı ve kontrast kalitesinden ödün vererek özellikle futbol maşlarında bireyleri çileden çıkartan yan etkiler sunuyor bizlere.
TN yani Twisted Nematic paneller de var mesela ve tepkime hızı VA panelden dahi iyidir ancak istenen renk algoritması bu panelde bir türlü yakalanamıyor tv dünyasında ve başka sorunları da var elbette.
Şimdi söz konusu panel olunca kusursuz bir panel yok imzamda da belirttiğim üzere.
DTS olmaması, Akıllı kumanda verilmemesi gibi durumlar ise, SAMSUNG markasının bu sınıfta giriş seviyesi bir ürün için anormal bir durum değil. Kaldı ki bunlar da arıza veya yetersizlik değil, Adamlar SAMSUNG kalitesini, düz bakış açısına sahip kullanıcılar için bu model altında bu fiyata sunmuşlar, Daha yüksek beklentiler için 7400 8000 vs diye yükselebiliriz lakin gereksiz bir bütçe yükselmesi de bizi bekliyor bu durumda.
Buna keza şimdi size buraya PHILIPS desem 10.000, LG desem 20.000, VESTEl desem 30.000, SONY desem 40.000 vs vs tarzı sayılarda forumlarda veya sosyal mecralarda şikayet bulamayacağınızın garantisini size hiç ama hiç kimse veremez.
Bu arada sık aralıklarla yazdığım üzere yine belirtmek isterim ki, yazdıklarım sizi bir SAMSUNG markası almaya ikna edici cümleler değil. Neler ile karşılaşabileceğinizin bir göstergesi sadece. bana bakarsanız ben hiç bir markayı beğenme ve hatta aslına bakarsanız SAMSUNG un yönetim anlayışından da çok hazetmem ancak kötünün iyisi felsefesi ile LG ye bulaşacağıma, SAMSUNG'u dolaşırım diye düşünüyorum
Aklıma gelmişken, Bu ülkede Mitsubishi Electric gibi klima işinin duayeni bir marka dahi şikayet ediliyorsa gerisini siz düşünün artık