Ö Çevrimdışı

ömer35

Yeni Üye
26 Nis 2019
4
44
Saygıdeğer Ado Abim ve forumun güzide üyelerine merhaba. Sizleri dikkatle takip ediyorum. Çok faydalı paylaşımlar oluyor. Tv alacak insanlara çok faydalı oluyorsunuz. Ben de televizyon alma arefesinde biri olarak Toshiba 49V6863DAT modelini sormak istiyorum sizlere. Vestelin ud8460, ud8200 modellerini mi tercih etmeliyim yoksa bu toshibayı mı?
Oyun oynamak ya da bilgisayara bağlamak gibi bir isteğim yok. Ağırlıklı olarak maç, film, dizi, usb den film smart olarak da arada netflix çoklukla iptv kullanacağım. 3 - 3,5 metre izleme mesafem olacak.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

O Çevrimdışı

oguzturhan

Yeni Üye
16 Mar 2019
8
35
Merhaba

film dts ses formatına sahip ise oynatacagınız kaynağın dts destekli olması gerekir. yani önerdiğiniz method ile bu sorunun üstesinden malesef gelemezsiniz. Tabi ses sistemi dts cozebilen bir bluray oynatıcının parcası değil ise. Eger nu8000 sizin için önemli özellikler tasıyorsa ve tek sorun dts ise üstesinden gelmenin 3 yolu var. Birincini az önce söylediğim gibi dts destekli bir bluray player, meda player veya film dosyasını bilgisayar ortamına aktarıp orada tekrar encode ettikten sonra filmi tv üzerinden oynatmak ki bu aralarında zahmetli olan ama sıfır maliyetle olabilecek cozum. Encode işlemi bilgisayarınızın donanımına göre farklı sürelerde gerçekleşir.

Bir çok bluray filmin dts destekli oldugunu düşünürsek bir nu8000 kullanıcısı olarak bu tv de bu desteğin olmamasını gerçekten anlayamıyorum. Ben netflix kullandığım için hiç hissetmiyorum ama harddisk üzerinden film izlemek isteyen arkadaşlarımız da oldukca fazla. Önerdiğim yöntemleri deneyebilirsiniz.

Tv ile ilgili daha fazla detaya ihtiyac duyarsanız inceleme konuma da göz atabilirsiniz.
https://tavsiyeforumu.com/konu/samsung-55nu8000-inceleme.4108/#post-86631
Hocam çok teşekkür ederim, netflix’te de zamanla DTS destekli ses formatında filmler ve diziler gelebilir illaki ama senin de dediğin gibi Samsung gibi bi markanın Dolby Atmos ve DTS lisansı almaması gerçekten çok saçma. Tv için diğer bi sorun alt yazılardaki ışık patlaması ama o çok büyütülecek bi olay değil bence. Tv’nin sorun değilde diğer bi eksisi ise NU8000’in EDGE LED teknolojisine sahip olması. DİRECT LED Sanırım sadce NU9500’lerde var. 55 LG SK8500’e de aklım kaymıyor değil. DTS KODEK ve DOLBY ATMOS lisansına sahip, ayrıca DİRECT LED teknolojisine sahip. Benim acelem yok aslında düğün Temmuz’da sanırım yeni sezon modelleri de bir görüp son kararımı o zaman vericem.

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Hocam çok teşekkür ederim, netflix’te de zamanla DTS destekli ses formatında filmler ve diziler gelebilir illaki ama senin de dediğin gibi Samsung gibi bi markanın Dolby Atmos ve DTS lisansı almaması gerçekten çok saçma. Tv için diğer bi sorun alt yazılardaki ışık patlaması ama o çok büyütülecek bi olay değil bence. Tv’nin sorun değilde diğer bi eksisi ise NU8000’in EDGE LED teknolojisine sahip olması. DİRECT LED Sanırım sadce NU9500’lerde var. 55 LG SK8500’e de aklım kaymıyor değil. DTS KODEK ve DOLBY ATMOS lisansına sahip, ayrıca DİRECT LED teknolojisine sahip. Benim acelem yok aslında düğün Temmuz’da sanırım yeni sezon modelleri de bir görüp son kararımı o zaman vericem.

2 hafta içinde samsungun yeni modelleri giriş yapacaklar. onlarada bir goz atarsınız yada 2018 modellerin fiyatlarını takip te kalınız belki bir miktar düşme olabilir. 200-300 tl bile olsa kar kardır :) Netflix uygulaması tv oldugu sürece filme hangi format destegi gelirse gelsin televizyon onu oynatmamazlık yapmaz. bu konuda içiniz rahat olabilir. Parasını ödediğiniz her içeriği sorunsuz izlersiniz. Netflix gerekirse tizen applikasyonundan actıgınızda ses formatlarını ona göre ayarlar ki siz parasını odediginiz içeriği izleyemeyip kendilerini dava etmemenizi ister :) Altyazıdaki parlama olayını inceleme bahsettiğim gibi sadece flash tan yada harddiski tv ye taktıgımda tv üzerinden oynatırken yasadım. Netflixte veya youtubede olmuyor.

Dts konusunda asıl enteresan olan soundbarlarının bile dts desteklemesi ama televizyonlarının desteklememesi :) gerçekten ironik ve komik bir durum. Ben bunun destekli kodekler için odenen telif hakkı ücretleri ile ilgili oldugunu falan düşünüyorum ama dünyada panelleri ile meshur bir firmanın bu tarz sorunlar yüzünden tüketicilere zorluk yaşatıp yaşatmayacağı konusunda emin değilim. Yani sadece tahmin..

Eger sizin için usb den film izlemek önemliyse nu8000 i bir daha düşünün derim. Yok ben zaten apple tv veya mediaplayer vb. şeyler kullanıyorum hatta netflixten izliyorum, tv nin usb yetenekleriyle işim olmaz diyorsanız dügünede daha zaman olduguna göre 2 hafta bekleyip 2-3 günde bir nu8000 fiyatlarını gözden gecirmenizi onerıyorum.

Simdiden kolay gelsin buarada :) zordur hazırlıklar ama güzeldirde. hayırlı olmasını dilerim simdiden tebrik ederim..

B Çevrimdışı

brkylmz92

Yeni Üye
22 Mar 2019
4
32
Adem Helvacı Ado 55nu7400 fiyatları 4500 lerin altına inmeye başladı. Daha düşer mi sence? Sonra Mu serileri gibi olmasın ? ( 55mu7400 şu an 5-6 bin arası)

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Şahsi görüşüm 4K tv alınmaz, paraya yazık. 1 kanal, Netflix ve Youtube dışında 4K yayın yok. Onun dışında kanallar rezalet gösteriyor (rezalet kişiye göre değişir). Şu 1 hafta içinde eve getirip denediğim televizyonlar. Samsung 55 NU 8000. Philips 55 inc (modelini unuttum). LG 55 SK 9000 serisi. Sony 55 XF 9005. 1080 kanallar leş. Bu zamanında 3D tv almaya benziyor. Alanların %99 3D film izlememiştir. Paranız fazla ise alınız. Ben Netflix, Youtube, TRT 4K dışında hiçbir şey izlemem diyenler alabilir. Ben hep 4K indiriyorum diyenler alabilir. Ben hep 4K içerik alıyorum diyenler alabilir. Bu arada Netflix'de bulunan içeriklerin hepsi 4K değil. 2.5 - 3 metreden 4K tv'de 1080p izliyorsanız gözleri rahatsız ediyor. 4K tv almak gereksiz yatırım. 3.000 TL 43 inc bulursanız alın. 7.000 TL verip 55 inc almayın.
Ben aldım çünkü 20 yıldır tv izlemiyorum.
Evdeki 20 yıllık tv bozulunca, tanıdık servis arkadaşlar tamir ettirme diyince, film, dizi, belgesel kolik olunca aldım.
Netflix, Youtube, minimum 1080p izliyorum. Yinede pişmanım eğer bulabilseydim 1080P kusursuz bir smart tv alırdım.
Bu görüşler beni bağlar veya benim gibi düşünenleri bağlar.

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Şahsi görüşüm 4K tv alınmaz, paraya yazık. 1 kanal, Netflix ve Youtube dışında 4K yayın yok. Onun dışında kanallar rezalet gösteriyor (rezalet kişiye göre değişir). Şu 1 hafta içinde eve getirip denediğim televizyonlar. Samsung 55 NU 8000. Philips 55 inc (modelini unuttum). LG 55 SK 9000 serisi. Sony 55 XF 9005. 1080 kanallar leş. Bu zamanında 3D tv almaya benziyor. Alanların %99 3D film izlememiştir. Paranız fazla ise alınız. Ben Netflix, Youtube, TRT 4K dışında hiçbir şey izlemem diyenler alabilir. Ben hep 4K indiriyorum diyenler alabilir. Ben hep 4K içerik alıyorum diyenler alabilir. Bu arada Netflix'de bulunan içeriklerin hepsi 4K değil. 2.5 - 3 metreden 4K tv'de 1080p izliyorsanız gözleri rahatsız ediyor. 4K tv almak gereksiz yatırım. 3.000 TL 43 inc bulursanız alın. 7.000 TL verip 55 inc almayın.
Ben aldım çünkü 20 yıldır tv izlemiyorum.
Evdeki 20 yıllık tv bozulunca, tanıdık servis arkadaşlar tamir ettirme diyince, film, dizi, belgesel kolik olunca aldım.
Netflix, Youtube, minimum 1080p izliyorum. Yinede pişmanım eğer bulabilseydim 1080P kusursuz bir smart tv alırdım.
Bu görüşler beni bağlar veya benim gibi düşünenleri bağlar.

Sorun zaten yazdığınız son paragrafta gizli. 1080p çözünürlükte kusursuz bir smart tv yok. Devir 4k tv devri olduğu için firmalar smart özellikli tüm üst seviye tv leri 4k üzerinden çıkarıyor. Bu yüzden bulabilmek mümkün değil. Ha sadece tv yayınları izleyen anne babalar için 3000 tl altı full hd leri öneriyoruz. Ama evde 1-2 genc cocugun oldugu aileler veya yeni evli veya orta yaş kitleleri için yüksek görüntü beklentisi içinde olanların veya playstation pro kullananların ki sayısı hiç azımsanacak düzeyde değil, tek duragı 4k tv ler oluyor.

Eğer şuanda üst düzey full hd panelli smart tv ler üretselerdi bile güncel ğretim verimliliği/maliyeti dengesi sebebiyle fiyatları mid range 4k tv lerden ahım şahım farkı olmazdı. Bu durumda kullanıcılarda bu kadar para verip full hd alacağıma 4k alırım derdi ve panellerin cogu ellerinde kalırdı. Firmalar bütün bunların hesaplarını elbette cok daha detaylı yapıyorlar.

Yani kısacası sadece tv yayınları izleyecegim diyen birisi için sizinde söylediğiniz gibi 4k tv ler cok gerekli değilken, üst dizey full hd panel olmayısı ve bu saatten sonrada olmayacak olması yuzunden ust düzey tv arayısı ıcınde olanların 4k tv lere yonelmeside kaçınılmazdır.

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
Kolay gelsin arkadaşlar ben kendime 49ud8200 aldım arkadaşımda alicaktik birde bu tv yi gördük fiyat olarak bir tik altta ama yeni çıkan bir tv sanirim
hangi karti ve paneli kullanıyorlar aralarındaki fark nedir hangisini almalı şimdiden teşekkür ediyorum
50r7520u
49ud8460

A Çevrimdışı

Acyln

Yeni Üye
2 Nis 2019
20
33
Sonuç bilgisi paylaşmayı ihmal etmeyiniz :ok
Adem Helvacı Ado hocam bugün baya Bi vestel mağazası ve teknosa mediamarkt vs gezdim Ud9650 modelini bulamadım en son migrosta 3999 TL ye 55nu7100 gördüm ve onu sipariş ettim inşallah stokta kaldıysa gelecek sizce de daha mantıklı bir seçim olmamış mı ?

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Benim telefonun goruntusu gibi aynisini hicbir led tv de goremedim.acaba ekran küçük oldugundan mi boyle guzel gosteriyor

S Çevrimdışı

Sametustaalioglu

Yeni Üye
18 Nis 2019
15
29
55ud4200 televizyon aldım fakat bir sorum olucak ayarlardan magaza modunu aktifleştirdim mi görüntü kalitelesiyor devre dışıbıraktığımda ise soluklaşıyor bunun olmaması için ne yapmamız gerekiyor ? Adem Helvacı Ado

Geri
Üst Alt