Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu yıl sanırım benim gider yılım olacak...
Her ne kadar kafa karıştıracak kadar seçenek olsa'da 8200 veya 49UD8200 den birini almayı düşünüyorum. DLED olmaların'dan dolayı sormak istediğim Adem Helvacı Ado bey veya konu ile bilgili arkadaşlara UD8200 genel olarak sizce okeymidir. Ve karma üretim midir? Ben biraz ips tarafındayım'da TEŞEKKÜRLER . Yeni farkettim arlarında 750 - 800 tl varmış 49-55 inç için:alala

55UD8200 olanı karma panel, yani hem IPS hem de VA
55UD8200 olanı HDR+DV+1000hz MB130S

49UD8200 olanı karma panel yani hem IPS hem de VA
49UD8200 olanı HDR+DV+1000hz MB130S

Her iki ürün de connectivity
Her iki ürün de DLED
Her iki ürün de Narrow Bezel. (İnce çerçeve)
Her iki ürün de 2x10 watt ve speaker box var

:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar Merhaba,

Dün almış olduğum Vestel 49UD9200 model televizyonun kurulumu yapıldı. İlk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Kanal geçiş hızı 2 ila 3 saniye arası. Menüler arası geçişler stabil. Netflix ve Youtube çalışma hızı gayet güzel. Ayrıca internet bağlantı hızı için de güzel diyebilirim. Görüntü ayarlarını kendi istediğinize göre ayarladığınızda güzel sonuçlar alıyorsunuz. Ben bir kaç sample indirip 4K maç, belgesel vs şeyler de denedim bence 4K sı baya baya iyi. Hareketli sahnelerde takılma yok. Renk canlılığı oldukça güzel. Ses kalitesinden de memnun kaldım. Subwoofer bir tık daha güçlü olabilirdi ama ses kalitesi tatmin edici. DTS vb. lisanslara sahip. Bir çok dosya denedim USBden oynatmada sorun yok. Kumandası oldukça sade ve kullanımı kolay. Yandan bakıldığında çok rahatsız edici bir renk kaybı falan da göremedim ben neredeyse aynı gibi. Özetle 2.900 TL'ye almış biri olarak ben parasının karşılığını fazlasıyla verdiğini düşünüyorum. Almayı düşünenler gönül rahatlığıyla alabilir.
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim :ok

Y Çevrimdışı

yuxel 

Yeni Üye
16 Nis 2019
46
50
S.a. Arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım.
Samsung 48j6370 televizyonumun çocuklar oyun oynarken panelini kırıp perte çıkardılar. Tamir için 2400tl istiyorlar. Yeni bir televizyon almaya karar verdim fakat bütçem fazla yok şöyle 2000tl civarları bir tv bakıyorum. Tv de fazla maç izlemem genelde film, belgesel ve flash diskten yine film vs izlemek için kullanılacak genelde. Regal 4K 43R7540U modeli gözüme takıldı fakat sanırım bu tv piyasaya yeni çıktığı için hakkında hiçbir incelemeye rastlamadım. Onun yerine Vestel 4K 43ud8360 ye baktım incelemelerine vs. özellikler kağıt üstünde aynı gibi ama tam karar veremedim. Sizden bu konuda tavsiye istiyorum.
Regal 43R7540U mu
Vestel 43UD8360 mı.
Veya bu fiyatlarda ikisini de boş ver şunu al dediğiniz bir televizyon varmı?

Sayın Adem Helvacı Ado, bu sorum biraz geride kaldı tam bir cevap alamadım mümkünse cevabınızı bekliyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sayın Adem Helvacı Ado, bu sorum biraz geride kaldı tam bir cevap alamadım mümkünse cevabınızı bekliyorum.
Hemen okuyorum, birazdan cevap yazayım :ok

Hmmmm;

Okudum ancak bir içeriğe baktım, bir sizin düşüncelere baktım, bir eski ürüne baktım, bir de bütçeye baktım.

Sanki bir yanım size ''Yanlış düşünüyorsunuz'' demek istiyor gibi ama, öte yandan UHD nin avatnajı işinize yarar mı diye düşünüyorum.

Biraz sohbet edip soru cevap yapsak sonra karar versek olur mu?

Öncelikle ilk sorum, kullandığınız dönemde bu tv den memnunmuydunuz?

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

yuxel 

Yeni Üye
16 Nis 2019
46
50
Evet tv den genel anlamda memnundum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında ilk başta önceki tv 100hz olduğundan yine 100hz bir tv alayım dedim. Fakat baktığımda alt modellerin hiçbirinde 100hz yoktu sadece üst modellerde var onlarında fiyatlar oldukça yüksek. Böylece 100 hz den vazgeçtim. Sonra yeni alacaksam bari 4k olsun dedim + smart. Mali durumlar değiştiği için bütçem de fazla yok bu özelliklerde ve fiyatta yazdığım modeller gözüme çarptı. Ama sizinde görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet tv den genel anlamda memnundum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında ilk başta önceki tv 100hz olduğundan yine 100hz bir tv alayım dedim. Fakat baktığımda alt modellerin hiçbirinde 100hz yoktu sadece üst modellerde var onlarında fiyatlar oldukça yüksek. Böylece 100 hz den vazgeçtim. Sonra yeni alacaksam bari 4k olsun dedim + smart. Mali durumlar değiştiği için bütçem de fazla yok bu özelliklerde ve fiyatta yazdığım modeller gözüme çarptı. Ama sizinde görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Yani açıkçası en büyük tereddütüm şu;

Forumda üyelerimizi sürekli şu konuda uyarmaya çalışıyorum, bir önceki televizyonları kalite klasmanda olan bireyler daha sonra orta veya orta/alt segment üretimler almaya kalktığında büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor. Buna paralel lütfen yanlış anlamayınız ki bütçe oldukça yetersiz.

Yani bunun yerine ''acaba'' diyorum, 2400TL yerine biraz araştırma yapsak, daha ekonomik bir sonuç elde edebilecek olursak, bu kalitede bir televizyondan ödün vermesek nasıl olur ? :alala

Teknik detaylara girmiyorum biraz zaman sorunumdan dolayı yalnız kullandığınız tv den sonra bahsettiğiniz tv leri normalde tv diye evinize sokmamayı dahi düşünürsünüz, benim derdim o :)

Y Çevrimdışı

yuxel 

Yeni Üye
16 Nis 2019
46
50
Aslında dedikleriniz benimde aklıma takılmıyor değil. Alacağım televizyon eskisini aratır mı diye? Yine yazmıştım Samsung 49nu7500 eskisinin yerine gözüme kestirdiğim ama şu anda o ayarda bir televizyon alacak durumum yok. Ama eğer bu tv lerle eskisini çok ararsınız derseniz bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. Max 2500tl desek nasıl bir tv önerirsiniz.

A Çevrimdışı

Acyln

Yeni Üye
2 Nis 2019
20
33
Selamın aleyküm Adem Helvacı Ado hocam şuan lcd bir vestel tv kullanıyorum 10 yıllık Bi tv neredeyse yeni bir tv almayı düşünüyorum biraz araştırdım ve yine vestel almayı düşünüyorum ve 55" de karar kıldım fakat 3 4 farklı model var
Ud9650
Ud9360
Ud8400
Ud8200
Ud9400
Bunların aralarında ne fark var detayları neler hangisini almalıyım sizce 3400-4050 arası değişiyor hepsinin fiyatı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamın aleyküm Adem Helvacı Ado hocam şuan lcd bir vestel tv kullanıyorum 10 yıllık Bi tv neredeyse yeni bir tv almayı düşünüyorum biraz araştırdım ve yine vestel almayı düşünüyorum ve 55" de karar kıldım fakat 3 4 farklı model var
Ud9650
Ud9360
Ud8400
Ud8200
Ud9400
Bunların aralarında ne fark var detayları neler hangisini almalıyım sizce 3400-4050 arası değişiyor hepsinin fiyatı.

Eğer VESTEL almakta kararlıysanız bu klasmada alacağınız tek model UD9650 dir lakin o modelde sadece V10121647 kod ile başlayan üretimi almalısınız :ok

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
55UD8200 olanı karma panel, yani hem IPS hem de VA
55UD8200 olanı HDR+DV+1000hz MB130S

49UD8200 olanı karma panel yani hem IPS hem de VA
49UD8200 olanı HDR+DV+1000hz MB130S

Her iki ürün de connectivity
Her iki ürün de DLED
Her iki ürün de Narrow Bezel. (İnce çerçeve)
Her iki ürün de 2x10 watt ve speaker box var

:ok

Hocam son anda lg 49uk6470 da karar kılıp aldım ama umarım memnun eder bakalım.

A Çevrimdışı

Acyln

Yeni Üye
2 Nis 2019
20
33
Eğer VESTEL almakta kararlıysanız bu klasmada alacağınız tek model UD9650 dir lakin o modelde sadece V10121647 kod ile başlayan üretimi almalısınız :ok
Anladım hocam teşekkür ederim
V10121647 bu üretim kodlu ürünü bulmak zor bişey mi, internetten siparişte nereden bakabilirim ürünün koduna yada talep üzerine getirmek mümkün müdür?

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam son anda lg 49uk6470 da karar kılıp aldım ama umarım memnun eder bakalım.
Allah güzel günlerde sorunsuz kullanmayı nasip eylesin azizim :ok
Kısa bir süre kullanım sonrası size zahmet olmaz ise ürün hakkındaki GERÇEK kullanıcı deneyimlerinizi forumumuzda paylaşırsanız çok sevinirim

Sizlerden sonra bu tarz ürün araştıracak olan kardeşlerimiz için referans niteliği taşıyacaktır :ok

Geri
Üst Alt