I Çevrimdışı

ibrahim63

Yeni Üye
7 Mar 2019
18
38

Selamlar;

İşte tavsiye dünyasının en kötü yanı da bu maalesef.

Sorumluluk hissediyorsunuz ürün beğenilmediğinde :)

Öncelikle konuya alışkanlıklar değil TEKNİK yönden bakarsak tespitlerinize katılabilmek mümkün değil.

Hele ki 100hz ye palavra demenizin kabul edilir hiç bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

Kıyaslama yaptığınız LG marka televizyonu bırakın 55NU8000, Bırakın 49NU7100 gibi bir tv yi, VESTEL in 49UD9200 ünden dahi vasıfsız bir tv dir darılıp gücenmece olmasın lütfen.

Yani LG nin 47LA860v model bir televizyonunun, 55NU8000 in yanına ulaşabilmesi için Güney Kore'de bulunan fırınlarda üretilen tüm ekmekleri yemesi lazım diye düşünüyorum :kiskis

Üründen memnun kalmamanıza üzüldüm lakin 100hz donanımsal ve 2000hz nin üzerinde yazılımsal yenileme hızı olan bir tv de titreme sorunundan bahsediyorsanız GENEL ve modele özgü bir sorun olmayabileceği konusuna değinmek isterim.

Ürün bozuksa bozuktur, Size hitap etmiyorsa o da olabilir burada marka savunmak değil benim amacım, neticede hiç birisi babamızın fabrikaları değil zaar :ok

Bu ürünü bu şekilde kullanmak zorunda değilsiniz.

İade işlemlerini 7 günlük süre dolmadan başlatmanızı tavsiye ederim :ok
Hocam oncelikle kesinlikle olumsuz hissetmeyin. Tv local dimming performası çok kötüymüş ve bu da teknik olarak bu tv alan kişinin bunu göze önünde bulundurması gereken bir durum. Ben tv ye çok yakınım karartma performansı kötü olduğundan bazı yoğun sahnelerde titremeye neden oluyor. Ben bu sorunu aldığım tv ye bağlamıştım o yüzden çok problem ettim. Genel bir sorun ve bu serinin hepsinde mevcutmuş uzak mesafede fark edilmeyebiliyormus bunu öğrenince artık takmamaya başladım. Siz sakin değerli fikirleriniz ve önerilerinizden bizi mahrum bırakmayın. Diger yorumlariniza da ben katilmiyorum gordugum seyleri ifade ettim bahsettigim tv lerden ilkini 4 sene kullandim cocuk kir8nca yeni tv arayisina girdim. Ben goxumun gordugunu soyluyorum nu8000 kotu tv degil ama yerel karartma yaparken ani titremeler oluyor ornegin karolar arasinda yuruyen birini izliyorsunuz karo aralarinda siyahlastirma yaparken ani olarak titreme oluyor ve karolar ani hareketleniyor Buna benzer durum tv ye çok yakın olunca beni rahatsız etti. Belki de beklentilerim çok yüksekti. Belki dediginiz gibi tv çok iyidir fırınlarda ekmek yemiştir bu durum belki de benim gözümde tv nin tüm güzel özelliklerini yok ettiği için böyle bir düşünce oluşmuştur bende bilemiyorum ama dediğim sorun kronik gözü iyi biri rahatsız olur kesinlikle

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
[Gizli İçerik]

Hocam kesinlikle olumsuz hissetmeyin. Tv local dimming performası çok kötüymüş ve bu da teknik olarak bu tv alan kişinin bunu göze önünde bulundurması gereken bir durum. Ben tv ye çok yakınım karartma performansı kötü olduğundan bazı yoğun sahnelerde titremeye neden oluyor. Ben bu sorunu aldığım tv ye bağlamıştım o yüzden çok problem ettim. Genel bir sorun ve bu serinin hepsinde mevcutmuş uzak mesafede fark edilmeyebiliyormus bunu öğrenince artık takmamaya başladım. Siz sakin değerli fikirleriniz ve önerilerinizden bizi mahrum bırakmayın.

Her ne olursa olsun sizlerden gelen olumlu olumsuz TÜM geri dönüşler benim için çok çok çok önemli zira hemen her kullanıcı profilinde oluşabilecek her türlü negatif bakış açısı, benim tavsiye kriterlerimdeki bilgi dağarcığımı da genişletiyor ve zenginleştiriyor. Sizler benden teknik bilgi öğreniyor olabilirsiniz ancak ben de sizlerden tüketici gözü ile farklı görüşleri öğreniyorum.

Bu nedenle gerek youtube kanalımda ve gerekse forumumuzda mutlaka olumlu ve/veya olumsuz tüm geri dönüşleri alabilmeye çalışıyorum.

NU8000 modelinde altyazıda dimming sorununun geri dönüşünü alıp teknik birime aktarmıştım. Bu doneyi de mutlaka aktaracağım :ok

Burada hiç bir markaya istisna tanımam zira artık beni tanıyorsunuz hiç bir markaya eyvallahım yoktur :kiskis

Ancak hak yemek de istemem adamların oldukça başarılı çalışmaları var (SAMSUNG cu abiler)

O nedenle bir sorun var ise amaç onu savunmak veya örtbas etmeye çalışmak, onu bastırmak değil aksine gün yüzüne, daha da ön plana çıkartmak olmalı ki soruna çözüm üretilsin. Lakin teknik altyapısında dayanaklara ihtiyacımız var o nedenle bu mecralardan aldığım verileri önemsiyorum.

Bu anlamda kullanıcı gözünden geri dönüşün için teşekkür ediyorum :ok

I Çevrimdışı

ibrahim63

Yeni Üye
7 Mar 2019
18
38
Her ne olursa olsun sizlerden gelen olumlu olumsuz TÜM geri dönüşler benim için çok çok çok önemli zira hemen her kullanıcı profilinde oluşabilecek her türlü negatif bakış açısı, benim tavsiye kriterlerimdeki bilgi dağarcığımı da genişletiyor ve zenginleştiriyor. Sizler benden teknik bilgi öğreniyor olabilirsiniz ancak ben de sizlerden tüketici gözü ile farklı görüşleri öğreniyorum.

Bu nedenle gerek youtube kanalımda ve gerekse forumumuzda mutlaka olumlu ve/veya olumsuz tüm geri dönüşleri alabilmeye çalışıyorum.

NU8000 modelinde altyazıda dimming sorununun geri dönüşünü alıp teknik birime aktarmıştım. Bu doneyi de mutlaka aktaracağım :ok

Burada hiç bir markaya istisna tanımam zira artık beni tanıyorsunuz hiç bir markaya eyvallahım yoktur :kiskis

Ancak hak yemek de istemem adamların oldukça başarılı çalışmaları var (SAMSUNG cu abiler)

O nedenle bir sorun var ise amaç onu savunmak veya örtbas etmeye çalışmak, onu bastırmak değil aksine gün yüzüne, daha da ön plana çıkartmak olmalı ki soruna çözüm üretilsin. Lakin teknik altyapısında dayanaklara ihtiyacımız var o nedenle bu mecralardan aldığım verileri önemsiyorum.

İyiki varsınız hocam. Bende şahsım adına sizlere çok teşekkür ediyorum.

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64

Teşekkürler hocam.Forumlardan çok şey öğrendik,çok problemi çözdük.Faydası tartışılmaz.Buda sizin gibi konuya hakim arkadaşların bilgilerini,tecrübelerini paylaşmaları sayesinde.

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Arkadaşlar önerebileceyiniz arkadan aydınlatmalı 50 inç veya çıvarı fiyat perfonrmans ürünü tv arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe olarak 3000tl civarı düşüdüyorum az ekmek çok köfte gibi oldu sanırım ama :hihi

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Çok düşünce değiştirdim ama paradan ve dts sorununu 'da çözdüğüm için 55 NU 8000 almaya karar verdim.
6.200 TL 12 taksit.
Yarın yüzyüze 200 tl daha indirtirsem harika olacak.
Elinizde android box varsa Samsung dts sorunu ortadan kalkıyor.

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Bu yıl sanırım benim gider yılım olacak...
Her ne kadar kafa karıştıracak kadar seçenek olsa'da 8200 veya 49UD8200 den birini almayı düşünüyorum. DLED olmaların'dan dolayı sormak istediğim Adem Helvacı Ado bey veya konu ile bilgili arkadaşlara UD8200 genel olarak sizce okeymidir. Ve karma üretim midir? Ben biraz ips tarafındayım'da TEŞEKKÜRLER . Yeni farkettim arlarında 750 - 800 tl varmış 49-55 inç için:alala

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

burake07

Yeni Üye
15 Nis 2019
35
33
Arkadaşlar Merhaba,

Dün almış olduğum Vestel 49UD9200 model televizyonun kurulumu yapıldı. İlk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Kanal geçiş hızı 2 ila 3 saniye arası. Menüler arası geçişler stabil. Netflix ve Youtube çalışma hızı gayet güzel. Ayrıca internet bağlantı hızı için de güzel diyebilirim. Görüntü ayarlarını kendi istediğinize göre ayarladığınızda güzel sonuçlar alıyorsunuz. Ben bir kaç sample indirip 4K maç, belgesel vs şeyler de denedim bence 4K sı baya baya iyi. Hareketli sahnelerde takılma yok. Renk canlılığı oldukça güzel. Ses kalitesinden de memnun kaldım. Subwoofer bir tık daha güçlü olabilirdi ama ses kalitesi tatmin edici. DTS vb. lisanslara sahip. Bir çok dosya denedim USBden oynatmada sorun yok. Kumandası oldukça sade ve kullanımı kolay. Yandan bakıldığında çok rahatsız edici bir renk kaybı falan da göremedim ben neredeyse aynı gibi. Özetle 2.900 TL'ye almış biri olarak ben parasının karşılığını fazlasıyla verdiğini düşünüyorum. Almayı düşünenler gönül rahatlığıyla alabilir.

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Her ne kadar kafa karıştıracak kadar seçenek olsa'da 8200 veya 49UD8200 den birini almayı düşünüyorum. DLED olmaların'dan dolayı sormak istediğim Adem Helvacı Ado bey veya konu ile bilgili arkadaşlara UD8200 genel olarak sizce okeymidir. Ve karma üretim midir? Ben biraz ips tarafındayım'da TEŞEKKÜRLER . Yeni farkettim arlarında 750 - 800 tl varmış 49-55 inç için:alala
Adem bey, karma üretim demişti, ben iki gün oldu alalı 49 ud 8200 ü.Ve panel Va panelmiş.Belki size ips denk gelir bilemiyorum.4K ve kaliteli HD görüntüler sorunsuzzzz.Lakin HD kanal olsa bile film yada dizilerin görüntü kaliteleri düşükse, plazmadan kötü oluyor.Bir arkadaş beğenmiş kumandayı ama ben kumandasını beğenmedim,çok basit bir dizayn ile çok daha kullanışlı hale getirebilirlerdi.Yandan bakınca ekranda bir solukluk oluyor kesinlikle.Lakin öyle çok çok yandan bakılmazsa sorun teşkil edecek şekilde değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ha birde, ses kalitesi kesinlikle iyi.Sesini de 10 dan yukarı açamadık çok çıkıyor çünkü.Usb girişini tam modül girişinin altına koymuşlar,modül takılıyken taktığınız usb yi çıkarmak mümkün değil.Kısaca, eğer lcd yada başka bir led tv den buna geçiş yapıyorsanız bence sorun yok,lakin plazmanız var da, buna geçiş yapmayı düşünüyorsanız,bu kadar para vermeye değmez.Çünkü 4k içerik yetersizliği,HD kanalların HD olmasına rağmen,yayınlanan içeriklerin tam HD olmaması nedeniyle plazmadan daha kötü bir görüntüyle karşılaşabiliyorsunuz.O da, ulan bu kadar parayı bunun için mi verdik duygusu uyandırıyor insanda.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar önerebileceyiniz arkadan aydınlatmalı 50 inç veya çıvarı fiyat perfonrmans ürünü tv arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe olarak 3000tl civarı düşüdüyorum az ekmek çok köfte gibi oldu sanırım ama :hihi
Hem karnım doysun, hem pastam dursun demişsin :kop

Kullanıcı özelliklerini yazarmısın biraz rica etsem :ok

Geri
Üst Alt