F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
784
Arkadaşlar sordum mu bilmiyorum.
Samsung 55 NU 8000 alacağım ama dts sorununu şu şekilde çözebilirmiyim.
Televizyona BeeLink Gt1 Mini 'yi bağlayacağım, bunun aracılığı ile herşeyi izleyeceğim (Netflix hariç, çünkü cihazım 4K Netflix desteklemiyor) dts içerikler BeeLink box dan geçeceği için dts videoları çözecek.
Nu 8000 o filmleri bana sesli izletirmi.
Olur diyorsanız bu hafta sonu Samsung 55 Nu 8000 ı alıyorum.
Olmazsa Sk 8100 ile xf 9005 arasında seçim yapacağım.

I Çevrimdışı

ibrahim63

Yeni Üye
7 Mar 2019
18
38
Samsung 55nu8000 tv nin kurulumu bugün gerçekleşti. Fakat 100 hz bir tv için hızlı alt yazılarda titreme ve birkaç youtube videosu ve haraketli sahnelerde acayip hissedilen gölgelenme mevcut. Eski tv im LG 47LA860v tvde normal izlediğim videolar bu tv de hareketli sahnelerde iz bırakıyor. Pişman oldum açıkçası şu 100 hz 50 hz olayıda palavra Adem Helvacı Ado

D Çevrimdışı

Dra35

Yeni Üye
22 Mar 2019
6
39
Dostlar selamlar,

Bir süre önce 50PUS7303 aldık (Vatan, 3500 gibi bir rakama). Ambilight farklı bir dünya, başta onu söylemek isterim. Ancak bir şey dikkatimi çekti, muhtemelen hala vakit bulup görüntü ayarlarını tam kurcalayamamış olmamdan kaynaklı, karanlık sahnelerde, alt yazı kısmındaki parlaklık düşüyor gibi. Yani altyazının parlaklığı hep sabit değil gibi, bu muhtemelen ayarlardan düzelecek.

Görüntü kalitesine diyecek birşeyim şimdilik yok, Netflix üzerinden dizi izliyoruz ve görüntü tatmin ediyor, ki sonuçta sıkıştırılmış veri geliyor. Bir media box benzeri cihazdan görüntünün hakkını veren videolarda sanıyorum ki çok değişir iş :) Tam potansiyelde kullanmıyoruz yani.

Hoparlörleri ziyadesiyle yeterli, henüz %40'ın üzerine çıkarmaya cesaret edemedim :)

İşletim sistemi android. Sıfırdan açılma süresi güncel amiral gemisi telefonlar kadar hızlı. Menüsünü kullanışlı buldum.

Bir kere kablosuz ağda kopukluk yaşadım (modem SSID gizli, modem tv'nin altında duruyor), televizyonu fişten çektim ve 30 saniye bekleyip taktım. Sistem sıfırlandı (statik elektrik boşaldı) ve sorun ortadan kalktı. Kullanım kılavuzunda SSID'yi gizlemeyin diyor ama gizli halde sorunsuz kullanıyorum.

Genel anlamda çok tatminkar bir televizyon, eğer ağır kaliteli video oynatmayacaksanız çok bile fazla donanım olarak. Oynatacaksanız da altından sorunsuz kalkacağını düşünüyorum, henüz test edemedim maalesef ama bana o güveni verdi :)

Sonuç olarak, çok farklı televizyonları deneyimlememiş ancak kusurları küçük bile olsa fazlasıyla hızlı fark eden biri olarak, şu ana kadar bana keşke dedirtmedi 50PUS7303. Hatta, ebat olarak iyi ki 43'ten 50'ye çıkmışız dedik. Kasa, ekran, kumanda kalitesi, menü ve açılış hızı fazlasıyla mutlu etti. Tavsiye edilir, kısa süreli incelemem bu şekilde. :bye

D Çevrimdışı

Daidalos 

✌ ✌ ✌ ✌
Süper Üye
22 Kas 2018
810
Samsung 55nu8000 tv nin kurulumu bugün gerçekleşti. Fakat 100 hz bir tv için hızlı alt yazılarda titreme ve birkaç youtube videosu ve haraketli sahnelerde acayip hissedilen gölgelenme mevcut. Eski tv im LG 47LA860v tvde normal izlediğim videolar bu tv de hareketli sahnelerde iz bırakıyor. Pişman oldum açıkçası şu 100 hz 50 hz olayıda palavra Adem Helvacı Ado
hocam ayarlar-görüntü-uzman ayarlarından auto motion plus u kapatın

S Çevrimdışı

Sametustaalioglu

Yeni Üye
18 Nis 2019
15
29
tv tavisyesi vermiyorum bu konuda Adem Helvacı Ado daha bilgilidir
ama şunu inceleyiniz : https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-55ud9650-piramitin-tepesi-4k-tv.918/
55ud9360 ile 55ud9200 arasında kaldım işin içinden çıkamıyorum hangisi daha iyi die birde samsung 55nu8000 girdi işin içine gerçek 100 hz olduğu için çünkü pcyi ekrana bağlatıp oyun vs. Oyucak şuan çıkmazlardayım bi tarafım vestel al gitsin diyor diğer tarafim 1500-2000 tl fazla ver samsung al diyor ortada kaldım bir çıkış yolu gösterin eğer derseniz vestel sizi çok üzmez vestele yönelip bu iki ürün arasından seçim yapıcam

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
55ud9360 ile 55ud9200 arasında kaldım işin içinden çıkamıyorum hangisi daha iyi die birde samsung 55nu8000 girdi işin içine gerçek 100 hz olduğu için çünkü pcyi ekrana bağlatıp oyun vs. Oyucak şuan çıkmazlardayım bi tarafım vestel al gitsin diyor diğer tarafim 1500-2000 tl fazla ver samsung al diyor ortada kaldım bir çıkış yolu gösterin eğer derseniz vestel sizi çok üzmez vestele yönelip bu iki ürün arasından seçim yapıcam
Adem Helvacı Ado

I Çevrimdışı

ibrahim63

Yeni Üye
7 Mar 2019
18
38
düzeldi mi sorun. nu 8000 alma arifesindeyim :)
Hocam benim açıkçası beklentimi karşılamadı görüntüde titreme olayı aşırı küçük hareketlerde oto karartma dan dolayı oluyor sanırım oto karartması yani local dimming dedikleri şey ki yanlış ifade ediyorsam düzeltilsin. Çok kötü ve tamamen kapatamıyorum düşük ayarı var bir. Benim gözüm ips alışkın sanırım görüntüde sarmadı beni . Son bir güncelleme gelmiş ki daha ağ aracılığı ile yüklemeye açılmamış belki düzeltirler tabi benim tv de de sorun olabilir. Adem Helvacı Ado ve F fikoloji hocalarimdan ricam ve goruntu titreme olayini test etmem için bir program önermeleri ve videoyu onlara atıp yorum almamdır 2 gündür tv bende her zaman değil bazen saçmalıyor. Ornegin programda adamin arkasinda led bir ekran varsa bu ekran zangir zangir titriyor ve rahatsiz ediyor. Ayrica gokdelen gibi yapilar isikli sekilde veya ormanlik bir bolgede ypgun agac yapraklari varsa titremeler oluyor bunu yazilim ve ayarla duzeltemedim. Oyun oynuyorsanız düşünmeden alın oyun modu freesync desteği var ama ben bunun yerine 55 inc herhangi bir tv de alsaydım çok far edeceğini sanmazdım. Klip izliyorum karolarda yürüyen birini düşünün karo aralarını kararmak isterken tv karolar hareketleniyor ufaktan titriyor. Hızlı altyazılarda karartma uygularken titreme ve yırtılma oluyor. Ve bana göre local dimming belki sorun farklıdır.Tabi çok dikatli değilseniz fark etmez ya da önemsemezsiniz sonucda renk skalası mükkemel ama 100 hz bir tv alıyorsun ve görüntü titriyor sonra verdiğin 5500 aklına geliyor be renk nede başka birşey dikkatini çekmiyor moralin bozuluyor tv izlemek istemiyorsun. Sonuc olarak tv ler arasinda oled falan degilse oyle koca farklar yok vestelin 55 inci de alsaydim ki aldim urun hasarli geldi iade ettim sonra samsunga bulastim. Kismet

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
Hocam benim açıkçası beklentimi karşılamadı görüntüde titreme olayı aşırı küçük hareketlerde oto karartma dan dolayı oluyor sanırım oto karartması yani kodal dimming dedikleri şey ki yanlış ifade ediyorsam düzeltilsin. Çok kötü ve tamamen kapatamıyorum düşük ayarı var bir. Benim gözüm ips alışkın sanırım görüntüde sarmadı beni . Son bir güncelleme gelmiş ki daha ağ aracılığı ile yüklemeye açılmamış belki düzeltirler tabi benim tv de de sorun olabilir. Adem Helvacı Ado ve F fikoloji hocalarimdan ricam ve goruntu titreme olayini test etmem için bir program önermeleri ve videoyu onlara atıp yorum almamdır 2 gündür tv bende her zaman değil bazen saçmalıyor. Ornegin programda adamin arkasinda led bir ekran varsa bu ekran zangir zangir titriyor ve rahatsiz ediyor. Ayrica gokdelen gibi yapilar isikli sekilde veya ormanlik bir bolgede ypgun agac yapraklari varsa titremeler oluyor bunu yazilim ve ayarla duzeltemedim. Oyun oynuyorsanız düşünmeden alın oyun modu freesync desteği var ama ben bunun yerine 55 inc herhangi bir tv de alsaydım çok far edeceğini sanmıyorum.
local dimming puanı çok kötü zaten bu tvnin

E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
haftasonu teknosa ve vatana gidip tüm tvlere bakacam özellikle
7303, 7503, 6470, nu 8000, nu 7400, nu7100

Geri
Üst Alt