S Çevrimdışı

Sua123

Yeni Üye
19 Nis 2019
6
49
Arkadaşlar merhaba.

Bir konuda tavsiyesize ihtiyacım var. Bir suredir 4k 55 inç TV bakıyorum. Samsung 55nu7100 ile. 55nu7400 arasında kalmıştım (fiyat açısından)

Bugün migrosta 55nu7100'u 3.999 TL'ye verdiklerini gördüm.(Açılmamış kutuda) Başka yerde 4300 civarından aşağıya bulamamistim.
7400 ile arasında 750 TL fark oldu haliyle. Aralarında akıllı kumandadan başka fark yok diye biliyorum.

Orta seviye bir aile kullanımi için (çokça Kablo TV, arada film, netfilix vs, nadiren oyun vb) 7100 işimi görür mü? 7400 ile aralarında kumandandan başka fark var mı? 7100'de phcolor, 7400'de crystal color var deniyor, normal kullanımda görüntü netliği açısından çok fark eder mi? İzlem mesafesi 2.5 -3 metre civarı. (Şu an 8-9 yıllık 37 inç HD Sony bravia kullanıyorum ve görüntü kalitesi çok güzel. Bu görüntüyü aramam inş, değil mi?)

Bütçenim elverse 8000 bakarım ama şu anda elvermiyor. 7100'un ve 8000'in fiyatları önümüzdeki dönemde daha da iner mi sizce? Şimdi 7100 almak mı, 1 yıl erteleyip 8000 almak mı daha mantıklı sizce?

Şimdiden teşekkürler.

elcapitano Çevrimdışı

elcapitano

Aktif Üye
18 May 2018
200
33
dh zamanı can abi hiçbir panel bu paraları hak etmez demişti. yorumlarınızda haklı olduğu ortaya çıktı bir kez daha :)

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Vestel 49 ud 8200 4K geldi kuruldu.4K görüntüler gerçekten güzel,sorun yok.HD kanallarda,stüdyo çekimlerinde yine çok başarılı,yani haberleri izlerken,yakın kaliteli çekimlerde sorun yok.Lakin filmlerde,hatta dizilerde ne yazıkki aynı kaliteyi göremedim.Bozulan 1024 çözünürlüklü plazmamda dizilerde hiç bir sorun görmemiştim,ancak bunda, biraz gölgeli kısımlarda sanki biraz kırmızılık yada kahverengilik görüyorsunuz.Yani oldukça kaliteli içerik gerekiyor bu tv den zevk alabilmeniz için,yada sadece stüdyo çekimlerini yada 4k izleyeceksiniz.ötesi, asla bir plazma dan daha iyi değil,daha kötü.Son olarak,smart mımart gibi özellikler çok önemli değilse,ve elinizde plazmanız varsa,asla onu horgörüp de,lede geçeyim falan demeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde sormak istiyorum, bu pixellens dediğimiz özellik otomadik olarak mı devrede yoksa özel olarak ayarlardan aktif hale falan mı gelmesi gerekiyor.Aktif hale getirilecek bir menü ye rastlamadım henüz.Bu UD8200 ün, kumandası da pek kullanışlı değil.Orta yuvarlak ses ve kanal değişimine kumanda etseymiş iyi olurmuş.Volume ve Proğram tuşları kullanışsız,proğram değiştirirken elinizde dönüyor kumanda.Bu kadar basit şeyleri nasıl atlıyorlar anlamış değilim,hiçmi ellerine alıp kumandayı kullanmıyor bu üretici arkadaşlar anlamadım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vestel 49 ud 8200 4K geldi kuruldu.4K görüntüler gerçekten güzel,sorun yok.HD kanallarda,stüdyo çekimlerinde yine çok başarılı,yani haberleri izlerken,yakın kaliteli çekimlerde sorun yok.Lakin filmlerde,hatta dizilerde ne yazıkki aynı kaliteyi göremedim.Bozulan 1024 çözünürlüklü plazmamda dizilerde hiç bir sorun görmemiştim,ancak bunda, biraz gölgeli kısımlarda sanki biraz kırmızılık yada kahverengilik görüyorsunuz.Yani oldukça kaliteli içerik gerekiyor bu tv den zevk alabilmeniz için,yada sadece stüdyo çekimlerini yada 4k izleyeceksiniz.ötesi, asla bir plazma dan daha iyi değil,daha kötü.Son olarak,smart mımart gibi özellikler çok önemli değilse,ve elinizde plazmanız varsa,asla onu horgörüp de,lede geçeyim falan demeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde sormak istiyorum, bu pixellens dediğimiz özellik otomadik olarak mı devrede yoksa özel olarak ayarlardan aktif hale falan mı gelmesi gerekiyor.Aktif hale getirilecek bir menü ye rastlamadım henüz.Bu UD8200 ün, kumandası da pek kullanışlı değil.Orta yuvarlak ses ve kanal değişimine kumanda etseymiş iyi olurmuş.Volume ve Proğram tuşları kullanışsız,proğram değiştirirken elinizde dönüyor kumanda.Bu kadar basit şeyleri nasıl atlıyorlar anlamış değilim,hiçmi ellerine alıp kumandayı kullanmıyor bu üretici arkadaşlar anlamadım.

Pixellence özelliği soft olarak lanse edilir yani otomatik olarak aktiftir ancak açıp kapatma özelliği yoktur.

Menü de görüntü ayarlarının üzerindeyken DEMO olarak ekranın ortadan ikiye bölünmüş haliyle size farkı gösterirler ancak tamamen algı operasyonudur zira pix desteğinin olmadığı tv lerde o panelin o kadar berbat göstermediğini ben bizzat binlerce kere gördüm.

Haaa işe yarıyor mu pix?
Gerçekten yarıyor, ancak DEMO da vurguladıkları kadar fark yok kesinlikle.

Kumanda konusunda haklısınız. VESTEL in eleştirdiğimiz yanlarından birisidir bu.

DH de iken orada bir kitle oluşturup VESTEL üretimi tv lerin SES BARI konusunda talepleri dile getirip VESTEL yöneticilerine bu tepki ve talepleri aktarmıştım.

Sağ olsun ilgi gösterip dikkate aldılar. Tek sorun, aksiyon süresi 3 yıl sürdü :kop

Kumanda konusu da bundan farklı olmaz o nedenle ''Ne halleri varsa görsünler'' diyorum ve sadece yazılanları okuyorum artık :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
dh zamanı can abi hiçbir panel bu paraları hak etmez demişti. yorumlarınızda haklı olduğu ortaya çıktı bir kez daha :)

Ah Can abi ah. Onun da sevgi ve selam ile kulaklarını çınlatmış olalım. :cay

Elimden geldiğince imzama dahi sabit kalsın diye taşıdım konuyu. Beklentiler yüksek olmasın lütfen :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar merhaba.

Bir konuda tavsiyesize ihtiyacım var. Bir suredir 4k 55 inç TV bakıyorum. Samsung 55nu7100 ile. 55nu7400 arasında kalmıştım (fiyat açısından)

Bugün migrosta 55nu7100'u 3.999 TL'ye verdiklerini gördüm.(Açılmamış kutuda) Başka yerde 4300 civarından aşağıya bulamamistim.
7400 ile arasında 750 TL fark oldu haliyle. Aralarında akıllı kumandadan başka fark yok diye biliyorum.

Orta seviye bir aile kullanımi için (çokça Kablo TV, arada film, netfilix vs, nadiren oyun vb) 7100 işimi görür mü? 7400 ile aralarında kumandandan başka fark var mı? 7100'de phcolor, 7400'de crystal color var deniyor, normal kullanımda görüntü netliği açısından çok fark eder mi? İzlem mesafesi 2.5 -3 metre civarı. (Şu an 8-9 yıllık 37 inç HD Sony bravia kullanıyorum ve görüntü kalitesi çok güzel. Bu görüntüyü aramam inş, değil mi?)

Bütçenim elverse 8000 bakarım ama şu anda elvermiyor. 7100'un ve 8000'in fiyatları önümüzdeki dönemde daha da iner mi sizce? Şimdi 7100 almak mı, 1 yıl erteleyip 8000 almak mı daha mantıklı sizce?

Şimdiden teşekkürler.
Çok net hatırlamamakla birlikte sanırım DTS desteği yoktu 7100 de lakin, VESTEL in 8-9 serisi tv fiyatına SAMSUNG un giriş seviyesi tv si alınır mı diye çok tereddüt oluyor ister istemez.

Bakınız yönetim anlayışı olarak bize bir tık UMUT verseler size yemin ediyorum sonuna kadar koşturacağım VESTEL için lakin, kendi doğruları var bu markanın, yıllardır şu forum ortamlarından onlarca yüzlerce veri aktardım kendilerine lakin çok da kulak asmıyorlar forum dünyasındaki kitleye.

Haaa ancak gidip twitter da birisi isyan ederse, Şikayetvar sitesine yazarsa vs hemen o iletişim merkezindeki bıcır bıcır kızlar alarma geçiyor ''Aman efendim sorununuza çözüm bulalım'' bla bla bla.

Biz neyiz kardeşim? Forum kitlesi teknoloji dünyasının belkemiğidir bunu ne zaman anlayacaksınız sayın VESTEL yöneticileri.

Yıllarca bu yetkililere yazdım ve dedim ki o binlerce çalışan içerisinden 1 kişi, Evet sadece 1 kişi sizin markanızı temsilen gelsin şu mecrada insanların dertlerini dinlesin. Taleplerini not alsın ve üretim kanadına aktarsın. En ufak bir saygısızlık yaparsa SÖZ VERİYORUM müdahale ederim/ederiz diye kaç kere yazdım ki ben bu teklifi ilk sunduğumda DH de yöneticiydim. Sağ olsun bir dönem Mustafa Şahingöz Müdürüm halkın sesine kulak verdi ve gayet başarılı bir operasyon süreci de yürüttük ortak olarak ancak çok kısa sürdü ve destek alamadık daha fazla.

Her şey ŞOV olmamalı sayın yöneticiler. GERÇEK sorunları burada dinleyebilir, üretim departmanına konu hakkında bilgi verip ÇOK BASİT bir talimat ile tüketiciler için BÜYÜK SIKINTI olan konuları bu kadar kolay çözebilirsiniz.

Diyeceğim o ki;

Bize biraz umut versinler, Giriş seviyesi SAMSUNG alacağımıza, 7-8-9 kasa VESTEL alalım, almaya teşvik edelim ancak burada insanlara ''Alabilirsiniz'' dediğimizde ve tavsiye ettiğimizde insanları mağdur etmeyelim, en ufak sorunları olursa bilsinler ki arkalarında koskoca bir VESTEL var, koskoca bir ZORLU HOLDİNG var.

Heyhaaaatt gel gör ki şartlar ortada, Alem aya biz yaya misali UD9800 lere kadar çıkıp sonra 2019 üretimi diye UD9200 model piyasaya ürün sürenbir anlayıştan bahsediyoruz burada..

NU7100 azizim.

Alınız ve gönül rahatlığı ile kullanınız :ok

S Çevrimdışı

Sua123

Yeni Üye
19 Nis 2019
6
49
Çok net hatırlamamakla birlikte sanırım DTS desteği yoktu 7100 de lakin, VESTEL in 8-9 serisi tv fiyatına SAMSUNG un giriş seviyesi tv si alınır mı diye çok tereddüt oluyor ister istemez.

Bakınız yönetim anlayışı olarak bize bir tık UMUT verseler size yemin ediyorum sonuna kadar koşturacağım VESTEL için lakin, kendi doğruları var bu markanın, yıllardır şu forum ortamlarından onlarca yüzlerce veri aktardım kendilerine lakin çok da kulak asmıyorlar forum dünyasındaki kitleye.

Haaa ancak gidip twitter da birisi isyan ederse, Şikayetvar sitesine yazarsa vs hemen o iletişim merkezindeki bıcır bıcır kızlar alarma geçiyor ''Aman efendim sorununuza çözüm bulalım'' bla bla bla.

Biz neyiz kardeşim? Forum kitlesi teknoloji dünyasının belkemiğidir bunu ne zaman anlayacaksınız sayın VESTEL yöneticileri.

Yıllarca bu yetkililere yazdım ve dedim ki o binlerce çalışan içerisinden 1 kişi, Evet sadece 1 kişi sizin markanızı temsilen gelsin şu mecrada insanların dertlerini dinlesin. Taleplerini not alsın ve üretim kanadına aktarsın. En ufak bir saygısızlık yaparsa SÖZ VERİYORUM müdahale ederim/ederiz diye kaç kere yazdım ki ben bu teklifi ilk sunduğumda DH de yöneticiydim. Sağ olsun bir dönem Mustafa Şahingöz Müdürüm halkın sesine kulak verdi ve gayet başarılı bir operasyon süreci de yürüttük ortak olarak ancak çok kısa sürdü ve destek alamadık daha fazla.

Her şey ŞOV olmamalı sayın yöneticiler. GERÇEK sorunları burada dinleyebilir, üretim departmanına konu hakkında bilgi verip ÇOK BASİT bir talimat ile tüketiciler için BÜYÜK SIKINTI olan konuları bu kadar kolay çözebilirsiniz.

Diyeceğim o ki;

Bize biraz umut versinler, Giriş seviyesi SAMSUNG alacağımıza, 7-8-9 kasa VESTEL alalım, almaya teşvik edelim ancak burada insanlara ''Alabilirsiniz'' dediğimizde ve tavsiye ettiğimizde insanları mağdur etmeyelim, en ufak sorunları olursa bilsinler ki arkalarında koskoca bir VESTEL var, koskoca bir ZORLU HOLDİNG var.

Heyhaaaatt gel gör ki şartlar ortada, Alem aya biz yaya misali UD9800 lere kadar çıkıp sonra 2019 üretimi diye UD9200 model piyasaya ürün sürenbir anlayıştan bahsediyoruz burada..

NU7100 azizim.

Alınız ve gönül rahatlığı ile kullanınız :ok

Çok teşekkür ederim ustad. Mesajinizdan sonra cihazı aldim. Dün baktığımda 5 tane vardı, 2 tane kalmis. Fiyat iyiz inşallah memnun kalırız. Ptesi kuracaklar.

Tekrar teşekkür ederim, sağolun varolun.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok teşekkür ederim ustad. Mesajinizdan sonra cihazı aldim. Dün baktığımda 5 tane vardı, 2 tane kalmis. Fiyat iyiz inşallah memnun kalırız. Ptesi kuracaklar.

Tekrar teşekkür ederim, sağ olun var olun.
Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Kullanım sonrası Görüşlerinizi de müsait bir zamanda yazarsanız çok mutlu olurum. :ok

L Çevrimdışı

lunarstrain

Yeni Üye
6 Haz 2018
40
44
Bu 2018 ve 2019 model Samsungların DTS sesleri oynatmama durumuna yönelik bir çözüm yok mudur? TV Box desek bu sefer HDR destekleri vs sıkıntı oluyor benim bildiğim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Samsung 55nu8000 tv nin kurulumu bugün gerçekleşti. Fakat 100 hz bir tv için hızlı alt yazılarda titreme ve birkaç youtube videosu ve haraketli sahnelerde acayip hissedilen gölgelenme mevcut. Eski tv im LG 47LA860v tvde normal izlediğim videolar bu tv de hareketli sahnelerde iz bırakıyor. Pişman oldum açıkçası şu 100 hz 50 hz olayıda palavra Adem Helvacı Ado

Selamlar;

İşte tavsiye dünyasının en kötü yanı da bu maalesef.

Sorumluluk hissediyorsunuz ürün beğenilmediğinde :)

Öncelikle konuya alışkanlıklar değil TEKNİK yönden bakarsak tespitlerinize katılabilmek mümkün değil.

Hele ki 100hz ye palavra demenizin kabul edilir hiç bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

Kıyaslama yaptığınız LG marka televizyonu bırakın 55NU8000, Bırakın 49NU7100 gibi bir tv yi, VESTEL in 49UD9200 ünden dahi vasıfsız bir tv dir darılıp gücenmece olmasın lütfen.

Yani LG nin 47LA860v model bir televizyonunun, 55NU8000 in yanına ulaşabilmesi için Güney Kore'de bulunan fırınlarda üretilen tüm ekmekleri yemesi lazım diye düşünüyorum :kiskis

Üründen memnun kalmamanıza üzüldüm lakin 100hz donanımsal ve 2000hz nin üzerinde yazılımsal yenileme hızı olan bir tv de titreme sorunundan bahsediyorsanız GENEL ve modele özgü bir sorun olmayabileceği konusuna değinmek isterim.

Ürün bozuksa bozuktur, Size hitap etmiyorsa o da olabilir burada marka savunmak değil benim amacım, neticede hiç birisi babamızın fabrikaları değil zaar :ok

Bu ürünü bu şekilde kullanmak zorunda değilsiniz.

İade işlemlerini 7 günlük süre dolmadan başlatmanızı tavsiye ederim :ok

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Bugün bir çok video test ettim.
Xf9005 hepsini açtı.
Xf8577 hepsini açtı.
Xf8505 hepsini açtı.
Sk8100 hepsini açtı.
Nu8000 yarısında saçmaladı.
Usb film, dizi, belgesel izlenecek samsung alınmaz.
Görüntü sıralamasında ama xf9005 den sonraya yerleşir.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kıyaslama yaptığınız LG (47LA860v -ben ekledim anlaşılsın diye -teraspy- ) marka televizyonu bırakın 55NU8000, Bırakın 49NU7100 gibi bir tv yi, VESTEL in 49UD9200 ünden dahi vasıfsız bir tv dir darılıp gücenmece olmasın lütfen.
Aynen katılıyorum

Geri
Üst Alt