Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Açı olayını nasıl anlatsam.
50 ınc tv nin 3 metre ilerisinin sol ucunda yatarak izliyorum.
Çok 'da yanda olmayacağım sanırım.
Mükemmel görüntü beklentim yok.
Görüntü vcd olmasın yeter.
Netflix, Youtube, android box dan filmler izleyeceğim.
Uydu izlemeyeceğim.
Vestel olarakta hangi modelleri önerirsiniz.
Samsung gibi işletim sistemi hızlı, lg gibi görüntüsü güzel olan.
İptv için smart iptv kullanıyorum.

Anlattığınız koşullarda ise VESTEl almak yazık olur. :alala

VA performansına güvensem, çok sevmesem de (Ben sevmiyorum teknolojilerine lafım yok) PUS7303 incelemenizi tavsiye edeceğim fakat kendi salonumda PUS6262 yi aşağıya eklediğim açıdan izlediğimde beni inanılmaz rahatsız ediyordu.

pus6262-aci-farki-jpgc75df85bae60a109.jpg

Bu sonuç ile SAMSUNG MU7000, PHILIPS PUS6262, JVC 50VU73, VESTEL 55UD9650 vs gibi modelerde karşılaşırsınız.

NU7100 NU7400 ile bundan daha az ama yine de bir sapma ile karşılaşırsınız

NU8000 ve hele ki 55NU8000 de (100hz panel) neredeyse sizi rahatsız dahi etmeyecek bir sonuç ile karşılaşırsınız ancak mutlak satın alım öncesi gidip mağazada kendi gözleriniz ile görmelisiniz :ok

Yine de IPS panelli VESTEL olsun derseniz 49UD8460 gibi modellere de yönelebiliriz. :ok

I Çevrimdışı

ibrahim63

Yeni Üye
7 Mar 2019
18
38
VESTEL 65 UD 9000
Tv almayı düşünüyorum quantum palet hdr dolby standartları mevcut almış olduğum 55ud9650 tv kırık gelince iade etmek zorunda kaldım. Bu için öneriniz nedir Adem Helvacı Ado Adem Helvacı Ado ya da samsung 65nu 7400 mumu alayım arada 2500 tl fark var bu farka değer mi açıkçası bütçemde sıkıntılı

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
784
Sağolun.
Hepsini inceleyeceğiz.
Fakat televizyonum yine yaptı yapacağını.
Şimdi açıldı çalışıyor.
Gece kapatıyorum, sabah kumandaya basıyorum bağlı olduğu hdmi hiçbirini görmüyor.
Sinyal Aranıyor yazıyor. Sonra sinyal yok diyor öylece kalıyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sağolun.
Hepsini inceleyeceğiz.
Fakat televizyonum yine yaptı yapacağını.
Şimdi açıldı çalışıyor.
Gece kapatıyorum, sabah kumandaya basıyorum bağlı olduğu hdmi hiçbirini görmüyor.
Sinyal Aranıyor yazıyor. Sonra sinyal yok diyor öylece kalıyor.
Kargo parası dokunmazsa yolla bana bakayım :))

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
VESTEL 65 UD 9000
Tv almayı düşünüyorum quantum palet hdr dolby standartları mevcut almış olduğum 55ud9650 tv kırık gelince iade etmek zorunda kaldım. Bu için öneriniz nedir Adem Helvacı Ado Adem Helvacı Ado ya da samsung 65nu 7400 mumu alayım arada 2500 tl fark var bu farka değer mi açıkçası bütçemde sıkıntılı
Abim bütçe dedin mi kilitlenip kalıyoruz tabi lakin, SAMSUNG gibi bir markayı alım gücü olanlara mutlaka bunu değerlendirmelerini öneriyorum :ok

Yine de ''Çok zorlanırım'' dersen diğer ürünlerle ilgili yorum yazayım :ok

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
784
Kargo parası değilde kargo sorun.
Kargo konusunda %100 şanssızım sağlam hiçbir şey elime ulaşmadı. ?
8 yıl olmuş değiştireyim gitsin, ölmeden benimde smart tv im olsun. ?

I Çevrimdışı

ibrahim63

Yeni Üye
7 Mar 2019
18
38
Abim bütçe dedin mi kilitlenip kalıyoruz tabi lakin, SAMSUNG gibi bir markayı alım gücü olanlara mutlaka bunu değerlendirmelerini öneriyorum :ok

Yine de ''Çok zorlanırım'' dersen diğer ürünlerle ilgili yorum yazayım

Sizi meşgul etmek istemiyorum ama çok güzel olur sizin gibi bu konularda üstad birinin tavsiyeleri çok önemli. Teşekkür ediyorum şimdiden.. Bu arada 65nu7400 55 nu8000 philipsin direct ledli 55pus7303 vardi aklimda ..tv ye izleme mesafen 1.5 -2m civarı büyük ekran iyidir mantığı hakim bende sizce 65 inc mantıklı mi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sizi meşgul etmek istemiyorum ama çok güzel olur sizin gibi bu konularda üstad birinin tavsiyeleri çok önemli. Teşekkür ediyorum şimdiden.. Bu arada 65nu7400 55 nu8000 philipsin direct ledli 55pus7303 vardi aklimda ..tv ye izleme mesafen 1.5 -2m civarı büyük ekran iyidir mantığı hakim bende sizce 65 inc mantıklı mi

Yani 2 metreden 65'' çok makul bir tercih değil diye düşünürüm, yine de tercihlere çok müdahale etmemeye gayret ediyorum :ok

Modeller ile ilgili yarın araştırma yapsam sorun olur mu sizin için?

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Adem Helvacı Ado hocam eve 1 saat once gelmem ve bugun kurulan ancak ortaligi toplama sansi bulamadigim nu8000 ile ugrasmaktan ancak foruma bakabildim ;) şimdi zaman iyice inceleme zamanı. İlk izlenimlerim; İnternetten sipariş vrdim ve kargo sorunsuz geldi. ışık sızması, bulutlanma, ölü piksel vs gibi sorunlar bulamadım. Tv ulaşmadan evvel paugge premium sertifikalı 5 metre uzunluğunda hdmi kabloyu hazırlamıştım. Hemen pc bağlantısıydı ve kablo kanallarıydı gibi hazırlıkları tamamladım. Pc bağlantısında gerçekten inanılmaz. Gsync destekli 27 inch 2k monitörümü kullanır gibi 2k çözünürlğkte 120 hz kullanıyorum... yenileme hızı olsun giriş gcikmesi olsun şiir gibi akıyor... bu noktada şunu belirtmek isterim ki bu tv yi almayı düşünen ve 1000 tl fiyat farkı için 49 inchlik versiyonu almayı düşünenler kesinlikle o hatayı yapmamalı. Gerekirse 1-2 ay daha bekleyip durumu ayarlayıp 55 inchliği almalılar... zira 49 luga verilen paraya yazık olur....

Elimdeki Mu9000 ile kıyasladıgımda görüntü performanslarını birbirine cok uzak bulmasamda panel performansı ve işletim sistemi bakımından nu8000 “ben daha yeniyim arkadaşlar” diyor.

Biraz kurcalayıp bazı özellikleri deneyimledikten sonra Daha kapsamlı bi inceleme yazısı hazırlayacağım.

arkadaşlar özellikle test etmemi istediğiniz bir özellik var ise yazarsanız sevinirim...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado hocam eve 1 saat once gelmem ve bugun kurulan ancak ortaligi toplama sansi bulamadigim nu8000 ile ugrasmaktan ancak foruma bakabildim ;) şimdi zaman iyice inceleme zamanı. İlk izlenimlerim; İnternetten sipariş vrdim ve kargo sorunsuz geldi. ışık sızması, bulutlanma, ölü piksel vs gibi sorunlar bulamadım. Tv ulaşmadan evvel paugge premium sertifikalı 5 metre uzunluğunda hdmi kabloyu hazırlamıştım. Hemen pc bağlantısıydı ve kablo kanallarıydı gibi hazırlıkları tamamladım. Pc bağlantısında gerçekten inanılmaz. Gsync destekli 27 inch 2k monitörümü kullanır gibi 2k çözünürlğkte 120 hz kullanıyorum... yenileme hızı olsun giriş gcikmesi olsun şiir gibi akıyor... bu noktada şunu belirtmek isterim ki bu tv yi almayı düşünen ve 1000 tl fiyat farkı için 49 inchlik versiyonu almayı düşünenler kesinlikle o hatayı yapmamalı. Gerekirse 1-2 ay daha bekleyip durumu ayarlayıp 55 inchliği almalılar... zira 49 luga verilen paraya yazık olur....

Elimdeki Mu9000 ile kıyasladıgımda görüntü performanslarını birbirine cok uzak bulmasamda panel performansı ve işletim sistemi bakımından nu8000 “ben daha yeniyim arkadaşlar” diyor.

Biraz kurcalayıp bazı özellikleri deneyimledikten sonra Daha kapsamlı bi inceleme yazısı hazırlayacağım.

arkadaşlar özellikle test etmemi istediğiniz bir özellik var ise yazarsanız sevinirim...

Oh çok şükür sıkıntısız kurulum olmuş çok sevindim sizin adınıza. :ok

Bu tv ye özel ve benim için önemli olan özellikle sizin hazırlamış olduğunuz bir inceleme konusunu referans niteliğinde üst konu yapmayı düşünüyorum :ok

Zira neden 55NU8000 de ısrar ettiğimin haklı bir göstergesi olabilir diye düşünüyor ve daha da önemlisi GERÇEK ve tarafsız kullanıcı görüşü sunan birisinden gelecek bilgiler olacak bunlar :ok

Y Çevrimdışı

yonetmenbey

Yeni Üye
9 Nis 2019
7
38
Simetri düşkünlüğü, ve detayları gorebilen hatta az da olsa bir sorun gordugunde rahatsızlık hisseden, daha rahat tabirle pimpirikli diye tabir edilen insanlardan biri olarak ben sizi cok iyi anlıyorum. Malesef bizim gibiler için hayat daha zor. Bir arkadaşımla alışverişe gitmiştik. Kendisine bir monitör aldık. Eve geldik 1 tane ölü piksel vardı. ‘’Sen söylemesen ben onu belkide gormezdım bile.. bir tane nokta için burdan kalkıp benzın yakıp bilgisayarcıya gidemem’’ dedi.. Bu konuda gerçekten boyle davranan insanlara imreniyorum :)

Kafanıza takılan sorular olursa fikir paylaşımına devam ederiz. Umarım sizi mutlu edecek bir tercih yaparsınız.

Evet, hayat çok zor. :)

Bu arada şu an kullandığım laptopta da 1 tane ölü piksel var, farkettiğim günden beri acayip canım sıkılıyordu. Ama artık o bölgeye dikkat kesilmiyorum, bayağı işe yaradı, tavsiye ederim, artık ölü pikseli görmüyorum. Hayat zaten bu kadar zorken, illa o ölü pikseli aramaya ne gerek var değil mi? :)

Tıpkı ölü pikseli görmemeye çalıştığım gibi 65MU7400 deki aşağıdaki sorunu görmemeye çalıştım ama malesef başaramadım.

Aklıma takıldıkça size danışmaya devam. Çok teşekkür ederim, eksik olmayın.

blu-tv-uygulamasi.jpg

1080p-film.jpg

4k-mac.jpg

Yunusemre Çevrimdışı

Yunusemre

Yeni Üye
18 Mar 2019
21
45
Adem Helvacı Ado hocam merhaba,
ışık sızması, bulutlanma, ölü piksel vs gibi durumları gözle kontrolün dışında test edebileceğim bir yöntem (yazılım vb) var mıdır?

Y Çevrimdışı

yonetmenbey

Yeni Üye
9 Nis 2019
7
38
Selamlar;

Donanımhaberdeki yöneticilik hayatım da dahil olmak üzere forumlar dünyasında yıllarca VESTEL ve yerli üretimi sonuna kadar savundum.

Bu satırları şu sebeple yazdığımı açıklamak isterim.

Aşağıdaki videomda açıkladığım üzere ben hiç bir şekilde 75UD9650 model tv ye para verip almam bu fiyat politikası ile.

Ürün kötümüdür? hayır ürün kötü değildir lakin VESTEL yöneticilerinin politikası kötüdür zira temel olarak tamamen 65UD9650 özellikleri ile bezenmiş bir 75'' tv den başka bir şey değildir bu tv.

Daha da kötüsü şu ki, 65UD9650 yi de 55UD9650 ile kıyasladığınızda bu sefer onun özelliklerinin de 55 e nazaran zayıf kaldığını görüyorsunuz.

Bana göre bu bir saçmalıktır.

55UD9650 ABCDEFG özellikleri var
65UD9650 ABCDE
75UD9650 ABCD

Bu ne saçma bir üretim ve bu ne saçma bir yönetim anlayışıdır.

Buna keza fiyat politikasına bakıyorsunuz ve ''Ooooo 75inch ürün satıyoruz aaaabi tabi bu fiyatı isteyeceğiz'' gibi bir havaya bürünüyorlar ki yok öyle yağma diyorum ben.

Baştaki açıklamamı bilerek yazdım ki şu satırları okuyunca beni bir marka düşmanı zannetmeyin istedim.

Ayrıca;

''Geldiğiniz yer önemli'' derim ben her zaman. SAMSUNG lardan gelip SONY lere göz dikip VESTEL kullanmak, mantık hatası dışında reelde de sizi üzecek sonuçlar doğuracaktır.

SAMSUNG konusundaki şanssızlığınız ile ilgili size bu güne kadar hiç teknik bir açıklama yapmadı mı servisler anlamadım ancak eğer MU7400 den bahsediyorsak yaşadığınız vertical banding sorunu gayet normaldir zira IPS bir panel teknolojisidir o.

IPS panel demek iyi yan açı performansı demek olsa da, kötü panel tepkime süresi ve vertical banding sorunları ile boğuşma demektir.

55 den yukarıdaki NU8000 şu forumda sanırım yüzlerce kere önerdiğim modellerdir ki 55NU8000 çok telaffuz ettim bu konu başlığında.

Hatta Quantum teknoloji olmasına rağmen Q7 Q8 gibi modellere dahi çok ağırlıklı yönelmedim ben zira aynen VESTEL in 75UD9650 modelinde olduğu gibi burada da SAMSUNG efendinin ben gereksiz bir maliyet bindirmesi yaptığı düşüncesindeyim.

DTS konusunda elbette bir şey diyemem, Hatta bu fiyat skalasında ve bu özelliklerde bir tvde neden DTS olmaz anlam veremiyorum. Ancak görüntü olarak şu modelde bu fiyat bandında oldukça tatmin edici sonuçlar olduğu konusunda garanti verebilirim.

İmzamda yazdığı üzere tüm markalar için geçerli olmak üzere hiç bir şekilde MÜKEMMEL PANEL YOKTUR, bu nedenle SONY dahil olmak üzere OLED LED QLED ne olursa olsun mutlaka hepsinde falsolar var bilginiz olsun. :ok

''Geldiğiniz yer önemli'' derim ben her zaman. SAMSUNG lardan gelip SONY lere göz dikip VESTEL kullanmak, mantık hatası dışında reelde de sizi üzecek sonuçlar doğuracaktır.

Bende bu cümleyi vurgulayayım ki burada yerini alsın. Kafa karışıklığımı tek cümleniz ile bitirdiniz. Şuan Samsung' a çok kızgın olsam da duygularımla hareket etmeyip 65NU8000 en ideal tercih gibi durduğunu itiraf etmeliyim.

65MU7400' ün sorununu A Askn0more arkadaşıma cevaben yazdığım bir önceki yazıda görsellerle belirttim. Servis' in gelip dediği şu oldu; evet bu dikey koyu şeritleri ben de görüyorum ancak 4k yayınlarda çıkmıyor ki son görsel Barcelona maçı 4k ve o şeritleri orada da gördüğümü söyledim. Servisten gelen arkadaş, haklısınız ben sizin tarafınızdayım deyip bi yerleri aradı ama malesef sonuç çıkmadı, ben sadece değişim istemiştim. Değiştirmediler, bende THH kararı ile iade alacağım. (Bu arada Samsung hala paramı Banka hesabıma yatırmadı, beklemedeyim.)

Bu arada o kadar cahilim ki 65MU7400' ü VA panel diye aldım ben.

İyi ki tavsiyeforumu' na rastladım, aynı hataları yapmayacağım sizlerin sayesinde inşallah.

Sizin de katkılarınızla 65NU8000' i şuan gözüme kestirdim lakin acaba 2019 Samsung modellerini beklesem mi diye de aklımda bir soru işareti yok değil.

Ne dersiniz?

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Oh çok şükür sıkıntısız kurulum olmuş çok sevindim sizin adınıza. :ok

Bu tv ye özel ve benim için önemli olan özellikle sizin hazırlamış olduğunuz bir inceleme konusunu referans niteliğinde üst konu yapmayı düşünüyorum :ok

Zira neden 55NU8000 de ısrar ettiğimin haklı bir göstergesi olabilir diye düşünüyor ve daha da önemlisi GERÇEK ve tarafsız kullanıcı görüşü sunan birisinden gelecek bilgiler olacak bunlar :ok

İtimatınız için teşekkür ederim hocam. Hem sizin hem de bilgilenmek için forumumuzu takip eden ziyaretçi ve üye arkadaşlar için elimden geleni yapacağım. Yayınlardan, lossless yani kayıpsız kalitede film performansına hatta oyun testlerine kadar yapmayı düşünüyorum. Sizinde bana bu konuda fikir destekleriniz olursa daha kaliteli bir çalışma çıkacağını biliyorum..

TV yi almama siz vesile oldunuz. Doğru yönlendirmeniz için tekrar teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar;

Yan açılardan izlemek istiyorsanız IPS panel teknolojisine geçmek durumunda kalırsınız lakin forumda IPS panel kullanıp özellikle vertical banding sorunundan ürün iade eden veya sorun yaşayan arkadaşlarımızın yoğunluğunu da unutmamanızı rica ederim.

Hem VA panel kullanıp hem de yan açılarda sorun yaşamak istemediğiniz durumlarda ise 55NU8000 ve yukarısına bakmak gerekir ki bu da bütçeyi ciddi zorlayabilecek durumlar çıkartabiliyor ortaya.

Buna paralel eğer marka takıntınız yok ise VESTEL marka ancak LG IPS panel kullanılmış daha orta segment ürünlere de bakabilirsiniz (Model konusunda yardımcı oluruz)

Bulduğunuz 7400 bu forumda 7100 den sonra sıkça önerdiğim bir modeldir ancak yan açı konusunda kesinlikle açınıza göre değişmekle birlikte istediğiniz performansı bulamayacağınız bir model olur diye düşünüyorum :ok

Lakin LG markasının kendisini almak isterseniz o konuda sevgili A Askn0more yardımcı olursa sevinirim zira ben, LGTÜRKİYE nin satış sonrası hizmetler politikasına ciddi derecede karşıyım o nedenle LG markasından ürün önermemeyi tercih ediyorum.

Hocam

@Fet1735 arkadaşımıza kesinlikle ama kesinlikle bu durumda nu8000 i öneriyorum. zira bütçesi 5000 tl dir. Bu fiyatlara çıkıldığında 500 tl daha ayrılıp bu televizyonun alınması yönünde fikrim sabittir. Benimki N11 üzerinden kuponla beraber 5500 tl ye mal oldu.

Sebep olarak IPS panel olarak gösterebilirim. Şu zamana kadar monitörlerde ve televizyonlarda ips panel sorunlarını çokça yaşadım. VA panelin sorunları yok mudur? Yada OLED'in yok mudur? Elbette her panelin kendine göre artısı eksisi vardır bu durumda bize düşen kullanım amacına göre tercih etmemizdir.

Ben LG nin arayüzünü hiç bir zaman beğenmedim. Bu zevk ve alışkanlık işidir. Bir kişiyi alışkanlıklarından vazgeçirmek Dünya'nın belki en zor işidir. Bu yüzden zevkleri tartışmak gereksiz olur düşüncesindeyim. Ama kalite tartışılabilir bir konudur. Bu yönden değerlendirirsek LG'nin müşteri memnuniyeti ve OLED televizyonlarını satmak için ısrarla alt modellerinde ips ten vazgecmemesini anlayamıyor ve satın almaya değer goremıyorum. OLED televizyonlarını panel performansı acısından ayrı yere koyuyorum. Performans olarak başarılılar (eksilerini başka bir konuda tartısmak üzere elbette :) )

Sözün özü bu fiyat sınırında Nu8000'in harcanmaması gerektiği konusunda benim naçizane fikrim nettir.

@Askn0more, @Fet1735

Evet, hayat çok zor. :)

Bu arada şu an kullandığım laptopta da 1 tane ölü piksel var, farkettiğim günden beri acayip canım sıkılıyordu. Ama artık o bölgeye dikkat kesilmiyorum, bayağı işe yaradı, tavsiye ederim, artık ölü pikseli görmüyorum. Hayat zaten bu kadar zorken, illa o ölü pikseli aramaya ne gerek var değil mi? :)

Tıpkı ölü pikseli görmemeye çalıştığım gibi 65MU7400 deki aşağıdaki sorunu görmemeye çalıştım ama malesef başaramadım.

Aklıma takıldıkça size danışmaya devam. Çok teşekkür ederim, eksik olmayın.

blu-tv-uygulamasi.jpg

1080p-film.jpg

4k-mac.jpg

Estağfurullah. Paylaşımınız için ben size teşekkür ederim. Tecrübeler paylaştıkça büyür...
Bilgi alışverişine ve netice hakkında istişareye devam... :) Sizde eksik olmayın Görüşmek üzere

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt