Merhaba Arkadaşlar,
Geçen güne kadar toplam 9 ay kadar Samsung 65mu7400 kullanıyordum. Fakat 2.ayında fark ettiğim dikey siyah şeritleri servis bişey yok diye geçiştirdi. Değişim yapmadılar, çok kızdım. Ben de thh yolu ile Tv' yi iade ettim.
Şimdi yeni Tv bakıyorum, asla Samsung almayacağım diyordum ama
65nu8000 bayağı övülüyor, fiyatı 8.850 TL civarında.
Gönül isterki Sony 65xf9005 alayım ama fiyatı 11.000 TL.
Sonra birden gemileri yakıp hem daha büyük olsun hem daha ucuz Vestel 75ud9650 mi alsam diyorum. Ama hertz 50,bu boyut tv için yetersiz. ama Fiyatı 8.800TL.
Ne önerirsiniz?
Samsung' a o kadar güvendik beni yarı yolda bıraktı thh falan uğraştırdı. Samsung' da bile sorun çıkıyorsa Vestel denenmez mi?
Vestel ile risk alma ki 50 hertz, Samsung 65NU8000 al der misiniz ki onda da DTS yok.
Gördüğünüz üzere kafam çok karışık.
Ne önerirsiniz?
Merhaba. Oncelikle kotu tecrübeniz için üzgünüm. Uğraşmışsınız ama hakkınızı almışsınız tebrikler.
Ado hocamin yorumlarina bakarsaniz geçmiş tv deneyimlerinin bir sonraki tv seciminde ki önemini belirtir. Bende kendisine aynen katılıyorum. Daha önceden Samsung 2017 serisi bir samsung kullandığınız için belirttiğiniz Vestel TV de farklar hissedebilirsiniz ki sizi rahatsız edebilir. Bana kalırsa tercihinizi sizinde belirttiğiniz gibi tekrar Samsung ve Sony tarafında kullanmanız daha iyi olacaktır.
Qled düşünmüyorsanız Nu serisi alabilirsiniz. Zira NU serisi fiyatta QLED seviyelerine çıkmak istemeyen ancak LED Panel kullanmasına karşın performanslı bir panel tercih etmek isteyen müşterileri hedefleyen bir seridir. Samsung’a o seride kızdıgım tek bir konu var. Premium uhd statüsündeki bir ürün olmasına ragmen 49 inchlik versiyonuna 50 hz panel koymasıdır. Bunun nedenide 55 inch modeli satmak istemesidir.
Samsung’a kızgınım derseniz sony’nin belirttiğiniz panelini kullanan ve çok memnun olan arkadaşlar mevcut. Sony her zaman tv konusunda takdir edilesi bir firma olmuştur. Marka algısı sebebiyle fiyatları diger markalara göre daha yüksek olsada teknik tarafta özellikle adem hoca ve bilir kişilerin takdirini kazanmayı başarmıştır. Elbette fiyatı o boyutta oldukça yüksek. Bu sebepten Sony mühendislik anlamda öne çıkan ama fiyat performansta bence sınıfta kalan modellerdir. Fiyat performans ve müşteri memnuniyeti 3 lüsünde Samsung dengelidir. Ne çok iyi ne de kötü denilebilir. Bu yüzden genelde uzakdoğu menşeili panellerde Samsung’u satıslar konusunda daha önde görüyorum.
Uzun lafın kısası, bana kalırsa bütce hassasiyetiyle iyi bir performans bekleyenlerin 2018 yılındaki premium uhd paneli Nu serisidir. 55nu8000 ve üstünü tercih edebilirsiniz.
Son düzenleme: