A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Efendim merhabalar;

Televizyon tavsiyesine ihtiyacım var.

İlk olarak televizyonu hiç bir koşulda ulusal kanalları izlemek için kullanmayacağım. Yani dahili uydu alıcısı falan olmasına hiç gerek yok.

Netflix olmasını isterim fakat fiyatı aşırı farkedecekse belki smartbox ya da bilgisayardan hdmi kablosu uzatarak çözmeyi de düşünebilirim. Yani tavsiye etme durumunuzda Netflix olursa şu, olmazsa şu diye iki fiyat tavsiyesinde bulunursanız çok makbule geçer.

Onun dışında da asıl amaç Playstation 3 ve 4 bağlamak olacak. Ama PS4
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Yukarıda yazdığım yarım gitti, editlemeyi bulamadım üstteki postu. Yardım edin :)"

Onun dışında da asıl amaç Playstation 3 ve 4 bağlamak olacak. Ama PS4 PRO olmadığı için 4K bir TV'ye ihtiyacım da olduğunu düşümüyorum.

Bilgisayar masasının üzerindeki duvara monte etmeyi düşünüyorum. 102-104 ekranın üstü işime gelmez.

Philips ambilight TV'ler aşırı hoşuma gitti ama sırf o fonksiyon için fiyatının çok artmasından ötürü tercih edemiyorum. Lükse giriyor benim için.

Bunun dışında bütçe olarak 2000 liranın altında kalmak istiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu bilgiler ışığında size yine 4k öneride bulunacağım. Dediğim gibi full hd nin geleceğe yatırım konusunda kötü bir tercih olacağı kanaatindeyim. O hatayı daha önce yaptığım için biliyorum:)

Bu yönde Size iki önerim olacak... biliyorum 2000 in altı değiller ama 109 ekran sorun olmz ise Vestel 43UD8360 ve eğer bütçeyi biraz daha aşabilirseniz samsung 43mu7000... suanda bu mesajı yazarken mu7000 izliyorum ve cok severek kullanıyorum... ps oynarkende beni üzmedi. Ender olarak ekran kararması yapıyordu ama sağolsun adem hocam sayesınde sorunu tespit ettik...

Ambilight ve philipse gelince... teknik servis ve üretim kalitesi konusunda malesef çok kötü bir repütasyonu var ve her zaman söylediğim gibi özellikle pc temelli kullanımlarda her televizyon 3-4 metre philips led şerit ve hue sync uygulaması ile ambilighta dönüyor. Merak eden arkadaşlar için yardımcı olabilirim...

A Askn0more, Adem Helvacı Ado

Kuyashi Çevrimdışı

Kuyashi

Yeni Üye
7 Nis 2019
3
33
Bu bilgiler ışığında size yine 4k öneride bulunacağım. Dediğim gibi full hd nin geleceğe yatırım konusunda kötü bir tercih olacağı kanaatindeyim. O hatayı daha önce yaptığım için biliyorum:sirit

Bu yönde Size iki önerim olacak... biliyorum 2000 in altı değiller ama 109 ekran sorun olmz ise Vestel 43UD8360 ve eğer bütçeyi biraz daha aşabilirseniz samsung 43mu7000... suanda bu mesajı yazarken mu7000 izliyorum ve cok severek kullanıyorum... ps oynarkende beni üzmedi. Ender olarak ekran kararması yapıyordu ama sağolsun adem hocam sayesınde sorunu tespit ettik...

Ambilight ve philipse gelince... teknik servis ve üretim kalitesi konusunda malesef çok kötü bir repütasyonu var ve her zaman söylediğim gibi özellikle pc temelli kullanımlarda her televizyon 3-4 metre philips led şerit ve hue sync uygulaması ile ambilighta dönüyor. Merak eden arkadaşlar için yardımcı olabilirim...

A Askn0more, Adem Helvacı Ado

Makbule geçtiğini belirtmek isterim. Özellikle Hue sync konusunda bilgilenmiş oldum. Anladığım üzere hue sync aplikasyonunun Windows tabanlı olması uygulama için bir bilgisayar ön şartını koşuyor. "Android tarafında desteği olsaydı, acaba play store'a bağlanan TV'ler bilgisayara ihtiyaç duymadan çözebilir miydi bu işi?" diye de düşündüm. Fakat TV TAVSİYESİ başlığının birincil amacının dışına çıkmadan konuyu toplayayım.

Verdiğiniz tavsiyelerden Samsung 43mu7000, Vestel'e kıyasla daha çok aklıma yattı. Fakat bu yönde bir alışverişi gerçekleştirmem için 1 mayısı beklemek durumundayım. Yani bol vaktim olacağı için ekstra tavsiyelere de açığım. Sana teşekkür ediyorum @Askn0more

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Makbule geçtiğini belirtmek isterim. Özellikle Hue sync konusunda bilgilenmiş oldum. Anladığım üzere hue sync aplikasyonunun Windows tabanlı olması uygulama için bir bilgisayar ön şartını koşuyor. "Android tarafında desteği olsaydı, acaba play store'a bağlanan TV'ler bilgisayara ihtiyaç duymadan çözebilir miydi bu işi?" diye de düşündüm. Fakat TV TAVSİYESİ başlığının birincil amacının dışına çıkmadan konuyu toplayayım.

Verdiğiniz tavsiyelerden Samsung 43mu7000, Vestel'e kıyasla daha çok aklıma yattı. Fakat bu yönde bir alışverişi gerçekleştirmem için 1 mayısı beklemek durumundayım. Yani bol vaktim olacağı için ekstra tavsiyelere de açığım. Sana teşekkür ediyorum @Askn0more

Rica ederim. Hiç bir markaya bağımlılığım olmamakla beraber sözkonusu kullanım senaryosu oyun ise ben Samsung ve sony panelleri başarılı buluyorum. Ay sonu 2019 samsung tv ler ülke pazarına giriş yapacaklar. Belki stokları eritme anlamında 2017-2018 ürünlerde fiyat güncellemeleri olabilir. Fiyatları Yakından izlemenizi öneririm. O tarihe kadar istişareye devam.. :)

L Çevrimdışı

laserion

Yeni Üye
2 Nis 2019
7
42
Awox nedense içime sinmiyor abi onun yerine bir kaç vestel ve samsung modeli beğendim, izleme mesafem 3 metre civarı olduğu için 49 inç büyük gelir diye düşündüm bu yüzden 40 veya 43 inç olan,maç izleyip oyun oynıcağım için hz değeri yüksek ve bütçem de 2000-2500 arası olduğu için seçtiğim modeller şunlar yorumlarsan sevinirim,yada bunların dışında önerebileceğin varsa dikkate alırım.

Nacizane bir yorum.. Bana göre 3 metre mesafe varsa bence 49"-55" ten ufağı kesin küçük gelir.

A Çevrimdışı

Acyln

Yeni Üye
2 Nis 2019
20
33
Selamın aleyküm cümleten
Vestel 55ud8460 ve 55ud9360 arasında ne gibi farklar var? Hangisi daha öne çıkıyor özellik olarak.

L Çevrimdışı

laserion

Yeni Üye
2 Nis 2019
7
42
İnanın ürün geldiğinde haklı olduğumu anlayacaksınız :ok

Hayırlısı olsun şimdiden :ok

Selamlar. 49NU7100 haftasonu kuruldu ve biraz vakit geçirme şansım oldu. 3.600 TL gibi bir rakama aldım bu arada. Biraz öylesine aldığım bir TV olduğu için hedef te bu bütçeleri geçmemekti zaten. TV sorunsuz çalışıyor. Adem Helvacı Ado üstad zaten tavsiye verirken herkese beklentilerin nereleri aşmaması gerektiğini net bir şekilde söylüyor sağolsun, bana da öyle yapmıştı.

Ben LED TV dünyasından mutfaktaki 22" vestel led televizyonum dışında oldukça uzak yaşıyordum. (panasonic plazma+projeksiyon kullanıyordum) Şöyle bir yarım saatlik denemenin ardından(resim modları arasında gezinme vs.) kendime ilk sorduğum kontrast nerede, siyahlar nerede, doygunluk nerede oldu(parlaklık falan değil problem). Bunu çok kriter almasam da izleme açısından da pek memnun kalmadım.

Elbette giriş seviyesi sayılacak bir televizyon bu. Yapabilecekleri zaten az çok malum. Ama yine de bu teknoloji gözümde oldukça sınıfta kaldı. Belki detaylı görüntü ayarları ile biraz oynanıp daha iyi seviyelere getirebilir. Ben ilk olarak Automotion plus gibi hiç sevemediğim görüntü yardımcı yazılımsal şeyleri kapalıya getirdim ama diğer ince ayarlara ellemedim.

Kısa sürede izlediklerim futbol, standart digiturk yayını ve biraz da PS4 ile sınırlı kaldı. Netflix ve kendi çektiğim 4K filmlere vakit ayıramadım. Bu gibi daha kaliteli kaynaklarla yapılacak izlemelerde daha iyi sonuçlar alınması da mümkün tabi.

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
Selamlar. 49NU7100 haftasonu kuruldu ve biraz vakit geçirme şansım oldu. 3.600 TL gibi bir rakama aldım bu arada. Biraz öylesine aldığım bir TV olduğu için hedef te bu bütçeleri geçmemekti zaten. TV sorunsuz çalışıyor. Adem Helvacı Ado üstad zaten tavsiye verirken herkese beklentilerin nereleri aşmaması gerektiğini net bir şekilde söylüyor sağolsun, bana da öyle yapmıştı.

Ben LED TV dünyasından mutfaktaki 22" vestel led televizyonum dışında oldukça uzak yaşıyordum. (panasonic plazma+projeksiyon kullanıyordum) Şöyle bir yarım saatlik denemenin ardından(resim modları arasında gezinme vs.) kendime ilk sorduğum kontrast nerede, siyahlar nerede, doygunluk nerede oldu(parlaklık falan değil problem). Bunu çok kriter almasam da izleme açısından da pek memnun kalmadım.

Elbette giriş seviyesi sayılacak bir televizyon bu. Yapabilecekleri zaten az çok malum. Ama yine de bu teknoloji gözümde oldukça sınıfta kaldı. Belki detaylı görüntü ayarları ile biraz oynanıp daha iyi seviyelere getirebilir. Ben ilk olarak Automotion plus gibi hiç sevemediğim görüntü yardımcı yazılımsal şeyleri kapalıya getirdim ama diğer ince ayarlara ellemedim.

Kısa sürede izlediklerim futbol, standart digiturk yayını ve biraz da PS4 ile sınırlı kaldı. Netflix ve kendi çektiğim 4K filmlere vakit ayıramadım. Bu gibi daha kaliteli kaynaklarla yapılacak izlemelerde daha iyi sonuçlar alınması da mümkün tabi.

Evet 7100 oldukça giri seviyesi bir ürün. Skalaya bakıldığında samsung tarafında iyi tv ler sanırım nu8000 serisinden itibaren baslıyor ancak sizinde dediğiniz gibi evdeki ikinci veya üçüncü tv olarak alınacaksa, yüksek performans beklenmeyecekse ve evdeki primer televizyon görevini görmeyecek ise nu7100 de 7400 de oldukça iş görecek tv lerdir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Evet 7100 oldukça giri seviyesi bir ürün. Skalaya bakıldığında samsung tarafında iyi tv ler sanırım nu8000 serisinden itibaren baslıyor ancak sizinde dediğiniz gibi evdeki ikinci veya üçüncü tv olarak alınacaksa, yüksek performans beklenmeyecekse ve evdeki primer televizyon görevini görmeyecek ise nu7100 de 7400 de oldukça iş görecek tv lerdir.

Genelde öneri skalamda NU8000 e yönelmeye çalışma nedenim bu aslında ancak inkar etmemek gereken bir şey var ki oldukça pahalı bir ürün ülkemiz koşulları için.

Bunu alamayan ancak bir nebze de olsa SAMSUNG kalitesine bütçe ayırabilenler için MU7000 sonrası artık NU7100 diyebiliyorum, Belli başlı özel talepleri olanlara (Bluetooth vs) aynı seride 7400 daha makul oluyor.

Yine de her ne olursa olsun daha yüksek ve stabil donanıma sahip kaliteli eski markalardan bu günün teknolojisi ve bu günün markalarına geçecek olanları bu konularda elimden geldiğince uyarmaya çalışıyorum.

Keşke uygun fiyatlı, tüketiciye satış sonrası destek konusunda üst seviye hizmet verebilen daha kaliteli markalar olsa da onları da şurada gönül rahatlığı ile yazabilsek.

LGTÜRKİYE eğer satış sonrası hizmet politikalarını gözden geçirir ve revizyona giderse aslında LG markasında da önerilebilecek oldukça kaydadeğer modeller var.

VESTEL tv üretimi konusunda rüştünü ispat etmiş olsa da, yıllardır kendini tekrarlayan bir döngüde diye düşünmeye başladığım için biraz daha temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum.

VESTEL mühendisleri, Klima konusunda yaptıkları (2017 itibariyle olan üretimler) tarihi revizyonu TV konusunda da yapsa tadından yenmeyecek ancak henüz bir icraat göremiyoruz.

PHILIPS markasında beni cezbeden tek şey ambilıght özelliğidir, bunun dışında bu markayı ben şahsen bir daha evime satın almak istemem eski bir PUS6262 kullanıcısı olarak.

ARÇELİK grubuna bakış açım zaten bellidir ve bilinir. ARÇELİK yetkilileri sırf ''yok'' dememek için tv üretiyorlar gibi geliyor bana.

SONY markası ise klimada ME ye bakış açım ne ise tv konusunda da SONY o dur.

SONY mühendisliğine saygısızlık etmesem de, sırf önünde SONY yazıyor diye insanlardan saçma sapan fiyat farkı talep etmelerini çok anlamlı bulamıyorum.

AWOX AXEN SUNNY KEYSMART vs türevlerini zaten biliyoruz işte mutfakta tımbırdasın yeter diyeceğimiz durumlarda veya Anne babamıza akşamları yerli kanallarda bol bakışmalı ve uzun replikleri olan dizi film izleyenlere öneriyoruz vs vs.

Evet televizyon konusu tamamen kişiye özel yaklaşılması gereken bir konu lakin seçeneklerimiz o kadar çok değil ne yazık ki :ok

A Çevrimdışı

Alper01

Yeni Üye
6 Nis 2019
12
29
selamın aleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım oda yeni tv aldım 50UK6470 bana hayırlı olsun :) bunun özelliklerini araştırırken siteyi buldum ve üye olmaya karar verdim.hazır yaşmışken de bir sorum olacak yardımlarınızı ve önerilerinize talibim :) keşke tv yi almadan önce buraya rastlasaydım diyorum ama artık çok geç malesef neyse uzatmim tv yi aldım herşey çok güzel daha dün kurulumu yapıldı fakat direk karşıdan on numara ama yan koltuğa oturup izlediğimde insanların yüzündeki ten rengi gri ye dönüyor sanki bunu düzeltmenin bir yolu varmı yoksa tv ilemi alakalı yada bana geçmiş olsunmu :)
Merhaba Aynı tv'yi bende düşünüyorum , yan koltuğunuz tv'ye tahmini kaç derece açıyla bakıyor acaba ?

A Çevrimdışı

Askn0more

Aktif Üye
29 Mar 2019
109
40
A Askn0more Adem Helvacı Ado
Mesajı alıntılamışsınız fakat karışıklık oldu sanırım
bu model için ne dersiniz? Alınır mı bu kriterlerde ve fiyatta başka bir cihaza mı yönelmeli?

Merhaba A AhmetYOL

L laserion kardeşimle beraber mesajınızda belirttiğiniz televizyonun ekran büyüklüğü ile ilgili yorum yapmıştık. Ancak sanırım sonraki alıntılarda ona dahil oldu :)

Sectiginiz televizyonun belirttiğiniz izleme mesafesinde küçük olduğunu düşünüyorum. Bence o mesafeden en düşük 49 inch ve en yüksek 55 inch modellerine yogunlaşmanız sizin acınızdan daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

Genelde öneri skalamda NU8000 e yönelmeye çalışma nedenim bu aslında ancak inkar etmemek gereken bir şey var ki oldukça pahalı bir ürün ülkemiz koşulları için.

Bunu alamayan ancak bir nebze de olsa SAMSUNG kalitesine bütçe ayırabilenler için MU7000 sonrası artık NU7100 diyebiliyorum, Belli başlı özel talepleri olanlara (Bluetooth vs) aynı seride 7400 daha makul oluyor.

Yine de her ne olursa olsun daha yüksek ve stabil donanıma sahip kaliteli eski markalardan bu günün teknolojisi ve bu günün markalarına geçecek olanları bu konularda elimden geldiğince uyarmaya çalışıyorum.

Keşke uygun fiyatlı, tüketiciye satış sonrası destek konusunda üst seviye hizmet verebilen daha kaliteli markalar olsa da onları da şurada gönül rahatlığı ile yazabilsek.

LGTÜRKİYE eğer satış sonrası hizmet politikalarını gözden geçirir ve revizyona giderse aslında LG markasında da önerilebilecek oldukça kaydadeğer modeller var.

VESTEL tv üretimi konusunda rüştünü ispat etmiş olsa da, yıllardır kendini tekrarlayan bir döngüde diye düşünmeye başladığım için biraz daha temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum.

VESTEL mühendisleri, Klima konusunda yaptıkları (2017 itibariyle olan üretimler) tarihi revizyonu TV konusunda da yapsa tadından yenmeyecek ancak henüz bir icraat göremiyoruz.

PHILIPS markasında beni cezbeden tek şey ambilıght özelliğidir, bunun dışında bu markayı ben şahsen bir daha evime satın almak istemem eski bir PUS6262 kullanıcısı olarak.

ARÇELİK grubuna bakış açım zaten bellidir ve bilinir. ARÇELİK yetkilileri sırf ''yok'' dememek için tv üretiyorlar gibi geliyor bana.

SONY markası ise klimada ME ye bakış açım ne ise tv konusunda da SONY o dur.

SONY mühendisliğine saygısızlık etmesem de, sırf önünde SONY yazıyor diye insanlardan saçma sapan fiyat farkı talep etmelerini çok anlamlı bulamıyorum.

AWOX AXEN SUNNY KEYSMART vs türevlerini zaten biliyoruz işte mutfakta tımbırdasın yeter diyeceğimiz durumlarda veya Anne babamıza akşamları yerli kanallarda bol bakışmalı ve uzun replikleri olan dizi film izleyenlere öneriyoruz vs vs.

Evet televizyon konusu tamamen kişiye özel yaklaşılması gereken bir konu lakin seçeneklerimiz o kadar çok değil ne yazık ki :ok

Adem Helvacı Ado Hocam özellikle awox türevi firmalarla ilgili yazdığınız paragraf gülümsetti :)
Çok haklısınız. Malesef kaliteli diyebileceğimiz çok fazla televizyon önerisi bulamıyoruz ve bu nedenle genelde yıldan yıla öneriler hep belirli modeller etrafında dönmek zorunda kalıyor. Buna Dünyada panel üreten çok fazla firma olmaması, ülkemizdeki teknik servis terörü ki bunun sadece televizyonla sınırlı olmadığı tecrübesindeyim, fiyat politikaları dolayısıyla üst düzey modellere ulaşmanın zor hatta son zamanlarda neredeyse imkansıza yaklaşması gibi daha aklıma gelmeyen bir çok neden gösterebiliriz.

Saydığınız markalar arasında tercih yapmak zorunluluğunda Samsung veya samsung olamıyorsa LG tercih ederim. Buna neden olarak LG nin OLED panellerinin görüntü performanslarını başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ancak Oled panellerin kullanım ömrü olarak kullanıcılarını memnun etmediğini ve şu ekran da iz kalma sorununu hala tam anlamıyla çözemediklerini duyuyorum..

Samsung tarafında ise görüşüm,fiyat performans ve müşteri memnuniyeti dengesinde orta seviyede olduğu yönünde. Harikalar beklememek lazım ama tüh be neden aldım ki de dedirtmez...

Kim bilir belki bizde bir gün Dünya'ya satabileceğimiz bir panel geliştiririz....

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

AhmetYOL

Yeni Üye
8 Nis 2019
40
A Askn0more hocam ben mesafeden bahsetmedim.bir karışıklık oldu sanırım.
Bu tv hakkında yorumunuz nedir alınır mı aynı ayarda (fiyat ve ozellik) baska bir oneriniz olur mu?

Geri
Üst Alt